16 Ağustos 2010 Pazartesi

FIVB World Grand Prix 2010 2.Hafta Değerlendirmesi.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhllkVNm3M67RYsOIkaXAW7GqPAuYPXXD8iKkIEQzdlv6GnGvX1BM5HxapBZ1ha7VpoI0AtIcoOTFsabuaJZgdegw43pmDgX0o1dFXJ51NhJjMMRF1lQ4Q-Cn_tl1JAcCUYST0X4lyf5wVo/s1600/FIVB%2520$1_2%2520million%2520World%2520Grand%2520Prix.jpg

1.JPG
2.JPG

 Oyuncumuz Skowronska Tayvan maçında (3-0 kazandılar) 11 sayı (7 atak,1 blok,3 asist) ,3-1 kaybettikleri Japonya maçında 5 sayı (3 atak,1 blok,1 servis) ile oynadı.Bu maçta ilk 2 sette oynadı,3 sette değiştirildi,4.setin sonlarında tekrar oyuna girdi.Almanya'yı 3-1 yendikleri son maçta ise sadece 2.sette oynamış ve 1 sayısı var.Skowronska bu haftayı iyi  geçirmedi.
  Maçlar erken saatte yayınlandığı için çok az maç izledim.
ABD - İtalya maçını izledim.İki takımda beni çok yanılttı.Özellikle İtalya.Geçen hafta daha zayıf bir kadro ile  Brezilya'yı Brezilya'da yenmişlerdi.O maçlarda oynayan pasör Randon'un yerine Lo Bianco,libero Merlo'nun yerine Cardullo,orta oyuncu olarakta Arrighetti'nin yerine Gioli oynadı.İlk seti güç bela 26-28 aldılar ama diğer setlerde ABD çok iyi oynadı ve çaresiz bıraktı İtalyanları.Kendi silahları ile vurdular.Çok iyi defans yaptılar,blokları ise olağanüstüydü.Sadece Heater Bown ve Hooker tek başlarına 9 'ar blok ile duvar örerlerken İtalya'nın toplam 7 bloğu vardı.ABD'nin toplam blok sayısı ise 28 gibi dehşet bir rakamdı.
Heater Bown'a hayran kaldım.O Kilosu ile nasıl öyle başarılı oynuyor hayret.İlaçcılar ile ismi geçmişti yaz başında ,Allahtan almadılar.Destine Hooker'da çok iyi oynadı.Ve tabii ki ilk hafta oynamayan Logan Tom.Fark  yaratan oyuncuydu.18 sayısı ve başarılı manşet ve savunması ile önemli katkı yaptı.
 Brezilya karşısında harikalar yaratan İtalya'nın bu maçta bu kadar aciz durumlara düşmesi ( setler yakın bitmiş olsa da ) çok ilginçti.Bayan Voleybolundaki bu keskin iniş ve çıkışları anlayamıyorum.
 Skorwonska'yı seyredeyim dedim pişman oldum.Japonya Polonya'yı rahat geçti.Kasia maça çok iyi başladı 3 sayı ile ama sonra takımla birlikte O da duruludu.Bir türlü Japon bloklarını geçemediler hücumda.Top öldüremediler ve manşette de özellikle Baranska ile göçtüler ve istedikleri oyunu oynayamadılar.Pasörleri de kötüydü.Skourupa, Sadurek ile değişti ama ikiside kötüydü.Son sete 9-0 geride girdi Polonya.1 tane side out yaptıramadılar.İlginçtir sonra Polonya Kasia'nın tekrar girdikten sonra etkili servislerle bu kez 9 sayılık seri yaptı,farkı kapattı ama sonra gene çözüldüler ve 25-16 gibi gene 9 sayı farkla kaybettiler.
Japonlarda enteresandı.Brezilya karşısında varlık gösteremediler,bloklarda hiç yoktular,bu maçta ise daha iyiydiler.Savunmada zaten iyiler.
 Çin - Hollanda maçında ise Hollanda çok zayıf kaldı.Alice Blom biraz iyiydi.
Ertesi gün Brezilya -  Hollanda maçının son anlarına yetiştim.Açtığımda setler 2-1 Brezilya önde ,24-23 ile Hollanda set sayısı atıyordu ama değerlendiremediler ve 26-24 Brezilya seti aldı,maçı da 3-1 kazandı.
Bu duruma da şaşırdım.Çin karşısında Hollanda hiç yoktu,nasıl zorlamışlar bu kadar anlamadım.
Sheela Castro 33 sayı ile coşmuş bu maçta.
Brezilya O Çin'i ise çok rahat geçmiş.25-12,25-19,25-19.
Takımlar maçtan maça değişimler gösteriyorlar ilginç bir şekilde.
 * Tüm bu maçlardan  çıkardığım en önemli not : SAVUNMA.
İyi savunma yapan takımlar kesinlikle başarılı oluyorlar.

2 yorum:

Hayatımın Anlamı dedi ki...

Sevgili Gürol,
Dediğin gibi takımlar çok iniş çıkışlı bir süreç yaşıyor. Elimden geldiğince maçları takip etmeye çalışıyorum, takımların bir önceki maçına göre değerlendirme yapmaya çalışıyorum ama bir maç önce dökülen takım harikalar yaratıyor veya iyi olan takım dökülüyor.
Çin Hollanda maçında Hollandanın 4 numarası -Stalens di adı yanılmıyorsam- takımı mahvetti.Hiç top öldürmedi ve garip olan takım sürekli onunla oynamaya devam etti.( Bu arada Hollandanın tüm oyuncuları çok hoş ama pasörleri ki o da daha Naz gibi 20 yaşında DİJKEMBA hemen farkediliyor.)
ABD İtalya maçında ise ABD nin liberosu farkını gösterdi. Muhteşem bir savunma yaptı. Her topa savunma yaptı, çıkardı. İtalyanın 2 numarası ise hücumlarda çok aksadı.
Çin Brezilya maçında oyunun kontrolü hep Brezilyada idi.
Şu ana kadar izlediğim maçlar sonunda bende oluşan kanı bu maçlarda her sonucun alınabileceği oldu.
Bakalmı bu hafta sonu ve final döneminde neler olacak...

Güray Gürsoy dedi ki...

Teşekkürler Sevgili Murat katkılarına.Ben bu hafta seyredemedim maçlar erken olduğu için o yüzden yorumların faydalı oldu.Artık bundan sonra final maçları olacağı için daha güzel maçlar izleyebiliriz sanırım.