21 Ocak 2013 Pazartesi

KAÇINILMAZ YENİLGİ..


      Aslında kaybettiğimiz maçlardan sonra yazmaktan nefret ediyorum ama olsun kaybederken de yazabilmek , üzüntüyü de yaşamak, öğrenmek lazım ( bu aralar üzülmeyi öğrenmeyi geçtim bu konuda resmen master yapıyoruz ). Benim beklediğim gibi geçti maç , bir çok kardeş dost avrupa kupasındaki galibiyetten sonra tabiri caizse gaza gelerek '' haftasonu vakıfbankı ezeriz ,rahat yeneriz '' gibi düşüncelere kapılmıştı. Vakıfbankın şu anda avrupanın en iyi takımı olduğu gerçeğini kabul etmek lazım , evet bu cümleyi kurmak hem çok zor hemde içimizi acıtmış olsa da ne yazık ki  gerçek bu şekilde. 

         Her yenilgiden sonra sezon başında yapılan saçma sapan hatalardan tutun , kadro ve hoca  seçiminden , eldeki değerli oyuncularını kaybetmek gibi bir çok hatayı tekrarlamak istemiyorum. Papağan gibi hissediyorum kendimi , başından beri yeterince ve fazlası ile tepki verdim(k) bu saatten sonra da çok birşey değişeceğine inanmıyorum , şu anda yapılacak şey takımın Lig finaline kalması için dua etmektir. 

        Aşağıdaki maç istatistik kağıdı nasıl bir maç oynadığımızı çok güzel yansıtıyor. Sayı ve Manşet yükünün tamamiyle Kim in üzerine bindiği bir maç oynadık , tabi burada rakip takımın kurt hocası Guidetti'nin bütün servislerini bizim en iyi oyuncumuz olan Kim 'in üzerine yıkarak onu oyundan düşürme çabasının da burada etkisi var. bizim değerli hocamız sağolsun servisleri Glinka üzerine yıkmak gibi bir fikri bir taktiği olmadı , zeten Türkiye'nin en iyi manşeti olan liberosu olan Gizem üzerine yıkmak ne müthiş bir taktikti. Voleybol sporunda böyle küçük detaylar çok önemlidir ve sonuca çok etki eder.  Pasör çaprazının 20 cm sıçrayamadığı ve % 16 ile maçı bitirdiği yine orta oyuncularından birinin % 38 ile hücum edip bloklarda hiç etkin olmadığı bir maçı kazanmak çok zor bir durumdu , Berg baktıki ortalardan ve çaprazdan ve 4 numaradan bir sonuç alamayağız , topları mümkün mertebe Kim üzerinden oynadı ve o sayede 1 set aldık son sette ise belli bir noktaya kadar iyi gittik . Paula da bu maç özelinde formsuzdu aslında Manşet de dağılmadı ama , vakıfbank blokları karşısında biraz zorlandı ve Kamil hoca Elif ile dönüşümlü oynattı . Nihan çok eleştirim ama takım adına nispeten iyi oynayan iyi savunma yapan ve manşette dağılmayan oyuncumuzdu. tabi Menşet oranın iyi olmasında rakip takımın ona sadece 17 servis atmasının da etkisi vardı. 



           Yukarıdaki görüldüğü gibi blok sayımız çok az , 6 blok yaptığımız bir maçta VAkıfbak i yenmez kolay değil , 



           VAkıfbank istatistik kağıdını buraya koymamın sebebi , rakibin manşet yüzdelerini görmenizi istedim. RAkibin manşet yüzdeleri ve dağılımı bizim hangi yanlış mantıkla servis attığımızın bir resmidir. Rakibin en zayıf halkası ( esas mevkisi pasör çaprazı ) Glinka ya sadece ve sadece 14 kez servis atmışız , Glinka nın bu az servise rağmen servis yüzdesi çok düşük , biz gidip servisleri manşetleri iyi olan Gizem ve Gözde üzerine atmışız , şunu görebimek ve uygulamak  için ZE Roberto olmaya gerek yok yahu... Maçı onlara kazandıran ufak detaylar oldu yoksa hücum yüzdelerimiz kafa kafaya , servis hatalarında onlar bizden daha kötü durumdalar ama bizden 5 blok daha fazla yaptılar ve bizden daha iyi manşet aldıkları için ortadan çok fazla hücum ettiler.

         Maç öncesi çok umutlanılan ve kaçnılmaz son yenilgi ile biten bir maç oldu . Çapraz ve orta oyuncumuz inanılmaz vasat oynadıkları bir maçı kazanmak çok zordu , servisi iyi ama yanlış oyuncuların üzerine atmış olmamızda malübiyetin tuzu biberi oldu . CEv cup ı kazanmak Türkiye ligini kazanmaktan çok daha kolay , CEv cup bizim Prestij için çok önemli ama Lig finali CEv cup dan çok çok daha önemli , daha önceden belirtmiş olduğum gibi Şampiyonlar Ligine kalmak istiyorsak Türkiye ligi finaline kalmamız gerekiyor. Ayrıca genç ve güçsüz MEryem'in SEda'nın yerine oynamasını istiyorum varsın % 20 ile hücum etsin ama o etsin bari..En azından gelecek seneler için ciddi bir hazırlık yaptırmış oluruz.

          Son olarak şu saatten sonra her yenilgide '' şu gitsin '' bu kötü '' ''şöyle hatalar yaptık '' vs vs vs bunların bize faydası yok , neresinden tutsak elimizden kalıyor çünkü , o yüzden bu sezonu öyle veya böyle ilk 2 içerinde  bitirmemiz gerekiyor, takviye konusunda gelirsek bu saatten sonra iyi bir 4 numara bulmak çok zor , gelecek takıma ve sisteme alışacak bu işler yazıldığı gibi kolay değil ama Çin ligi bu ay sonu bitiyor ,alınabilecek iki tane kaliteli oyuncu var , Costagrande ( 4numara için ) veya eski çaprazımız Kasia sanırım boşa çıkıyorlar. Ben olsam ( ki olamam :) ) Costagrande'yi ikna edebiliyorsa sezon sonuna kadar ederim ve Türkiye ligini bir şekilde onunla oynar ve bu ligi almaya çalışırdım , .aslında konu eksiklere gelirse ÇApraz Orta ,Lİbero ,tabiki en önemlisi HOca ... ama eksikler listesi bitmez hepsine de bu saatten sonra çözüm olmaz , o yüzden nokta atışı yaparak en doğru hamleyi eğer yapabiliyorsak tabi yapmamız gerekiyor.

         Voleybol sporu '' AMATÖR '' bir branş ama bu kadar da Amatörce yönetilmez ki yahu...
neyse girmeyelim şimdi bu konulara  iyi akşamlar olsun .


Herkese saygılar ve sevgiler

Cem AĞRAK






2 yorum:

sulozgul dedi ki...

Sevgili Cem,Gürol yazmaya ara verdiği için buraya epeydir bakmamıştım.İyiki sen devam ediyorsun.Maçtaydım,ama inan hiç umudum yoktu.2 set alırsak iyidir diye düşünüyordum.Çünkü Vakıfbank,şu formu ve kadrosuyla belki de dünyanın en iyi takımı.ŞL.nin de favorisidir.İlk 6 ları bırak yedekleri bile bizden kaliteli maalesef.Artık tek hedef GS.ı geçip de (inşallah)Eczacıyı eleyip finale çıkmak ve ligi ilk ikide bitirmektir.Şu kadro yapısı ile bu takımı geçip şampiyon olmak fazla hayalcilik gibi geliyor.Sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül

cem ağrak dedi ki...

Gürol abiden mirası aldık abi üzerimizde büyük yük var ama burayı boş bırakmak olmaz. çocuklar ve hnım uyuduktan sonra biraz uykumuzdan ödün verip yazmaya çalşıyorum birşeyler. tabi onun gibi olmuor ama idare edeceksiniz. dediklerin son derece doğru güzel abicim , bunun üzerine ben çok konuşmayayaım umarım finale gideriz ve oraya kadar VAkıf ile karşılaşmayız. bir kerede şans bize gülsün .
saygılar abim