6 Ağustos 2011 Cumartesi

2011 FIVB VOLLEYBALL WORLD GRAND PRİX : Kim 16,Fabiana 8 Sayı !!!!





Kore - Japonya : 0-3 (20-25,21-25,22-25)






Japonya,G.Kore'ye rövanşı vermedi.2 ezeli rakip arasında 42.maçta Japonya 33.cü maçını kazandı.(Rakamlar hafızamda böyle kaldı.)
 G.Kore'yi hiç beğenmedim.Çok kötüydüler.Bizim Kim'de takıma ayak uyduranların başında geliyordu.Ancak O'na ciddi önlem aldıklarını da belirtelim.
 Japonya'da maçın yıldızı Saori Sakoda oldu.Tabii O'nu çok iyi oynatan pasör Takeshita'nın da hakkını verelim.Sakoda ,G.Kore'nin başına patladı diyebiliriz.Zira dünkü Brezilya maçında oynamamıştı.Ebata,İshida ve Risai'yı oynatmıştı Manabe.Saori Sakoda kısa boylu olmasına rağmen,çok iyi sıçrıyor ve çok çabuk.
Bayıldım diyebilirim.25 sayı yaptı.Takmın 1.yıldızı Saori Kimura ise 13 sayıda kaldı.
 Takmın tecrübeli orta oyuncusu Erika Araki de 9 sayı ile çok iyi oynadı.
   Pasör Takeshita'ya bir kez daha değinmekte yarar var.Müthiş yaratıcı ve çabuk oynatıyor.Çoğu hücumda bloksuz vurdu Japonlar.Yani blok yerleşmesine bile fırsat bırakmıyor çabuk oynatarak.
 Her zamanki savunmaları ve bloklarda da iyiydi Japonlar ve fırsat tanımadılar.Dediğim gibi bizim Kim'e iyi önlem almışlar.Kim zaten sadece 4 numaradan bir de arkada  olduğunda 5 ve 6'dan vurduğu için 2'li,3'lü blokları yerleştirdiler.Kim 4 numaradayken karşısında kısa boylu pasör Takeshita olunca,onun yerine orta oyuncuyu 2 numaraya kaydırıp önlem almaya çalıştılar ve başarılı da oldular.
 G.Kore çok ilginç bir sistemle oynuyor.Kim Yeon Koung 4 numaradan oynuyor.Arkaya geçtiğinde manşet almıyor,sadece 2 kez manşet aldığını saydım.Manşeti sadece 12 numara Han Song Yi alıyor.Takımın en uzunu bu oyuncu tek başına manşet yükünü üstleniyor ama çok zorlandı.2.sette ilk kez bir hava yakalayıp 10-7 öne geçtiler ama Takeshita'nın servis turunda bir sıkıştırdı 12 numara Han'ı ,arka arkaya 7 sayı alarak 14-10 öne geçti Japonya ve maçı orada kopardı bence.Bu anlarda G.Kore antrenörü mola almayı düşünmedi.Daha sonraki sette sanırım bir ara 12 numara Han'ı aldı,yerine 7 numara Yoon'u soktu,sadece gene O manşet aldı.
 Libero 8 numara Nam hiç manşete girmiyor.2 numaradan solak  pasör çaprazı 4 numara Hwang oynuyor ama çok çok kötü bir oyuncu.9 sayı yaptı ama çok kritik hücum ve servis hataları yaptı.Tüm yük 10 numara Kim Yeon Koung'un üstüne yıkılmış G.Kore'de.16 sayı (15 hücum,1 blok) sayısı ile oynadı.
Pasör Lee Sok Ja çok çaresiz kaldı.
Kim'i bu maçta fazla beğenmedim ama klası belli,iyi bir oyuncu.
   Fenerbahçe Acıbadem taraftarı sezon içerisinde Gamova'dan esintiler izleyebilir zaman zaman.Tabii O'nun üzerine oyun kurmak ve pasör ile uyumu iyi olduğu takdirde.
 Fenerbahçe Acıbadem bana göre geçen sezondan daha güçlü bir takım olabilir.Logan Tom bu haftaki maçlar için burada yok,geçen yıl olduğu gibi 2.haftadan itibaren katılacak sanırım ABD takımına ,o yüzden izleyemedik ama giden Nati'mizi aratmaz.Fürst'ten verim alamadık malum sebeplerle Fabiana daha fazla katkı verir.Kasia'da aynı şekilde fazla verimli olamadı yabancı sorunu yüzünden.Kim O'ndna daha fazla katkı verebilir.Kim bizim takımda nasıl oynayacak önemli tabii.G.Kore takımında oynadığı gibi manşet almadan 4 numara mı,yoksa pasör çaprazı mı ? Sokolova ve Tom gibi 4 numara manşetçileri varken,herhalde pasör çaprazı oynar.(2+1'i biliyorum,Avrupa için diyorum)
   Yani 3 yeni yabancı transferi çok iyi.Bir de Eda'yı ve Sokolova'yı ekleyelim 5 tane güvendiğim oyuncu var.Ben Hoca,pasör ve libero konusunda çekimserim.Bunların performansları Fenerbahçe Acıbadem'in kaderini çizecektir.


Brezilya - Almanya : 3-1 (25-21,23-25,25-15,25-23)






İlk maçtan sonra yatıp bir daha kalkamadığım için bu maçı izleyemedim.
Brezilya'nın set vermesine şaşırdım.Hatta son set 25-23 zor bitmiş,o seti kaybetseler maç dönebilirdi.
Brezilya'da Sheilla gene 21 sayı ile en skorer isim olmuş.Paula da 16 sayı ile dünkü formunu devam ettirmiş.
Mari'nin 14,Thaisa'nın 10 ve yeni transferimiz Fabiana'nın 8 sayısı (6 hücum,2 blok) dengeli bir hücum yaptıklarını gösteriyor.
Pasör Lins her yerden oynatmış.
 Almanya'da Kozuch gene 16 sayı ile lider.Beier 12,Brinker 11,Fürst 10 sayı.
Guidetti'nin inatçı,maçı asla bırakmayın disiplinini takdir etmek lazım.3.set 25-15 bitmiş olsa da.




* Tekrar ediyorum Logan Tom ABD kadrosunda yok.Geçen yıl olduğu gibi 2.hafta maçlarından itibaren kadroda olacak sanırım.
 * Rusya'da ise Sokolova kendi isteğiyle kadroda yer almıyor.


NOT  : Pazar sabah 08.00 - NTV SPOR - Brezilya -G.Kore maçını izlemenizi tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok: