27 Ocak 2014 Pazartesi

''Sarı Melekler Geri Döndü '' Fenerbahçe 3 Vakıfbank 0 !!!

 Fenerbahçe: 3 - VakıfBank: 0
Salon: Burhan Felek 
Hakemler: Erdal Akıncı, Tayfun Şener
Fenerbahçe: Garay, Gökçen Zop, Havlıckova, Yeon Koung Kim, Eda Dündar, Elif Öner (Merve Dalbeler, Nilay Özdemir)
VakıfBank: Gözde Sonsırma, Bahar Guidetti, Polen Uslupehlivan, Costagrande, Fürst, Naz Akyol (Gizem Karadayı, Melis Gürkaynak, Brakocevic, Kübra Akman, Güldeniz Paşaoğlu)
Setler: 25-22, 25-22, 25-19
Süre: 85 dakika (29, 29, 27)
1.set
https://www.youtube.com/watch?v=gscHHw-hXFY
2.set
https://www.youtube.com/watch?v=2kBw1t-rR9A
3.set
https://www.youtube.com/watch?v=YBw_xWCAPjg

Fenerbahçe - Vakıfbank Maçından Çok Özel Sayılar



Marcello Abbondanza "İnanılmaz bir gün. Çok mutluyuz. Rakibimizin rekorunu bitirdik. Dünyadaki en iyi takımı yendik. Her şeyi kazandılar. Burada 10 ay önce onlara Şampiyonlar Ligi'ni kaybettim. Ama bizim geleceğimiz için bu galibiyet önemliydi. Takımımın için de çok büyük bir güç olduğuna eminim. Her şeyin mümkün olduğunu gördük ve buna inandık. Bugün bizim için çok önemli bir adımdı"
Eda Erdem "Takımda iyi bir motivasyon var. Bunun başlıca sebebi, bizim çok büyük bir aile olmamız. Başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve büyük taraftarımız buradaydı. Boşuna 'Biz bir aileyiz' demiyoruz. Kulüp adına zor günler geçiriyoruz ama bu galibiyet 'Sarı Melekler'in yeniden döndüğünü gösterdi. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Çok keyifli bir maçtı. Finali ve kupayı zorlayacağız.Aldığımız 3-0'lık galibiyetle bunu gösterdik''
**************************
''SARI MELEKLER GERİ DÖNDÜ ''
* Evet Allaha şükürler olsun ''Sarı Melekler Geri Döndü'' 
Maçı izlerken yemin ediyorum maçtan sonra bir yazı yazarsam bu başlığı atacağım demiştim.Maçtan sonra üstte verdiğim röportajda Eda'da aynı şeyi söyledi ;                                    ''Sarı Melekler'in yeniden döndüğünü gösterdi''
* Gerçekten de Sarı Melekler o bildiğimiz,yaşadığımız eski günlerdeki gibiydi.Gene yemin ediyorum maçtan sonra gözlerim doldu ağlayacaktım.
* Bu galibiyet sadece Vakıfbank'ın ''73 maçlık suni yenilmezlik serisi''ni bitirme değil daha çok anlam ifade ediyor.Bir kere dediğim gibi ''Sarı Melekler artık geri döndü '' ve ''Şampiyonlukta artık güçlü bir şekilde biz de varız '' dedik.
* Evet Kulüp olarak 2010-2011 sezonunda yaptığımız 5/5 Şampiyonluk hedefinde bu şube zayıf halka olarak görülüyordu Vakıfbank ağır favori kimseye bırakmaz deniyordu.
* Bu galibiyet ''İyi hazırlanıp iyi konsantre olununca yenilmeyecek bir takım olmadığını '' bir kez daha gösterdi.
* Ve en önemlisi de ''FENERBAHÇE'nin olduğu yerde her zaman Umut vardır '' ''Son sözü her zaman Fenerbahçe söyler'' ve ''FENERBAHÇE O eli lavaboya sokar''ı dosta düşmana bir kez daha hatırlattı.
* Kısaca maçın özetini şöyle diyebiliriz ; ''Fenerbahçe çok iyi hazırlanmış,takım halinde çok iyi oynayarak rakibini çaresiz bırakarak hak ederek kazandı ''
Zaten rakibin oyuncusu Gizem twitter'dan bunu şöyle ifade etmiş 
''Gizem Karadayı ‏@gzmgrsn3  
Tebrikler Fenerbahce cok iyi oyun hakedilmis galibiyet ... Vakifbank 0 & Fenerbahce 3''

Başka biri daha var ismi lazım değil ifade eden ama Onu hiç bir zaman samimi bulmadığım,hep yapmacık,hep politik bulduğum için kaale almıyorum zaten politik bir yorum yapmış formamızı giydiği halde ismimizi söylemekten imtina edip rakip demiş.

 * Maça Vakıfbank Brakoçeviç'ten yoksun başladı (Onun için de 2-3 hafta sakatlığı nedeniyle yok diyorlardı ama kaybedeceklerini bildikleri için 2.set'te 13.sayımızdan sonra oyuna aldılar)
Fırtına gibi girdiler 2-7 öne geçtiler.Toparlandık ama ilk teknik molayı 5-8 önde geçtiler.Kim ve Eda'nın servisleriyle önce 8-8 'de yakaladık ,10-8 öne geçtik.8-1'lik bir seri yaptık.
2.teknik molayı da 16-14 önde geçtik.Etkili hücumlar,etkili servisler  ve etkili savunma ile ilk seti 25-22 kazandık.Bu set'te Kim muhteşem oynadı.9 sayısını 13/9 % 69'luk hücumla yaptı.
  2.set'e gene onlar iyi başladı ilk teknik molayı 6-8 önde geçtiler ancak gene aynısı oldu 2.teknik molayı biz 16-11 önde geçtik.7 sayılık bir fark oluşturduk ve setin sonunu iyi getirerek aldık.
  3.set'e gene onlar fırtına gibi başladılar 5-1 ile (avans verdik hep :))) ancak toparlandık 7-1'lik seri ile 7-6 öne geçtik. 1.teknik molaya 8-6 2.teknik molaya 16-11 önde girdik ve seti 25-19 maçı da 3-0 kazandık.
 Maçın gidişatının kısa özeti böyle.Görüldüğü gibi 3.set'e de rakip çok iyi başladı ancak adeta avans verir gibi uzun serilerle hep geri gelip öne geçtik.Özellikle bayan voleybolunda böyle keskin iniş çıkışları set içinde ve set set görüyoruz ancak bizim hocanın da kompliman yaptığı (''Dünyanın en iyi takımını yendik '' ) gibi Dünyanın en iyi takımı olduklarını düşünmüyorum.
73 maç yenilmeyen,Dünyanın en iyi takımı denilen bir takım bu hallere düşmez.7-1'lik,8-1'lik seriler yaptırmaz.3.set'e 5-1 başlıyorlar 2.teknik molaya bakıyoruz 16-11 biz önde giriyoruz.
15-6'lık bir seri olmuş.Ha dediğim gibi bayan voleybolunda bunları çok görüyoruz biz de geçen hafta Bakırköy Belediye Yeşilyurt karşısında 3.set'te 10 sayı öndeydik farkı kapattırdık ve 1 sayı öne geçtiler olacak şey değildi.Ancak Dünya'nın ,Uzayın,Evrenin en iyi takımı (!) Vakıfbank'ın böyle aciz durumlara düşmesi enteresandı.
*  Dediğim gibi ben asla Dünyanın en iyi takımı olduklarına inanmıyorum.Hele 73 maç yenilmeyecek bir takım değildi.Bu ''Konjonktürel / dönemsel bir şeydi'' bu dönemde bayan voleyboluna yatırımlar azaldı,Şampioynlar Ligine alacak takım bile bulamıyordu CEV ve abuk subuk WC'larla takım çağırıyordu.Vakıfbank maddi sorunu olmadığı için bunu iyi değerlendirdi.
Glinka,Saori Kimura,Brakoçeviç,Nikoliç gibi yabancıların bazıları lüks bile kaldı süre almadı mesela.Bir de bir  dönem  gs futbol takımın Hagi'li dönemde 4 yıllık Şampiyonluklarında güçlü kadronun yanı sıra rakiplerini ''aşırı saygılı tavırları (!) ve bizi bu maçı nasıl olsa alamayız diye kafadan maça kaybederek çıkmaları gibi '' Vakıf maçlarında da rakipler bu mod içindeydi.
Bunu ve kadro avantajını,tecrübelerini kullanarak bu seri tutturdular.Fakat Futbol Milli takımımızın 2002 Dünya Kupasında 3.cü olduğu  Konjenktürel durumdaki gibi 2002'de Dünyanın en iyi 3.takımı olmadığımız gibi Vakıfbank'ın bu 73 maçlık dönemsel durumu da Dünyanın en iyi takımı olduklarını göstermez.
* Maçtan önce açıkcası ''servis karşılama zaafımız '' yüzünden çok zor bir maç olacağını etkili servis atarak rakibi bozarak bu zaafımızı ne kadar tolere edebilirsek o kadar şansımızın olacağını,artık Garay'ın bildiğim gibi oynamasını,Merve'nin,Elif'in performanslarının belirleyici olacağını düşünüyordum ve bunu forumda yazmıştım.
* Neyse ki yumuşak karnımız ''servis karşılamada'' muhteşemdik.
59/1 hatamız var.% 79(45) takım manşetimiz.% 45 mükemmel manşet.
Kim 33/0.% 79(58),Garay 18/1.% 67(33),Merve 7/0.% 71(57)
Vakıfbank ise 62/7 hata.% 52(27) takım manşeti ile oynamış.
Fark açıkca görülüyor.Zaten rakibin Pilli bebek pasörü iyi manşet gelmediğinde
neler yapabiliyor biliyoruz ve bu maçta da gördük.

Hücum yüzdelerine bakarsak ; biz 105/44 % 42 ile hücum etmiş.
Vakıfbank ise 100/33 % 33 ile hücum etmiş.

Bloklarda 10-8 onlar önde.Biz de Eda 4,Garay 2,Gökçen ve Elif 1'er blok.
Onlar Costagrande,Brakoçeviç,Fürst üçlüsü öndeyken etkili blok yaptılar.
Fürst 5 blok yapmış.

Servislerde ; Biz 73 serviste 11 hata 3 servis sayısı ile oynamışız.
Onlar 64 serviste 5 hata yapmışlar servis sayıları yok.
Çok servis kaçırdık ancak gene de etkili servis attık ve manşetlerini bozduk.

Bireysel perfomanslarımıza bakacak olursak ; 
Takımımızın yıldızı Kim hem 33/0 hata % 73(58) ile manşet alıp hem 45 hücumda 4 hata,4 blokta kalma 22 sayı % 49 ile hücum etmiş.
Müthiş.1.set'te zaten 25 sayının 9'unu 13/9 % 69'luk performansla almıştı.Kim ayrıca etkili servisleri ile rakibi zorladı.14 serviste 1 hata.
17 puanı var.Takımın puanı 36.22 sayı ile takımın en skorer ismi.Maçı G.Kore TV'sinin yayınlaması da ekstra motivasyon sağlamış her maç yayınlasınlar o zaman  Gülümseme




Aneta Havlickova.11 sayısı var.28 hücumda 3 hata,4 blokta kalma 10 sayı % 36 ile hücum etmiş.Serviste 20 serviste 3 hata 1 sayı.
Zaten 20 servis atması ne kadar etkili olduğunu ve uzun süre serviste kaldığını gösteriyor.Onun etkili servisleri farkın kapanıp açılmasında 
çok etkili oldu.Aneta ayrıca o fiziğine rağmen yere yatarak savunmada çıkardığı toplar ve Elif'in zaman zaman alçak ve fileye yakın paslarında
sıçramasıyla herkesi şaşırttı.Bravo.Mesela bizim Seda Aneta kadar sıçrayamıyor bile.
Ben zaten bu maçın yıldız olarak Kim'i ayrı bir yere koyarak Merve ve Aneta'yı görüyorum.

Fernanda Garay.Nihayet O bildiğimiz,özlediğimiz Garay'ı gördük diyebilirim.21 hücumda hiç hatasız 9 sayı % 43 ile.
2 bloğu var.Manşet'te yukarıda verdiğim gibi 18/1 hata % 67 (33) ile oynadı.Savunmada iyiydi ayrıca.9 serviste 2 hatası var.8 puanı var

Eda ; O da bildiğimiz,tanıdığımız Eda idi.Sakatlığından sonra ''Eda'da Geri Döndü'' diyebiliriz artık.7 hücumda 1 blokta kalma 2 sayı % 29 düşükse de 4 bloğu ile bunu tolere etti.Etkili servisleri ile de fark yarattı.
13 serviste 2 hata 1 sayı toplam 5 sayısı var.Tekli bloğu muhteşemdi.
Elif.Zaman zaman fileye yakın ve alçak paslar,1 çift pas hatası yapsa da takımı iyi oynattı ve rakibin yere göğe
konulamayan Pilli bebek pasörüne ders verdi.Zaten maçtan sonra o şahıs ezikliğini tebrik etmeden
giderek gösterdi.1 mükemmel hücum sayısı var.1 blok 1 de servis sayısı toplam 3 sayısı var.
Bravo Elif.
Gökçen.Takımda olarak diğer maçlara göre en durgun isimdi.Ancak fazla topta alamadı.
2 hücumda 1 kez blokta kaldı.1 bok sayısı var.7 serviste 2 hata.
Ve Mervişşşşşşşşşş  Gülümseme
 Takımda Libero mevkisi en çok aksayan ve eleştirilen yer haliyle de Merve en çok eleştirilen isimdi.
Ancak Merve daha önce de böyle bir maçını hatırlıyorum hangi maç olduğunu çıkaramadım bakmam lazım
arşivdeki yazılarıma ama kariyerinin en iyi maçı bu maçtı diyebiliriz.
Manşet yükünü Kim ve Garay çekti fazla manşete girmedi 7 manşet'te 0 hata % 71(57) ile mükemmeldi.
Ve savunmada ve dublajlarda muhteşemdi.Maşaallah nazar değmesin o savunmasına.
Öyle toplar çıkardı ki bizim Cem'in dediği gibi ''Rakip takım da ''' yahu ne yaparsak yapalım sayı alamıyoruz topu çıkartıyorlar '' duygusunu oluşturdu ki o duygu çok kötü bir duygudur 2011 final 4 da bizim başımıza gelen duygu '' idi.
Aferin Merviş  Gülümseme - Benim kızımın 2.ismi de Merve dir Gülümseme - 

Nilay ; servis atmak için oyuna giriyor ve kaçırıyor.Biz de Nilay hep hayal kırıklığı oldu.

Ve Marcelo Abondanza.
  Hakkını teslim etmek lazım mükemmel hazırlamış takımı.Çok iyi taktikler vermiş.
Maç sırasında da bu teyit edildi bir keresinde Kim kendisine dönüp okey işareti yaptı.
Şampiyonlar Ligi finalinde kaybettiği Guidetti'ye karşı rövanşı almak için anlaşılan iyi bilenmiş ve bunu başardı.
Bravo Abondanza.İyi bir kredi kazandı.Zira hakkında endişeler,eleştiriler vardı.

Onlarda ise 1,5 set oynamasına rağmen Brakoceviç % 53 hücum yüzdesi 10 +1 blok 11 sayı ile takımının en iyi ismi olmuş.
Zaten takımı sırtında götüren Brakoceviç di 2 sezondur.

* Salon, tribün atmosferi müthişti ancak her maç olmalı Ay da yıl da 1 kere bu tip maçlarda değil.
Görüldü ki takım taraftar ile daha iyi oynuyor 1 vites daha atıyor.

* spor x denilen kerameti kendinden menkul bir site FENERBAHÇE'yi hala tanıyamamış olsa gerek ki 
şu manşeti atmış maçla ilgili olarak ; 

FENERBAHÇE'nin hiç bir Zaferi Mucize değildir O Kalın kafalarınıza sokun bunu.

* Rakip Antrenör Guidetti'nin antrenörlüğünü beğenirim ama kişiliği,karakteri 0'ın altında eksilerde sürünüyor.
Gene yapacağını yaptı,ezikliğini gösterdi ''Akreditasyon kartı muhabbeti ve itirazlarıyla '' kırmızı kart ve 1 puan ceza aldı. 

* 2 ezik rakip oyuncusu Gözde ve Naz maçtan sonra rakibi tebrik etmeden ayrılmışlar.Yorumsuz.

''Naz maç esnasında da sürekli bizim kızlara dönüp Neslihanvari haraketler yapıyordu. İsmini duyunca tüylerim diken diken oluyor''
Erdenay kardeşim'den bu da.Bu hareketleri taa Eczcıbaşı'nda oynarken bizim maçlarda sürekli yapıyordu ve o zamanlardan gıcık olmuştum.
Bize geldiğinde gs'li olması ile de bir türlü kendisine ısınamamıştım bilenler bilir.


@sinany1907: Daha fazla para kazanabilirsin ama bir daha asla voleybol salonununu cehenneme çeviren bir taraftar topluluğu olmayacak arkanda @nazaydemir

* Maçın Yorumcusu malum bayan hakkında bir şey demeye gerek yok.Gene üzdük kendisini kusura bakmasın artık.

* Maçın ekstra Smaçı Cem Ağrak beyefendiden  Gülümseme

twitterdan gözde'ye ufak bir selam verdim

''Vakıffbank dolar kredi oranları yükselmiş ?Güney Kore'den birisi yüklü para çekmiş Üsküdar şubeden ,Kim'se artık bilinmiyor  @gozdesonsirma''


* Maçtan sonra sporcularımızın tweetleri;

@edaerdem14 
Muhteşem galibiyet bu maç için bütünleşen camiamıza armağan olsun.. #BizBirAileyiz

@edaerdem14 
10 harf.. 4 hece.. İyi günde, kötü günde.. Her daim FENERBAHçE !! #LetsGoAngels

@LipeFonteles
Congratulations to our Angels!!! Great volleyball played. Awsome Fener!!!


* Kapak resmi için Sensiblex - Kerem - kardeşime teşekkürler.


* Yararlandığım bazı notlar için  http://parkedefener.com/forum/index.php foruma teşekkürler.


NOT : 
Uzun süredir yazmıyordum yazmayalı Blogspot gebermiş anamı ağlattı şu yazıyı yazıncaya kadar bu kadar ağır ve kasan bir şey olamaz.Bir daha gene yazmam Sabahtan beri sinir oldum Saat 15..00 olmuş.