18 Kasım 2013 Pazartesi

FENERBAHÇE GRUNDİG 3 - ARKAS 2 ..

       Biraz rötar yapmış olsamda bu şube hakkında 2 kelam edilmeyi sonuna kadar hak ediyor. Bütün branşlarımız ( 5 ana branş) arasında en öksüz en yanlız şube erkek voleybol şubesi olduğu için kısıtlı olan vaktimi bayanlar yerine erkek takımımızı yazarak geçirmek istiyorum . Aslında bu sadece bizim klübün değil genel bir ülke sorunu ( sorun demeyelim kültür diyelim ) . Bayan voleybolun Erkek voleyboldan daha fazla ilgi görmesi aslında voleybolun kimyasına bile aykırı ama burayı Türkiye burada böyle ilginç olaylar olur..

         Arkas maçları her zaman Fenerbahçe'liler için her zaman keyifli olmuştur , onları yenmez rutin bir olaya dönüşmüş olsa da onlar ile oynanan maçları izlemek büyük zevk verir. Paraya doymayan Fivb'nin yine kasım sonuna 2 haftalığına sıkıştırdığı mini kupa sebebi ile Brezilya'lı smaçörümüz Fonteles bu maçta forma giyemedi. Yerine oynayan Turgay özellikle blok ve manşet konusunda onu hiç aratmadı hatta çok iyi performans gösterdi. ama yine de servis , hücum ve oyun içi enerji anlamında Fonteles'i çok aradık. Fonteles karakter olarak oyuna çabuk ısınan ve enerjisini hemen etrafına verebilen bir isim , ruh gibi olduğumuz ilk sette kendisini çok aradık. 

         Maç öncesi 3*1 kazanırız diye düşünüyordum , Arkas kesinlikle çok güç kaybetmiş, Glen hoca genç ve farklı bir takım kurmaya çalışıyor. Agamez ,Raul , Hansen ve Burutay'ın eksikliklerini çok hissediyorlar. Aslında Agamez yerine kadroya kattıkları Gavin ( Kanadalı pasör çaprazı ) çok kaliteli bir hücum oyuncudur ama yazın dizinde stress kırığı olduğu için Arkas takımı bu sezon onda faydalanamayacak ,onun yerine genç Finlandiyalı Urpo Sivula'yı kadroya kattılar. Sivula güçlü ve potansiyeli olan bir oyuncu fakat Agamez'in yerini doldurmak onun etkisini göstermek çok zor bir olay. 
          

           Maça yukarıda da belirttiğim gibi iyi giremedik aslında tabiri caizse ruh gibi girdik. Maç başında Fonteles olmamasına rağmen favori olarak gösterilmemiz belli ki Arkas'lı genç kardeşlerimizi çok motive etmiş. Onlar bizim aksimize çok konsantre ve hırslı başladılar , ilk ve ikinci teknik molaya hep önde girdiler ve bizim onları yakalamamıza fırsat tanımadılar. Bizde kötü servis, kötü manşet ve kötü hücum yapınca ilk seti 25-21 kaybetmek kaçınılmaz oldu. İkinci sete başlamadan önce Castellani takım düzeninde değişklik yaptı Turgay ve Arslan'ın blok zaafiyetini değiştirmek için sete aynı oyuncular ile başladık ama yerleri değiştirip sete girdik. (Bu teknik konuşlarda ile ilgili Gürol abi ile beraber bir çalışmamız var,1-2 ay sonra bunları güzel güzel izah edebileceğimiz bir ortam olacak , biraz daha teknik bilgiler vereceğiz en azından voleybol biraz daha öğrenilsin kafada iyice kurallar yer etsin diye düşünüyoruz ) Bu oyuncu yeri değiştirmeyi Castellani dönem dönem kullanır. 2011 sezonunda Arkas ile istanbul'da oynadığımız ve ilk seti kaybettiğimiz zamanda ikinci sete böyle bir değişiklik ile girmiş ve maçı kazanmıştık. Servis kalitemiz düzelince ve manşet oranımız yükselince bu iki seti kazanmak bizim için çok daha kolay oldu. 

          4ncü sete iki takımda konsantre girdi , ikinci teknik molaya kadar baş başa giden maç 20 sayıdan sonra bizim mental olarak geri düşmemizden sonra Arkas lehine döndü ve bu seti 25*20 kazanarak durumu 2*2 ye getirdi. 3ncü sette Turgay kardeşim ayağını burkulunca bu sette performansı biraz da olsun düştü. Biraz yorgunluk biraz da Arkas'ın bize göre daha enerjik bir takım olması sebebiyle tie-break e onlar hızlı girdi. 12 inci sayıya kadar geride olduğumuz seti oradan çevirdik , 1 kez arkas 1 kezde biz maç sayısını değerlendiremedik , tiebreak biraz gergin geçti , ve Marshall'ın ace ( bu sayıya çok itiraz oldu ama ben kararın doğru olduğunu düşünüyorum ) ile maçı 20*18 kazandık. 


  • Bence maçın adamı Leonel Marshall. % 72 hücum etti , maçı kazandıran 1 ace var. 22 sayı ile takımına çok önemli katkı verdi. 2nci sette Arslan'ın attığı kötü pas sırasında basketboldaki değirmen hareketi diyebileceğimiz bir şekilde çok zor bir sayı aldı. görülmeye değer bir sayı idi. maç genelinde hücumda çok güzel sayılar aldı. Çok şükür sağlıklı ve oldukça iyi sıçrıyor . İlk senesindeki görüntüsüne kavuşmuş durumda. 5 servis hatası yapmış olsada bu sene servislerinde ciddi bir ilerleme var. Çok iyi blok yapan bir oyuncu olmasına rağmen bu maçta blok sayısı yoktu. Manşet anlamında da iyiydi (  % 74 % 38 ..) hiç manşet hatası yapmaması önemli bir nokta. Her maç sonrasında onun sağlını koruması için dua ediyorum :)

  • Takımın en skoreri İvan Miljkoviç oldu. Aslında maça servis olarak iyi giremedi , servis ritmini bulması 2nci setin sonun buldu. Tabi kendisi Kaza sigortası gibi oynuyor , ne zaman takım sıkışsa kötü pas çıksa top İvan ile buluşuyor ve o da tecrübe ve kalitesi ile imkansız denilecek pozisyonda sayı almayı başarabiliyor. Ne yazık ki İvan 'ın şansızlığı hep kendisine 2 li 3 lü blok önlemleri alınması, ben 4 senedir İvan'ın bloksuz vurduğu sayı çok hayı hatırlamıyorum , belki de İvan'ı bu kadar büyük yapan da bu süreç olmuştur. % 50 ile hücum etti ( 6 hücum hatası 2 blokta kalma) 1 blok 2 ace 24 sayı ..
  • Turgay kardeşime değinmez isek ayıp olur. Fiziki yetersizliğine rağmen her zaman yüreği ile oynuyor , % 100 ünü sahaya vermeye çalışıyor bende bu yüzden kendisini takdir ediyorum . Arkas takımını Turgay'ın file önünde olduğu zamanlarda hep onun üzerinden hücum etti ama turgay maçı 5 blok ile tamamladı ve Arkas'ın planı tutmadı.Manşette çok çok iyi oynadı , rakip takım servisi Turgay üzerine yıkmaya çalıştı buna rağmen % 79 % 52 gibi muhteşem sayılabilecek oranlarda oynadı. Ne yazık ki hücumda biraz yetersiz kaldı % 36 gibi kötü bir yüzde ile hücum etti 16 sayısı var. Takıma katsından dolayı kendisine teşekkür etmek lazım .
             Takım halinde çok iyi manşet almışız % 74 manşet % 50 mükemmel manşet almışız ama buna rağmen orta oyuncularımızın hücum rakamları çok düşük . 119 kez hücum etmişiz ama iki orta oyuncumuza sadece 19 kez top gelmiş, yani genel olarak hücum performansımızın % 15 ini orta oyuncular oluşturuyor. % 50 ile mükemmel manşet alan bir takım da orta oyuncular en az o takımın hücum performansının  % 30 unu oluşturması gerekiyor. Burada ne yazık ki ciddi bir pasör sıkıntısı var. Daha büyük düşünüyorum , uzun vadede Avrupada iyi yerlere gelmemiz gerekiyor ama bu pasörlük ''mantığı'' ile çok çok zor . Ben televizyondan maçı izlerken Arslan'ın attığı pasların gideceği yeri % 80 oranında anlayabiliyorum. Orta oyuncularımızı daha çok kullanmadığımız müddetçe smaçörlerimizi hep zor şartlarda hücum ettirmek zorunda kalacağız. Ayrıca takımın orta oyuncularında ''blok yerleşimi'' konusunda sıkıntıları devam ediyor. Adım gibi emimin ki Castellani bu durumdan hoşnut değil ama eldeki malzemelere göre başka alternatif yok , orta oyuncularımızın çok daha hızlı hareket etmeleri gerekiyor , 3 blok bile tutsak bloklar arasında boşluklar görünüyor. Umarım bu sorunlarda en kısa zamanda minimum düzeye iner . Takım yenilgisiz olarak devam ediyor çok zor maçları güzel skorlar ile geçiyoruz.  Hocaya güvenim sonsuz sezon sonunda hem lig hemde challenge kupasında iyi noktalara geleceğimize inanıyorum.

Edit : Bana kıyaslandığı zaman objektifliğine inandığım güzel bir kardeşimin olaylara canlı tanık olması sonucu bana yazdığı bir iki not var , onuda aşağıya editlemek istedim..

''Tüm maç boyunca Hakkı'ya Gökhan'a ve Pasör Mustafa'ya tribünler oyunlarını bozmak için laf attı hatta Gökhan yedekten 2 kez girdi ama kenarda sürekli seyirciye kaş göz yaptığından onada laf atıldı ...
Maç bitti oyuncular itiraz etti hakeme bu arada yardımcı antrenörleri bağırıyor, çağırıyor onun peşinden takım soyunma odasına giderken seyirciyi kızdırmaları devam etti yardımcı antrenörleri, Gökhan ,Hakkı Mustafa seyirciyle dalaşmaya başladı, yöneticileri soyunma odasına itiyor birini öteki çıkıyor onu itiyor öteki çıkıyor hepsi girdi en sonda Erhan çıktı seyirciye birşey söyledi...

Şuan Hakkı ve Gökhan'dan çok Mustafa'nın bu olaylarda yer alması üzücü eski basketbol kaptanımızın eşi kendisi ve sık sık gelip basketbol maçlarımızı izler içimizden biri gibi ağırlanır herkes onunla konuşur garip oldu bu çıkışı...   


Hakkı Çapkınoğlu ‏@HakkiCapkinoglu
Serefsizler ,emek hirsizlari önce konak maci simdide bizim mac karaktersizler hakem misiniz lan siz, Allah ikinizinde belasini versin ''



Ufak bir not düşmek istiyorum; maç sonu çok heyecanlı oldu , genç arkadaşlar bence biraz daha dikkatli olmalılar , sonuçta hepimiz insanız ve hepimiz kendi davasında kendine göre haklı ama maç sonu adrenalin zirvede iken sanal aleme gelip abuk sabuk şeyler yazmamak lazım , biraz otokontrol şart. Heleki twitter gibi çok etkili ve güncel bir mecrada insanlar yazdıklarına çok dikkat etmeliler, orası dost meclisi değil , 2 sene sonra Hakkı veya Gökhan gelip bizim formayı giyebilirler , sonra bu yazdıkları önüne konulduğu zaman yutkunmak zorunda kalılar. 

Herkese saygılar sevgiler. 

Cem AĞRAK 

NOT : Gerek Hakkı Çapkınoğlu gerekse de Gökhan Gokgöz ile Twitter da konuştuk kendilerine bir Abileri olarak gerekli uyarıları yaptım onlar da yumuşadılar.Özellikle Hakkı Çapkınoğlu gayet makul davrandı teşekkür etti.
Diyaloglarımızdan bir örnek ; 
(fenervoleybol)

2 yorum:

sulozgul dedi ki...

Sevgili Cem,bu seneki en iyi transfer Fonteles denilebilir,doğrudur da ama bence bu seneki en iyi transferimiz Marshall'dır.Hiç bu sezon kadar iyi bir giriş yapmamıştı.Sevgi ve saygılarımla.Süleyman Özgül.

cem ağrak dedi ki...

Evet Süleyman abi Marshall konusunda haklısın , çok iyi girdi , o kötü attığı servislerinde bile ciddi düzelme var.
bir sakatlık vs olmadığı müddetçe bize büyük katkı sağlayacaktır.