7 Eylül 2010 Salı

Andrija Geriç İmzaladı.



Geriç, "Burada daha önce oynayan oyunculardan kulübün ve takımın ne kadar büyük olduğunu öğrendim. Tüm kulvarlarda başarılı olup Fenerbahçe’nin adını Avrupa’da duyurarak güzel bir sezon geçirmek istiyoruz" dedi.



ANDRIJA GERIÇ
 İtalya’nın Top Volley takımından transfer edilen Sırp oyuncu, 27 Ocak 1977 doğumlu. Voyvodina’da forma giymeye başlayan Geric, İtalya’da Bossini Montichiani, Lube Banca, Icom Latina’da oynadı; sonrasında kariyerine Yunanistan’da devam ederek 2008-2009’da Panatinahikos’ta başarılı bir sezon geçirdi. İtalya’nın Top Volley takımından da Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Milli takımda da başarılı bir kariyere sahip olan oyuncu, 2000 Sydney Olimpiyatları’nda Altın madalya, 1996’da Bronz madalya, Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Şampiyonaları’nda Altın ve Bronz madalyalar elde etti. Mevkisinin en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Andrija Geric, 2003 Yılında Sırbistan’da ’En iyi Blokör’ ve ’En iyi Servis Atan’ oyuncu seçildi. 

  Geriç dışında Kemal Kayhan ve Ersin Durgut gibi yeni dış transferlerimiz ile birlikte iç transferde de imzalar atıldı.





Kemal Kayhan ise, "Büyük bir camiaya geldik. Süper Kupa ile başlayıp son olarak Şampiyonlar Ligi Kupası’nı da kaldırarak, sezonu 4 kupayla kapatmak istiyoruz"

KEMAL KAYHAN
Renklerimize bağlanan başarılı oyunculardan bir diğeri ise Kemal Kayhan… Halkbank’ta forma giyen başarılı Orta oyuncusu Kemal, 2 Ocak 1983 doğumlu ve 2.00 boyunda. Çankaya Belediyesi, Polis Akademisi formaları da giyen Kayhan, kariyerinde 1 Türkiye Ligi Finali, 1 Üniversiad şampiyonluğu yaşadı ve Milli formayı da 60 kez giydi.




Ersin Durgut, "Büyük bir sorumluluk aldığımızın bilincindeyiz. Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onların yüzünü kara çıkarmayacağım"

ERSİN DURGUT
Halkbank’tan transfer edilen oyuncu, 4 Ağustos 1982 doğumlu ve 2.08 boyunda. Erdemirspor’da 3 kez Türkiye Şampiyonluğu yaşayan Ersin; Bursaspor, İBB Spor, Polis Akademisi ve son olarak da Halkbank’ta oynadı. Başarılı Orta oyuncusu 58 kez de Milli formayı giydi.



Hedef her kulvarda başarı
Törende ilk olarak söz alan Hakan Dinçay, "Geçen yıl Balkan Şampiyonu ve Türkiye Şampiyonu olan takımımız, bu yıl da Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde en az Final-Four’u hedeflemektedir. Bu sebeble, kadromuzu çok önemli transferlerle güçlendirdik. Ayrıca geçen sezon sözleşmesi biten başta antrenörümüz Sayın Demeter olmak üzere oyuncularımızdan Coskovic ile 2 yıl; Serkan Kılıç, Burak Yavuz, Cengizhan Kartaltepe, İsmail Cem ile 1 yıl  sözleşme yaptık. Ayrıca geçen sezon Halk Bankası kadrosunda bulunan Ersin Durgut, Kemal Kayhan ve gene Dünya yıldızlarından biri olan Andrija Geriç’i kadromuza katmış bulunmaktayız. Fenerbahçe Spor Kulübü, amatör şubelere yaptığı yatırımlar ve sonucunda elde ettiği başarılar ile her zaman bir spor kulübü olduğunu kanıtlamıştır. Kulübümüz, sponsorlarımızla birlikte, ülkemizin ve kulübümüzün adını tüm Dünyaya duyurmayı hedeflemektedir. Sayın Abdullah Kiğılı’ya da desteklerinden dolayı ayrıca burada teşekkürlerimizi iletmek isteriz" dedi.

Çoskoviç için milli maç
Törende daha sonra soruları yanıtlandıran Hakan Dinçay, Tomislav Coskovic’in Türk vatandaşı ve isminin de Tomi Çoşkoviç olduğu bilgisini verdi. Bu oyuncunun Türk statüsünde ligde oynayabilmesi için, Federasyon kurallarınca Milli Takıma çağrılması gerektiğini belirten Dinçay, Federasyon ile CEV’in konuyla ilgili yazışmalarının sürdüğünü, Tomi Çoşkoviç’in Yunanistan ile yapılacak ikinci maça yada daha sonra oynanacak özel bir milli maça çağrılarak bu sorunun aşılacağını bildirdi.

 "En’lerin Takımı"
Sezona, ’2009-2010 Lig Şampiyonu’ sıfatıyla ve Kiğılı’nın forma sponsorluğuyla adım atacak olan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, gerçekleştirdiği transferler ile bu sezon Türkiye Ligi Şampiyonluğu’nun yanı sıra Avrupa’da Final Four’un da en ciddi adayı olduğunu gösterdi.

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, kadrosundaki bazı sporcularıyla sözleşme yenilerken, Türkiye Ligi’nin en kaliteli oyunculardan oluşan kadrosunu Miljkoviç, Marshall gibi birbirinden önemli oyuncularla daha da kaliteli kıldı.

Libero mevkiinde görev yapan Cengizhan Kartaltepe, Pasör Burak Yavuz, Smaçör İsmail Cem Kurtar, Smaçör Tomi Coşkoviç ve Şampiyonluğun baş mimarlarından olan Antrenörümüz György Demeter ile sözleşme yenileyen takımımız, son olarak da mevkilerinin en başarılı oyuncuları arasında gösterilen Andrija Geric, Ersin Durgut ve Kemal Kayhan ile anlaştı.

fenerbahce.org

Hiç yorum yok: