16 Ocak 2013 Çarşamba

PASÖR FARKI VE GALİBİYET!!

            

              Bu sene başından beri yüzümüz voleybolda hiç gülmemişti , aslında genel itibari ile herhangi bir branşta gülecek durumumuz da yok ama yine de umutlu olmaya devam edeceğim ve devam etmek lazım. Eleştiri yapalım ama bu kadar karamsar bir bakış açısı ile de bu hayat devam etmez diyerek maç yazısına girelim :)..



                  Sonuçta son 4 sezonun bayan voleybolunda avrupa nın hatta dünyanın sayılı takımlarından birisi iken bir anda anlayamadığım ve hiç kabul etmediğim sebeplerden dolayı vasat bir takım moduna sokulmaya çalışıldık. Tabi kupa alsın veya almasın ama sahaya çıktığı zaman heybetinden rakiplerin korktuğu bir takımdan sıradan bir takım moduna girince bizler taraftar olarak voleybol sever olarak şoka girdik. Fenerbahçe taraftarı olarak filede ezilmek ,rakipten saygı görmemek ve üç kuruşluk takımlar tarafından yenilgiye uğratılmak çok zorumuza gitti. cümleyi toparlamam lazım yoksa maç sonu güzel bir yazıdan çıkıp genel bir serzenişe gidecek ki şu anda bunu yapmak anlamsız. Anın tadını biraz çıkartalım ...

                 Dün akşam iş yemeğim olması sebebi ile maçı canlı izleyemedim ama eve geldikten sonra tekrarını izleme fırsatım oldu. Bu sezon başından bu yana en keyif aldığım , sahada tam olarak yapamasak da ne yapmasını bilen ve iy bir lider tarafından yönetilen bir takım olunca gece geç saat bile olsa bu maçı izlememek olmazdı. 
  • Berg'in takıma katkısı hemen kendisini göstermiş. Pasörün oyuna direkt katkı konusunda Voleybol sporu 1nci sırada gelir. Sezon başından beri tüm iyi niyetine rağmen Nilay bu ağır yükü kaldıramadı. ben zaten kaldırmasını beklemiyordum , yeni bir takım yeni bir yapılanma , mental olarak gücünü kaybetmiş bir takımı anca Berg ayarında tecrübeli bir pasör toparlayabilirdi. Henüz ilk maçı olmasına rağmen çok doğru oynattı takımı ve hemen '' takım '' görüntüsü verdik. 
  • Beldiği günden buyana yemediği laf kalmayan ( itin bir yerine sokulmak değimi daha güzel olur ) Paula ( tam olarak eski günlerindeki gibi olmasada ) 4 sene öncesinden esintiler sunmuş. Hızlı oynatabildiğin müddetçe Paula dan hücumda verim alınır. Paula nın kolu yavaş eleştiri anlamında söylemiyorum ama her smaçörün bir özelliği vardı. Paula tarzı oyuncular havada çok kalıp , bekleyip kolunu arkadan getirene kadar blok yerleşir ve istediği hücumu yapaz .MeseleSokolova bu tarz bir oyuncuydu genelinde sıçar ve bir miktar bekler rakip blok düşme moduna girdiği zaman topa vururdu ,Sokolova tarzı oyunculara yavaş ve yüksek top atmak iyidir ama Paula ,Tom tarzı oyuncuları fiziki ve kol yapılaraı gereği bu şekilde kullanmak lazım , çok hızlı pas verip hemen hücum ettirirsek o zaman istediğimiz verimi rahat alırız ama kimse öyle  % 50 ler ile filan hücum etmesini beklemesin , zaten Kim bile % 40 -50 arası hücum performansı gösteriyor. Paula % 35 civarlarında hücum ettiği müddetçe çok rahatlarız bu Kim'in üzerindeki yüküde almış olur. 



  • Rakip takım koçuna teşekkür etmek lazım , öncelikle DIRICKX i oynatmamış ve benim çok beğenmediğim ama saygı duyduğum ve bu sezon takımını iyi oynatan bir pasördü . Aryıca bizim için en önemli konu  servisler için Paula'yı hedef almışlar. Paula da bu maç özelinde hem manşet  % 70 hemde mükemmel manşet de fena olmayan bir oran tuttutmuş ve sadece 1 adet manşet hatası yapmış. Tabi mükemmel manşeti düşük de olsa Berg bunları tecrübesi ve zekası sayesinde  tolere edebilmiş. eğer rakip takım servisleri Nihan'a yıkarsa o zaman çok zorlanırız. Savunması fena değildir ama Manşet konusunda ne yazıkki istenilen seviyenin altında kalıyor. 

  • Kim muazzam oynamış onu anlatmaya gerek yok , erkek takımında İvan , bayanlarda ise Kim gibi iki tane muazzam voleybolcumuz var. Kim  7.1 puan almış . hem hücumda iyi hemde savunma ve manşlet kısmında çok iyi maç çıkartmış . ondan sonra en çok puan alan 6.7 ile Berg ve Seda . Pasörümüz 6.5 puan üzeri aldığı her maçı biz kazanırız. Seda kardeş güçlü ama işte o malum bölgesini :) bir miktar daha kaldırıp biraz daha zıplayabilirse eğer takımı şu noktada çok daha faydalı olacak.
            Dünkü galibiyet güzeldi keyiflendik yüzümüz güldü ama gaza gelmeye gerek yok , biraz zor maçlar oynayıp oradaki reaksiyonumuzu da görmemiz lazım

           Dünkü maç dahilinde de halan ''bloklarımız'' en zayıf noktamız , bu blok yapısı bizim başımızı ağrıtacaktır.

             Nilay ve Elif in oynattığı pardon oynatamadığı takımdan sonra dünkü Berg'li takımı izlemek arasında ciddi fark var. Berg takıma alıştıkça çok daha iyi olacağız hem Nilay için Berg iyi bir fırsat . oyun tarzı itibari ile aynı tarzdalar , Nilay da hızlı oynamayı takımını hızlı oynatmayı seven bir pasör .Berg 'den alabileceğini alsın . Takıma 'nazar' değmesin diyelim.
              Lig de 3 yabancı ile oynayacağımız maçlarda mutlaka ve mutlaka Berg ,Kim ve Paula ( Mari ) ile oynamamız lazım. Önümüzdeki sene şampiyonlar ligine kalmak istiyorsak Türkiye liginde Finale kalmak zorunluluğumuz var. Cev cupı alsak dahi bizi Şampiyonlar ligine sokmazlar . Güzel bir plaket verirler o kadar.

             Son olarak ; çok eleştirdim Kamil hocayı ama takımı toparlamış , eline ve emeğine sağlık diyorum , inşallah böyle devam eder ve  takım başarılı olur..

Herkese saygı ve sevgiler. 

Cem AĞRAK 

2 yorum:

cem emre dedi ki...

Şükür kavuşturana sevgili Cem.. Aylar sonra yazını okumak ve takımın şu an ki durumu keyiflendirdi beni.. Gürol'un yazılarını da özledik. Berg takımı takım yapmış.. İlk kez umutlandım Türkiye şampiyonluğu için. Tabii önümüzdeki günler daha net bir fikir edinmemizi sağlar.. Seda'yı da ilk kez bu kadar net, sert smaç vururken görüyorum.. Sanırım pasların kalitesi işe yaramış.. Eda hala formunda değil.. Nihan çok iyi defans yapıyor.. Velhasıl kelam iyi yoldayız.. Umarım vakıf maçında benzer bir performans gösterebiliriz.. Takımı bir daha izlemek için sabırsızlanıyorum.. Bu arada 3 yabancı ile ne zaman oynayabileceğiz bir bilgin var mı? Gelecek sezondan itibaren mi geçerli olacak yoksa yıl itibari ile 2013 ten sonra mı yürürlüğe girecek? Sizleri özledik.. Lütfen yazılarınıza devam edin, Sevgiler

cem ağrak dedi ki...

Güzel cümleler için cok teşekkür ederim. Vallaha haklısın yazmadim uzun zamandır. Gürol abi yazmıyor ama takip ediyor sağolsun. Takım kötü olunca bende iyi gün taraftarı gibi olmqk istemedim ve çok eleştirel yazmadım. Bazen susmak en iyisidir.
Berg takima mutlaka seviye anlatır. Bizim smacorlerden bu sezonki kötü paslardan fazlası ile yoruldular.. biraz yüzler gülsün ki bizde mutlu olalım. Şampiyonluk için erken dediğin gibi zor maçlarda ki oyuna bakmak lazim. İnşallah daha iyi oluruz. Lig finaline razıyım ben.
3 yabancı ile ilgili net bir karar yok
Umarim seneye 3 +1 e geri döneriz. .ama bu sezon yarı final maçlarını 3 yabancı ile oynayacağız. .
Sevgilerimle