13 Temmuz 2010 Salı

Abdullah Paşaoğlu ''“Hedefimiz, Avrupa’da kalıcı şampiyonluklar elde etmek”

Fenerbahçe Gazetesi’nin 79. sayısında Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu ile yapılan röportajın tam metni aşağıda yer almaktadır.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin şampiyon olabileceğine hiç kimse ihtimal vermiyordu ama şampiyonluk kazanıldı. Şampiyonluk için neler söyleyebilirsiniz?
"Şampiyonluğu planlı çalışmanın sonucunda elde ettik. Biz şampiyon olacağımıza inanıyorduk ve bunu biliyorduk. Kadromuzu bu hedef doğrultusunda kurduk. Antrenörlerimiz, teknik kadromuz hepimiz uyum içinde çalıştık. Dışarıdan bakan insanlarla bizim bakış açımız farklı sanırım, biz bu işe daha profesyonelce bakıyoruz. Bir aile ortamı yarattık, bir kardeşlik havası var takımda.. Her şeyden önce biz Fenerbahçe’yiz.. Bizim arkamızda Fenerbahçe Başkanı, yönetimi ve taraftarı var. Bu desteği arkamızda hissettiğimiz müddetçe başarılı oluruz."

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı olarak gelecekteki hedefleriniz nelerdir?
"Bizler büyük başarılara adım adım ilerliyoruz. Son 6-7 sene içinde büyük atılımlar içine girdik.. Ve sıradaki hedefimiz ise tabii ki Şampiyonlar Ligi’nde Final-Four’a kalmak ve Fenerbahçe’ye Avrupa’da değerli şampiyonluklar yaşatmaktır. Zaten Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı ailesi olarak müthiş bir ekip yarattık ve gelecekte yaşanacak olan başarılara canı gönülden inanıyoruz."

Yeni sezon için kadronuza Ivan Miljkovic ve Leonell Marshall gibi yıldızları kattınız.. Bu oyuncuların takıma sağlayacağı katkılar neler olacaktır?
"Daha önceden de yıldız oyuncular kadromuza katılmışlardı.. Miljkovic ve Marshall neredeyse dünyanın bir numarası sayılabilecek oyunculardır. Başkanımız ve yönetimimiz bize bu konuda büyük destek sağlıyorlar ve bizlerde bu tip yıldızları kadromuza katabiliyoruz. Yıldız oyuncuların kadromuza katılmasından hem Fenerbahçe hem de gençlerimiz faydalanacaktır. Gençlerimizin örnek alabileceği büyük yıldızların burada olması, gençlerimizin onlara daha yakın olması Türk voleyboluna büyük katkı sağlayacaktır."

Kuşkusuz Fenerbahçe Acıbadem’in elde ettiği başarılarda sponsor Acıbadem’in katkısı yadsınamaz. Spor takımlarına destek sağlayan sponsorlar ne gibi artılar sağlıyor?
"Büyük Spor Kulüplerinin yükü çok büyüktür.. Fenerbahçe geçtiğimiz sezon 9 branşta şampiyonluklar elde etti. Şampiyon olabilmek için taraftar desteğinin yanı sıra finans desteği de önemlidir. Karşılıklı bir alış veriş olarak görülmelidir bu.. Fenerbahçe gibi büyük bir isme sponsor olmak, o sponsora büyük bir getiri sağlar. Yani gelip geçici bir reklâm olmaz, her zaman için kalıcı bir reklâm olur. Sadece Fenerbahçe taraftarı değil, tüm Türkiye hatta tüm Dünya bunu izliyor. Bu arada yeri gelmişken bize forma reklâmı veren Türkiye’nin en iyi giyim firmalarından biri olan Kiğılı’ya çok teşekkür ediyoruz.."

Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimin her branşa büyük ilgi gösterdiğini biliyoruz.. Bunun ne gibi etkileri var sizin üzerinizde?
"Bu kadar büyük bir kulübün, bu kadar çok branşa sahip bir kulübün Başkanının, idmanları takip etmesi, neredeyse her maçı izlemesi oyuncular için itici bir motivasyondur. Oyuncular, kulübün kendilerine gösterdiği ilginin farkına varıyorlar ve Fenerbahçe için her şeylerini sahaya yansıtıyorlar.. Arkasında böyle bir gücü hisseden, dağları bile devirir.."

Fenerbahçe taraftarı artık sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da Fenerbahçe adını zirvede görmek istiyor.. Fenerbahçe taraftarına neler söylemek istersiniz?
"Fenerbahçe taraftarı çok büyük bir taraftar.. Son yıllarda voleybola da büyük ilgi göstermeye başladılar. Artık belli bir voleybol seyircisi var.. Bir voleybol maçı nasıl izlenir, ne zaman nasıl destek verilir onu öğrendiler.. Mesela maç için İzmir’e veya Ankara’ya gidiyoruz, çok sayıda taraftarımız bizi yalnız bırakmıyor. Bu bizleri mutlu ediyor ve daha da güçlendiriyor. Taraftarımızla gurur duyuyoruz.. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmasınlar ve onlarla birlikte hem Türkiye’de hem de Avrupa’da el ele büyük başarılara imza atacağız."

Son olarak, Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleriniz belli oldu.. Tours VB, Sisley Treviso ve Lokomotiv Belgorod.. Grubu nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Bence son derece güzel bir eşleşme oldu.. Son derece güçlü rakipler geldi. Bizim hedefimiz Avrupa şampiyonluğu olduğu için bu tip rakiplerle grupta karşılaşmamız bizim açımızdan çok iyi .. Bu takımlarla gruplarda karşılaşmazsak, ileriki turlarda zaten karşılaşacağız. Artık Fenerbahçe tur geçme hedefini aşmıştır. Avrupa’da final oynama hedefinde olduğumuz için kim gelirse gelsin yenip, hedeflerimize ulaşmak zorundayız."

* "Fenerbahçe Erkek Voleybol takımının "Türkiye Ligi Şampiyonluk Kupası"nı rahatlıkla kazanmasında büyük pay sahibi olan Arslan EKŞİ , arkadaşımız Saygınhan ÇELİK ile yaptığı söyleşide, takımın başarı sırrını açıkladı.. Yeni dev transferlerle çok daha güçlenen Fenerbahçe takımının yeni hedefini "Avrupa’yı sallayacağız!.." sözleriyle özetledi.

Hiç yorum yok: