3 Kasım 2013 Pazar

DEVLET BANKASINI HORTUMLAMAK !!! HALKBANK 2 - FENERBAHÇE GRUNDİG 3...





               Perşembe akşamının mutluluk sarhoşluğunu üzerimizden atmadan 3 katı bir sarhoşluk durumu içine girdim. İçmeden sarhoş olmak böyle birşey olsa gerek . Gündüz basketbolda erkek/ bayan takımlarımız günü galibiyet ile bitirmiş ben keyifli bir şekilde 17,30 da voleybol maçımızı izleyecek ve sonrasında Bursa-Fenerbahçe futbol maçına geçecektim ki voleybol maçımız 1 saat rötar yapınca planda değişiklik yapmak zorunda kaldım. Zor bir tercih olsa da İvan varsa benim için akan sular durur o yüzden Fenerbahçe-Grundig maçını izlemeye karar verdim. 

         Maç detayına girmeden önce belirtmem lazım ki bir yandan voleybol izlerken diğer taraftan internetten skor takibi yapıyordum, ilk iki set 2*0 geriye düşmemiz ve Bursa'da 1*0 geri düşmemiz ile beraber kara bir akşam olacak derken , 3ncü seti alınca maçı alma ihtimalini düşünmeye başladım. Bir yandan maçı izlerken diğer taraftaran futbol maçı 1-1 ve sonrasında 2-1 olunca ağız kulaklara gitmeye başladı , 4ncü seti de alıp 2 -2 yapınca Kalecimiz Volkan sağolsun olaya '' madem voleybol 2*2 olmuş bizim maçta 2*2 olsun '' bakış açısı getirip gol yumurtlayınca tv başındaki son set heyecanımda mideme oturmuş oldu. İvan sayıları ile öne geçtiğimiz tie-break te maç sayısı için servis sırası geldiğinde diğer tarafta Egemen kardeşimin 3 ncü golü attığını öğrenip sevinçten zıplamaya başlamışken Fonteles devreye girip çivi gibi servisi ve aldığı maç sayısı ile şu andaki cümleyi bir türlü bitiremeyen ruh haline bürünmeme sebep oldu..

            





          Maça her iki takımda servisleri zorlayarak başladı.20 li sayılara kadar başa baş geçen maçta ufak hatalar yapan taraf biz olunca setlerde 2-0 geriye düştük ( 25-22 ve 25-23)  . Bu iki sette ne yazık ki kırılma anlarında Arslan hatalı tercihlerde bulundu , İvan'ı yeterince topla buluşturamadı ve oyuna bir türlü sokamadı , Marshall'ı zora bırakacak bir kaç top atınca setleri almak zaten imkansızdı. Şunu belirtmek lazım ki Halkbank gerçekten çok iyi bir takım , çok iyi iki tane smaçörü var , orta oyuncuları Türkiye'nin en iyi iki orta oyuncusu ( ikisi de bizim altyapı ürünümüz ) , büyük yatırım yaptılar çok iyi bir hocaları var ,Ayrıca dünya klasında bir pasöre sahipler , Brezilya Milli takım yedek pasörü Raphael cidden çok kaliteli bir pasör takımını çok iyi oynatıyor , smaçörlerine bloksuz bir çok pozsiyonda smaç vurdurdu.

             Halkbank takımına karşı % 100 dikkatli ve hatasız oynamak gerekiyor , kaybedilen ve Arslan'ın hataları tercihlerinin bol olduğu ( Arslan tam sağlıklı değil bunu belirtmek lazım , dizinde sorun devam ediyor , özveri ile oynadığı içinde teşekkür ediyorum ) ilk 2 setten sonra çok hızlı girip çok iyi servis attığımız 3ncü seti rahat bir şekilde (17-25) alıp maç içinde kaldık. Bu sette Castellani'nin uyarılarını dinleyen Arslan daha doğru tercihler yaptı Fonteles'i 6 numaradan yani 3 metre çizgisi arkasından güzel kullandı , İvan'ı maçın içine dahil edince set gelmiş oldu. Castellani hocamızın 3ncü set itibari ile bloklarda yer tutma konusunda yavaş kalan İbrahim yerine Kemal alması setin bize gelmesinde önemliydi. Aslında maç genelinde her iki takımın da blok sayısı sadece 5 te kaldı , bu düşük blok rakamı her iki takımında hücum performansı anlamında ne denli kaliteli oyunculara sahip olunduğunun kanıtıdır.

            4ncü set yine karşılıklı iyi servisler ile geçti. Halkbankası ile ilgili şöyle bir ayrıntı vereyim . Pasör çaprazsız oynuyorlar. biraz açalım ; Osmany ve Matey smaçör pozisyonunda görev alıyorlar. Burutay ise pasör çaprazı olarak oynuyor ama Burutay manşet alabilen bir oyuncu olduğu için servis karşılamaya giriyor. Fenerbahçe nin 2 sene önce bayanlarda Ze nin deneyip başarılı olduğu Sokolova-Logan-Kim 3lüsü gibi oynuyorlar. Yani servis karşılamada daha az yıpranıyorlar zaten liberoları Nuri'den sonra diğer 3 smaçörleri 15 şer kez servis karşılamışlar. Özellikle maç genelinde İvan'ın servisleri karşısında Matey çok zor durumlara düştü , Servis karşılamada hem Matey ( %27-%13 )  hemde Burutay (%33-%7 )  resmen çöktüler. Bu set çok daha çekişmeli geçse de maç sonunda 25-22 ile gülen taraf biz olduk ve maçı tie-breake taşıdık. 

            Tie-Breakte ise Halkbank Osmany ve Matey servise asılınca 7-4 geriye düştük fakat sonrasında Fonteles'in iyi servis turu Marshall sayıları ile 9*8 önde geçtik , İvan hem bu set hemde 4ncü sette karşısındaki 3 lü bloklara rağmen inanılmaz tekniği sayesinde çok fazla blokouttan sayı aldı. 9-8 sen sonra karşılıklı sayılar ile geçilirken 15-14 öne geçen Fenerbahçe-Grundig Fonteles'in inanılmaz servis ve ace ile bu zor maçı 3-2 kazandı. Emeği geçen bütün oyuncularımızı tebrik etmek istiyorum , 

           Castellani gibi inanılmaz sakin kalender ve iyi bir hocamız var. Sahaya oyunculara inanılmaz hakim, maç genelinde devamlı Arslan ile iletişim halinde oldu ve oyunu iyi yönlendirdi , aksayan blok sorunumuza anında müdahale etti Kemal hamlesi blok tutma konusunda takımın direncini artırdı , Castellani bana inanılmaz derecede güven veriyor. 

Galibiyette pay sahibi oyuncularımıza kısaca değinelim ;

  • Arslan : sakat olmasına rağmen oynadı bu özverisi için öncelikle teşekkür ediyorum. Kendisini çok eleştirdiğimi herkes bilir ama iyi oynadığı zaman hakkını vermesek olmaz. kötü geçen ilk iki setten sonra çok iyi 3 set oynadı , maçları izlese ve basitçe yaptığı tercih hatalarından vazgeçse daha iyi olacak ama inatçı bir yapısı var kafayı hatasına taktımı bir türlü o hatasından sıyrılamıyor ve yine tercih hataları yapıyor. Özellikle 4 numara smaçörlerine topu atarken biraz dikkat etmeli zaten rakibin blokları çok iyiyken pasör attığı top ile smaçörünü onların kucağına bırakmamalı , bu maçta bir kaç kez Marshall'ı şekilden şekilde soktu , bu hatalarını zamanla yapmaz diye umut ediyorum
  • Marshall : İlk senesindeki performansına yakın bir seviyede oynuyor. İnşallah herhangi bir sakatlık sorunu olmaz. Sağlıklı bir Marshall bize çok katkı verir.  Rakip takım bütün servislerini Marshall ve SErkan üzerine yıktı. Manşet % 50 % 21 . 5 tane manşet hatası var. Normal bir rakip karşısında bu rakamlara laf edilebilir ama karşı takım özellikle Matey/Osmany/Emre gibi çok çok iyi servis atan oyuncular olduğunu düşününce bu yüzdeleri normal karşılamak lazım . Hücumda iyi oynadı % 48 ile 17 sayı ( 1 ace 3 blok ) ile oynadı. 6 servis hatası onun adına eksi bir hane olarak yazılabilir ama blok konusunda takımın en iyisiydi. Zaten Marshall dan iyi servis performansı beklememek lazım. Onunla ilgili herhangi bir form endişem yok sağlıklı olsun bana yeter. 
  • Fonteles : Bu yürekli delikanlı maçın her anında çok coşkuluydu. % 41-%24 ile manşet aldı 2 manşet hatası var. Mükemmel servis kullandı . 6 hatası var ama 6 kez ace aldı ayrıca bütün servislerinde ace olmazsa bile rakip çok zor hücum kurdu. Çok güçlü ve hızlı servis atması çizgi hakemlerinin işini cidden zorlaştırıyor. Maç içinde 2 tane servisine dışarıda dedi hakemler ama tekrarını izlediğimiz zaman topu çizgi üzerine düştüğünü gördük. Fonteles'in ilginç bir stili var. hem hızlı bir oyuncu hemde yel değirmeni gibi kolu var. Topa vurmak için zırpladığı zaman bir bakıyorsunuz kol havada bile değil ama havada çok hızlı bir şekilde o kolu yukarı çıkartıp o topa vurabiliyor. bu maçta 6 numaradan iyi hücumlar izledik. Zor pozisyonlarda hiç geri adım atmıyor ve çok güçlü bir oyuncu , bugun kendisini keyifle izledik. % 50 ile hücum ederek 26 sayı ile takımın en skorer oyuncusu oldu. Savunma çok gayretliydi sanırım 4ncü sette çok zor bir pozsiyonu çevirmek için soyunma odasına kadar koştu ve o topu çevirdi, takımın İvan ile beraber abisi gibi çok heyecanlı hırslı ama gerekli yerlerde takıma yön veriyor. Maçı kazandırdığı son ace sonrası direkt olarak seyirciye koştu ve ne kadar hırs ile mücadele ettiğini onlara gösterdi . 
  • İvan Miljkoviç : Nazar değdirmekten korksam da hak ettiği övgüleri yazmadan geçmeyeceğim. 6,3 puan ile takımın en çok puan alan oyuncusu. Pasör çaprazlarının en çok puan aldığı maçlar çok nadir olur. Halkbank gibi çok iyi blok tutan , İvan'a neredeyse bütün pozisyonlarda 3 blok hazır tutan bir ekibe karşı % 58 gibi inanılmaz bir yüzde ile oynadı. 1 hücum hatası 2 kez blokta kalma.. 2 ace ve 25 sayı ile maçı bitirdi. 4 ncü set ve tie breakte neredeyse çoğu sayıları 3 lü bloklara karşı vurduğu ve aldırdığı blokoutlar sayesinde oldu. Neden mevkisinde dünyanın en iyisi olduğunu ispatlıyor. 40 kez topla buluşmuş ama bu topların en az 35 i hep çok zor toplardı. Şöyle ağız tadı ile bloksuz veya tekli blok üzerinden vurduğu top iki elin parmaklarını geçmez adam zaten 4 yıldır bizde hep aynı şekilde hücum ediyor. Savunma yapmayı çok sevmediğini söylemiştim ama geçen sene olduğu gibi bu sezonda doğru yerde durma , zor topları çıkartma çabalama konusunda hiç vazgeçmiyor. Bu kariyere sahip ve savunma için dezavantaj sayılacak bir fiziğe rağmen topu çıkartabilmek için reklam panolarına uçmaktan veya takımın benchini devirmekten geri kalmıyor. İvan bu takımın kalbi , beyni, güvencesi , sigortası kısaca ana unsuru. Arslan veya Ceyhun kardeşlerimin aklından bu konu çıkmamalı.
           Çok güçlü bir rakip karşısında hemde 2 -0 geriye düştükten sonra alınan bu galibiyet her açıdan çok önemli. Henüz tam takım oturmadı halen orta oyuncu ve blok tutma konusunda sıkıntılarımız var ama bu halimize ile bu deplasmandan galibiyet ile dönüyoruz. İnanılmaz mutluluk verici bir durum. Bugün gövde gösterisi yaptık, şampiyonluğun kolay olmadığını Halkbank takımına gösterdik, bir aksilik çıkmaz ise daha önceki turlarda karşılaşmaz isek Lig finali Halkbank ile oynarız , bizimle oynarken ayakları yere bassın biraz korksunlar. Bu takım Challenge kupasını alacak güçte .

        Bu güzel cumartesi günümüzü galibiyet ile sonuçlandırdıkları için bütün oyuncular ve kenar yönetimine teşekkür ediyorum.

Herkese saygılar ve sevgiler 
Cem Ağrak

          
NOT : Maçın Adamı Felipe Fonteles'i kutlamıştık Twitter da Sağolsun geri dönüş yapmış.Sevindik ve buraya da aldık :))




5 yorum:

sulozgul dedi ki...

Sevgili Cem,gerçekten müthiş bir maçtı.Tv den bu maçı,internetten de futbol maçını takip etmek istedim ama bu maçtan gözümü bir türlü ayıramadım.Sanki Şampiyonlar Ligi finali gibiydi.Her iki takımı da bu müthiş voleybol ziyafetini bize yaşattıkları için kutlarım.Bu kaliteleri ile bu takımlardan birisi şampiyon olacak sanırım,inşallah biz oluruz.Yaptığın analizlerin tamamına katılıyorum,gayet güzel özetlemişsin,sadece şunu eklemek isterim,keşke Burutay'ı alabilseydik.Duyduğum kadarı ile çok para istemiş ama gene de alabilseydik çok iyi bir transfer olurdu.Sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül

Güray Gürsoy dedi ki...

Tebrikler Takım,Koç ve Cem :))
Parabens Fonteles :))
Respeito Fonteles :))

cem ağrak dedi ki...

Süleyman abi ;
aynen abi çok kaliteli bir maçtı , inşallah lig finaline kalırsak bu iki takım arasında bu kalitede maçları izleriz .
Burutay konusunda aynı fikirdeyim biliyorsun , yabancı kuralı varken ve avrupa hedeflkeniyorsa yabancı iyi bir pasör ve orta şart yani 4 yabancı lazım Burutay hamlesi çok önemliydi ..

gürol abi ile beraber twtitterda biraz fonteles ile muhabbet ettik :) çok hırslı bir oyuncu tam taraftarın istediği bir tip :)

cem emre dedi ki...

Merhaba Sevgili Cem.. Sen de yazmasan bütün bloglar sahipsiz kalırdı.. Gürol küskün sanırım.. Yazmayacağım diyordu.. Öncelikle emeklerin için teşekkür edecektim.. Maçı banttan izledim.. Aslan bir miktar tercih hatası yapmasaydı ve set sonu ufak tefek hatalarımız olmasaydı maçı 3-0 almak içten bile değildi.. BU takıma nasıl Burutay kazandırılmaz.. Mevkisinde çok ihtiyacımız olmasına rağmen Emre nasıl satılır anlaşılır gibi değil.. Milyonlarca doların bir futbolcuya verildiği bir yerde bu oyuncular için bütçe bulamıyoruz demek abes bence..Ayrıca vakıfbank maçının skorunu öğrenince şok oldum.. Yenebilirmiyiz diye çok heyecan yaşamıştım oysa.. 3. sınıf bir antronör ve kötü yerli oyuncularla ancak bu kadar oluyor sanırım.. Ve basketbol bayanlardaki düşüş.. Gerçekten ürkütücü.. Ayrıca Matoviç niye oynatılmaz hala aklım almıyor.. Defterden silinmiş gibi.. Tek tesellimiz Fenerbahçe ülkerin olası avrupa şampiyonluğu.. Final four kesin gözüyle bakıyorum.. Anlayacağın bayan basketbol ve voleybolda çok endişeliyim.. Umarım kısa sürede toparlarız.. En azından seneye şampiyonlar ligine katılırız ve yeni ciddi bir bütçeyle ciddi bir oluşum kurarız.. Sürekli tüm fenerbahçe bloglarını takip ediyorum ancak hiç birinde bir kıpırdanma yok.. Sitemde etmek istemiyorum ama bu tip sevinçleri.. yorumları bizden esirgemediğiniz sürece biz daha mutlu oluyoruz.. Sevgiler

cem ağrak dedi ki...

değerli adaşım elimden geldiği vaktimiz olduğu dilimiz döndüğünce burada voleybol yazacağım , ayrıca SErdar ve irem kardeşlerimde bize yazıları ile yardım edecekler, Gürol abi dargın ve yorgun diyelim , yıllardır yazıyordu şimdi biraz dinlensin tabi başımızda duruyor bir abi olarak :)
bahsettiğin voleybol meseleleri derin mevzular bilaare konuşuruz , bayan voleybol ile ilgili endişelerimi yazın twitterda belirttim 2 sene önce o avantajı kaybettik şimdi çok çalışmammız lazım ,
basketbol bayan şubesi inşallah düzelir diyelim ama Matoviç 2 dizinden birden ameliyat oldu sanırım onu nfiziki durumu sebebiyle sadece Avrupa için değerlendiriyorlar.
Fenerbahçe Ülker için denilecek tek söz Allah nazardan saklasın ve Obradoviç'in tüyüne zarar vermesin :)
önce polonya deplasmanı sonrasında Arkas maçı ile umarım Fenerbahçe Grundig 2 de 2 yapar.