19 Mart 2012 Pazartesi

CEV Erkekler 2011-2012 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu : Zenit Kazan !!!

* Zenit nefes kesen bir finalden sonra muradına erdi.Geçen yıl Trentino'ya kaybetmişlerdi.Adına yakışır tam bir final oldu.
* Aslında Yarı Finalde geçen yılın rövanşında son 3 yılın Şampiyonu ( Son 2 yılın Dünya Kulüpler Şampiyonu) Trentino'yu güzel bir oyundan sonra haklı olarak
yenmelerinden sonra finali 3-0 rahat kazanırlar diye bekleniyordu.
İlk seti de rahat kazandıktan sonra tamam demiştik ama Belchatow 13 bin seyircisinin ve salon avantajı ile çok iyi geri dönüş yaptı.
* 1.sette kötü oynayan (6/1.%19) Pasör Çaprazı Wlazny kendine geldi.
Ona özellikle Smaçör Winiarski de yardımcı olunca 2-1 öne geçtiler setlerde.
* 4.cü sette maç sayısı attılar ama olmadı.24-23'te Wlazly maç sayısı atmadan önce konsantrasyonunu bozmak için Zenit Antrenörü Alekno'nun üst üste 2 kez mola alması kırılma anıydı.Ve sonuç aldı.Wlazly kaçırdı servisi,oradan seti ve maçı döndürdüler.
* 5.ci ve karar setine ev sahibi Skra 5-1 gibi çok iyi başladı.Bu anlarda Zenit pasörü Vermiglio'nun (1 gün önce çok iyi oynamıştı) ısrarla üst üste 4 numaraya Pridy'e pas atması ve onu sıkıştırması akıl alır gibi değildi.Bloklarda yakalandı ve fark böyle oluştu.Bu zinciri kıran orta oyuncu Volkov oldu.İlginç bir şekilde
2.pası atmak zorunda kaldı ve akıllı bir şekilde 2 numaraya Mikhailov'a döndü,sayı buldular ve 5-2 ile oradan devam ettiler.Akabinde Volkov blok ve sayılarla kaderi değiştirmeye devam etti.
Mikhailov ve diğer orta oyuncu Apalikov'un da büyük gayreti ile karar setini de alarak mutlu sona ulaştılar.2 kez daha Şampiyonluk sayısını çevirdiler.
* Açıkcası geçen yıl kaybetmelerinden,bu yıl da erken finalde Trentino'yu haklı kazanmalarından,Belchatow'un ev sahibi olmasından (bu avantaja negatif bakıyorum) dolayı Zenit'in kazanmasını istedim.Ancak maç sonunda Belchatow'a da üzülmedim değil.Garip bir duygu oluştu.13 bin seyircileri önünde 3 kez Şampiyonluk servis atmalarına rağmen kaybetmeleri tam bir trajedi oldu.
Bu Trajediye üzüldüm.
* Maxim Mikhailov % 41 ile 15 hücum,5 blok 20 sayı ile en iyi oyuncuydu.
MVP'yi de haketti ama Wlazly'e vermişler.
* Zenit smaçörlerinden fazla verim alamadı.Sivozhelez,Berezhko ve 4.cü ve 5.setlerde Sivozhelez'in yerine oynayan ABD Milli takım oyuncusu Pridy'den sadece Berezhko iyiydi.5.setin sonlarında çok kritik 2 top öldürdü.
Maçı % 63 hücum yüzdesi 10 sayı ile tamamladı.
* O yüzden Pasör Vermiglio rakip pasör Falasca'nın tersine ortaları çok daha fazla ve iyi kullandı.Volkov 17,Apalikov 15 sayı ile oynadılar.
Volkov 16/12.% 75 hücum,4 blok,1 servis 17 sayı.Apalikov 14/7.% 50 hücum,5 blok,3 ace 15 sayı.Rakip ortalar ise Pilinski 9,Modzonek 6 sayı.
* Belchatow'da Wlazly % 55 ile 23,2 blok 25 sayı.Kurek % 40 ile 12,2 blok,2 servis 16 sayı,Winiarski % 54 ile 14,2 blok 16 sayı.Her 3'ü de 5'er servis kaçırarak dezavantaj yarattılar.
* Winiarski'yi çok beğendim.Bana göre Skra'nın en iyi oyuncusuydu.
Manşeti de iyi.19/-.% 68(42).
Bana göre En İyi Smaçör ödülünü Kurek değil Winiarski almalıydı.Kurek'e ödül vermek için Winiarski'ye En İyi Manşetçi ödülü verdiler.
* İki takımda çok iyi savunma yaptı.Kazan liberosu Obmachaev'i çok beğendim.
* En İyiler Ödülleri her zamanki gibi tartışmalı.MVP ve Best Spiker'e itirazım var.
Individual awards   MVP: Mariusz Wlazly (POL/PGE Skra BELCHATOW) 
Best Blocker: Nikolay Apalikov (RUS/Zenit KAZAN) 
Best Libero: Alexey OBMOCHAEV (RUS/Zenit KAZAN) 
Best Receiver: Michal Winiarski (POL/PGE Skra BELCHATOW) 
Best Scorer: Maxim Mikhailov (RUS/Zenit KAZAN) 
Best Server: Maxim Mikhailov (RUS/Zenit KAZAN) 
Best Setter: Valerio Vermiglio (ITA/Zenit KAZAN) 
Best Spiker: Bartosz Kurek (POL/PGE Skra BELCHATOW) 

* Son olarak biraz da Arkas'a değinelim.
Herhalde Cazgır anonsçularını götürememişlerdi ki hiç bir varlık gösteremediler.
Final Four'un burayı haketmeyen en zayıf takımı olduklarını gösterdiler.
1 set bile alamadılar.
 Asıl düşündürücü olan ise Milli takımın gözbebeği en iyi ismi Burutay'ın dünkü en önemli maçta sıradan bir genç Kanada'lı Perrin'in arkasında yedek kalmasıydı.
Sadece diğer genç Kanadalı orta oyuncu  Duff'un yerine servis atmak için oyuna giriyordu.Bugün 3.cülük maçında iş işten geçtikten sonra oynamış artık.
 Eeee Erol Ünal Karabıyık efendi hani Milli takım için Türk oyuncular için 2+1 garabet kuralını getirmiştin ? Ve Arkas bu sistemle F4'e kaldı diyordun hani ?
 Adam Voleybola yatırım yapmış Avrupa da kupa kazanmak için,senin Türk oyuncun oynamış oynamamış,Milli takım falan düşünür mü ? 
 Getirdiğin 2+1 sistemi bu şekilde madara edildi işte.
  Bir kez daha adam akıllı düşünün de şu garabeti düzeltin.İnsanlar Avrupa da başarılı olmak istiyor,sen onları engellemek istiyorsun.

Hiç yorum yok: