11 Ekim 2012 Perşembe

Süper Kupa ''Terbiye'' İle Fenerbahçe Grundig'in 3-0 !!!


FENERBAHÇE GRUNDİG: 3 - GALATASARAY: 0 

SALON: Ankara Başkent 

HAKEMLER: Aziz Yener- Mehmet Demirdelen 

FENERBAHÇE GRUNDİG: Kemal 11, Miljkovic 13, Marshall 16, İbrahim, Arslan 4, Cernıc 5, Serkan (L), Ahmet 6, Sercan, Metin 

GALATASARAY: Murathan, Nikolov 14, Janic 4, Erhan 6, Ulaş 1, Kemal 3, Teodor (L), Caner Peşken , Murat , Coskovic 2, Ferhat 5 

SETLER: 25-18, 25-19, 25-23 

SÜRE: 86 Dk. (30-26-30) 

İSTATİSTİK: 
SAYI: 75-60 
RAKİP HATADAN SAYI: 20-25 
SERVİS: 74-61 
SERVİSTEN SAYI: 6-0 
HATALI SERVİS: 14-10 
HÜCUM: 73-63 
HÜCUMDAN SAYI: 37-28 
BLOKTAN SAYI: 12-7 
MANŞET: 51-60 
HATALI MANŞET: 0-6
(ajansspor.com - Tayyar SÜMEN)




KUPALARA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM !!!
* Teknik heyeti ve oyuncuları kutluyorum.Süper Kupa Hayırlı Olsun.
Çanakkale'de Lig Şampiyonluğu kupasını kaldırarak kapatmıştık sezonu,Ankara'da Süper Kupa'yı alarak devam ediyoruz yeni sezona.
* Takım gs'ye göre daha çok oyuncu ile devam eden bir takım olmasına rağmen hazır değildi.Bunda önce İvan'ın sonra Arslan'ın 3'er haftalık sakatlıkları nedeniyle organize bir hazırlık yapamamasıydı.Hoca yeni ve yeni bir oyun sistemi oturtmaya çalışıyor fakat takımın en skorer oyuncusu ve en önemlisi 'beyni,oyun kurucusu' pasörü yoktu.
* Arslan'ın sakatlığında genç pasörlerimiz Ali Berke Sağır (19) ve Cem Köy (18) Polonya ve İtalya'daki hazırlık maçlarında ellerinden geleni yaptılar ancak yükü kaldırmaları kolay değildi.Bu maçlar sırasında Erden'in de kiraya verilmesi ile büyük riske girildiğini yazmıştım.Nitekim teknik kadro da bunu görüp İBB'den 26 yaşındaki Sercan Abanoz'u yedek pasör olarak kadroya dahil etti.
* Hoca ve Cernic,Bjelica - bugün oynamasa da - Ahmet Toçoğlu,İbrahim - bugün oynamasa da - ve Sercan yeni isimlerimiz.İskelet kadromuzu koruyoruz.
Zamana ihtiyaç var,daha iyi olacaktır takım.Hoca da damgasını vuracaktır.
* gs geçen yıla göre bizden daha çok değişim geçirdi ama onlar daha iyi hazırlık yaptılar.
Hemen hemen fire vermeden tam 9 hazırlık maçı yaptılar.Sadece son hazırlık turnuvasında Coskoviç'in karın zarından bir sakatlığı olmuş,O da zaten sonradan girdi.
Bana göre gs kadrosu geçen yıldan daha zayıf.Yabancı oyuncularını bu sezon Avrupa'dan hatta Balkanlardan seçtiler.Geçen yıl ki Kübalı,Venezuela'lı oyuncularından sonra bu Avrupalı yabancılar bence daha düşük seviyede.
Vladimir Nikolov 35 yaşına gelmiş artık ve mazisini arıyor.Bugün gene de takımın ayakata kalan tek ismiydi tecrübeli pasör çaprazı.14 sayı ile takımın çift haneye ulaşan tek ismiydi.
Giderayak Erol Ünal'ın Coskoviç'i bize vermediği Türk statüsünde oynama izni ile yabancı libero kullanma lüksü kazandılar.Salparov açıkcası Bulgar Milli takımında izleyip beğendiğim bir libero ama gene de tartışılır yabancı libero tercihi.
Coskoviç'te zaten sakatlıkları nedeniyle kopmak zorunda kalmıştı formu da düşerek.
Bugün karın zarı sakatlığı var denilmesine rağmen 'tipik FB'den ayrılan hele de gs'ye giden oyuncu ezikliği' ile yüksek motivasyonla bir yerlerini yırtarcasına (!) oynadı ama özellikle manşette göçmesini önleyemedi.
Diğer yabancıları Sırp Smaçör Bojan Janiç sadece servislerinde etkili gözüktü,onun haricinde hayal kırıklığıydı.
* gs servise asılarak ve Nikolov'un hücum performansı üzerinden etkili olmak istedi ancak gerek iyi manşet getirememeleri - ki Kemal zaten Pasör Çaprazı bir oyuncu,geçen yıl da zaman zaman manşet alan smaçör oynadı ama verimli değildi - gelenleri de Ulaş'ın iyi kullanamaması,orta oyuncu olarak Ahmet Pezük'ü aradılar, sadece Erhan direndi.
* gs'nin durumunu yazdım ama bu bizim galibiyetimizi gölgelemez.Kaldı ki dediğim gibi tam kadro hazırlık ve 9 maç yaptılar bu maça gelinceye kadar.En iyi durumda,en güçlü kadrolarını bile yeniyorduk bu kez daha kolay oldu hazır olmamamıza rağmen.Çünkü bizim takımın 'bireysel ve total kalitesi' buna yetti.
* Oyuna biraz bakarsak ; maçın ilk setinin 10'lu sayılarına yetişebildim.Şu anda tekrarını izliyorum.Maçın başında gene klasik olaylar olmuş ve maç durmuş.
* Teknik olarak ; 1.set'te etkili servislerimizle sonuca gittik.4 direkt servis sayımız var.
2.set'te ise bu kez bloklarımız devreye girdi.5-1 bu set'te bloklarda üstündük.
Ayrıca bu set'te Arslan orta oyuncularımızı da devreye soktu.
3.set'te klasik rehavet görünüyordu,Maç gene durdu,bu onların aleyhine oldu çünkü son bir gayretle iyi servis atmaya başlamışlardı.Setin sonunda gene tecrübe ve klasımızı konuşturarak seti ve maçı kazandık.
* Genel olarak takıma baktığımda ; İvan ve Marshall'ın hücumdaki etkinlikleri,Cernic'in manşet ve servisteki verimi,Orta oyuncularımız Kemal ve Ahmet'in blok takipleri ile hücum performansları,Arslan'ın 3 haftalık ağır sakatlıktan çıktıktan sonra 3-4 antrenmanla gayet başarılı performansı,Serkan'ın gene iyi manşet getirmesi dikkat çeken noktalardı.
Tabii ayrıntılı istatistikleri henüz görmedim ama bloklarda 12-7,servis sayılarında 6-0,manşet hatalarında 0-6'lık rakamlar etkili servis ve bloklardaki üstünlüğümüzü de gösteriyor.Servise asıldığımız için bu alandaki hatalar 14-10 biz öndeyiz.
* Maçın yıldızı olarak bilindik servis hatalarına rağmen Marshall'ı seçiyorum.
* Arslan'ın yerine Sercan Abanoz'da ayağının tozu ile forma giydi kısa bir süre.İlk maçtan değerlendirme yapmak doğru değil.Forma heyecanı da var,iyi pasları da kötü pas tercihleri de oldu ama en azından genç pasörlerimizin yerine (Asla onları yermiyorum ama bu yükü kaldıramazlardı) 26 yaşında liglerde forma giymiş pasör daha iyidir.Boyunun uzun olması da avantaj tabii.Şöyle bir anektot anlattı ; 10 yıl kadar önce İvan Lube Banca'da oynarken Arçelik ile oynamak için İstanbul'a gelmişler.Sercan'da Arçelik alt yapısında olup zemini silen bir çocukmuş :)) Nereden nereye.. Hoca bile bu anektota çok şaşırdı ve anlatılması gereken hikaye dedi :))
* Takımdaşlığı da iyi buldum.Maç biter bitmez tribünde oturan yeni transfer Bjelica da büyük bir sevinçle sahaya atladı ve arkadaşlarına koştu sevince ortak olmak için.
* Neticede hangi branşta,nerede ne maçı olursa olsun 'FB-gs maçları' bir prestij,bir gözde gösterisi maçlarıdır.O yüzden her zaman 'yazı-tura atışında bile gs'ye kaybetmeyi istemem demişimdir.Son Türkiye Kupası grup maçında kaybeden Fenerbahçe Ülker'e de az sitem etmemiştim.Erkek Voleybol takımımız sağolsun bu ezeli rekabet maçlarında bizi çok fazla üzmemiştir,her zaman 'terbiye görevini' en iyi şekilde yapmıştır.

NOT : Blog yazmayı bıraktığımı yazmıştım.Bu kararımdan aslında vazgeçmedim.Sözümden dönmüş gibi görünüyorum bu yazı ile ama ezeli rekabet ile alına bu Süper Kupa'yı arşive kaydetmek istedim.Belki ara sıra isteğim olursa yazabilirim.

3 yorum:

sulozgul dedi ki...

Sevgili Gürol,kendi evine hoş geldin.Ben de 1 Ekim'de döndüm,ayağımın tozu ile voleybol takımlarımızın hazırlık maçlarına gittim ve sezonu bu maçla ve standart sonuçla açtık.Takımda eski oyuncular aynı formda devam ediyorlar,benim merak ettiğim tabii ki yeni transferler di.Cerniç ilk resmi maçı olmasına rağmen gayet başarılı gözüktü,özellikle servisleri etkiliydi,İbrahim'i ilk setin başlarında oyundan aldı,yerine Ahmet girdi ve o da etkili idi ama Arkas'ta attığı servisleri göremedik,belki çekindi,belki de koç öyle istedi.Neyse kısaca takımın ilk maçı olmasına rağmen diğer takımlara iyi bir gözdağı verdiğini düşünüyorum.Ben sözünden dönenlere pek iyi gözle bakmam ama sen gene de sözünden dön çünkü samimi olarak söylüyorum her maçtan sonra ilk baktığım senin yorumların oluyor.Yoksa maçların sonu hep tatsız tuzsuz kalacak,haberin ola.Hoş geldin,sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül.Ataşehir

Güray Gürsoy dedi ki...

Sevgili Süleyman Abi öncelikle yorumunu görmek çok güzel.Gerçekten özlemişim :))
Dayanamadım sözümden döndüm :((
Arada gene yazarım herhalde.
Takım omurgası oturmuş olmasına rağmen hoca ve 4-5 takviye ile zamana ihtiyaç duyuyor.Bu süreçte böyle bir kupa moral ve kredi oldu.
Daha da iyi oluruz inşaallah.
Bu akşam Smaçör programında Hoca ve yardımcısını izledim ve çok etkilendim.Gerçekten Castellani'den sonra gene turnayı gözünden vurmuşuz gibi.
Hayırlısı bakalım.
Selam ve Sevgilerimle..

cem ağrak dedi ki...

Gürol abi senin şu TErbiye yorumlarına bayılıyorum , söz möz yok ortada yazacaksın abicim uçarı kaçarı yok , bizde kardeşin olarak elimizden geldiğince sana destek olacağız , Süleyman abi ile ilk maçta görüşeceğiz basket maçında kısmet olmadı gidemedim...
ona da sevgiler buradan ...takımdan umudum var ama zaman lazım