20 Ocak 2013 Pazar

KEYİF VEREN GALİBİYET !!!



             Sezonun ilk yarısında çok kötü oynayıp 3-1 kaybettiğimiz maçın rövanşında M.M Piyago'yu güzel oyun ve net bir skor ( 3-0 ) ile geçtik ve ikinci yarıdaki 2nci galibiyetimizi aldık. İkinci yarı ile beraber süregelen çıkışımız ve iyi oyunumuza bu maçta da devam ettik . 


              Aslında maç ile ilgili olarak çok fazla yazıp çizmeye de gerek yok , istatistik kağıdına bakınca maçı izlemeden dahi oyunun ne yönde geliştiğini anlayabiliriz. Rakip takım küçümsenmesin biz ilk yarıdaki maçta tam kadro çıkmamıza rağmen 3-1 lik bir skor ve çok kötü bir oyun ile maçı kaybetmiştik. 

               Temcit pilavı gibi hep tekrarlıyor olacağım ama yine bıkmadan Pasörün bu spor için ne kadar önemli olduğunu tekrar gördüğümüz bir maç oldu .Frank çok iyi oynattı takımı, zaten 7.3 gibi çok yüksek bir 
puan ile maçı tamamladı. 2 blok sayısı var , 3 de ace yaptı ve toplamda 5 sayı ile çok iyi oynadı. 



               İvan yine bildiğimiz gibi çok iyi ve özverili oynadı , sadece 2 hatası var , hiç blokta kalmadı , ve % 54 ile hücum ederek maçı 17 sayı ile tamamladı . Nazar değmesin diyelim , onu bu forma ile ne kadar çok izlersek o kadar çok zevk alacağım ..

             Leonel Marshall'ın formunda ciddi bir yükseliş var , sakatlıkları da atlaşmış ve oldukça iyi göründü. Bildiğimiz Leonel gibi oynadı , özellikle Bloklarda mükemmeldi 5 tane blok yaptı , sağlıklı bir marshall çok fark yaratır. Hücumda %62 yüksek bir yüzde ile oynadı , 

             Orta oyuncularımıza çok fazla iş düşmedi ama Kemal '' Bagnoli '' gittiğinden beri çok iyi oynuyor !!!
% 100 hücum performansı ile 6 hücum sayısı 5 blok ile 11 sayı ile maçı tamamladı...

             Maç toplamında sadece 3 hücum hatamız ve 2 kezde blokta kalmamız var. Bu rakam müthiş bir rakam. GEnel olarak manşet yüzdemiz de daha iyi hem Turgay hemde Leonel belli bir seviye üzerinde oynuyorlar. Serkan sakatlıktan iyi döndü .. Bu maç için olumsuz olarak konuşabileceğimiz tek konu ; 14 tane servis hatasından rakibe sayı vermemiz oldu. tamam servislere yüklenmek iyi bir olay ama bu rakamı 10 seviyesine çekebilirsek , zorluk derecesi yüksek maçlarda maça daha iyi tutunmuş oluruz.

             Fabio Soli ( 1979 ) BAgnoli'den sonra devraldığı görevi oldukça iyi götürüyor , Soli oyunculuğunda pasör mevkisinde oynuyordu , erken yaşta voleybolu bırakıp kariyerine bu şekilde devam etme kararı aldı , en son Bagnoli yönetimindeki MOdena 2010 senesinde yedek pasördü , hocalık işini şimdilik iyi götürüyor , oyuncular ile olan diyalogları ve maça mola ve oyuncu değişiklikleri ile yapmış olduğu müdahaleler oldukça yerinde görünyor . Bunları niye anlattım kısa bir özet geçeyim , Voleybol camiası için inanılmaz kariyerli olan Bagnoli yi  getirdik ama olmadı , bu olmama sebebinin bir çok sebebi olabilir bunları daha sonra uzun uzadıya tartışabiliriz ama hoca gider gitmez özellikle yerli oyuncuların performanslarının birden yükselmesi durumu benim midemi bulandırıyor. 
           Bu durumu ben kabul edemiyorum , hele ki hocanın antremanları çok sert çok disiplinli gibi bahanelerin arkasına sığınarak mental olarak iyi seviyeye gelememenin  ve çok kötü oynamanın      ( İvan'ı burada ayırıyorum , kötü olduğumuz dönemde tek isyan eden ve en çok çabalayan oyuncumuzdu ) herhangi bir bahanesi olamaz .. Neyse konuyu çok dağıtmayalım , BAgnoli haricinde yine çok iyi kariyerli başka bir hoca getirsek oyuncu arkadaşlar sevmez ise onunda başarılı olma ihtimali yok ne yazıkki tasvip etmesek de bizim memlekette amatör sporlar  olsun profosyonel sporlar olsun düzen bu şekilde işliyor bu sebeple Soli ile iyi bir uyum sağlanırsa uzun vadeli bir çalışma ortamı sağlamak ve denemek lazım diye düşünüyorum . bu kafa yapısındaki oyuncular ile AVrupa'da başarılı olmak bence imkansız. Hangi kariyerli hocayı getirsek getirelim sonuç değişmeyecektir tabi kökten bir değişiklik yapılmaz ise !!! 

            Sonuç olarak belirli bir yükselen seviyemiz var ve bu devam edecektir. Kötü oynama kredimizi fazlası ile doldurduk.İkinci yarı alabildiğimiz kadar maç almalıyız ve mümkün olan en yüksek noktada ligi bitirmeliyiz. 3 yabancı ile oynayacağımız maçlarda keyifli ve güzel oyunlar bizi bekliyor ( frank -Leonell ve İvan ) Frank'in oynayamadığı ve SErcan a kalacağımız maçlarda çok zorlanacağız . Umarım lig sonunda finale kalırız ve mutlu sona ulaşırız. 

            Uzun vadede Avrupa da başarı istiyorsak mutlaka ve mutlaka Yabancı ve İyi bir pasör ile oynamamız gerekiyor. Frank ve onun daha üst seviyesindeki oyuncular ile çok daha iddialı konuma geliriz tabi bunun için 3 + 1 yabancı kuralı geri gelmedi ve 4ncğ hakkımızı genç ve iyi bir orta oyuncudan kullanmamız gerekiyor. Uzun vadede alt yapımızdaki Uğuz (2.04 ) orta oyuncu sıkıntımızı çözecektir bunun yanına Halk bankasından yine eski altyaı oyuncumuz Resul ( 2.04 ) de takıma kazandırılabilirse çok güzel olur .Pasör mevkisini yabanc kullanmamız için 4 numaraya kaçarı yok Burutay'ı almamız gerekiyor. Neyse konuyu çok dağıttım bu seneyi bi güzel bitirelim de planlamayı sonrasında yaparız :) 

         Bugün 17.30 da Vakıfbank ile karşılaşacak olan Bayan Voleybol takımımıza başarılar diliyorum çok zor bir maç bizi bekliyor umarım kazanabiliriz. Maçı yerinde izlemek isterdim ama ne yazıkki gidemiyorum . İrem Esen ve Erdenay Güler kardeşimden özür diliyorum , beraber maçı izleme planımız vardı ama ben sözümü tutamadım...


Herkese saygılar sevgiler

Cem AĞRAK




       

Hiç yorum yok: