19 Kasım 2013 Salı

SARI MELEKLER ANKARA’DA GALİP : HALKBANK 0 – 3 FENERBAHÇE



Acıbadem Bayan Voleybol liglerinde 6. Hafta oynandı nam-ı diğer Sarı Meleklerimiz Ankara’da kalabalık seyircisi önünde maçtan 3-0 galip ayrılarak puanını 18’e çıkardı ligde 3.sıradaki yerini korudu….

Alisha Glass ve Fernanda Garay FIVB Bayanlar Dünya Şampiyonlar Kupasında (Nihayet bitti!!!) olması sebebiyle kadroda yer almadılar. Bu turnuvada birer maçta Glass ve Garay MVP seçildiler Garay’lı Brezilya eski koçumuz Ze Roberto yönetiminde şampiyon olurken Glass’lı ABD ise 2. Olarak gümüş madalya aldı turnuva 2 oyuncumuz açısından başarılı geçti umarım bu formları takımımıza da yansır Glass giderken oynadığı son Vakıf maçında vasat altı bir performans sergilemişti bakalım neler olacak oyuncularımız dönünce…

Yabancı tercihlerimizi Halkbank maçında Bauer-Kim ve Havlickova’dan yana kullandık (mecburen, mecburiyetten!!!) Pasör de ise tercihimiz Elif’ti, Nilay’ın beklenen patlamayı 2 yıldır yapamaması bizi Elif’in ağır çekim paslarına mahkûm bırakıyor ki böyle giderse Nilay herhangi bir patlama yapamayacak. Artık voleybol daha hızlı daha güçlü daha yüksekte oynanıyor , ''ağır çekim '' pas demek rakip takımın bloğa daha iyi yerleşmesi ve topa vuran smaçörün sayı alabilmesi için daha fazla efor sarfetmesi demek. Elif topu daha hızlı ve daha alçak oynaması gerekiyor , pasör smaçör arkadaşını düşünerek pas vermeli.



Manşette aksadığı kadar Seda’nın hem takım oyununda hem hücumda aksaması ne yazık ki hala devam ediyor. Cem abi ile bu konuda devamlı sohbet ediyoruz , onun Seda ile ilgili umudu uzun zamandır yok ben ise onun aksine ona inanıyorum inanmak istiyorum ama sağolsun beni devamlı mahçup ediyor. % 39 ile hücum etti bugün. 3 yabancı kuralı olduğu bu ligde Seda'nın performansı bu takım için çok önemli. Çapraz veya 4 numara hangi mevkide oynarsa oynasın hücum yüzdesi % 30 lu rakamlarda olduğu müddetçe bizim işimiz çok zor. 

Havlickova harika bir hazırlık dönemi geçirdi izlediğimiz maçlarda hayran kalmıştık ancak ne olduysa hanım ablamız son 2 hafta hücumda çok aksamıştı bu hafta en azından %50’yi aşmış ( % 53 11 sayı ) . Pasör çaprazı mevkisinde oynayan oyuncu için pas kalitesi / hızı/ yüksekliği çok önemli , kadronuzda İvan gibi bir oyuncu yoksa atılan kötü pas ne yazık ki kolay sayı olmuyor , son 2 maçta pas kalitesi de biraz düşüktü ,Anete %50 civarı hücum ettiği maçları kolayına kaybetmeyiz , pasör ve çapraz uyumu çok önemli. 

Kim’in ise hücum ve manşet dengesi yavaş yavaş formunu buluyor gibi…% 67 ile manşet alırken % 10 ile mükemmel manşet aldı. ankara temsilcisi servislerini Kim üzerine atarak onu oyuncdan düşürmek istedi ,Bu hafta manşet hataları fazla olmasına rağmen Garay’ın gelmesi ile o da manşette rahatlayacak ve hücuma daha fazla odaklanacaktır… Hele servisleri bu hafta hayat kurtarıcıydı…% 50 ile hüzum etti , 1 blok5 ace var. 15 sayı ile takımın en önemli skoreri oldu. 

Takım son 3 haftadır ortalarla ayakta kaldı resmen Bauer şuan çok formda onu takımdan kesmek bindiğimiz dalı kesmek gibi olur takıma maç sonunda en çok katkı veren oyuncu konumunda serviste hücumda blokta fark yarattı (maşallah!!) onu izlemek büyük bir keyif…1 blok 1 ace % 78 hücum yüzdesi ile 9 sayı buldu. takıma çok büyük katkı verdi. 

Eda’da nihayet beklenen performansı göstermeye başladı uzun bir sakatlık döneminden sonra neredeyse geçen sezonu hiç oynamadan geçirmişti servisleri hücumlarıyla o da bu haftanın etkili isimlerindendi…2 blok 1 ace % 60 hücum yüzdesi ile 9 sayı .. iki orta oyuncumuzdan 9 ar sayı bulmak hem takım adına hemde onları kullanan pasör Elif adına artı bir hamle. 


Ve Merve… Sezon başından beri özveriyle beli bir istikrar da oynayan Merve bu maçta da elinden geleni yaptı…böyle devam etsin bu forma onun olacaktır. 

Herkese selamlar 
İrem ESEN 

5 yorum:

cem ağrak dedi ki...

İremcim hayırlı olsun. Özellikle bayan maçlarımızdan sonra yazılarını bekliyorum..

Güray Gürsoy dedi ki...

İrem Hoşgeldin Hayırlı Olsun.
Emeğine sağlık çok güzel bir yazı ile başlamışsın :))

sulozgul dedi ki...

Sevgili İrem,gayet güzel bir şekilde maçı ve takımı irdelemişsin,daha önce de yazdın mı bilmiyorum,ama iyi bir maç yazısı olmuş.Madem Sevgili Gürol "şimdilik" bıraktı,bu boşluğu Cem ile birlikte dolduracağınıza inanıyorum ve yazılarının devamını bekliyorum.Sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül.

Güray Gürsoy dedi ki...

Süleyman Abi Selamlar :))
Cem ve İrem kardeşlerimin yazısı devam edecek burada.Ayrıca Sana bir Müjdemiz var.Çok yakın zamanda yeni bir forum kuruyoruz.Oraya Seni de bekliyoruz ,orada daha sık muhabbet eder,konuşuruz.
parkedefener.com forumu yakında açılacak.

cem ağrak dedi ki...

Süleyman abimiz bizim onur konuğumuz olarak forumda mutlaka yere alacaktır :)