4 Şubat 2013 Pazartesi

KÖTÜ OYUN VE KAÇINILMAZ YENİLGİ...



               Yoğun bir cumartesi gününde biraz kendime vakit ayırarak Arkas maçı için Burhan Felek'in yolunu tuttum. Maçı güzel kardeşim İrem Esen  , Uğur Özker  ve onun değerli abisi Onur Özker ile beraber izledik, maç başlamadan önce İrem'e '' ben uğursuz adamım kesin maça  kötü etki ederim '' demiştim. Ne yazık ki dediğim gibi oldu. İşin şakası bir yana zaten istim üzerinde olan bir rakibe karşı galibiyet alabilmek için 3 tane yabancı oyuncularımızın çok iyi oynaması gerekiyordu. Ne yazık ki yerli oyuncularımız vasat performans gösterdikleri için özellikle yabancı oyuncularımızın iyi oynaması gerektiği konusunda ısrar ediyorum. 

          Salon benim beklediğimin üzerinde doluydu  2000 civarı bir taraftar salona yerini almıştı. Erkek voleybol takımımızın artan formu ile beraber seyircininde bu takıma inancı geri gelmişti. İrem , Uğur ve Onur ile beraber elimizden geldiğince tezahürat , ıslık vs ne gerekiyorsa yaptık. 

          Yenildiğimiz için maçı çok detaylı olarak anlatmak istemiyorum. Aşağıda paylaştığım istatistik kağıdında maçın özeti çok net bir şekilde anlaşılıyor. 



             Sezon başından beri en büyük sıkıntımız olan blok konusunda yine bu maçta çok kötü durumdaydık. Koskoca maçı sadece 4 blok ile tamamladık. Ne yazık ki orta oyuncularımız vasat performanslarına bu maçta da devam ettiler. Arkas gibi bir rakibe karşı oynarken orta oyuncuların bu kadar kötü oyun oynarsa o maçı almak için mucize olması gerekir. Hadi direkt blok sayısını geçtim , rakip hücumlarda blok tutup topu bile yumuşatamadık. Raul Bravo belki Türkiye kariyerindeki en yüksek hücum oranlı maçını oynadı ( % 71 ) . Orta oyuncularımızın performanslarına vasat dememin tek sebebi alamadığımız blok sayıları veya tutamadığımız blok düzeni değil ne yazık ki orta oyuncularımız rakibin kenardan yaptığı hücumlarda orada blok için bulunan smaçörlere yardıma gelmekte geç kalıyorlar, hem Kemal hemde Ahmet'in ayakları inanılmaz derecede yavaşlamış , o eski hızlarını kaybetmişler, ayaklar hızlı olmayınca tam anlamı ile blok tutamıyorlar veya geç zıpladıkları için yetersiz kalıyorlar. bu duruda rakip smaçörler ve rakip pasörde inanılmaz derecede rahatlıyor.  

            Maç öncesi hafif sakatlığı bulunan Leonel maça da iyi başlayamadı , hem blok hemde hücum için sıçrarken bi sıkıntısı olduğu belli oluyordu fakar 2nci setin ortalarında sakatlık iyice nüksetti. Özellikle 3 ncü setten sonra resmen seke seke oynadı . Diğer smaçörümüz Turgay'da ne yazık ki kötü bir gününde olunca Soli ye çok fazla alternatif kalmadı . maçı sakat sakat oynayan Leonel ile tamamlamak zorunda kaldı . 3 ncü sette bir ara Leonel yürüyecek hali kalmadığı için kenara aldı biraz dinlendirdi fakat bu sürede bütün yük sadece İvan üzerine bindi ve Soli mecburen Leonel'i tekrar oyuna almak zorunda kaldı. 

             Bizim adımıza Frank ve Kaptan İvan iyi oynadı , direndiler ellerinden geleni yaptılar. İvan yine çok iyi maç çıkarttı % 55 hücum yüzdesi ile 30 sayı ile maçı bitirdi. Rakibin bütün önlemlerine rağmen sadece 2 hatası var 3 kez de blokta kaldı , bütün imkansız denecek zor topları sayıya çevirdi. İvan adına çok üzülüyorum , böyle bir sporcu elimizde iken sağlam bir voleybol yapısı ve sistemi kurmamız gerekiyordu , çok geç kaldık umarım bundan sonrası için gereken yapılır. 

             Arkas iyi savunma yaptı , çok zor 4*5 tane kritik topu çıkarttılar , liberoları Hasan çok iyi oynadı. bizim 4 onların 14 bloğu var. aslında başka bir şey konuşmaya gerek yok blok sayılarına bakıp bu maçı kimin kazandığını anlayabiliriz. Manşet oranımız yerlerde % 26 gibi çok kötü bir mükemmel manşet oranına rağmen Frank elinden geldiğince takımı iyi oynattı , doğru düzgün manşet gelmediği için ortalara çok dönemedi , zaten maç başında dönsede Kemal sağolsun sayı ile çeviremeyince Frank köşelere dönmeye başladı , Turgay ve Marshall da kötü gününde olunca bütün toplar İvan'a döndü. İvan da bir yere kadar takımı taşıyor ama tek başına bir rakibe direnmesi imkansız bir durumdu. 

              Bizim için çok önemli olan bir maçı iyi oynamayarak ve Leonel'in sakatlanması sebebi ile kaybettik , kazansaydık hem iyi bir mesaj olacaktı , kendine gelen özgüven tavan yapacaktı ama bu fırsatı kaçırdık. Bu saatten sonra '' -saydık '' fiil kipleri ile cümle kurmanın bir faydası yok . mecburen önümüze bakacağız. Mutlaka Finale kalmamız gerekiyor eğer bir sakatlık olmaz ise Arkas dahil her takım ile bu vasat orta performansımıza rağmen başa baş oynarız. Turgay kardeş sınırlı fiziği ile elinden geleni yapıyor. orta oyuncularımız biraz daha gayret ederse bundan sonraki maratonda İvan önderliğince takım daha iyi maçlar oynayacaktır. Çok umutsuz ve karamsar olmaya gerek yok , zaten klüpde işler hiç iyi gitmiyor çok fazla karamsar yazıp cümleten ruhumuzu karartmaya gerek yok .Sarı Lacivertin olduğu yerde her zaman umut vardır..

Herkese sevgiler saygılar 

Cem AĞRAK


2 yorum:

sulozgul dedi ki...

Evet sevgili Cem,bana maçı izlemeyen birisi"maçı bir anlat" ya da "özetle" dese yazacağım sadece 14-4 olacaktı.Maçın maalesef kısaca anlatımı bu rakamlardır.Başka bir istatistik rakamı veya lafa gerek yok.Bir takıma 14 blok sayısı verip te sadece 4 blok sayısı alıyorsan bu maçı kazanma ihtimalin %0 dır.Oyuncu performanslarını zaten çok iyi analiz etmişsin.Benim sana katkım olması açısından yalnızca şu anekdotu ileteyim,bildiğin üzere protokolun yan tarafında oturuyoruz,molalarda Arkas'ın bir yöneticisi ile ara ara sohbet etme fırsatımız oldu.Takımları birlikte değerlendirirken söylediği şu cümle beni çok etkiledi."İvan sizde olmasın setlerde 15 sayıyı zor bulursunuz" dedi.Belki biraz abrtılı olabilir ama haksız da değil.Yöneticisi bizi bu şekilde algılıyorsa teknik ekip ve oyuncular da her halde aynı fikirdedirler.Bunu doğru okursak Arkas'ın bizim karşımıza ne kadar özgüvenle çıktığını tahmin edebiliriz.Ligi 2.ya da 3.bitirirsek finale kadar Arkas'la eşleşmeyeceğiz sanırım.Yani 4, veya 5, olmamalıyız.Sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül

cem ağrak dedi ki...

Süleyman abi sanırım hemen yanında oturan adamdı o senin konuştuğun kişi... evet doğru söylemiş biz elimizdeki oyuncunun ( idareciler anlamında söylüyorum ) kıymetini cidden bilmiyoruz. İvan erkek voleybol camiası için bir Fenomendir. bütün dünyada çok saygı duyulan bir isim ama biz elimizde o varken doğru bir yapılanma kurup Avrupa da saygı duyulacak bir takım olamadık . ne yazık ki '' oyuncuya bağlı düzene '' mahkum olduğumuz sürece bir değil 2 tane İvan bile olsa zor abii, neyse en azından İvan ve Leonel gibi iki tane star oyuncuyu izliyoruz işte , belki voleybolun sevilmesi ve popüler olması anlamında büyük katkıları olur.
saygılar , ellerinden öperim