16 Eylül 2011 Cuma

Fransa - Türkiye : 3-1 (Buraya Kadarmış) !!!

Filenin Aslanları Avrupa’ya veda etti




* Maalesef olmadı.Sağlık Olsun diyelim ama ilgi,alaka,destek yerlerde,zaaflar ortadayken daha fazla olamazdı zaten ve olmadı.
* Erol Ünal Yarı Final hedeflerken şimdi oyuncularını ''2009 İzmir'de gruptan çıkamayıp elendik,şimdi Play Off oynadık'' diye teselli ediyor da acaba geçerli mi ? Sadece Avrupa erkek voleybolunda esamesi okunmayan Avusturya'yı yendin de çıktın o kadar.
Evet ciddi hakem hataları oldu,kazanacağımız maçları kaybettik ama genel olarak bakarsak maalesef bu turnuva için hafif kaldık.
* Basiç gençlerden yeni bir jenerasyon yaratmak istiyor,o yüzden Burutay,Emre gibi oyuncuları 4 numara smaçörü oynatarak ısrar etti,bunun cezasını fazlasıyla çektik.Ha belki bu ısrar devam eder bu oyuncular manşetlerini düzeltirler,2 yıl sonra daha iyi olurlar,takım olarakta iyi oluruz ama takımlarında bu pozisyonlarda oynayabilecekler mi  soru işareti.Ki ben Emre'nin burada başarılı olabileceğini düşünmüyorum,burada oynamasını ve istemiyorum da.Burutay ise 2+1 yüzünden ligte büyük ihtimalle 4 numara oynayacaktır.Çünkü Kanadalı pasör ve Agamez var.Bravo ve 2 Kanadalı daha var yabancı olarak kadrolarında.
 Dediğim gibi ilerisi için ısrar edilir ve tutarsa daha iyi bir takım oluruz ama bu turnuvada eğer başarılı olmak istiyor idiysek Burutay ve Emre'ye göre saf 4 numara ve daha tecrübeli,manşetleri daha iyi Sinan Cem ve Ender oynamalıydı.Ha o zaman belki hücum gücünde biraz düşme olurdu  ama nasıl olsa Serhat ve ortaların hücumu daha iyiydi.
Kaldı ki Burutay ve Emre de hücumda istikrarsızdılar.Burutay zaten bu Fransa maçında  rezildi ve hoca 2 set dayanabildi ve Sinan Cem'i aldı.O ana kadar sadece 3 sayısı vardı.Emre de 16/6.% 38 ile 11 sayı yaptı.Orta Erhan da aynı 11 sayı yaptı düşünün.
* Erkek voleybolunda gücün ve etkili servis atmanın ön planda olduğu bilinirken rakibin etkili servislerinde manşette dik duramayıp,sallanırsan bir şey yapamazsın.Artı  en az rakibin attığı kadar etkili servis atacaksın,atamazsan da olmaz.
* Bu turnuvada bunun sıkıntısını çok ciddi yaşadık.
* Fransa maçına dönersek ; bir önceki yazımda etkili servislerine özellikle de Earwin Ngapeth'in etkili servislerine dikkat demiştim.Dediğim ne yazık ki oldu.
 Şuraya bakarmısınız ? Fransa 10 ace,bizim manşette direkt hatamız 10.İşte fark.
4 maçta da manşet sıkıntısı çektik.75/10.% 48(39) Onda da son 2 set giren Sinan Cem'in 14/2.% 71(71)'nin etkisi var,yoksa daha kötüydü.Burutay 12/2.% 42(25),Emre 26/3.% 42(27),Serkan 23/3.% 43(39) 
* Bu kadar kötü manşet alır,etkisiz servis atarsan 8 hata sadece 1 ace olmaz tabii.
Kazandığımız sette onlar biraz servisi yumuşattılar,Sinan Cem biraz manşeti toparladı öyle oldu.Keşke baştan oynasaydı.Sinan Cem girdi ama Arslan çıkmıştı.Arslan kötü manşetle bir şey yapamadı,O da kötü gözüktü.
* Turnuva boyunca en iyi oyuncumuz Serhat'tı.Aferin Serhat.
* Kendi oyuncularımıza çok kızdım.Özellikle bu maçta Emre ile Serkan beni çıldırttılar.
Birazcık iyi oynayın be kardeşim ya.Lise takımı oyuncuları gibiydiniz.Emre sadece 5 blokta iyiydi,Onu da 5 servis hatası ile giderdi zaten.Hücum,manşet,savunma kötü.
Serkan açık söyleyeyim takımın  en kötü oyuncuydu bu turnuvada.Ondan sonra Burutay ve Emre geliyorlardı.Bu 3 oyuncu vasat oynasalardı bile daha iyi sonuç alırdık.
* Fransa takımında E.Ngapeth,Rouzier ve ortalar Vadeleux ile Trefel beklediğim ve yazdığım gibi çok iyi oynadılar.Sadece pasör tercihinde Toniutti'yi kullandılar,libero da ise sürpriz isim Grebennikov'u oynattılar ilk kez.


*  Çeyrek final maçları sonunda Yarı Finalistler Belli Oldu.
Sırbistan bizim İvan Miljkoviç'in coştuğu maçta Fransa'yı 3-1 yendi.
Setler başa baş geçmiş.32-30,25-20,23-25,26-24.Sırbistan da İvan % 68 ile 29 sayı.Ondan sonra Kovaçeviç 17,Podroscanin 10 sayı.Fransa da ise Rouzier 25,Ngapeth 16 sayı.Bloklardaki 13-6'lık Sırp üstünlüğü belirleyici olmuş.Stankoviç 6 blok ,toplam 9 sayı ile fark yaratmış İvan'dan sonra.Sırpların da manşeti iyi değilmiş ama Fransa bize attığı gibi 10 ace'lik servis atamamış,3 ace'leri var.
 İtalya ise bizi hakem kararı (!) ile yenen Slovenya'yı eleyen Finlandiya'yı 3-1 yenmiş.
Belki de biz Finlandiya'yı yenebilecektik kim  bilir diyorum ama bu manşet ve diğer basit hatalarla olur muydu diye düşünüyorum.
 İtalya'da Savani % 67 ile 22 sayı,pasör çaprazı Michal Lasko (devşirme) 20 sayı.Finlandiya'da Mikko Oivanen 17,Oli Kunnari 13 sayı (2'si de eski İBB'li)
Polonya Slovakya'yı 3-0 ile geçti.Polonya da Kubiak 12,Kurek 11,Slovakya da Nemec 10,Kmet 9 sayı.
Son yarı finalist Bulgaristan'ı 3-1 yenen Rusya oldu.Rusya da Maxim Mikhaylov 18,Biryukov 17,Khtey 16,Musersky 14,Volkov 11 sayı,Bulgaristan da Kaziyski 17,Nikolov 15 sayı.

 Cumartesi günü  16.00 İtalya - Polonya,19.00 Sırbistan - Rusya Yarı Finalde karşı karşıya gelecekler. NTV SPOR'dan yayınlanacak.

1 yorum:

cikkoleite dedi ki...

Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda Milli Takımımız A Grubu’ndaki son maçında Slovenya'ya 3-2 mağlup oldu. Milliler, bu mağlubiyete rağmen gruptan çıkmayı başardı.



http://www.ntvspor.net/haber/voleybol/48130/filenin-aslanlari-slovenya-engelini-asamadi