24 Ağustos 2011 Çarşamba

2011 FIVB VOLLEYBALL WORLD GRAND PRİX - USA 3- JAPONYA 0


**Sabah 06,00 itibari ile Finallerin ilk maçı olan USA-JAPONYA maçı için notebook başına geçtim, malum NTVSPOR günde sadece 2 maç verecek. www.laola1.tv den takip ettim maçı . LOGAN TOM dan dolayı USA' e karşı da bir sempatim olduğu için maç beni tatmin etti, sabahın köründe kalkıp da izlemeye değdi.

**USA çok dengeli bir takım kurmuş turnuvanın başından beri zaten iyi oynuyorlar , ilk hafta TOM yoktu , TOM geldikten sonra özellikle MANŞET VE SERVİS ler daha da güçlendi.

**BERG takımını çok iyi yönetiyor, topu eşit dağıtmaya çalışıyor, çaprazları HOOKER ilk skor opsiyonu gibi gözükse de , AKİNRADEWO , TOM ve JORDAN üzerinden de sık sık hucum gerçekleştiriyorlar. şu anda USA en estetik takım görüntüsünde benim oyununu izlerken en zevk aldığım takım durumundalar. HOOKER çaprazdan % 50 li civarlarda top öldürüyor. ORTA oyuncularından AKİNRADEWO oldukça iyi , ( en iyi blok ödülü alabilir ) . JORDAN LARSON manşeti çok kötü ama oldukça iyi bir şekilde servis atıyor . şu anda turnuvada en çok ace alan oyuncu durumunda.

**USA maç boyunca hiç zorlanmadı , ilk teknik moladan itibaren farkı 4 sayı civarlarında tutark güle oynaya kazandı. sadece son set ikinci teknik molaya kadar çekişmeli geçti fakat USA etkili servisler ile farkı açtı ve rahat bir galibiyet finallere başlamış oldu.


**Bir ufak paragraf LOGAN TOM için açalım, benim zaten çok beğendiğim bir oyuncudur kendisi bu turnuvada izledikçe daha da mutlu oluyorum , tam anlamı ile komple bir oyuncu , işin manşet, defans ve servis kısmında mükemmel ortalama üstü bir de hücumu var, komple bir smaçör, tabi yıllar içerisinde TOM iyice olgunlaşmış takımın lideri olmuş, önümüzdeki sene FENERBAHÇE için çok büyük kazanç olacaktır.

** Japona turnuvanın başından beri çok formsuz sadece RUSYA maçında iyi oynadılar , o sayede finallere kalmayı başardılar. KIM li Kore'nin burada olması gerekirdi. en azından KIM i izlerdik.Eğer KORE finallere katılmış olsa idi KIM kesinlikle turnuvnın en skorer oyuncusu olurdu.

**Saori Kimura çok formsuz , bir türlü bildiğimiz Kimura gibi oynamıyor , % 25 lerde hucum ediyor( bugün % 34 ile hucum etti ) ve manşeti çok düşük Kimura gibi bir oyuncunun % 23 gibi rezil bir manşet ile oynaması çok ilginç , kabul ediyorum bugün USA çok iyi servis attı ama Japonya defansı çok kötü idi , zaten USA li servis atan oyuncular hep Kimura ve Sano nun üzerine oynadılar.

**Sakoda bu maçta sadece son sette oynadı çok fazla etikili olamadı.

**Japonlar USA in güçlü bloklarını bir türlü geçemediler, USA veya RUSYA gibi çok iyi ve uzun orta oyuncuları olan takımları yenebilmeleri için tek şart hızlı hucum yapmalarıdır.hızlı hucum yapabilmeleri için ise pasöre iyi pas gelmesi gerekiyor ,japonya nın smaçörü ve liberosu çok kötü manşet aldılar ve buda Japonların hızlı hücum etmesini engelledi , kaçınılmaz son oldu.



**Sonuç itibari ile USA benim şampiyonluk adaylarımdan birisi.Hem adayım hemde şampiyon olmalarını istiyorum. Oynadıkları oyun son derece zevkli ve estetik.

**19sayı ile oynayan çapraz HOOKER en skorer oyuncu oldu. % 55 ile hücum etti.
HOOKER yi bir pasör çaprazıdır ama ben geçen sene PESSARO yu final 4
öncesinde yarı yolda bıraktığı için kendisine karşı biraz önyargılıyım.

**LARSON 4 blok 4 ace ve 5 hücum sayısı ile 13 sayı ile oynadı. % (24 ile hücum etti ) çok etkili servis atıyor. tek dezavantajı manşeti iyi değil ve hücum yüzdesi düşük.

**TOM 8 hücum 1 blok sayısı olmak üzere % 34 ile 9 sayı aldı.
TOM % 55 ile mükemmel manşet aldı bu maçta,hiç manşet hatası yok , hatta bu turnuvada oynadığı maçlarda 1 tane bile manşet hatası yok(nazar değmesin) .
ace olmasada çok etkili servis kullandı, attığı sert smaç servislerini smaçörler ve liberolar karşı sahaya kaçırınca file önündeki oyunculara kolay sayı şansı bulma imkanı verdi.

**USA ile BREZİLYA cuma günü karşılaşacaklar ve grup lideri belli olacak..

Herkese iyi seyirler
Saygı ve sevgiler

CEM AĞRAK

3 yorum:

Güray Gürsoy dedi ki...

Emeklerine sağlık abicim süper olmuş ama Acıbadem ile olmaz artık.

cem ağrak dedi ki...

Gürol abi ; ŞU ACIBADEM İBARELERİ Nİ BEN SİLEBİRSEM SİLECEM SENDE Bİ BAKARMISIN , SAYGILAR

Güray Gürsoy dedi ki...

Tamam abicim bakarım yeni gördüm kusura bakma.