1 Mart 2012 Perşembe

Sarı Melekler FİNAL FOUR'da : 3-0 !!!!!!

Sarı Melekler Dörtlü Final'de..

FENERBAHÇE UNİVERSAL: 3 - RABİTA BAKÜ: 0 

SALON: Burhan Felek 

HAKEMLER: 
Kovaçeviç (SRB),Vittorio (İTA)

FENERBAHÇE UNİVERSAL: Naz 4, Tom Logan 6, Fabiana 9, Sokolova 13, Y.K.Kim 23, Eda 7, Nihan (L), Yağmur. 

RABİTA BAKÜ: Krsmanovik 8, Starovic 13, Mamdova 7, Golubovic 6, Zhukova 2, Osmokrovic 6, Popovic (L), Glass, Spicer; Rabadzhıeva 3, 
SETLER: 25- 20- 25- 17, 25- 20 
SÜRE: 82 Dk. ( 26- 27- 30 ) 

İSTATİSTİK: 
SAYI: 75- 57 
RAKİP HATADAN SAYI: 13- 11 
SERVİS: 74-58 
SERVİSTEN SAYI: 3-4 
HATALI SERVİS: 5- 4 
HÜCUM: 105- 101 
HÜCUMDAN SAYI: 52-36 
BLOKTAN SAYI: 7-6 
MANŞET:54- 69 
HATALI MANŞET: 6-8 
(ajansspor.com - Tayyar SÜMEN)

****************
İYİ OYUN İYİ OYUNCULARLA OYNANIR
* Tebrikler Sarı Melekler.Tebrikler Taraftar.
* Bileğimizin hakkıyla eze eze Final Four'a yükseldik.Bu üst üste 3.cü kez F4'ümüz oluyor.Belli bir istikrar yakalamamız da çok güzel.
Final Four'a ev sahipliği yapacak,son Dünya Kulüpler Şampiyonu Bakü şehrinin takımını 2 maçta da set vermeden iyi oyunla yenmek gereçten takdire şayan.
* Üstelik Rabıta Bakü devşirme Mammadova haricinde yerli oyuncuları olmayan
büyük yatırım yapmış,dünyaca ünlü antrenör Gajiç'i getirmiş bir takımdı.
Böyle bir takımı iki maçta da şu hallere düşürdük ;
* Sezon başında yapılan kaliteli yabancı transferlerin semeresini görüyoruz.
Zaten söylemiştik çok iyi yabancı transferleri yaptık diye.Yeon Kim,Logan Tom ve Fabiana büyük katkı yapıyorlar takıma.
* Haftalarca Logan Tom diye bir yerlerimizi yırttık buralarda.Boşuna olmadığı
görülmüştür herhalde.Ze Roberto dört elle sarılıyor kendisine.
* Her zaman söylerim ''İyi oyun iyi oyuncularla oynanır''
* Oldukça kapasiteli bir takımız.Hem etkili servis,blok ve hücum gücü,hem de bireysel performanslar olarak iyiyiz gibi zayıf noktalarımızı da tolere edebiliyoruz.Manşet,defans ve liberomuzun zaaflarını giderebiliyoruz.
* Adım adım ilerledik ve takım olma yolunda epey yol katettik.
* Tabii asıl iş şimdi başlıyor.Evet kupaya sadece 2 maç kaldı ama esas maçlar da bu maçlar.O yüzden Ze Roberto kenarda her hatada dövünüyor.Ona hak vermiyor değilim.Çünkü hataya tahammülümüz yok artık.
 Ze Roberto maç sonrası  zaten bunu şöyle dile getirmiş ;
''Bence voleybol sonucu  an be an değişebilecek bir spor dalı.Bugün bir rakipten daha iyi oynadık.Bu yüzden de maçı net bir skorla kazandık.Ancak oyunumuzu
geliştirmemiz gerekiyor.Final Four'da başarılı olmak için sahaya bundan  fazlasını koymamız gerekiyor''
* İstatistikler henüz yok ama ilk maçtan farklı bir maç olmadı.
Gene biz en güçlü yönlerimiz etkili servis,blok ve Yeon Kim'i hücumda etkili kullanmayı iyi yaptık.Gene özellikle liberomuz Nihan'ın manşet hatalarını,zaman zaman savunmadan top çıkarmakta çektiğimiz güçlükleri,pasörümüzün bazı yanlış pas tercihleri gibi olumsuzlukları tolere etmesini bildik.
* Etkili servis bu işin alfabesi.Özellikle Logan Tom nazar değmesin maşaallahı var.Uzun servis turları ile setlerin koparılmasında büyük rol oynadı.
Etkili servis atınca rakip iyi manşet alamıyor,haliyle pasörleri de iyi oyun kuramıyor,bizim bloklarımız da iyi yerleşerek ya önlüyor ya da hücum hatasına
zorluyor rakibi.
* Servis sayılarında 3-4,servis hatalarında 5-4'lük durum var.3 ace'imiz olabilir ama dediğim gibi rakibin oyununu bozuyoruz.Tabii rakipte aynısını yapmadı değil.Manşet hataları 6-8.Biz daha etkili servis atmışız.
* Bloklarda 7-6 üstünlüğümüz var.
* Hücumda da etkiliydik.52-36 gibi açık bir fark var zaten.
Yeon Kim 23 sayı ile muhteşemdi.Sokolova 13,Fabiana 9,Eda 7,Tom 6.
4 numaradan Yeon Kim ve 2 numaraya dolanarak tek ayak hücumlarıyla Eda'dan çok iyi hücum ettik.Pasör Naz'ı kutlamak lazım.
* Rakip hatadan biz 13,onlar 11 sayı aldık.Bazı yaptığımız basit hatalar ise 
yakışmayacak cinstendi.Bunları analiz etmeliyiz.
* Eda - Fabiana ortalarımız cuk oturdu.Geçen yılki Eda-Fürst'ten daha iyi.
* Çok fazla analize gerek yok aslında.Kısaca özetledik.
* Şu anda 3 F4 yolcusu belli oldu.Biz,Dinamo Kazan,Villa Cortese.
Bu akşam Villa Cortese Bergamo'yu 3-2 yenildiği maçta,altın set ile eleyerek
adını 3.takım olarak F4'e yazdırdı.
Rakibimiz ya Vakıfbank ya da Dinamo Kazan olacak.
Vakıfbank eğer yarın Cannes'ı elerse rakibimiz olacak,elenirse D.Kazan rakip.
* Bu arada 2 Bakü takımının elenmesi ile Azerilerin ev sahipliğinden vazgeçebilecekleri kulislerde konuşulmaya başlanmış.Eğer böyle bir şey olursa
bizim tekrar aday olabileceğimizi sanmıyorum.Gerek yok ta.

9 yorum:

Levent TR dedi ki...

Maç analizi için teşekkürler hocam.Güzel galibiyetti.Sırf bu maçları izleyebilmek ve kaydedebilmek için HD Receiver satın aldım.Ama maç saatinde TRTHD de donmalar başladı, ta ki 3. sete kadar,ilk 2 seti başka yerden seyrettim.Klasik Fenerbahçeli şanssızlığına bağladım:).
Maçta dikkatimi çeken Fabi nin bir maç için ortalamanın üzerinde 2. top kullanmasıydı.Burdan NAZ ın iyi defans/dublaj yaptığını çıkarabilirmiyiz?
Trt spikerine göre önde olan takımların mola aldığı pek görülmezmiş.Ben ritmini/akıcılığını/ivmesini kaybeden her takım mola alabilir diye biliyordum:)
Dünkü maçta takımımızın gerçek bir şampiyon gibi oynadığını düşünüyorum.Geçen sene bu vakitlerde takım dökülürken,yükleme yapılıyor,ağırlık çalıştırılıyor vs diyerek uyutmuşlar bizleri,bende inanmıştım lakin sonu hüsran oldu bildiğiniz gibi.Bu sene bakıyorumda çok fark var geçen seneye göre.
Sürçü lisan ettikse affola,sağlıcakla kalın...

Güray Gürsoy dedi ki...

Çok teşekkürler yorumun için Sevgili Levent.
Hepsine katılıyorum.
TRT Spikerleri Allahlık.Boş ver :))
Evet Naz iyi defans/dublaj yapmaya çalışıyor ama daha geliştirebilir.
Takım olarak ta bu konuda biraz daha çalışmak lazım.
Estağfurullah.
Selamlar - Sevgiler.

cem emre dedi ki...

Analizler için çok teşekkürler. Fabi orta sorunumuzu tamamen çözmüş.. Logan da bulunmaz nimet bu takım için. Kim'i anlatmaya gerek yok zaten. Bu sene gerçekten çok iyiyiz. Vakıf harakiri yaptı, iyide oldu. Dinamo kazanı geçmek daha kolay olacak. Final yarı finalden daha da kolay olacak kanaatindeyim. Sabırsızlanıyorum

turkuaz0707 dedi ki...

İşlem tamamdır Gürol Kardeş:))
VBGS da yok artık F4'de. Cannes- VBGS maçından bir kez daha gördük ki avrupadaki en ciddi rakip VBGS idi.Cannes biraz şansı çokça da VBGS'nin aptallığı sayesinde F4'e gelebildi. Artık VBGS olmadığına göre tereddüt de yok.Gerçi ben rahattım da sen yine de hafif bir endişe taşıyordun VBGS'den. Şampiyonlar ligi şimdiden Hayırlı olsun diyebiliriz artık.
TRT'nin spikerleri tam Allahlık. Adam defalarca "savunma bloğu" diyor.Hücum bloğu nasıl oluyorsa... Daha ne beklersin ondan.

Güray Gürsoy dedi ki...

Sevgili Cem teşekkürler.
İnşaallah dediğin gibi olur :))

Sevgili Adem eyvallah :))
Ama ne uğraştık görmek isterdin twitter'da.
Laola'dan izledik maçı sağolsun sivri zekalı TRT HD'ciler Arkas maçı uzadı diye maça canlı yayından devam etmeyip baştan banttan verdiler.
(O da şimdi bitti.Sonucu bilerek izlemesi daha keyifli oldu :)))
Twitter da Vakıf farkı açıyor ben tamam Vakıf geliyor dedikçe fark kapandı,bir de ben izlerken Vakıf farkı açıyordu,izlemeyi bıraktım sadece seyirci sesini duyuyordum
ve Cannes nerelerden çevirdi ve aldı maçı.Helal olsun.
Vakıf sağlam trajedi yaşadı.
Mücadeleleri için kutlamak isterdim ama yapmayacağım,geçen sene İkizlerin yaptıklarını,yazdıklarını,Guidetti'nin orta parmağını umutmadık daha.
Velhasıl uğraşa uğraşa Vakıf'ı elettik.Dediğin gibi en dişli takımdı.Gerçi bu maçta Cannes'da onlardan geri kalmadılar,çok iyi defans yaptılar,mücadeleyi bırakmadılar.
Sen tamam demişin ama aman temkinli olalım gene de.
TRT Spikerlerini kaale bile almıyorum.Muhabirlerinden biri ile
kapıştık zaten twitter da.
Canları cehenneme.

sulozgul dedi ki...

Sevgili Gürol,ben diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum.Keşke Vakıf Bakü'ye gelseydi.Çünkü onlarla geçen seneden kalma kapatılacak bir hesabımız vardı.O ikizlerin Fenerbahçe için söyledikleri lafları onlara yutturacaktık ama ne yazık ki elimizden kaçtılar.Neden bu kadar eminsin diyenlere cevabım şu olur:Bir kere bu takım geçen sene ki takım değil,geçen sene oynayan oyuncular da aynı oyuncu değil.Hepsinde büyük bir gelişme var ve yeni gelen yabancıların da takıma katkısı ortada.Bununla birlikte Rabıta maçına gelen dikkatli seyirciler de fark etmişlerdir,sahada olan her oyuncunun gözlerinden sanki ateş fışkırıyordu.Ben son zamanlarda böyle bir konsantrasyon ve böyle bir inanmışlık görmedim.Hele her sayı alışta yedeklerimizin nasıl sevindiğini ve maçı nasıl izlediklerini görseniz ki sevgili Kerem Fenerbasket Formu'nda video olarak eklemiş,bu takıma neden bu kadar güvediğimi anlarsınız.Bir de Arkas'tan bahsetmeden geçemeyeceğim.2-0 dan sonra 4 set almak gerçekten büyük bir başarı.Harika bir maç oldu.Yalnız şu anonsçuyu çözemedim.Hayatımda böyle bir şey görmedim ben,salonun içine giriyor,rakip oyuncuları resmen taciz ediyor,set arasında da pon pon kızlar gibi sahanın ortasında zıplayıp duruyor.Böyle komedi görülmemiştir.Nasıl müsaade ediyorlar anlamak mümkün değil.Neyse kısaca artık bu kez kupayı alacağımızdan eminim.Son 3 sezondur Final-four oynuyoruz.İstikrar budur.Tesadüfen şampiyon olmak değildir.Sevgilerle.

Levent TR dedi ki...

Vgtt un elenmesine sevinmeme rağmen set averajının önemsiz olması hakkaniyet ölçülerine sığmıyor bence.Vgtt 5 uzun set almasına rağmen, altın sete kadar 1 i kısa olmak üzere 3 set alan rakibine elendi.Keza Arkas ın rakibide aynı şartlarda elendi.Bence hem set hemde set eşitliğinde sayı averajı olmalı.(Sanırım her 2 maçtada heyecanı son sete kadar taşımak adına alınmış bir karar,amacında başarılı olsada adil değil.)

Ali Tente dedi ki...

Ze nin takımdan beklentisi daha bi ileri düzey voleybol, onuda kattı mı? olacak oda inşallah 2-3 seneye kızlarda dünyayı domine edeceğiz yegane yenilmez armada olarak, servis manşette Luba Tom ve Kim iyiler ama libero Niçomuz saatli bomba, Mervemiz acemilikle hatalarıyla kaybetti pozisyonunu, servis manşetleri gelişebilirdi kusursuz olma yönünde... yalnız defanstaki manşetleri Niçomuzun daha iyi tam üst seviye ayarında, Naz kızım özgüvenini yakaladımı umurunda değil kaldırmaya başladı artık pasları, Kim, Tom, Luba, Fabi, Eda çok yönlü silahlarımız, smaç, plase, şamar, 3m içi smaç, arka ortadan smaç,arka kenarlardan smaç (pasör hemen yanı aynı anda sıçramalı kısa hızlı smaç hiç yapmadık, eksiklik olsa gerek erkeklerdeki gibi)iyi yapıyoruz bunları birinde ölmese diğerinde mutlaka ölüyor... ben Kazanın defans manşetlerindeki kusursuza yakın istatistiklerine takılmıştım gurup maçlarında, AzerRail ile olan her iki maçında özellikle dikkat ettim, hayır! rakamlar yanlış, vasatlar ve bizim şansımızı en yükseğe çıkaran durum da bu, Gamovayı durdurdukmu Kim, Fabi, Luba yüksek bloklarıyla, Niço arka yakında plaselerde, helede eski gözdemiz Gamova arkaya düştümü pozisyonunda Kazanı 3-0larız eminim artık, Cannese gelince Kazandan daha kolay eze eze 10ar fark içerisinde 3-0 netle alırız biz şampiyonluğu Allahın izniyle...
Vakıfa gelince Polyak kaybını anlıyamadı Guidetti, istemedi takımın önüne çıkmasını, kızın oysa takımın tempo düştüğünde kaldıran bir oyuncu ihtiyacıydı Polyak, dün gece tempo ivme kaybeden Vakıf eriye eriye avantajlı durumdan setleri verdi, Twiterde Burç kardeşime iddaa gideri yaptım, altın sette Vakıf 4 sayı öndeyken çünkü 2 sayı arka arkaya verdiğinde geri kaldırmıyorsan takımı, çöker, sünersin, tavşanın far ışığında donması gibi... Ne şok oldular, Cannes tarihinde zafer yazmış gibi çok sevindi oysa yegane müsebbip Vakıfın donmasıydı, iyidir ara gazıyla finaldeler sanırım.., onlarda biliyor naçuz kaderlerini...

Güray Gürsoy dedi ki...

@Süleyman Abi selamlar.
Saygı duyuyorum görüşüne ama ben de Vakıfbank'ın gelmemesini istiyordum.
Çekindiğimden değil geçen yıl da onlardan iyi kadroyduk ama tek maçlık olaylarda her şey olabiliyor.
Senin argümanların doğru,evet geçen yıldan daha dengeli daha güçlü bir takıma sahibiz ama 2.bir travma yaşamak istemediğim için istemedim ben.
Evet takım iyi durumda.Çok inanmışlar görünüyor.Umarım aşırı motivasyon sıkıntısı başgöstermez.

Arkas olayını Twitter'da ilk ben gündeme getirdim abi.Maçı TV'den seyrediyordum,deli oldum ve sırf bunu yazmak için Twiter'a girdim.
Duyan herkes şok oldu,inanamadı.
Böyle şey olamaz.Evet 2-0'dan çevirip tur atlamak büyük iş ama sen de gördün eleman servis atan oyuncunun kulağının dibinde cazgırlık yapıyor.Ben böyle tur istemem.Ama bunların felsefesi bu.
Başarıya giden her yol mübahtır.
Amaçlarına ulaştılar.Ben üzüldüm açık açık.Çünkü nefret ediyorum Arkas'tan.

@Sevgili Levent.Sana katılıyorum.
Altın seti olayı kesinlikle adaletsiz.Hiç tasvip etmiyorum.
Eskisi gibi set ve sayı averajı
en doğrusu.

@Ali Abi çok güzel analiz etmişsin.Sen çok daha kesin konuşuyorsun,ben temkinli olmak istiyorum.Dediğin gibi Nihan zayıf
halka manşette.Hala blok arkası savunma istenilen seviye dedil bence.
Kazan'a ağır bastığımız da bir gerçek.Gamova'ya önlem alabildik mi çok mesafe alırız.
Vakıf tespitinde çok can alıcı.
Kesinlikle Poljak'ı arıyorlar.
Çok önemli oyuncuydu.Sistemim can damarıydı.
Dün gece aptallıklarına doymasınlar.Cannes da bırakmadı,pes etmedi ve semeresini aldı ama Vakıf kendi etti diyebiliriz.
Gece yazmışsın ne oldu diye,bugün gördüm.
İkizlerden birine Twit attım,geçen sene yaptıklarını hatırlattım,kibir ve çirkeflik yüzünden kaybettiklerini,bu trajediyi asla unutamayacağını yazdım.Sadece bu.Küfür yok,hakaret yok.Bunların arkadaşı programına
çıkarmış falan güya Fenerbahçe'li bir TRT Muhabiri eleman zıplayıp bana sataşıp,Onu korumaya kalktı.
Sinirimi bozdu.Cevabını verdim ama.Olay buydu.