11 Temmuz 2011 Pazartesi

FENERBAHÇE BAYAN VOLEYBOL TAKIMI 2011 2012

11.07.2011
Herkese Merhaba

Gürol abiye bana burada yazma fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Zaten bir haftadır ne yediğimiz de bir şey anladık ne içtiğimizden , bir FENERBAHÇE sevdalısı olarak hayatımın en zor günlerini geçirdim. Ama hayat bir şekilde devam ediyor ve bize de düşen her daim destek olmaktır. Kafamı biraz toparladım biraz bayan voleybol takımımız ile ilgli bir iki satır yazayım dedim.  Çok da fazla istatitistik vermek istemiyorum ama en azından 2011-2012 kadromuz şekillendi , geçen seneye göre artı ve eksilerini konuşuruz , yeni tabancı transferleri bir miktar tanıtalım

Bugün Fabiana Claudino kendi blogunda bu sene FENERBAHÇE de oynayacağını ve ZE ile beraber oynayacağı için mutlu olduğunu belirtmiş. Bizimkiler yine 3-4 gün sonra anca açıklarlar bu süreçte çok laf etmek istemiyorum onlara , herkes sudan çıkmış balık kıvamında çünkü.

****İlk yorumu son yabancı transferine göre yapalım;




  • FABİANA CLAUDINO/ ORTA OYUNCU


ÖZELLİKLERİ :
  • Boy: 196 cm.
  • Kilo: 75 kg.
  • Pozisyon: Orta.
  • Blok yüksekliği: 301 cm.
  • Smaç yüksekliği: 316 cm
BAŞARILAR:


***Thaisa Menezes ile beraber Brezilya milli takımının orta oyuncuları. benim için ikisi de favori oyuncularda dır. 26 yaşında. son derece etkili bir oyuncu sadece blok anlamında değil çok iyi de smaçördür aynı zamanda. geçen sene FURST ( çok severim kendisini) de yaşadığımız hucumda top öldürememe sıkıntısı nı bu sene kesinlikle yaşamıyacağız. orta oyuncuların düşük yüzde ile hucum etmeleri benim için düşük notdur. zaten iyi gelen mükemmel manşet ile pasör onlara kolay pas açar ve geriye kalan orta oyuncunun o topu öldürmesidir.
FÜRST 'ün geçirdiği omuz ameliyatı onun hucumda geri de kalmasına sebep oldu yoksa kendisi dünya çapında ve son derece kaliteli bir orta oyuncudur. tabi bazı dezavantajlar da var.



**1- ilk defa yurt dışına çıkıyor ama ZE ile berabere olması bir avantaj
**2- 2+1 gibi samça bir kural yüzünden devamlı oyanayamacak . neyseki FİNAL 4 u biz düzenleyemiyoruz o yüzden oraya gidene kadar avrupa da bir çok ve zorlu maçlar oynayacağız.
umarım uyum sıkıntısı yaşamaz , o süreci çabuk atlatırsa hırsı ve gücü ile taraftarın sevgilisi olacaktır. bu arada en az POLİJAK kadar da hırslıdır..



  • LOGAN TOM / SMAÇÖR
ÖZELLİKLERİ :
  • Boy: 186 cm.
  • Kilo: 80 kg.
  • Pozisyon: Smaçör
  • Blok yüksekliği: 297 cm.
  • Smaç yüksekliği: 306 cm.
BAŞARILARI :


**** Aslında LOGAN TOM u anlatmaya gerek yok . şu anda dünyadaki en iyi smaçörlerden . oyunu her yönü ile oynuyabilen nadir smaçörlerden . çok şanslıyız ki NATİ gibi bir oyuncu yu 2 sene izledik şimdi aynı tipteli bir başka oyuncu yu izlyeceğiz.
özellikle işin savunma yönünde çok iyidir. servis karşılama ve normal oyundaki defansı çok etkildir. RUSYA nın şampiyon olduğu 2010 da en iyi manşet ödülünü aldı.. ayrıca çok iyi servis atar. ben oyuncuları kıyaslamayı sevmem , her oyuncu kendi içinde değerlidir.
TOM servis yönünden bize artı katacaktır. hucum için hiç ednişe etmesin kimse ..
TOM dünya voleybol camiasında önemli bir isimdir. bu transfer aynı zamanda bir vizyon transferidir.ben çok çok mutlu oldum . geleceği aklımın ucundan bile geçmedi .
Costagrande aslında rusya dan çine gidince TOM unda çinden ayrılıp bize gelebilececğini düşünmem gerekirdi...



** sonuçta NATİ nin boşluğunu anca bu tarz bir oyuncu ile doldurulabilirdi. tebrik ediyorum
**NATİ geçen sene biraz formsuzdu , çok duygusal bir insan kötü oynadımı hemen de etkileniyor du , belki bir kan değişikliği iyi olacaktır.
** tom uyum sorunu tarzı bir şey yaşamaz .çünkü kendisi uyumsuz :)) şaka bir yana 2003 den bu yana her gittiği takımda sadece 1 yıl oynadı.. umarım bizde 2-3 sene bizde kalır..
** kariyer anlamında GAMOVA ile beraber TÜRKİYE ye gelmiş en kariyerli oyunculardan birisidir. SOKOLOVA yıda es geçmeyelim.
** smaçör mevkiinde HEM SOKOLOVA HEMDE TOM oyunun er iki yönünü de çok çok iyi oynayabilen oyunlar. en gçlü yerimiz burası olacak



  • YEON KOUNG KIM / PASÖR ÇAPRAZI-SMAÇÖR
ÖZELLİKLERİ :
  • Boy: 192 cm.
  • Kilo: 73 kg.
  • Pozisyon: Pasör çaprazı/Smaçör
  • Blok yüksekliği: 299 cm.
  • Smaç yüksekliği: 317 cm.
BAŞARILARI :


  • 2005-2006 Kore V Ligi ve final serisi ''M.V.P''
  • 2006-2007 Kore V Ligi ve final serisi ''M.V.P''
  • 2007-2008 Kore V Ligi ''M.V.P''
  • 2008-2009 Kore V Ligi final serisi ''M.V.P''
  • 2009-2010 Japonya Ligi ''en skorer oyuncusu''
  • 2010-2011 Japonya Ligi '' M.V.P.''
****
Kendisini en son 2010 da ki dünya kupasında izlemiştim. o zaman kendi milli takımında 4 numara oynadı. oyunu iki yönü ile oynayabilmesi bizim için büyük avantaj olacak . bizde çapraz olarak oynayacak.
ne yalan söyleyim TOM alınmadan önce ben onu ZE nin smaçör de değerlendireceni düşünüyordum. kendisi uzakdoğunun parlayan yıldızı.
Saori Kimura ile beraber uzakdoğunun en değerli iki oyuncusu. belki sokolova dan sonra KİMURA yı da getirebiliriz. gamova dan sonraki çapraz da bitiricilik eksikliğimizi kapatmış olacakğız . hani halk dilinde '' vurdumu oturtacak '' diyelim..
** taraftar kesinle ve fazlası ile mutlu olacaktır.
** savunma yönü de güçlü hucum yönü zaten çok güçlü . ZE o yüzden istemiştir.
** çok çok etkili servis atıyor. izlemeye başladığınız zaman bana hak vereceksiniz. smaç servis gibi ama biraz da teknik var. değişik bir servis stili var.
** uyum sorunu sıkıntısı çekebilir ama o tarafın insanları disiplinlidir ve çalışma ahlakları üst düzeydedir.
** duruma göre smaçör oynatabiiriz duruma göre çapraz
**izlemiyi sabırsızlıkla bekliyorum, japonya ve kore de çok hızlı oynanıyor voleybol ya biz oyunumuzu hızlandıracağız yada kim biraz bize alışacak ...bu bir miktar sıkıntı olabilir.



  • SEDA USLU ERYÜZ / PASÖR
  • DUYGU BAL / ORTA OYUNCU
  • MERVE DALBEDER / LİBERO -SMAÇÖR
  • DİDEM EGE / LİBERO
(YABANCI OYUNCULARI ANLATTIĞIM GİBİ ANLATMADIM İLERLİYEN ZAMANLAR DA HAKLARINI VERİRİM)


***GİDEN YABANCI VE YERLİ OYUNCULARIMIZI YAZMIYORUM AMA HEPSİNE EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM. NATİ AYRI BİR TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYOR SANIRIM . İNSANİ YÖNDEN , KALİTE YÖNÜNDEN VE YETENEK YÖNÜNDEN 4X4 LÜK BİR İNSAN , SPORCU KAPTAN VE ANNE İDİ.. AMA PROFOSYONEL HAYAT BÖYLE BİRİLERİ GELİYOR BİRİLERİ GİDİYOR AMA FENERBAHÇE TARAFARI HER ZAMAN NATİ 'Yİ İYİ HATIRLIYACAKTIR.


** Şimdi gelelim BU seneki bizim takıma..
** değerlendirmeye başlamadan önce 2+1 kuralının saçma sapan bir kural olduğunu ve Türk voleyboluna iç bir katkısı olmadığını söyleyim . madem bu kadar düşünüyoruz voleybolumuzu o zaman altyapıya yatırım yapsınlar da bu memleket kaliteli yabancı oyuncuları izlemeye devam edelim.. alt yapıdan iyi oyuncu çıkmadıktan sonra 0 yabancı ile oynasak ne fark eder..
** bu sene en çok ümitlendiğim senedir.
** kadro gençleştirildi. en tecrübeliler SOKOLOVA ve TOM.. onların tecrübelerine çok ihtiyac var
**geçen sene çapraz oynayan KASİA aslında iyi oyuncudur ama şansızlığı GAMOVA gibi bir oyuncunun arkasına gelmesi oldu. hep GAMOVA ile kıyaslandı ne yapsa beğenilmedi , ama FİNAL 4 u canlı izleyen birisi olarak 5 yabancı mız içerisindeki en iyi oynayan oyuncumuzdu..
** KİM aranılan etkili çapraz eksiğimizi giderecektir.
**ZE artık kariyerine ve adına yakışır bir şekilde oynatmalı ve avrupa da kupa almalıyız. onun harici hir bir başarı beni kesmez. bunu hak ettiğimizi düşünüyorum
**daha savunmacı bir takım olduk orası kesin ( özellikle avrupa da çok çok daha iyi savunma yapan bir takım olacağız ) , zaten ZE savunmaya en çok önem verren hocalardan dır. başarının iyi defans iyi manşet ten geçtiğine inanır ki bende aynı fikirdeyim VAKIFBANK kupa aldı ise yaptığı savunma sayesinde dir. inanılmaz defans yaptılar kendilerine çok güven geldi ve her topa vurdular. NİKOLİ. kendi ni aştı. geleni gideni sayı yaptı. işte savunma iyi yapınca özgüven zirveye çıkıyor.. ve ayrıca bizim takımda karşı taraf çok iyi savunma yapınca hucumda demoralize oldu , smaç yapmak yerine toplara dokunmaya başladılar.
yani iyi manşet ve çok iyi savunma hem kendi takımına aşırşı güven aşılarken , bloklar daha da iyi sağlamlaşırken , karşı tarafında hucum gücünü psikolojik olarak düşürür..
** tom ve kim bu yıl bizim yıldızımız olur..,
** NAZ kendisi ni çok geliştirdi tabi halen eksiği var ama gelişmeye devam ediyor . FAFOA nın az da olsa etkisi olmuştur( FİNAL4 da NAZ olsa idi kesin şampiyonduk..neyse eski konuları açmayım)
**lafım yanlış anlaşılmasın ama geçen sene '' KIZ '' gibi servis atıyorduk. bu sene daha iyi servis atacağız . naz-tom-kim-sokolova çok çok iyi servis atıyorlar. EDA nın da servisini geliştirmesi lazım..
**takımın libero su DİDEM olacaktır. hemen olmasa bile göreceksiniz zamanla o olacaktır. NİHAN in yüreğini sevmem ile beraber ne yazıkki yeterli kalmıyor. bende şasen DİDEM den ümitliyim...
** yerli rotasyonumuz da güçlendi . LİGDE DUYGU orta ouncu olarak çok katkı verecekti.
**İPEK in kendisinide artık geliştirmesi ve güçlenmesi gerekiyor..
**SEDA yı çok çok beğenmesem de 2+1 den dolayı en kritik TÜRK oyuncumu durumunda ÇAPRAZ / SMAÇÖR oynayabiliyor. sakat olmadığı müddetçe bu ligde bizim için yeterli olacaktır.
**kaptan sakatlıktan sonra oynarmı devam edermi bilemiyorum ama onu uzun vade de MENAJER yapabiliriz.

*** Bence VAKIFBANK güç kaybetti . zaten geçen seneki gibi bir sene imkansız bir daha yaşayamazlar. kura şansı v.b.v.b.

** Eczacı biraz daha güçlü Gs de yerlileri zayıf da olsa iyi yabancılar aldı. ligin güçlenmesi bizim için iyidir . burda maçlar antreman gibi geçiyor sonra AVRUPA da zorlanıyoruz.
4 yabancı sıkıntı gibi düşünülebilir ama bu sene finale kadar çok maç oynayacağız o yüzden oyuncuların uyum sorunu çekeceğini düşünmüyorum
ZE ROBERTO nun bu camia ya bir şampiyonlar ligi borcu var. bu sene umarım bu borcu öder
ben takımdan ümitliyim, biran önce liglerin başlamasını ve takımımızı izlemek istiyorum..
ALLAH kazadan beladan uzak tutsun takımımızı ....

Herkese Saygılar Sevgiler
CEM AĞRAK .

7 yorum:

Hakan Yaman dedi ki...

Ellerine sağlık Cem! Sadece bizim için değil, takımımızla ilgili inceleme yapmak isteyen bütün voleybol meraklıları için kaynak sayılabilecek bir yazı... Anlaşılan bu sene rol dağılımının daha belli olduğu, daha bitirici bir takım olacağız. Haydi hayırlısı...

Hakan Yaman dedi ki...

Teşekkürler Cem! Ellerine sağlık. Sadece biz Fenerbahçe taraftarı için değil, takımımızla ilgili inceleme yapmak isteyen diğer voleybolseverler için kaynak olabilecek bir çalışma... Anlaşılan bu sene hücumda daha tehlikeli bir takım olacağız; roller daha net belli olacak. Haydi hayırlısı...

Güray Gürsoy dedi ki...

Sevgili Cem öncelikle Hoşgeldin :))
Davetimi kırmadığın için de çok teşekkür ederim.
Bence harika yorumlamışsın.
Tebrik ediyorum.
Çok güzel.Devam Devam :))

sensiblex dedi ki...

@Cem Ağrak
Bloga güzel bir katkı olmuş,hoşgeldin.

cem ağrak dedi ki...

@ sensiblex.
bir şeyler yazmaya çalıştık.
sağolasın

cem emre dedi ki...

Öncelikle hoşgeldin Cem. Yazın için çok teşekkürler. Bir doğuştan Fenerli olarak camiamıza karşı başlatılan bu harekatın bilinçli yapıldığını, bizi buna rağmen baltalayamayacaklarını belirtmek isterim. Son on yılda her alandaki başarımızı çekemeyen olacaktı elbet. Onun haricinde merak ettiğim birşey var. Neden Sokolova'yı Türk statüsünde oynatamıyoruz? Halihazırda kendiside Türk pasaportu taşıyorken Türk statüsünde oynaması takımın Gamova'lı günlerinden daha iyi olmasını sağlardı kanımca. Transferler çok ümit verici ( yerliler+yabancılar)seneye avrupa şampiyonluğu gelir diyorum. Erkeklerde 6'lı final oynasa bizim için büyük bir aşamadır. Bu arada arjantinliler kesin geliyormu? milikoviç ve marshal'ın durumu ne ve coşkoviçi nihayetinde Türk statüsünde oynatabilecekmiyiz? son olarak duyduğum bir haberi teyit amaçlı sormak istiyorum. Dünya kulüpler şampiyonasına biz değilde bakü gidiyormuş doğrumu? tekrar bu güzel yazı için teşekkürler sağlıcakla kalın

cem ağrak dedi ki...

beğendiğin için teşekkürler..
sondan başlıyım adaş.
rabita katılıyor bizim yerimize aslında bu soruyu MENAJERİMİZ DUCA ya sormak lazım kendisi bizim gideceğimizi söylemişti!!!
tomi nin durumunu sensiblex milli maçta ABDULLAH beye sormuş belirsizlik devam ediyor ama benim bildiğim kadarıyla bu sene de oynatamıyacağız.
ivan ve marshall seneye de bizimle
arjantililer gelmiyor. o sadece röportaj sırasında CASTELLANİ bu isimleri düşündük ama hepsi İTALYA da oynacayacaklar dedi önümüzdeki sene için de..
6 lı finale kalabilmeleri çin takviye şart. çok güzel kura çektik
bir iyi orta ve smaçör ile kesin kalırız.. erkek takımı ile de ilerliyen günlerde bir şeyler karalıyacağım..
sokolova ile ilgli olarak net bilgim yok bilmediğim konu hakkında atıp tutmayım ama detaylarını öğreniyim yazarım ..
bu seneki bayan kadromuz özellilkle TOM un gelmesi ile benim için son derece tatmin edicidir..umarım avrupa da bu sene kupa alırız..
ayrıca yaşanılan lar ne olursa olsun hangi ligde nerede oynatırlısak oynayalım yüreğimizdeki sevda yı asla sökemeyecekler...
saygılar