28 Mayıs 2012 Pazartesi

KANATSIZ SARI MELEKLER!!!

             Yorucu geçen sezonun ardından sevgili Gürol abim haklı serzenişi ile beraber biraz ara verdi , yılların emeğini göz önüne aldığım zaman karşılaştığımız onca iğrenç muameleye karşı verdiği tepkiden dolayı ona hak vermiyor değilim. 

              Burada yazdığım için söylemiyorum ama Voleybol üzerine haber almaktan ciddi anlamda fakir olduğumuz bu dönemde  bize bilgi veren 2-3 tane güzel blogdan birisinine sahip olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Bir miktar dinlensin yaz arası umarım biraz daha sakin geçer ve yeni sezon ile beraber yine yazmaya devam ederiz. 

            Özellikle Bayan voleybolundaki gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuz zaman ilerleyen günlerde bu blogda bir çok yazı yazılacaktır. 

            15 gündür duyduğumuz ve gördüğümüz bütün gelişmelerden dolayı şok halindeyim , bir türlü kendime gelemedim . Kaçırmış olduğumuz hem voleyboldaki hemde futboldaki şampiyonluklara bu kadar çok üzülmemiştim. Evet kabul ediyorum yarı finalde saçma sapan bir sistem ile Vakıfbanka şansız giden bir maç sonrasında elendik , sonuçta her zaman şampiyon olacağız diye bir kural yok , Avrupa şampiyonluğundan dolayı ben ligdeki kaybettiğimiz kupayı ikinci plana aldım. Nasıl olsa seneye bu sene yaptığımız hatalardan ders çıkarırız ve daha sağlam bir kadro ve zihniyet  ile 2012-2013 sezonuna hazırlanır düşüncesinde bu spora gönül vermiş abiler ve kardeşler ile beraber kafa yorarken , Ze den sonra hangi büyük vizyon sahibi hoca gelir diye düşünürken , yabancı sınırlamasından dolayı elimizin zayıfladığı yerli rotasyonunu nasıl daha iyi hale getiririz düşüncesindeyken ;


  1. Medya ya sızdırılan '' oyuncular çok uçuk rakamlar istiyor '' haberleri 
  2. Ze den sonra herhangi bir hoca ile görüşülmemesi 
  3. 4 tane birbirinden kaliteli yabancı oyuncularının akıbetinin belli olmaması 
  4. en rezili ve en büyük darbe CEV ŞAMPİYONLAR LİGİNE alınmamamız. 
             Hadi ilk 3 maddeye bir şekilde içime sindirebilirim ama son 3 sezonun final 4 oynayan tek takımımın , 
2010 Arvupa ikincisi ,
2011 Evsahibi ve Avrupa üçüncüsü ,
2012 Avrupa Şampiyonu ,
olmuş olan Fenerbahçe Üniversal bayan voleybol takımımın önümüzdeki sene CEV şampiyonlar ligine katılması için gerekli olan WILD CARD'ı alamamasını ben bir türlü sindiremiyorum. 

         CEV kabahatlidir ,Federasyon art niyetlidir bunların hepsine varım ama ne olursa olsun suçlu biziz. Biz bu kupada oynamalıydık , gereken lobi veya çalışmalar yapılmalıydı , hep yaptığımız olay başkalarını suçlamak ve kabahati başkalarında bulmak. CEV in işi gücü yok bize komplo kuracak ve bizi alaşağı etmek için elinden geleni yapacak . Vallaha ben yemem , az çok aklımız çalşıyor gelişmeleri de takip ediyoruz , kimse çocuk değil , bizleri kandırmasınlar. 

Aslında daha fazla yazacak konu var ama yeterince gerildik çok da fazla aynı cümleleri yazıp durmayalım ama şu aşağıdaki soruların cevaplarını bilen varsa cevaplasın lütfen ,

  •  Bu kadar başarılı bir şubenin Sponsor bulamaması ,
  •  Ze Roberto gibi bir isim bir marka biz vizyon sahibi hocadan sonra aynı çizgide isimler ile görüşülmemesi ,
  • Oyuncuların istediklerinin çok üstünde rakamları medyaya söyleyerek , üfleyerek oyuncuları camianın önüne atılması 
  • bu kadar olay olmuşken halen bir açıklama yapılmaması , 
           Sonuçta Sarıl Meleklerin Kanatlarını kopardılar ,herkesin imrenerek baktığı takımı alaşağı ettiler,sahaya çıktığımız zaman karşımızda dizleri titreyen rakipler önünüde itibarımızı yerlere indirdiler, zorla sıradan bir takım haline getirmeye çalıştılar ve bunu başardılar , önümüzdeki sene bu şerefli formayı giyecek olan Türk veya Yabancı oyunculara tek bir sözüm yok , onları gösterecekleri mücadeleden dolayı sonuna kadar destekleriz. 
Benim derdim ,sorunum isimlerde değil ama Zihniyet olarak ,Vizyon olarak bu takımı sıradanlaştıranlar ve bu hale getirenler acaba geceleri rahat uyuyabiliyorlar mıdır? , yine rahat bir şekilde protokol tribünde yerlerini alabilecekler mi ? 

Saygılarımla 
Cem AĞRAK

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Kapatıyoruz !!!!!!!

35 senedir Türk ve Dünya Sporunu (Futbol,Basketbol, Voleybol, Atletizm, Boks,Masa Tenisi,Bisiklet v.s.) yakından takip ederim.Gerçek bir Spor aşığı ve Sporseverim.Çok kişi bizi fanatik,holigan, antisporsever,centilmen olmayan olarak tanımıştır belki de.Hiç alakası yoktur.O Algının sebebi Türkiye'de bizzat ülkeyi yöneten zihniyetin getirdiği noktadan kaynaklanıyor.


   Evet bu ülkede çok açıktır ki bizzat iktidar ve belli bir cemaat tarafından FENERBAHÇE IRKÇILIĞI yapılmaktadır.Her şey ortada.Hiç yorum yapmaya gerek yok.
 Şu fotoğraflar yeterlidir ;
Devletin Polisi Facebook'tan aleni olarak şunu yazmaktan çekinmiyor bile ; 
"Devrem sende gelseydin bi tekme de sen atardın"

 Biz kimiz arkadaş ? Yunanlı olsak bunlar başımıza gelmez yahu.Ayıptır,günahtır,yazıktır.Bu ne kindir ? Bu kulübün ve biz taraftarlarının suçu nedir ? SADECE YIKILMAYAN SON KALE dedikleri için değil mi ?


  Biraz önce CSKA - Olimpiakos Euroleague Final Maçını izledim.Olimpiakos 19 sayı geriden gelerek son saniyede attığı basket ile Şampiyon oldu.
 Yemin ediyorum maçın bitiş düdüğü ile birlikte emeklerini ve yaşadıkları sevinci görünce gözlerim doldu,ağlamamak için kendimiz zor tuttum.
 Hani biz fanatiktik,holigandık,sporsever,centilmen değildik ?


   Bir Yunan takımının sevincinde bu duyguyu yaşayacak kadar Sporseveriz işte.
G.Saray'a karşı bu duyguyu yaşayamıyoruz.Ama niye ? Ülkeyi yönetenlerin getirdiği nokta bu işte.


12 yaşındaki Fenerbahçe formalı bir küçük çocuğu bıçaklayacak kadar,Rıdvan Dilmen kalp krizi geçirmiş denildiğinde ''Ölsün,gebersin'' yazabilecek kadar  Fenerbahçe nefretinden gözü dönmüş,bir Şampiyonluk için tüm insani,ahlaki değerlerini kaybetmişleri görüyoruz çünkü.
 Mübarek Olsun.Şampiyon oldular.Kına yaksınlar artık.


 Bir devlet takımını (!) zafere ulaştıracağız (!) diye Türkiye'yi Fenerbahçe düşmanı yaptılar,Fenerbahçe Irkçılığı yapıyorlar.


  Türk futbolunu,basketbolunu,voleybolunu bitirdiler bu uğurda.Her branşta bir Fenerbahçe kini,bir Fenerbahçe düşmanlığı,bir Fenerbahçe Irkçılığı,bir Fenerbahçe Engellemesi.Bu nedir arkadaş ?


 Fenerbahçe Şampiyon olur şike yapmış,şunu yapmış,bunu yapmış olur.
6 senede 3 kez futbol Şampiyonluğu,3 Türkiye Kupası,1 basketbol Şampiyonluğu,1 voleybol Şampiyonluğu çalınır her şey normal,her şey süt liman olur.Bu sene o bile yetmedi devletin ve cemaatin polisi terör estirdi.


 5 Kupalı geçen sezonun sonunda sanal alemi zaten bırakacaktım.Forumları zaten bırakmıştım,twitter ve bloglarımda yazıyordum.


 Malum 3 Temmuz tertibi patlak verince cepheden kaçmak olmaz deyip devam ettim.Ama artık yeter.Çok yoruldum,bıktım,bittim.


 Dünden beri taraftara yapılan polis terörü ile ilgili yönetimden iki satır açıklama bekliyorum ama nafile.Sus,pus oldular.Taraftarı bir kez daha sattılar.
 Onlar için taraftar sağmal inek.Kombine kart al,bilet al,fenerium'dan ürün al,taraftar kart al,dekoder al,ıvır zıvır al  demeyi bilirler sadece.
Ekleme:Saatler sonra yönetim bir açıklama yapabilmiş ''Neden olduğunu anlayamadığımız polisin bu tavrı...''  diyor.Geçmişler Olsun.


 Öte yandan bu operasyonun baş aktörü belliyken,bugün Trabzon'da Fenerbahçe taraftarını terörist ilan ederken benim Başkanım hala açık konuşmayıp, Başbakan'la benim arama kimse giremez diyorsa ben daha neyin mücadelesini yapayım,niye sağlığımı,değerli zamanımı,emeği harcayayım ki ?


  Artı kaç senedir önce forumlarda sonra burada Fenerbahçe Voleyboluna hizmet etmeye,destek olmaya çalışıyorum da karşılığında ne yetkililerden ne oyunculardan tek bir teşekkür bile görmedim.Twitter da takip etmeyi bile çok gördü hesabı olan oyuncularımız o kadar destek veriyoruzken.


Aynı şekilde blogu takip edenlerden de sadık 3-4 takipçimiz (onlara teşekkürler)haricinde yorumları ile destekleyen ve gene 1 teşekkür etmeyi çok görenler oldu.


Ha çok mu önemli ? Değil elbette ama biz bu işi gönüllü yapıyoruz,1 teşekkür
insanlar için bazen değerlidir.


 Kısacası belirsiz bir süre kapatıyorum.(Diğer bloglarımı da aynı şekilde)
Diğer arkadaşlarımdan yazmak isteyenler olursa yazabilirler ama ben yokum.


 Bugüne kadar yolu buraya uğrayan herkese teşekkürler.
Sağlıcakla....

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Makyavelist gs 16 Yıl Sonra Ancak Böyle Yenebilirdin (!) Zaten !!!

FENERBAHÇE UNİVERSAL: 0
GALATASARAY: 3
SALON: Burhan Felek 
HAKEMLER: Serdar Nışancıoğlu- Ramazan Çevik
FENERBAHÇE UNİVERSAL: Ezgi5, Merve 2, Nil 6, Nur 3, Yaren 2, Gamze 2, Erçe (L), Melis, Lara, Derya 5, Çağla, Petek 1.
GALATASARAY: Gamze 4, Miletic 5, Nilay 11, Seray 9, Deniz 1, Aslı 7, (Funda (L), Derya (L), Calderon 15,
SETLER: 17- 27, 9- 25, 15- 25
SÜRE: 107 Dk. ( 1.10, 17- 20 )
  
İSTATİSTİK:
SAYI: 41- 75
RAKİP HATADAN SAYI: 15- 23 
SERVİS: 41- 75
SERVİSTEN SAYI: 5- 9                    
HATALI SERVİS: 9- 9
HÜCUM: 62- 57
HÜCUMDAN SAYI: 19- 32  
BLOKTAN SAYI: 2- 11
MANŞET: 66- 32
HATALI MANŞET: 9- 5
Haber ve fotoğraflar: Tayyar Sümen 


* Evet ''Başarıya giden her yol mübahtır Makyavelist Felsefesi''nin azılı temsilcisi gs bayan voleybolunda 16 yıl sonra nihayet muradına erdi (!) :))
Çok doğru bir kararla Fenerbahçe düşmanı Erol Ünal Karabıyık federasyonunu protesto etmek için 15-16-17 yaşlarındaki Yıldız-Genç Sarı Meleklerimizle çıktığımız maçta baktılar gördüler maç başa baş gidiyor üstünlük sağlayamıyorlar,rezil kepaze olacaklar 1.set'te durum 14-14 iken Rosir Calderon'u oyuna aldılar seti kazanmayı başardılar (!)
* 2.set'te de Calderon ile başlayıp oynadılar.2-0 oldu.Hala utanmadılar ve 3.cü sete de Calderon'la oynayıp 3-0 kazanarak büyük başarı (!) sağladılar.
* Böylelikle 04 Şubat 1996'dan beri Şamar oğlanına döndükleri ezikliklerinin
intikamını almayı başardılar (!).Tüm gs camiasına hayırlı olsun.
* 11.05.2012 tarihi Türk Bayan Voleybolu Arşivlerine Kara bir Sayfa olarak geçecektir.O yüzden normalde yapmak istememe rağmen kayıtlara geçirmek için bu başlığı yapıyorum.
* gs Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Orkun Darnel gurur duyuyor olmalısın artık :)) büyük iş başardın (!)
* gs bugün maçı 3-0 kazandı ama aslında hiç olmayan çok şeylerini kaybetti.
* Bunlara o yüzden kızıyoruz işte.Adil,eşit şartlarda rekabet etmiyorlar.
Her fırsatta,her şartta bir hinlik,bir cinlik,bir avanta,bir alavere dalavere yaparak felsefeleri Makyavelizmi sergiliyorlar.
* Maçı kaybettik diye üzüldüğüm,kızdığımdan değil bu nasıl etik,ahlak anlayışıdır arkadaş sen karşında 15-16 yaşlarındaki Lise Öğrencisi kızlara karşı Dünya çapında yabancı oyuncunu sahaya sürmeyi düşünebilirsin ?
Ha ben buna niye şaşırıyorum değil mi ? Sanki ilk kez yapıyorlar,sanki biz bunların ciğerini bilmiyoruz.
* Orkun Darnel - Reşat Arığ ve Dragan Nesiç acaba hiç utanmadılar mı karşı tarafta pırıl pırıl 15-16 yaşlarında gençler oynarken kendi benchlerindeki 15-16 yaşlarındaki Ecem ve Defne'yi sahaya süremeyip Calderon'u sahaya sürmekten.
Tabii ki utanmadılar.Utansalar,onlarda öyle bir duygu olsa bunu yapmazlardı.
* Seyircileri de kendileri gibiydi ki aynı kızlarımıza çata pat denilen gerzekçe şeyleri atmaktan,bizim taraftara ve Fenerbahçe'ye küfür etmekten geri durmadılar.Onlara uyan bizim taraftarları da diyecek bir şeyim yok.
* Neyse bu kendilerine tam yakışan bu ayıpları ile onları baş başa bırakıp biraz 
Küçük Meleklerimize dönelim.
* İstanbul Şampiyonu olan Yıldız takımımıza genç takımdan takviye ederek çıktık.
Şu 6 ile oynadık ;  
Pasör : 
Ezgi Dilik (1995) Takım Kaptanı
 
Pasör Çaprazı : 
Cansu Nur İsmailoğlu (1997)
 
Smaçörler : 
Merve Tanyel (1996)
 
Yaren Karasar (1996)
 
Ortalar : 
Gamze Günaydın (1995)
 
Nil Surura Şentürk (1995)
 
Libero :
Erçe Su Kasapoğlu (1996)
 
Yedekler :
Pasör : 
Petek Yetke (1996)
 
Pasör Çaprazı : 
Çağla Tuna (1995)
Derya Güç (1997)
 
Ortalar : 
Lara Temel (1996
 
Libero :
Melis Yılmaz (1997)
 
* Sabredersek meyvelerini alabileceğimiz iyi bir jenerasyonumuz var.
İnşaallah 3-4 sene içerisinde üst yapıda yer alacaklardır.
Bugün gösterdikleri çaba için hepsini tebrik ediyorum.
* İşte Maçın En Güzel Hareketi ; Pasörümüz Ezgi Dilik'in Smacı
 

1 Mayıs 2012 Salı

3 Kupalı Fenerbahçe Grundig'in Şampiyonluklarının Öyküsü.

Buradan başlayalım.Yani kaldığımız yerden :)) 

TRANSFER RAPORU : 
Gelenler : Turgay Doğan (Smaçör - MEF Okulları),Hakan Fertelli (Orta - MEF Okulları),Rodrigo Quiroga (CMC Ravenna - İtalya),Burak Hazırol,Berke Sağır (Genç Takım)
Gidenler : Andrija Geriç (Orta),Burak Yavuz (Pasör),Cengizhan Kartaltepe (Libero),Tomislav Coskoviç (Smaçör)
Kalanlar : Arslan,Kemal,Serkan,Emre,Soner,İvan,Miljkoviç,Erden,Ersin

2011-2012 KADROMUZ
1-Arslan Ekşi (Pasör - 1985-1.99)
2-İvan Miljkoviç (Pasör Çaprazı - 1979-2.06)
3-Leonel Marshall (Smaçör - 1979-1.96)
4-Tomislav Coskoviç (Smaçör - 1979-1.99)
5-Emre Batur (Universal - 1988-2.01)
6-Kemal Kayhan (Orta - 1983-2.00)
7-Soner Mezgitçi (Smaçör - 1981-1.97)
8-Serkan Kılıç (Libero - 1984-1.87)
9-Ersin Durgut (Universal - 1982-2.08)
10-Hakan Fertelli (Orta - 1975-1.99)
11-Turgay Doğan (Smaçör - 1984-1.90)
 
12-Erden Çevikel (Pasör - 1992-1.96)
13-Ali Berke Sağır (Pasör - 1993-1.99)
14-Uğur Güneş (Orta - 1993-2.04)
15-İzzet Ünver (Smaçör - 1992)
16-Burak Hazırol (Libero - 1991-1.80)

16-Rodrigo Quiroga (Smaçör - 1987-1.90) 

 
Antrenör : Daniel Castellani (Arjantin - Finlandiya Milli Takım Antrenörü)

Pasör

Arslan Ekşi,Erden Çevikel,Ali Berke Sağır
Smaçör
Leonel Marshall (Küba),Tomislav Coskoviç (Hırvatistan),Soner Mezgitçi,Turgay Doğan,

İzzet Ünver,Rodrigo Quiroga (Arjantin)
P.Çaprazı
Ivan Miljkovic (SRB),Ersin Durgut
Orta
Kemal Kayhan,Emre Batur,Hakan Fertelli,Uğur Güneş

Libero
Serkan Kılıç,Burak Hazırol
 

Antrenör : Daniel Castellani
Yardımcı Antrenör : Sinan Dulgar

SEZONU AÇTIK : 
Antrenmana A Milli Erkek Voleybol Takımı’nda bulunan  Serkan Kılıç, Arslan Ekşi, Kemal Kayhan, Emre Batur ve Sırp Milli Takımı’nda bulunan İvan Milijkovic katılmadı.(22 Ağustos)

HAZIRLIK MAÇLARI
Fenerbahçe - Ziraatbankası : 4-0 (25-22,25-19,25-13,25-14)

Fenerbahçe - Birleşik Arap Emirlikleri : 3-1 (20-25,25-15,25-11,25-14)


Sezona ''SÜPER KUPA''yı alarak başladık.Veee ''ELDE VAR 1'' !!!!!!!!!

Süper Kupa Süper Takımın.Fenerbahçe - Arkas : 3-0 !!!!

Fenerbahçe: 3 Arkasspor: 0 
Salon: TVF Başkent 
Hakemler: Aziz Yener xxx, Onur Hoşnut xxx 
FENERBAHÇE : Arslan xxx, Marshall xxx, Kemal xx, Milijkoviç xxx, Soner xx, Emre xx 

(Serkan xxx, Hakan ?, Ersin ?) 
Arkasspor: Burak x, Agamez xx, Burutay xx, Hakkı x, Ceyhun x, Bravo x 

(Nuri x, Hansen x, Gökhan ?, Mustafa ?)
Setler: 25-17, 25-20, 25-22
Süre: 73 dakika (23, 24, 26) 
SÜPER FENER'E SÜPER KUPA !!!!
* Takımı,teknik heyeti ve taraftarı kutluyorum.Süper Kupa Hayırlı Olsun Camiamıza.
* Harika bir voleybol oynadık.Adeta ezdik geçtik Arkas'ı.Her bakımdan çok iyi hazırlanmışız.
Ki Milli oyuncuların ve Hocanın yokluğundan dolayı tam kadro hazırlanamamıştık.
Sinan Hoca bir kere buradaki oyuncuları çok iyi hazırlamış.Milli takımdan dönen oyuncularımız da özellikle İvan Miljkoviç Şampiyonluk ve MVP motivasyonu ile gayet iyi dönmüşler.
 Arkas'ın yurt dışı kampı,daha az eksik ve bol ciddi hazırlık maçları yapmasına rağmen oturmuş kadromuzun bu dezavantajı gidereceğini yazmıştım.Buna ''yaşatılan adi sürecin'' kamçıladığı motivasyon da eklenince (oyuncularımızın maç sonrası açıklamaları bunu özetliyor zaten) fit durumda çıktık sahaya.
* 2+1'in bize yarayacağını da yazmıştım zaten.Biz maç öncesi yazdığım muhtemel 6(7) ile çıktık.
Şu muhtemel 6(7) ile çıkacağız ; 
Pasör : Arslan
Pasör Çaprazı : İvan Miljkoviç
Smaçörler : Marshall - Soner
Ortalar : Emre - Kemal
Libero : Serkan

Castellani hoca Emre'yi 4 numara oynatma macerasına girmedi ve çok doğru bir tercihle Soner'i oynattı ve mükafatını aldı.
* Arkas ise bu sıkıntıdan dolayı değişik bir 6(7) ile çıktı.Benim tahminim şöyleydi ; 
 Arkas'ın muhtemel 6(7)'sı ;
Pasör : Hansen
Pasör Çaprazı : Agamez
Smaçörler : Burutay - Bülent Kandemir
Ortalar : Ahmet Toçoğlu - Burak Hascan (Emin Gök)
Libero : Nuri

  Fena çuvallamış görünüyorum :)) Ancak şunu da yazmıştım ; 
Yukarıda yazdığım kadro ile çıkacaklardır.2.obsiyonları Pasör olarak Ceyhun'u oynatmaları,2.yabancı hakkını da 4 numarada Bravo ile kullanmalarıdır.
   Ve Glen Hoag 2.obsiyonu tercih etti ve iyi de etti :)) yanıldı çünkü.3.set'e Pasör Hansen ile başladı.Karşılığını da aldı,iyi direndiler bu sette.Demek ki haklı çıktım :))
Glen Hoag pasör tercihinin yanısıra sürpriz bir şekilde tecrübeli Orta oyuncu Ahmet Toçoğlu yerine genç Hakkı ile başladı.Sonra da gene genç Mustafa Koç ile değiştirdi.Bravo'yu da genç Gökhan ile değiştirdi.Gençleri kullanması büyük cesaret ve Türk Voleybolu açısından iyi bir şey tebrik etmek lazım ama böylesi tek maçlık kupa maçında alınacak risk değildi.Cezasını da çekti zaten.2.setin sonunda Ceyhun'a saydırıyordu.Hakkı,Mustafa Koç,Gökhan'ı ben ilk kez seyrediyorum.Bu sezon ilk kez sahneye çıkıyorlar,resmi maç oynuyorlardı sanırım.
 Ahmet Toçoğlu,Bülent Kandemir (Kaptan) hatta geçen sezon oynayan Emin Gök varken gençlerle oynamak ''bu maç için delilikti'' ve dediğim gibi faturayı ödedi.
* Bunları söylerken bizim zaferimize asla gölge düşürmüyorum,zira ki oynarsa oynasın bugün karşımızda duramazlardı,çok iyi oynadık çünkü.
* Maçı not tutarak izledim,onlardan yararlanacağım ama şu saate kadar TVF resmi sitesinin istatistikleri koymaması elimizde sağlıklı veri imkanı yaratmıyor ne yazık ki.İstatistikleri ev sahibi kulüp istatistikçileri gönderiyor aslında ama burada ev sahibi kimse olmadığı için TVF veya her iki takımdan istenmeliydi.
 * Maçın sonunda yayıncı kuruluşun ekrana verdiği genel istatistikler şöyleydi ; 
              Atak  Blok   Servis Sayısı  Rakip Hatasından Sayı
FB          45      8               2                            21
Arkas      32     5               6                            16
* Görüldüğü gibi ve beklediğimiz gibi Arkas etkili servislerini kullandı.Marshall-Soner-Serkan servis karşılamada zorlandılar.Direk hataları oldu,zaman zaman Soner - Serkan,Soner - Marshall birbirlerine bıraktılar,anlaşmazlık yaşadılar.Buna rağmen böyle etkili servis atan takım karşısında ben gene iyi buldum servis karşılamamızı.Neden ?
* Mesela gerek maçı anlatan Mehmet Sevinç,gerek maç sonrası FB TV yorumcuları Arslan takımı çok iyi oynattı,İvan,Marshall muhteşemdi diyorlar.Zaten 45 atak sayısı gösteriyor.
Doğru,çok güzel de bütün bunların olabilmesi için iyi servis karşılama - manşet,parmak pası- gerekiyordu herhalde.O yüzden Marshall,Serkan ve yeni rotasyona giren Soner iyiydi.
Bu tespiti yapmam lazımdı,çünkü gözardı ediliyor.Arslan,İvan,Marshall ve diğerlerinin hakkını teslim ediyorum,ama tabiri caizse mutfaktakileri de tebrik ediyorum.
* Genel olarak ; ortalarımız belki daha az top aldıklarından olabilir etkisiz olsa da hücum performansımız,bloklarımız ve özellikle savunmamız çok iyiydi.Tabii hırs,azim,motivasyon,konsantrasyonu söylememe gerek yok.

* Zayıf yönümüz ise servis idi.Gerek kronik hastalığımız - Ahhh Emre Ahhh :)) - çok servis kaçırma gerek servis sayısı alma anlamında sıkıntı çektik.Marshall'ın maçı bitiren servisi maç boyunca aldığımız sadece 2.servis sayısı idi.Buna karşılık sayabildiklerim kaçan servisler ; sadece 1.sette tam 6,toplam 10 galiba.Emre ise 4.Emre artık şu işe bir çare bulsun.
Castellani maçı bıraktı Emre'ye kol hareketi ile anlatmaya çalışıyordu.Çok kasıyor kendisini Emre.Ya biraz daha rahat olsun ya da tekniğini değiştirsin.Olmuyor böyle.

* Bloklarda iyiydik.8 blok.Aşağı yukarı her topa değdik,blok aut çok oldı ama boş vurmalarından iyidir.Zaten Hoca basit sayı vermeyin diyor.O yüzden mesela bir pozisyonda İvan ve Soner arkaya reklam panoların üstünden atlayarak top kurtarmaya gittiler.Gene Serkan aynı şekilde bir pozisyonda aynısını yaptı.Bu görüntüler maçı ne kadar istediğimizi de gösteriyordu.
Savunmada bu kadar mücadele ettik.Soner savaşcı kimliğini yansıttı.Yer tutuşu da iyi,arka çizgiye kadar açılıyor zaman zaman mesela.
* Tecrübe çok önemli.Zor toplarda İvan,Marshall iyi bitirişler yaptılar mesela.
* Bireysel performanslara gelince ; 

Tartışmasız İvan Miljkoviç seçilmedi ama MVP'idi.Moral motivasyonu da yerindeydi,çok iyi toplar bitirdi.Yüzdesi yüksekti sanırım.1 zor topta fileye taktı,bir de Soner'in atmak zorunda kaldığı zor topta blokta kaldı diye hatırlıyorum.Tabii Arslan da iyi besledi.Bazen yüksek,bazen yatık iyi paslar attı kendisine.Sayı aldığımızda sevinçleri de müthişti,ıslık çalıyordu :))
Bu İvan bu sezon bize çok sevinçler yaşatır diye seviniyordum ama gene Dünya Kupasına gidecekmiş.Aksilik işte.Başlayacağım bu Milli maçlara artık.Elli tane turnuva oynatıyor FIVB.
Kaldırsınlar o zaman Ligleri.Erol Ünal Karabıyık'ta aynı kafadan zaten.Varsa yoksa Milli takım.
 İnşaallah İvan sıkıntısız döner,kaldığı yerden devam eder.
* Arslan gayet iyi oynattı takımı.Pas tercihleri ve kalitesi çok iyiydi.Ortaları biraz ihmal etti gibi.
Ki Kemal ve Emre de pek iyi günlerinde değillerdi.Bu sezon bol bol ''At ivan'a gerisini karışma'' sahnelerini bol bol izleyeceğiz :))

* Marshall.Manşet hataları yapsa da attığı etkili servislerle bunu telafi etti.Özellikle 3.setin sonlarındaki serisi maçı getirdi.Hücumda smaçları ise netti.Çiviliyordu adeta.
* Soner,kimileri beklemiyormuş ama ben bu performansını bekliyordum.Oynadıkça daha iyi olacak.Servis karşılamadaki o anlaşmazlıkları da azalacak.Takımda ''ateşi yakanlardan''dır her zaman.Bugün de bunu yaptı.Manşet,savunma,hücum da elinden gelenin en iyisini yaptı.
Maç sonrası yaptığı şu açıklama hiç bir şey yapmamış olsaydı bile sınıfı geçirirdi ; 
 "Kötü günler yaşadık. Bu sene özel bir şeyler yapacağız. Bu taraftara layık bir süper kupa yok ama, şu anda bu kupanın teselli olmasını istiyorum. İnşallah daha büyük kupalar getireceğiz.En büyük Fenerbahçe"
Ne denir ki ? Böyle sporculara sahip olduğumuz için gurur duyuyorum.Bravo Soner.

* Libero Serkan'ı Milli takıma göre toparlanmış,iyi buldum.Anlaşmazlıklar dışında savunma ve manşette iyiydi.
* Castellani Hoca takımı iyi hazırlamış.Oyuna müdahaleleri her zamanki gibiydi pek iş düşmese de.Gerçekten de sadece 2.setin sonlarına kadar 1 kez Agamez'in üst üste 3 servis sayısı kazandığı seride mola aldı.Soner'in yerine Hakan ve Ersin'i oyuna aldı gerek kalmasa da.

* Hakem Aziz Yener bildiğimiz gibiydi.3.sette Arkas'ın ortak olmasında Pasör ve oyuncu değişikliklerinin yanı sıra Onun da büyük katkısı oldu.3-4 tane kritik tartışmalı kararda hep aleyhimize verdi.Pasör Hansen'in hatalı vuruşunu görmüyor,Marshall'a çift vuruş çalıyor,dışarı giden topa blok aut diyor,içeride diyor.
* Formaları beğendim.Güzel olmuş.Ama reklam yoktu.Hani Kığılı ne oldu ? Erken mi pes etti.
Hani seneye takviyelerle Avrupa da başarılı olacağız diyordu Şampiyonluk maçından sonra Abdullah Kığılı ? 
* Bir sitem de şubeye.Hiç bir bilgi akışı yok taraftara.Resmi siteden Hakan Fertelli ve Turgay transferlerini duyurmadınız bile.Başka sitelerden duyuyoruz.Turgay bugün 1 numara ile kadrodaydı mesela ama kim biliyor ?
* Hakan Dinçay'ın maç sonrası ''Şampiyonlar Ligi Kupasını bu camiaya getirmek için elimizden geleni yapacağız'' sözünü inşaallah diyerek kayda geçirelim.

* Arkas ile ilgili girişte yazdım,bu sezon bu 2+1 sistemi ile ligte işleri zor.Avrupa da ne yaparlar 5 yabancı ile bilmem ama genç pasör Ceyhun ile işleri çok zor.
 Ha bu arada yöneticileri maçtan önce ümitli olsalar da herhalde ''karanlıkta ıslık çalma''yı oynuyor olsalar gerekti ki kaybedeceklerini bildikleri için ne seyirci kiralamışlar ne de çalışanları götürmüşler,getirmişlerdi.
* Seyirci demişken,maalesef bizim Ankara taraftarı da takımı yalnız bırakmıştı.İstanbul'dan giden kemik grubun sayesinde iyi bir destek verilebildi.Yakışmadı.

* NTV SPOR reklam vermekten tam servis atılacakken yayına girebildi.Maç öncesi bir şey göremedik.Yakışmıyor.
* Bir not ta Fenerbahçe düşmanı voleybolmagazin.com sitesine.Şu anda saat 02.51 ve hala maç haberini girmediler.Vakıfbank TT'nin haberini girmişler ama Süper Kupa haberi yok.
Niye ? Çünkü çok üzülüp,karalar bağladıkları için.Ayıptan öte yaptığınız....

SEZON BAŞLIYOR !!!
1.HAFTA 

Fenerbahçe - İstanbul Büyükşehir Belediyesi : 3-1 !!!!


Fenerbahçe: 3 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 1
Salon: Burhan Felek
Hakemler: İlhami Şenyurt xxx, Gökhan Dağ xxx
Fenerbahçe: Hakan xx, Miljkovic xxx, Soner xx, Emre xx, Arslan xxx, Marshall xxx,(Serkan xx,Ersin x, Coskovic x)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Hüseyin xx, Trommel xxx, Fatih x, Billings xx, Mustafa xx, Muhammet x, (Burak x, Antanovic xx, Yankı xx, İbrahim xx, Murat x)
Setler: 25-23, 25-19, 23-25, 25-23
Süre: 96 dakika (24, 23, 25, 24) 
* Tebrikler.
* Favoriydik zaten.1 set vermemiz önemli değil.O set'te de (3.set) Hoca Miljkoviç - Soner ikilisi ile Coskoviç - Ersin ikilisini değiştirdi.3 sayı geride olmamıza ,22-22'de geride olmamıza rağmen bu anda bile yeniden Miljkoviç'i almayı düşünmedi.Nitekim seti Coskoviç'in direkt manşet hatası ile kaybettik.Hoca doğru yaptı.İstese 3 sayı gerideyken de ,22-22'deyken de değişiklik yapıp,seti kazanabilirdi.Seti kazanmaktansa oyuncu kazanmayı tercih etti.
 Çünkü Coskoviç Avrupa maçlarında oynayacak,maç ritmini kaybetmemesi lazım.Aynı zamanda da olaydan soğumaması lazım.O açıdan ben de hocaya katılıyorum.
* Basketbol maçı yüzünden geç Sports TV'de yayın geç başladı zannedersem,çünkü maçın sonunu izlemedim.FB TV'ye bir baktığımda 16-12 idi 1.sette durum.O andan itibaren izlemeye başladım.17-12 yaptık ama sonra Trommel'in bahsettiğim etkili servislerine çare bulamayınca fark kapandı ve İBB 18-19 öne bile geçti.Burada yediğimiz 7-1'lik seri bizim seviyemizdeki bir takıma yakışmadı.Sonra tekrar üstünlüğü ele aldık ve seti kazandık.
* Kaybettiğimiz seti yazdım,diğer setlerde kalite farkını gösterdik.Son setin sonunda gene sıkıştık ama kazanmayı bildik.Sezon başı daha ve çok önemli değil bu maçlardaki oyun ama kazanma alışkanlığını sürdürmek,aynı zamanda Şampiyonlar ligi maçlarına hazırlık açısından önemliydi.
* Castellani Süper Kupa maçından Kemal'in yerine Hakan Fertelli'yi oynattı.Hakan çok iyi oynadı.Bildiğimiz o klasik etkili servislerini atmasının yanı sıra defansta da çok iyiydi.
4/3.% 75 hücum,2 blok,1 servis toplam 6 sayı ile oynamış.
* Diğer orta oyuncumuz Emre de 11/8.%73 hücum,3 blok toplam 11 sayı ile başarılıydı.
* Marshall ,İvan'ın 3.setin büyük çoğunluğunda kenarda olmasından dolayı 21 sayı ile en skorer oyuncumuz oldu.25/17.% 68 gibi çok iyi bir yüzde ile hücum etti.2 blok,2 servis sayısı 21sayı.
Manşeti ,2 direk hatasına rağmen yüksek bir yüzde ; 32/2.%72(62).Tek olumsuz yönü tam 6 tane servis kaçırmasıydı.
* İvan % 47 ile oynadı.19 sayı.2 blok,3 servis sayısı var.Ancak 3 servis hatası ile hücumda 5 kez blokta kalması dikkat çekiciydi.Az rastlanır bir şeydi bu ama önemli değil.Kenarda biraz soğudu.
Takıma aidiyeti artık üst düzeyde.Hakan'ın çıkardığı bir topta yaptığı sayı inanılmazdı.
Sinan Dulgar hocanın dediğine göre biraz hasta ve yorgunmuş.Hoca o yüzden dinlendirmek için  3.sette kenara almış.
* Soner ,İBB'nin etkili servisçileri karşısında manşette zorlanmasına rağmen (15/2.%47(27),% 59 hücum ,3 blok toplam 13 sayı ile oynadı.Hücumda başarlıydı.Özellikle Billings'e yaptığı bloklar çok önemli ve kritikti.+8 ile en efektif oyuncumuz oldu.
* Arslan da takımı iyi oynattı.Artık smaçörlerle alıştı.
* Genel olarak;% 57 ile hücum etmişiz,manşetimiz 75/12.%64(52).12 direkt hata bu seviye bir takım için fazla.Coskoviç kısa süre oynamasına rağmen 3 hata.
Daha konsantre olmamız lazım.
Serviste 17 hata,6 sayımız var.
Bloklarımız fark yarattı.15-10 öndeyiz.Tam 8 oyuncumuz blok yapmış.Bu çok iyi.
* Taraftar desteği süperdi.(!) Salon dolup taşmıştı.(!)
*İBB,maç öncesi yazdığım kadro ile çıktı.Başka şansları yoktu.Gençleri devreye sokmaya çalışıyor Nedim Özbey.İleride iyi olacaklardır gençler ama şimdilik işleri zor.
Nedim Özbey oyunda tutunabilmek için 10 oyuncusunu da sık sık kullanmak zorunda kaldı.
Billings aynı.Hiç değişmemiş.% 44-13 sayı ile en skorer isim oldu takımı adına ama hala gözü kapalı bloğa vurmaları devam ediyor.Tam 6 kez blok yedi.Nedim sık sık Onu Beyaz Rus Antonovic ile değiştirdi.Bu oyuncu da fena değil.
Manşette Mustafa Kırıcı'yı iyi sıkıştırdık.Tam 6 direkt manşet hatası yaptı.
Son sayı bariz içerideyken,Nedim Özbey'in her zamanki çamura yatmasını :)) tebessümle izledim.''Yalancı Pehlivan'' :)) gibisin Nedim Hoca yapma bunları..
* Neticede yıllar sonra lige iyi bir giriş yaptık.Hep kötü başlar,sonra toparlardık.
Artık 20'sinde Avusturya takımı ile başlayacağımız Şampiyonlar ligini düşünüyoruz.

2.Hafta : 

Torul Gençlik - Fenerbahçe : 0-3 !!!

Torul Gençlerbirliği: 0 - Fenerbahçe: 3
Salon: Torul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü
Hakemler: Ali Bade xxx, Saadettin Deneri xxx
Torul Gençlerbirliği: Murat xx, Vefa xx, Veli x, Murat xx, İbrahim xx, Pedro xx 
(Bulut xx, Metin x)
Fenerbahçe: Ersin xx, Turgay xxx, Emre xx, Arslan xxx, İvan xxx, Tomislav xxx 
(Serkan xx, Erden xx) 
Setler: 23-25, 17-25, 18-25
Süre: 69 dakika (25, 23, 21) 
* Tebrikler.
* Maçı yayın olmadığı için izleyemedik.
* Hoca rotasyon yapmış.Bu çok iyi.Zorlu maratonda tüm oyuncuları hazır tutmak,kenarda kalanları da küstürmeden olayın içinde tutmak için doğru bir davranış.
* Bu minvalde 4 numara smaçörlerimiz Marshall ve Soner'in yerine Coskoviç ve Turgay'ı,Orta da ise bir önceki maç oynayan Hakan Fertelli'nin yerine Ersin'i oynatmış.Ersin Universal olarak alternatif zaten.
* Maçı izleyemediğimiz için istatistikler üzerinden  bir kaç kelime yazabiliyoruz.
Hücum yüzdemiz % 60 ile çok iyi.Manşetimiz 46/4.%72(43) ile fena değil.
Coskoviç 16/2.%69(38),Turgay 16/1.%69(50),Serkan 14/1.% 79(43)
Serviste 14 hata,3 sayımız var.Coskoviç'in 5 hatası dikkat çekici ama 2 ace'i de önemli.
Bloklarda 8-5 üstünüz.Emre ve Miljkoviç 3'er blok.
* Bireysel performanslarda ; Miljkoviç % 48 hücum ile 13 hücum,3 blok,1 servis 17 sayı.
+9 ile fark yaratmış.Bravo.
Coskoviç manşette biraz sallansa (2 direk hata,% 38 mükemmel manşet),serviste 5 kaçırıp,2 ace yapsa da hücumda % 61 (18/11) ile oynayıp toplam 13 sayı ile çıkması çok iyi.
* Merak ettiğimiz Turgay ilk kez oynamasına rağmen sınıfı geçmiş.Manşette 16/1.%69(50),hücumda % 55 ile 11/6.1 blok 7 sayı.Daha ne olsun ? Burun kıvırılmıştı transfer edildiğinde ama demiştik rotasyonda katkı yapar diye.Bizi haklı çıkarmadı.Bravo.
Bu tip maçlarda böyle katkı versin yeter işte.
* Ersin de çok iyi oynamış.7/6.% 86 ile hücum etmiş.3 servis kaçırmış.Bloğu yok.O boy ile bloğu olmaması iyi değil ama yardımlara iyi gitmiştir,hücum performansı süper.
Emre'den bile iyi.Emre 7/5.% 71 ile hücum etmiş.
Hoca Ersin'den de beklediğini almış bana göre.
* Bir diğer sevindirici nokta ,2.ve 3.setlerde Arslan'ın yerine süre almış gözüken genç pasörümüz Erden.1/1 hücum ve 1 blok ile 2 sayı ile oynamış.İzleyemedik maçı ama 25-17,25-18 biten setlerde herhalde iyi katkısı olmuştur.Aferin Erden.
* Torul Gençlik sadece ilk set iyi direnmiş.Brezilyalı Pasör çaprazları Pedro Dornalles 8 sayı ile en skorer oyuncuları olmuş.
* Neticede Avrupa sınavı öncesi kayıpsız,kısmi rotasyonla iyi bir maç geçirmişiz.
Artık hedef  Trol İnsbruck maçı.
İnşaallah iyi başlarız.Başarılar takımımıza.

- Bu arada GRUNDİG yeni Sponsorumuz Oldu.

Teşekkürler GRUNDİG !!!

19 Ekim 2011 Çarşamba


Ulusal ve uluslararası alandaki başarımız ve katkımızla ülke voleyboluna renk getiren kulübümüz, yeni bir sponsorluk anlaşmasıyla, çıtayı biraz daha yükseltiyor.
Sezona Süper Kupa zaferiyle başlayan, Avrupa’da Dörtlü Final, Türkiye’de şampiyonluk unvanını koruma hedefindeki takımımız,  Almanya’dan sonra Türkiye’de de atağa geçen elektronik devi Grundig’in ana sponsorluğunda daha da güçleniyor.
Bir artı bir yıl olarak imzalanan anlaşmanın ardından takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonki ilk maçına, yarın (20 Ekim 2011 Perşembe), Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı olarak, Avusturya’da, Hypo Tirol deplasmanında çıkacak.
Bu vesileyle, bugünden itibaren Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı olarak anılacak şampiyonlara Avusturya’da başarılar diliyor; Fenerbahçe Ailesi’nin en yeni üyesi Grundig’e spora katkıları için teşekkür ediyoruz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

3.HAFTA

Ve Tanrı İvan'ı yarattı! Terbiye kaldığı yerden devam...FENERBAHÇE Grundig:3-Galatasaray YK:1


FENERBAHÇE GRUNDİG-GALATASARAY YURTİÇİ KARGO: 3-1
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Erdal Akıncı, Ebru Meriçkan
Fenerbahçe Grundig: Kemal (8), Miljkovic (23), Soner (1), Emre (8), Arslan (7), Marshall (16), Serkan (L) (%37, exc %26), Turgay (2), Ersin,
Galatasaray Yurtiçi Kargo: Ulaş (2), Cem , Ahmet (6), Kemal (19) Hidalgo (24), Erhan (6), Akif (L) (%58, exc %39), Serdar (3), Caner Dengin (L) (%100 exc. %100), Murathan, Ferhat
Setler: 20-25, 25-19, 25-20, 25-23
Süre: 111 dakika (27-27-28-29)
Geçtiğimiz yıl yaptığımız 5x5'in ruhsal dengesini oynattığını bildiğimiz ezeli rakibimiz Galatasaray, erkek voleybolda Yurtiçi Kargo ile yaptığı sponsorluğun ardından yeni transferleri ile sezona iyi bir başlangıç yaptı ve namağlup olarak Burhan Feleğe geldi.
Buna karşılık, kadrosunu tamamıyla koruyarak az transfer yapan Fenerbahçe Grundig, önce Süper Kupa'yı aldı, arkasından İBB ve Torul galibiyetleri ve Tirol galibiyetiyle namağlup olarak devam etti.
Maça her iki takım da önceki maçlardaki kadrolarına benzer kadrolarla çıktı. Kendi adıma Kemal'le mi Hakan Fertelli ile başlarız diye merak ediyordum. Kemal'i son dönemde durgun gördüğüm için Hakan olabilir diye düşündüm, ancak Kemal'le başladık.
İlk set tam manasıyla bir kuvvet voleybolu oldu. İki takım da servislere yüklenerek oynadı. Bu sette özellikle Kemal Elgaz ve Hidalgo'nun servislerini karşılamakta zorlandık. Bu sette henüz maça gelemediğimizi hissettim. Tabii aynı gün ve yakın zamanda olan futbol maçı, bu maça ilgiyi sınırlandırdı. Esasen maç boyu manşette sıkıntı yaşadık. Ancak maçın özellikle ilk setinde oyun kurmakta çok zaafiyet yaşadık. Hidalgo maç boyu 5 tane servis sayısı, Elgaz da 3 servis sayısı aldı. Toplamda GSYKnın 12 servis sayısının büyük kısmı ilk sette geldi(7 adet).
Allahtan birinci setin etkisinden hızlı kurtulduk ve ikinci sette GSYK hücumlarını iyi savunduk. Bu devrede oynadığımız voleybol bu sezonun şu ana kadar oynanmış en iyi voleyboluydu. GSYKnın serviste maç boyu aynı seviyede olmasını beklemiyorduk. Olamadılar da zaten. Bunun yanında bu sette tam 7 blok getirdik. Bazı bloklarda öylesine ezdik ki rakibin resmen yüzü düştü.
Üçüncü sette maçın temposu bir anda düştü. Bu seti, sürekli biçimde önde götürdük. Bu sette de iyi savunmamızı devam ettirdik. 4 Blok sayımız var. Bu seti kazanmamızda rakibin 11 hatasının daha büyük payı var.
Final setine dair teknik bir şey yazmak istemiyorum. İkinci teknik molaya 16-12 geride girdik. Önce 4-0lık bir seri ile 16-16yı yakaladık. Daha sonra gene basit hatalarla hep iki sayı geriden gelmek zorunda kaldık. 22.sayıya kadar böyle giden maçta önce 22-22yi yakaladık. Sonra bir sayı daha verdiğimiz anda stresimiz arttı. Ancak önce rakibin auta attığı topla beraberlik geldi. Daha sonra ise sahneye şu gözlerin gördüğü en büyük voleybolcu İvan çıktı. Önce kimsenin beklemediği anda, servisini kısar dendiği anda bir servis sayısı, ardında da gene servise yüklenmesiyle bir anda maç bize geldi.
Maçın genelinde, ciddiye aldığımız her an rakibi ezdik. Ancak bu sezon son iki (Tirol ve GS) hissediyorumki bazen maçtan kopuyoruz. O koptuğumuz anlarda toparlanmak için İvan gibi bir gücümüz var ama bazen unutuyoruz gibi geliyor.
Oyunculara gelirsek:
1. Arslan, gene hırsıyla takımın lideriydi.Bugün geriden çok da iyi olmayan manşetlerle top almasına rağmen mümkün mertebe iyi paslar attı. ÖZellikle ortayı kullanması sayesinde köşelere konsantre olan rakibin bloğunu sıkça düşürdü. Kendi aldığı sayılar da cabası.
2. Marshall: Bugün 50% ile hücumda istediğimiz etkinliği göstermedi. Lakin en zayıf noktası serviş karşılamada mükemmeldi: 76% mükemmel servis karşılama! Savunmada da 4 blokla takım lideri oldu. Kritik anlarda hatalar yapsa da sezona en azından konsantre başladı diyebilirim. Sadece servislerine biraz daha özenmeli. Bugün toplam 6 hata yaptı ki bu 6 hatanın yanında sadece 2 servisten kazandırdığı sayı var. Bu oran biraz daha iyileşmeli. Tabii Castellani hoca servisi asla kıstırmıyor. HEr zaman yüklenmekten yana. Belki de Marshall kendisi karar vermeli.
3.IVAN: Olması gerektiği zaman, olması gerektiği yerde. Bugün final setinde o servisleri deneyecek (atabilecek demiyorum, kastettiğim teşebbüs) oyuncu dahi dünya üzerinde sınırlıdır. Böyle bir adamın bizde olması büyük şans. Bugün 54% gibi bir hücum yüzdesi olsa da ve 4 tane de hatasına rağmen bu adamın sahada olması bile yetiyor. Yazının başlığında dediğim gibi, Tanrı İvan'ı yarattı ve bize gönderdi. (Bir Alex değil elbette ama Alex de bir IVAN değil:))))
4. Kemal ve Emre: Tirol maçının yorumunda Kemal'in durumunu tartışmıştık Gürol ağabeyle. Sakat olduğunu öğrendik. Bugün özlediğim Kemaldi. 67% ile 6 sayı kaydetti. 2 de blok sayısı var. Emre Batur'u da hücumda iyi buldum. Emre ve Kemal'in bileşik istatistiği bugün pozitifti. Orta ne kadar güçlü ise alternatifler o kadar artıyor.
5.Turgay oynadığı sürede iyi işler yapmaya gayret etti. Soner toparlanmadıkça alacağı süre artacaktır.
5. Maalesef kötüleri sona sakladık. Öncelikle Soner...14% hücum, hocaya asabi tavırlar. Soner kardeşim, Fenerbahçe'yi anlayamadıysan etrafına da bakma. mesela Arkas'da ki Burak'a sor, veya İsmail Cem Kurtar'a sor. Sana o formayı giydikten sonra başka forma giymek zorunda kalanlar anlatsın. İyi maç olur kötü maç olur. Düzeltmekle sorumlusun. Ama o formayı giydiğin müddetçe hocana saygı duymalısın. Sonra bir anda formanı Turgay'a kaptırıverirsin ama çok geç olur.
6.Serkan Kılıç....Mevkii Libero....26% mükemmel manşet oranı. Başkaca yoruma gerek yok.
Teknik kadroya övgülerimi tekrar tekrar yazmıyorum, böylesi bir kadroyu kontrol altında tutabilmek dahi Castellani ve ekibinin başarısıdır. Bugün 2.sette oynadığımız voleybolu oynayabildiğimiz müddetçe Türkiye ve Avrupa'da tüm başarıların favorisiyiz.

4.HAFTA

Çankaya Belediyesi ANKA: 0 - Fenerbahçe Grundig: 3 !!!


Çankaya Belediyesi ANKA: 0 - Fenerbahçe Grundig: 3 
Salon: TVF Başkent 
Hakemler: Bülent Bozkurt xxx, Yasemin Altınel xxx 
Çankaya Belediyesi ANKA: Alper x, Burak xx, Fırat x, Mehmet xx, Volkan x, Morelo xx 

(Tolga xx, Fatih Barış x, Hasan x) 
Fenerbahçe Grundig: Emre xx, Arslan xxx, Coskovic xx, Kemal xx, Miljkovic xx, Soner xxx 

(Serkan xxx, Hakan x) 
Setler: 21-25, 13-25, 16-25 
Süre: 68 dakika (24, 21, 23) 
*Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Maç yayını olmadığı için izleyemedim.voleyboltv.com'dan yayın olmuş aslında ama haberim olmadı.Üzüldüm.
* Lube Banca maçını belinden sakat olarak tamamlayan Marshall dinlendirilmiş.Yerine Coskoviç oynamış.3.sette de Kemal - Hakan değişmiş.Kemal de sakatlıktan çıkmıştı zaten iyi olmuş.
3.sette Ersin ve Erden'in de süre aldığı istatistiklerden görülüyor.
* Çankaya tek yabancılı kadrosu ile 1.set biraz zorlayabilmiş.Sonra havlu atmış.
Ter idmanı gibi bir maç olmuş.Tabii biraz zahmetli olmuş,ter idmanı için Ankara'ya kadar gitmiş olduk :))
* Miljkoviç 21/13.% 62 hücum ,2 servis sayısı ile 15 sayı ile  en skorer oyuncumuz olmuş.
* Ondan sonra Coskoviç % 56 hücum ,1 blok 11 sayı,Soner % 47 hücum ,1 blok,1 servis sayısı ile geliyor.Soner'in performansı sevindirici.Her an hazır bir smaçörümüzün olması iyi bir şey.
* Ortalarımız Emre ve Kemal gene yüksek yüzdelerle 9 ve 6 sayı yapmışlar.
Emre 7/5.% 71.2 blok,2 servis sayısı toplam 9 sayı.Kemal 2 set % 5/4.% 80 ,2 blok 6 sayı.
* Arslan'ın 2 sayısı var.Takımı da dengeli oynattığı görülüyor.
* Erden'in 1 blok sayısı da sevindirici.Hakan da 1 blok,1 servis sayısı toplam 2 sayısı var.
* Bloklarda 8-2 öndeyiz.Serviste 10 hata,6 sayı.Bu da iyi bir yüzde.
* Hiç manşet hatamızın olmaması da ilginç ama iyi bir istatistik.
39/0 hata.% 59(26).Mükemmel manşetimiz düşük yalnız.Soner 10/0.% 70(40),Coskoviç 17/0.% 53(18),Serkan 12/0.% 58(25).Soner en iyi manşetçimiz olmuş.
* Maalesef taraftar  gene yalnız bırakmış.Yazıklar Olsun demekten başka yapacak bir şeyim yok.
* Bu arada haftaya Arkas maçından sonra İvan Dünya Kupasına Japonya'ya gidiyor.
2.Pasör Çaprazları Staroviç'te sakatlanmış.15 günde 11 maç yapacaklarmış.Hepsinde İvan oynarsa yandık.Robot değil bu adam.Alexandr Atanasijeviç (Partizan) varmış galiba Genç Milli takım kaptanı,Onu da oynatsınlar.20 yaşında.2.01
İvan İnşaallah sakatlıksız döner.10 gün bir dinlenme süresi olacak

5.HAFTA

Fenerbahçe Grundig - Arkas : 2-3 (Sorun Değil) !!!

FENERBAHÇE GRUNDIG: 2 - ARKAS: 3 
SALON: Burhan Felek 
HAKEMLER: Onur Hoşnut- Esat Danzili 
FENERBAHÇE GRUNDIG: Soner 8, Emre 16, Arslan 5, Coskovic 17, Kemal 12, Miljkovic 22, 

Serkan (L), Hakan, Ersin. 
ARKAS: Bravo 23, Burak11, Burutay 29, Gökhan 6, Ahmet 8, Hansen 4, Nuri (L) , Perin , Ceyhun, 

Bülent 1. 
SETLER: 22- 25, 24- 26, 28- 26, 25- 21, 13- 15 
SÜRE: 123 Dk. (25- 25- 30- 28- 15) 
SAYI:112- 113 
SERVİS:111- 109 
HÜCUM: 116- 126 
MANŞET: 89- 92 
RAKİP HATADAN SAYI: 32- 31 
SERVİSTEN SAYI: 7- 10 
HATALI SERVİS: 19- 20 
HÜCUMDAN SAYI: 60- 61 
BLOKTAN SAYI: 13- 11 
HATALI MANŞET: 10- 7

(ajansspor.com)
* 2-0'dan oraya getirdikten sonra kaybetmek ve namağlupluğu yitirmek üzücü ama sağlık olsun diyelim artık.
* Takımda bir tuhaflık vardı.İyi bir günümüzde değildik.Sanki ara da verilecek ya,nereden çıktı bu maç ,bir an evvel bitsin gitsin bu maç tatile çıksak modundaydık.
Oyuna girdiğimizde 2.setin sonlarıydı düşünün.
* Bunda bizde Marshall onlarda Agamez'in sakatlıkları yüzünden oynamaması nedeniyle kadro kurgularındaki değişikliklerdi.Bizim dezavantajımıza bir durum oldu ne yazık ki.
Marshall'ın yokluğu bizim için daha büyük sorun oldu.Arkas'ta ise Burutay Agamez'in yokluğunu aratmadı.Mesela Marshall gene oynamayıp,rakipte Agamez oynasaydı bile kazanırdık.
Çünkü o zaman hem 2+1 yabancı olayından dolayı kurguları değişecekti.2.yabancı ya Bravo ya da pasör Kevin Hansen oynayacaktı.Kevin oynasa Bravo'yu arayacaklardı.Bravo oynasa bu sefer pasör Ceyhun'dan sıkıntı yaşayacaklardı.Hem de Burutay 4 numara smaçörü oynayacaktı ve manşette aksayacaktı,böyle 29 sayılık katkı veremeyecekti.Bir artı daha Agamez ne kadar iyi smaçör olsa da bence bugün Burutay'ın 29 sayısı kadar sayı üretemezdi.
* Marshall'ın yerine Coskoviç oynadı.Coskoviç'te iyi oyuncu ama Marshall'ın özelliklerine sahip değil.Bir kere blok farkı var.Marshall bloklarda çok arandı.1.sette bloğumuz yok.
İkincisi Marshall defansta daha iyi.Üçüncüsü manşette zaman zaman hata yapsa da genelde parmakla karşıladığı için direk hatası az oluyor.Coskoviç'in bugün genel manşeti % 77(65) çok iyi ama (31/4 ) 4 direk hatası çok kötüydü.Coskoviç serviste Marshall'a göre daha az hata yapıyor,hücumda aşağı yukarı eşitler ama Marshall her yerden vurabiliyordu.
* 1.sette çok kötüydük.Bir türlü oyuna giremedik.Blok tutamadık.0 blok ne demek ?
Savunmada Soner'den başka çırpınan yoktu.Serviste etkili değildik.Ortalar etkisiz,manşette göçüktük.
* 2.setin sonunda yakaladık ama 24-24'e getirdikten sonra kaybetmek olmadı.Hele Arslan'ın son topta kendisi oynama riski almışken bitirmesi lazımdı,yoksa yapmaması lazımdı.
Bu sette biraz serviste ve blokta toparlandık.2 bloğumuz var.
* 3.setten itibaren ise işin ciddiyetini geçte olsa anladık,maç gidiyor diyerekten silkinip kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık ama gene de çok basit hatalarla maçı kaybetme durumuna geldik.
20-16 geriye düşmüştük.Etkili servisler ve Coskoviç'in maç boyunca tek bloğu ile 22-22'de yakaladık.Nefes kesecek seti alarak daha bitmedi dedik.Bu setin başlarında Kemal'in içerideki topunun dışarıda denilerek Arkas'a verilmesi can yakıcı hataydı.Ki sonraki setlerde de aleyhimize hakem hatalarını gördük.
 Bir avuç taraftarımızın tepkilerini de bence aleyhimize kullandı hakem.Son topta 4 pas vardı ama vermedi ve direkt sonucu etkilemiş oldu.
* Genel olarak iki takımda etkili servis attığı sürece başarılı oldu.Bu servislerin nemasını ne yazık ki Arkas daha fazla yedi.Serviste Arkas 20 hata,10 ace,biz 19 hata,7 ace.
Manşette ise genel olarak onlardan iyi olmamıza rağmen  - % 69(46),onlar % 63(43) - 10 direkt hatamız var,onların ise 7.Coskoviç ve Serkan 4'er direkt hata.
 Kafa kafaya giden ve 5.setin 15-13'ü ile biten bir maçta servisten 2,manşetten 3 sayı dezavantajımız maçın sonucunda belirleyici oldu.
* Biz de öne çıkan isimler hırsı ve ateşleyiciliğiyle ile birlikte 13/8- % 62 hücum 8 sayı,25/2.% 72(40) fena olmayan manşeti ile özellikle savunmadaki müthiş mücadelesiyle Soner'di.
Amerikalı Pasörle kontağa girecek kadar maçı yaşayarak oynadı.Bravo Soner.
* Soner'den sonra Kemal'i çok beğendim.Az top almasına rağmen 10/7.% 70 hücum,5 blok 12 sayı ve 2 tane kaçırmasına rağmen etkili servisleri ile iyi oynadı.
* Emre de Kemal ile birlikte Ortadan gücümüzü hissettirdi.% 50 (18/9),5 blok,2 servis neredeyse köşe oyuncusu Coskoviç kadar (17) sayı yaptı 16.
* İvan % 43 hücum (42-18),1 blok,3 servis (5 servis hatası) 22 sayı ile oynadı.
Böyle bir maçta (5.setlik ve final gibi) 30 duvarına çıkması gerekirdi.Genç Burutay bile 3.4.setlerde bloklarda kıstırıp paralele autlara vurdursak ta % 51 ile (47/24),2 blok,3 servis sayısı (6 hata) 29 sayı ile bu alanda tecrübeli rakibini geçti.
* Neticede Marshall'ın yokluğunda ,Arkas Agamez'in yokluğunu aramadığı gibi yeni kurgu ile daha avantajlı ve en iyi performansı ile bizim kötü günümüzde son topta bizi yenebildi.
 Yani bundan daha iyisi ve fazlasını yapamazlar.O yüzden Lig için endişe edilecek bir şey yok.
Tek üzüntümüz yenilgisiz gidişatımızın kendi evimizde son bulmasıydı.
* Son olarak takıma destek veren bir  avuç taraftara tebrikler,hiç gelmeyen ve bayan basketbol maçını tercih edip Caferağa'ya giden kolpacılara da kocaman teessüfler.
 13 milyonluk ülke-şehir İstanbul'da salona 500 Fenerbahçe'li getiremiyorsak vahh halimize.

UZUN BİR ARA VERİLDİ LİGE (1 Ay'dan fazla)
Bu arada TELEDÜNYA TÜRKİYE KUPASI Maçları da başlamıştı.

Fenerbahçe Grundig TD Türkiye Kupasında Tur Atladı.0-3

* Tebrikler takımımıza.
* Uzun bir aradan sonra şükür kavuşturuna dedik.Takım da özlemiş maç oynamayı.
* Aynı anda birden çok maçımız vardı.Futbol maçını izlemedim.Bayan basketbol maçı ile birlikte dönüşümlü izledim.
* İvan geldi ama doğru bir karar ile dinlendirildi.Kenardaydı.Yerine pasör çaprazı Emre oynadı.
O da doğru bir karardı.Emre % 52 hücum 13,2 blok,2 servis 17 sayıyla en başarılı oyuncumuz oldu.Sadece 2 servis,3 hücum hatası var.Aferin Emre.
* İvan'ı bu şekilde dinlendirebilmek imkanımızın da olduğunu test etmiş olduk.
* Kadro derinliğinin avantajı işte.Hakan Fertelli gibi bir usta orta oyuncu olunca Emre'yi pasör çaprazına kaydırma obsiyonu doğabiliyor.Hakan da % 43 ile 3 hücum,3 blok 6 sayı ile oynadı.
* Emre'den sonra Cosko ve Marshall skoru çektiler.Cosko % 50 ile 11,Marshall % 60 ile 10 sayı.
* % 55 ile hücum ettik.Manşetimiz 52/6.% 58(40).Serkan 4 hata ile dikkat çekiyor.
* 5'i Marshall'dan olmak üzere toplam 14 servis kaçırmamız ve Serkan'ın 4 direkt manşet hatası görülen olumsuzluklar.
* 9 bloğumuz iyi.3'ü Hakan'dan.3 servis sayımız da var 2'si Emre'den.
* Takıma destek veren 1907 UNIFEB'li kardeşlerimizi de kutluyorum.
* Son 8 takım kaldı.Sonraki  rakibimiz Dorçe Ted Kolejliler oldu.

6.HAFTA

Fenerbahçe Grundig'e ''Ziraat Kredisi'' 0-3 !!!

* Tebrikler takıma ve teknik heyete.Kazanmak güzel.
* TD Türkiye Kupasında Maliye Milli Piyango maçı ile birlikte bu maçı da 3-0 kazanarak 3 günlük Ankara deplasman maceramızı iyi geçirerek,moral bulmuş olarak İstanbul'a dönüyoruz.
* Maç öncesi İvan'ın oynatılmayacağı,dinlendirileceği söyleniyordu ama oynamış.
Şaşırdım oynamasına.Ben maçı voleyboltv.com'dan da olsa izleyemedim.
İstatistiklere bakınca haberim oldu maçla ilgili bilgilerden.
* Dolayısıyla istatistik üzerinden bir kaç cümle yorum yapabiliyorum.
* İvan oynamış dedik.Diğer yabancılarımızdan Marshall 1.set,Coskoviç'te onun yerine 2.ve 3.set oynamış.Diğer 4 numara smaçörümüz Soner direkt oynamış.Doğru karar olmuş.
1.ve 3.setlerde yedek pasörümüz Erden de süre almış.
* İvan voleybolu diyemiyorum ama takımı özlemiş galiba,% 65 hücum yüzdesi ile 15 sayı,3 servis sayısı toplam 18 sayı ile en skorer oyuncumuz olmuş,güzel bir dönüş yapmış.
* İvan'dan sonra 2.skorer oyuncumuz Emre olmuş.% 55 ile 6 hücum,1 blok,3 servis 10 sayı ile oynamış.Aferin Emre.2 gün önce Pasör çaprazı olarak en iyi performans,bugün orta olarak gene iyi performans.
* Kemal de diğer Orta oyuncumuz olarak (6/4) % 67 ile 4 hücum,2 blok toplam 6 sayı yapmış.
* 4 numaralarımızdan Coskoviç 2 set'te 7 sayı (%60),Marshall  3 (% 38),Soner  4 (% 57).
Soner rezerv oyuncumuz olarak iyi hücum yapmış,manşeti de 10/1.% 80(30).Mükemmel manşeti düşük ama Marshall'ın da % 33 mükemmel manşeti.Coskoviç'in 14/1.% 64(50).
* Manşet demişken Serkan çok iyi manşet almış.17/1.% 82(65).Bravo Serkan.
Takım manşeti ise 46/3.% 76(48).İyi diyebiliriz.
* Bloklarımız işlememiş.Ziraat 4-3 önde.Kemal 2,Emre 1 blok.
* Serviste ise 9 kaçırmışız,7 servis sayımız var.Emre ve İvan 3'er ace.
* Şimdi artık Salı gününe odaklanmalıyız.Grupta çok kritik Novosibirsk maçımız var.
Salon dolmalı diye olmayacak duaya amin diyeyim ama umut fakirin ekmeği :))
Ey Fenerbahçe'li bu takıma sahip çıkın lütfen !!!!!!!!!!!!!

7.HAFTA

Fenerbahçe Grundig - Niksar Belediye : 3-0 !!!

FENERBAHÇE GRUNDİG: 3 NİKSAR BELEDİYESİ: 0 
SALONBurhan Felek 
HAKEMLER: Serdar Nışancıoğlu- Ramazan Çevik 
FENERBAHÇE GRUNDIG: Turgay 8, Kemal 4, Ersin 14, Soner 11, Emre 10, Erden 4, Burak (L), Hakan 6 
NİKSAR BELEDİYESİ: Akif 1, Taner 13, Mehmet 2, Tunay 1, Muhammet 2, Recep 2, Tuncay (L), Hüseyin 3, Burak 1, Burhan 
SETLER: 25- 6, 25- 22, 25- 15 
SÜRE: 57 Dk. (16- 22- 19) 
* Tebrikler.
* Sibirya deplasmanını düşünerek Castellani 2.takım ile çıktı.Doğru bir karardı.
Pasör : Erden
Pasör Çaprazı : Ersin 
Smaçörler : Soner - Turgay
Ortalar : Emre - Kemal (Hakan)
Libero : Burak
* Teknik değerlendirme yapılacak bir maç değildi.Zira rakip 15-16 yaşlarında çocukları dahi oynatan zayıf bir takımdı.
* En skorer oyuncumuz Ersin olmuş.21/11.% 52 hücum,1 blok,2 servis 16 sayı.
Ancak rakibin yapmayı başardığı 7 bloğun 6'sını Ersin'e yapmaları da çok ilginç olmuş.
* 1.set çok ezici geçtikten sonra adeta maçı bıraktık ve 2.seti güçlükle kazanabildik.
* Emre'nin 5 bloğu,Kemal'in 4 ace'i,ilk kez şans bulan genç liberomuz Burak Hazırol'un 18/-.% 83(72) gibi çok iyi manşeti,genç pasörümüz Erden'in 3/3 % 100 hücum,1 servis 4 sayısı dikkat çeken rakamlardı.
* Salonda bir Amca'nın klarnet eşliğinde Niksar'ın Fidanları ve bir çok eseri icra etmesi çok güzel bir hava yarattı.
* Niksar Belediyesi'ni de kutlamak lazım bütün zor şartlara rağmen voleybol için verdiği mücadele için.
8.HAFTA

Tokat Belediyesi Plevnespor: - Fenerbahçe Grundig : 0-3

* Tebrikler.
* Bileğinden sakatlığı süren Miljkoviç ve Emre oynamamış.
(Emre'nin neden oynamadığını bilmiyorum)
Yerlerine Coskoviç ve Ersin oynamış.Ersin pasör çaprazı ,Coskoviç 4 numara smaçörü oynamış.Emre'nin yerine de Hakan Fertelli oynamış.
* Maç yayını olmadığı için ancak istatistiklerden fikir sahibi olabiliyoruz.
İlk 2 set rahat geçmiş ama sanırım 3.setteki klasik gevşeme nedeniyle zorlanmışız 26-28 bitmiş.
* % 69 gibi yüksek bir yüzde ile hücum etmişiz.Manşetimiz de fena değil.47/4.% 83(53)
Coskoviç 2,Marshall ve Serkan 1'er hata.
* Bloklarda 7-7 eşitlik var.Hakan Fertelli 4 blok.
* Serviste 15 hata,4 ace'imiz var.Coskoviç 2 ace.
* Marshall 2 Novosibirsk maçında gösteremediği performansını ''bulmuş gariban Plevne''yi hesabı bu maçta göstermiş.% 89 hücum yüzdesi ile (18/16) 16 sayı ile en skorer oyuncumuz olmuş.
* Marshall'dan sonra çift haneye çıkabilen oyuncumuz olmamış.Coskoviç % 50 ile 9,Ersin 
% 58 ile 8 sayı.
Orta oyuncularımızdan Kemal % 80(5/4) hücum,2 blok 6 sayı,Hakan Fertelli % 67 hücum,
4 blok 7 sayı.
* Çarşamba günü Ankara da Maliye Milli Piyango deplasmanımız var.Zor geçebilir.Dikkat.
* Şampiyonlar Ligi'ne ara verilmesi iyi oldu.Lube Banca maçı 11 Ocak'ta.
Bu arayı umarım sakatlık sorununu aşmış ve uzun ara öncesi yakaladığımız havayı yeniden bulmuş olarak çıkarız.Bu maçtan önce dediğim gibi 28 Aralık'ta Maliye MP deplasmanı ve 4 Ocak Çarşamba ise içeride güçlü Halkbank maçları var.
9.HAFTA

Fenerbahçe Grundig'e ''Maliye Ceza Kesti'' 3-1

Maliye Milli Piyango: 3 - Fenerbahçe Grundig: 1 
SalonTVF Başkent 
Hakemler: Onur Hoşnut xxx, Kazım Burum xxx 
Maliye Milli Piyango: Gökhan xxx, Şevki xxx, Gjorgiev xxx, Murat xxx, Barış xxx, Boula xxx

 (Mehmet xxx, Ertan ?) 
Fenerbahçe Grundig: Kemal xx, Emre x, Hakan x,Arslan xx, Soner xx, Marshall xxx

 (Serkan xxx, Turgay xx, Ersin ?, Uğur xx) 
Setler: 25-23, 25-19, 25-27, 25-19 

Süre: 94 dakika (25,21,26, 22)
* Nasıl kazandığımızda tebrik ediyorsak,mücadele ederek kaybettiğimizde geçmiş olsun diyorsak böyle ruhsuzca, hiç bir şey yapmayarak kaybedince de en hafif tabirle teessüf ediyorum.
* Her zaman söylüyoruz,yazıyoruz Spor da kazanmakta var kaybetmekte.Yeterki formanın hakkını verin,mücadele edin ama kaybedin mühim değil.Ama bu şekilde sahada bedenleri var ruhları yok bir şekilde bu forma ile boy gösterilmez.Bu formanın hakkını verin lütfen.
* Evet Maliye Milli Piyango boş takım değil.Dişli bir takım.Zaten şu anda İlk 3 sıradaki 22 puanlı takımlarından ardından 21 puanla 4.sırada olmaları bunu gösteriyor.Hakettiler de kazanmayı.
Ama biz sahada hiç bir şey yapmadık ki yahu.Hele seti bırakma,çözülme kabul edilir şey değil.
39 yaşındaki Gökhan Öner,bizde forma şansı bulamayan Murat Aslan hayatlarının maçını oynadılar be.Gökhan Öner de formamızı giymiş bir oyuncu ama her Fenerbahçe maçında nedense süper oynar.Murat Aslan da intikam aldı sanki.
* Teknik bir yorum yapmaya gerek görmüyorum.Ne yazalım ki.İlk 2 set blok-defans diye bir şey yoktu.Bol bol servis kaçırma,kötü manşet,basit hatalar gırla gitti.Marshall 4 servis kaçırmış yazıyor da ben içeri attığı servis görmedim.Kıvanç taa ne zaman kaçırdığımız servis 20'yi buldu demişti,18 yazıyor anlamadım.
* Tek olumlu nokta Uğur Güneş'in oynaması ve başarılı performansıydı.Özellikle etkili servisleri ile  3.setin alınmasında ciddi rol oynadı.11 serviste 2 hata,2 ace'i var.Aferin Uğur.
* İvan ve Coskoviç (Güya ikisi de sakatmış)'ın olmaması ile bu seviyeye düşmemeli bu takım.
* Sorun ne biliyormusunuz ? Takım havasını kaybetmiş.Sıfır konsantrasyon vardı.
Ciddi bir sorun var takımda.Kabak gibi görünüyor dışarıdan.
Bana göre İvan'dan kaynaklanıyor.Ya sakatlığı takımı etkiledi ya sakatlığı (!) takımı etkiledi.
Elimde kanıt olmadan bir şey de söylemek istemiyorum.Ama bir bilek sakatlığı (Ki Sibirya seyahati öncesi son antrenman - hafif,ter idmanı gibi bir şey - da ) nasıl bu kadar sürer ?
15 gün yokmuş.Bileği mi koptu acaba ? Bu adama bir türlü güvenemiyorum nedense.
O yüzden İvan'dan kaynaklı bir sorun yüzünden takımın havası yok diye düşünüyorum.
* Bu beklenmedik mağlubiyetle lider girdiğimiz haftada 3.sıraya geriledik.Arkas-Halkbankası-Fenerbahçe Grundig 22'şer puanda.Set averajı ile 3.sıraya indik.Bu arada yenildiğimiz Maliye de 21 puanla 4.sırada.
* Bir sonraki maç Halkbankası ile.Bu oyun ve mücadele ile hiç şansımız yok.

10.HAFTA

Fenerbahçe Grundig'e Halkbank'tan ''Liderlik Kredisi'' : 3-2

FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 2 HALK BANKASI 


SALON: Burhan Felek 


HAKEMLER: İlhami Şenyurt- Ebru- Meriçkan 


FENERBAHÇE GRUNDIG: Arslan 5, Marshall 24, Kemal 8, Emre 25, Coskovic 7, Hakan 3, Serkan (L), Soner 2, Erden, Miljkovic 10. 


HALK BANKASI: Can 4, Özkan 8, Selçuk 1, Platenik 18, Resul 10, Gundars 31, Hasan (L), Ender 5, Serhat 1, Mustafa. 


SETLER: 25- 21, 19- 25, 21- 25, 25- 22, 15- 10 


SÜRE: 118 Dk. ( 26- 23- 27- 27- 15 ) 


İSTATİSTİK: 
SAYI:105- 103 
RAKİP HATADAN SAYI: 21- 25 
SERVİS: 105- 103 
SERVİSTEN SAYI: 3- 7 
HATALI SERVİS: 15- 12 
HÜCUM: 116- 119 
HÜCUMDAN SAYI: 67- 62 
BLOKTAN SAYI: 14- 9 
MANŞET:91- 90 
HATALI MANŞET: 7- 3 
* Takımı,teknik heyeti ve salondaki bir avuç vefakar taraftarı kutluyorum. 
*ÇOK ŞÜKÜR TÜRBÜLANS'TAN ÇIKTIK :))
Evet uzun aradan sonra yaşadığımız bocalamayı ''Türbülans'' olarak görüyorum.Dün akşam İvan'ın da güzel dönüşüyle bundan çıktık.
* Çok ihtiyacımız vardı bu galibiyete.1-2 geriden gelip,İvan,Soner,Erden gibi kenardan gelen oyuncularımızın çok iyi kaktılarıyla kazandık ve Arkas'ın bizim uğradığımız Maliye Milli Piyango kazası gibi kendi evlerinde gs yk kazası ile tekrar liderlik koltuğunu devraldık.
* Önceki maçta bir noktaya dikkat çekmiştim.''Takım havasını kaybetmiş''
Dün çevirdiğimiz 4.set ve 5.karar setindeki şu görüntüler kaybettiğimiz havayı
geri kazandığımızı gösteriyordu.
* Tam kritik Lube Banca maçı öncesinde tekrar havamızı yakaladık.
(11 Ocak'taki bu maçtan önce 8 Ocak'ta ilk yarının son maçı Sivas 4 Eylül maçı var İstanbul da, asıl maç Lube Banca maçı)
* Emre hem pasör çaprazı hem sonra orta olmak üzere çok iyi oynadı.
33/22 % 67 ile hücum etmiş.Sadece 3 hücum hatası var.3 blok 25 sayı.Bravo.
Tek sıkıntısı her zamanki gibi kaçırdığı servisler (4)
* Emre'den sonra Marshall geliyor 24 sayı (% 62 hücum,3 blok).
Onunda sıkıntısı her zamanki gibi çok servis kaçırması (5)  ve 4 manşet hatası.
* Ve İvan.Oynamayı özlediği açlığından ve sevinç görüntülerinden belli oluyordu.Yüksek hücum yüzdesi ile maçı çeviren adam oldu.
% 71 (14/10) çok iyi.Hele bir tane Arslan'ın yerden çok zor çıkardığı topu olduğu yerde sıçrayarak sayı yapması muhteşemdi.3'lü blokları falan çatır çatır geçti hem aklı hem gücü ile.3'lü blok var önünde çok iyi bir şekilde paralele dönüp boşluğu görüyordu.
* Arslan.Dün gene maçtan kopup bilindik triplere girdi.Kendi kendine kızıyor ama dışarıya yanlış algılanabilecek görüntü aksediyor.Arkadaşlarına ve bilhassa Castellani'ye tepki gösteriyor anlaşılıyor el,kol hareketlerinden.Arkadaşları ve hocası huyunu bildikleri için Onu motive edici hareketler yapıyorlar.
Castellani,İvan,Marshall'ın bilhassa yaptıkları motive edici hareketlerini gördük.
 Arslan'ın bu mental kopuşları takımın grafiğini de etkiliyor.İniş-çıkışlar çok belli oluyor.Yanlış pas tercihleri ile çok iyi pas ve hareketleri arasındaki farkı çok net görebiliyoruz.Artık Arslan bu işe bir çözüm bulmalı.
* Soner her zamanki gibi ''Ateşi yakan Adam'' oldu.Seviyorum bu yönünü.
Fenerbahçe taraftarı bu yüzden seviyor Onu.Yürekten oynuyor.
Sadece bu gaz'ları değil tabii manşet ve savunma anlamında da katkı verdi.
Onun da tek sıkıntısı yumuşak servis atması.Soner servislere çalış biraz :))
* Servis için oyuna giren 2.pasörümüz Erden kardeşimiz attığı etkili servislerin yanı sıra çok kritik bir savunması ile hayati bir sayı kazanmamızda rol oynadı.
Aferin Erden.Abileri ide zaten Onu çok takdir ettiler.
* Halkbankası,Arkas ile birlikte bu sezon Şampiyonluktaki 2 rakibimizden biri.
Platenik'i de getirdikten sonra tam bir ''Ziraatbankası efekti'' olmuşlar.
2 yıl önceki Ziraatbankası'nı izler gibiyiz.Gerçi o takım daha iyiydi.Pasör Simon Tischer vardı,bu takımda Selçuk  var ki dün pek iyi değildi.Gene Celitans'a endeksli bir takım olmuşlar.Sağlıklı olduğu ve yoruluncaya kadar çok iyi bir silah ve götürüyor ama sonrasında takım da tıkanıyor.Dün % 53 ile 26,2 blok,3 servis 31 sayı ile oynamış ama 5 hücum hatası,5 blokta kalma,3 servi hatası 13 kaybı da var.Ancak çok etkili servis attığı da bir gerçek.
* Cem'in de bahsettiği gibi Serhat Coşkun'un harcanması da iyi değil.
 Dün Halkbank 2 set alıp maç kazanma durumuna geldiyse bunda Celitans ve Resul'un çok etkili servisleri ile tutturdukları serilerin etkisi vardı.7 ace'leri var.
* Sürekli her pozisyona abartılı itirazları da çok çirkindi.Hakem İlhami Şenyurt çok sabır gösterdi,sarı kartını çıkarmalıydı.
* Maçı döndürüp,kazanmamızda bloklarımızın da büyük etkisi oldu.
14-9 üstünüz bloklarda.Bunun tersine 7 direk manşet hatamız da kötü.
Halkbank'ın direkt manşet hatası ise 2.Genel manşet yüzdeleri yakın.

11.HAFTA

Fenerbahçe Grundig - Sivas 4 Eylül Belediye :3-0 (Lider Bitirdik)


SİVAS 4 EYLÜL: 0 - FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 

SALON: Burhan Felek 

HAKEMLER: İlhami Şenyurt- Ebru Meriçkan 

SİVAS 4 EYLÜL: Murat 7, Cansın 2, Bergamo 3, Esat 1, Cüneyt 4, Kert, Selim (L), Anıl 7, Sercan 2, Hakan, Alper 1, Levent 3, 

FENERBAHÇE GRUNDIG: Kemal 5, Miljkovic 15, Coskovic 15, Emre 15, Arslan 1, Turgay 5, Sekan (L), Erden 1, Metin 

SETLER: 17- 25, 14- 25, 17- 25 

SÜRE: 67 Dk. ( 23- 22- 22) 

İSTATİSTİK: 
SAYI: 75- 48 
RAKİP HATADAN SAYI: 18- 18 
SERVİS: 73- 50 
SERVİSTEN SAYI: 5- 1, 
HATALI SERVİS: 9- 9 
HÜCUM: 76- 68 
HÜCUMDAN SAYI: 45- 27 
BLOKTAN SAYI: 7- 2 
MANŞET:41- 63 
HATALI MANŞET: 1- 5 
* Tebrikler.
* Bu maç aslında Sivas'ta oynanacaktı ancak yarın İtalya'ya gideceğimiz için 
4 Eylül Belediyesi anlayış gösterdi ve 2.maçın deplasmanda olması konusunda anlaşarak burada oynadık.4 Eylül Belediye'sine teşekkürler anlayışları için.
* Şanssızlıklar yakamızı bırakmıyor.İvan iyileşti diye sevinirken Marshall sakatmış.2-3 hafta yok dedi Spiker ama Arslan maç sonrası röportajında umarım fedakarlık eder bizi yalnız bırakmaz dedi.
* O yüzden yabancı kontenjanında Coskoviç oynadı ve Soner'in yerine hoca Turgay'ı oynattı.Sanırım Turgay'ı denemek istedi Lube Banca maçı öncesi.
* Arslan ve Kemal de sakat sakat oynuyorlarmış.
* Rakip zayıftı.En iyi 2 oyuncusu yabancıları Estonyalı Pasör Kert ve Brezilyalı Pasör çaprazı Bergamo idi ama ilginçtir bu 2 oyuncu çok kötüydüler ve yerlerine giren Pasör Sercan ve Pasör Çaprazı güreşci fiziğindeki Anıl daha iyi oynadılar.
* İtalya seyahati öncesi iyi bir antrenman oldu bizim için.
Özellikle İvan ve Coskoviç'in iyi durumda olması sevindirici.Diğer oyuncularımız da iyi oynadı ancak Lube Banca karşısında belirleyici olacağı için İvan ve Coskoviç'in durumuna değindim.
*Özellikle Coskoviç bildiğimiz etkili servislerini nihayet tutturdu.Öyle ki 2.sette tam 10 servis attı üst üste.Müthiş bir seriydi.
*İvan 19 sayı ile en skorer ama MVP bana göre Coskoviç'ti.İvan % 52 27/14) ile oynarken,Coskoviç % 71 (17/12) gibi müthiş bir hücum yüzdesi ile oynadı.
1 blok,2 servis sayısı da ekstrasıydı.Manşet'te de 11/1.% 73(64) çok iyiydi.
* Emre'nin de formu sürüyor.11/10.% 91.Sadece 1 hata ile mükemmel bir yüzde ile hücum etti.4 blok,1 servis 15 sayı ile çok iyi oynadı.
* Turgay'ın performansı merak konusuydu.13/5.% 38 ile hücumda düşük kalsa da arka orta hücumları iyiydi.Manşeti de 19/-.% 58(47) fena değil.
* Arslan bugün çok iyiydi.Sinirlenmeyince ne kadar iyi oynuyor görülüyor.
* Maçla ilgili son 2 not ; 
Gençlerimizden 2.pasör Erden'in maçın finalini yapan smacı güzeldi.
* Ve Metin Toy.
İlk resmi maçını oynadı.Hayırlı uğurlu olsun diyorum.İnşaallah uzun yıllar Fenerbahçe ve Türk voleyboluna hizmet eder.Hoca kısa süreli Turgay'ın yerine aldı.Bence çıkarmayıp devam ettirse iyiydi.Son sette 7 sayı fark vardı.
1 hücumu fileden gitti,1 iyi manşet aldı ve 1 servis kaçırdı.Doğaldır.
Çok iyi bir fiziği var.Ben izlemedim ama bu haftaki Filede Fener programında yardımcı antrenörümüz Sinan Dulgar kendisinden bahsetmiş,çok iyi bir pasör çaprazımız geliyor alttan demiş.Yalnız resmi sitede Orta oyuncu olarak geçiyor.
Bugün 4 numara smaçör olarak oynadı.Bilemiyorum asıl mevkiisini.
Oyuncunun adı:Metin Toy
Doğum tarihi:03-05-1994
Doğum Yeri:Kütahya
Boyu:1-98
Kilosu:79
Mevkii:Orta oyuncu
Forma Numarası:13
Fenerbahçe’ye Geliş Tarihi:2005
Daha Önce Oynadığı Takımlar:
Millilik Sayısı;
Başarıları:

* Böylelikle ligin ilk yarısını kısa süreli düşüşe rağmen toparlanıp lider bitirmeyi başardık.Sakatlıklar ve şanssızlıklar maalesef çok etkiliyor.
* Şimdi artık tek hedefimiz İtalya'dan iyi bir sonuç ile dönmek.Gruptan çıkmak için kazanmamız lazım ama 3-2 kayıp bile bence kötü değil.Hatta en kötü 3-1 kayıp ile 1 set almak bile 3.cülük hesapları için önemli.
Başarılar takımımıza.

*****
12.HAFTA (2.YARI İLK MAÇI)

İBB- Fenerbahçe Grundig : 3-1 (Salona Gelmemişlerdi) !!!

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 3 - FENERBAHÇE GRUNDIG: 1 

SALON: Burhan Felek 

HAKEMLER: İlhami Şenyurt- Esat Danzili 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ:Hüseyin 2, Trommel 7, Fırat 1, Billings 22, Mustafa 8, İbrahim 8, Burak (L), Murat, Muhammet 8, Antonovic, Yankı . 

FENERBAHÇE GRUNDIG: Kemal 3, Miljkovich 23, Turgay 11, Emre 9, Arslan 5, Coskovic 6, Serkan (L), Soner 3, Ersin, Hakan 1 

SETLER: 25- 20, 13- 25, 25- 22, 25- 17 

SÜRE: 96 Dk. ( 23- 22- 29- 22) 

İSTATİSTİK 
SAYI: 88- 84 
RAKİP HATADAN SAYI: 32- 23 
SERVİS: 87- 85 
SERVİSTEN SAYI: 6- 5 
HATALI SERVİS: 12- 16 
HÜCUM: 96- 96 
HÜCUMDAN SAYI: 40- 43 
BLOKTAN SAYI: 10- 13 
MANŞET: 69- 74 
HATALI MANŞET: 5- 6 
* Yorum yapmaya gerek görmüyorum.
Salona gelmemişlerdi ki .Bir ara uğrayıp (2.set) gittiler.
Maç seçiyorlar.İvan yok diye moralleri bozuldu (!) Maliye'ye kaybettiler.Şimdi Marshall yok diye
üzülmüşler (!) kaybettiler ve ısrarla liderliği vereceğiz dediler,verdiler 3.cü sıraya indiler.
Mücadele edersin,kaybedersin bir şey demeyiz.İtalya'da kaybettik bir şey dedik mi,hayır aksine yazık oldu dedik,yorumladık.
İstatistiklere bakınca 2 takım arasında pek fark yoktu ama asıl fark RUH farkıydı.O da İBB'de vardı ve  kazandılar.

13.HAFTA

Fenerbahçe Grundig - Torul Gençlik : 3-0 !!!

FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 - TORUL GENÇLİK: 0 

SALON: Burhan Felek 

HAKEMLER: Erdal Akıncı- Metin Korkut 

FENERBAHÇE GRUNDIG: Emre 10, Arslan 4, Turgay 6, Hakan 3, Miljkovic 21, Coskovic 7, Burak (L), Marshall 3. 

TORUL GENÇLİK: Vefa 1, Victor 5, İbrahim 8, Pedro 8, Murat 10, Palavar 6, Bulut (L), Hürol, Koçak, Metin, Gökan


SETLER: 25- 12, 25- 23, 25- 19 


SÜRE:73 Dk. ( 22- 26- 25 ) 

İSTATİSTİK: 
SAYI: 75- 54 
RAKİP HATADAN SAYI: 21- 21 
SERVİS: 73- 56 
SERVİSTEN SAYI: 8- 0 
HATALI SERVİS: 12- 10 
HÜCUM: 70- 60 
HÜCUMDAN SAYI: 39- 29 
BLOKTAN SAYI: 7- 4 
MANŞET:46- 61 
HATALI MANŞET: 0- 8
* Tebrikler.
* Hocamız bu maçta liberomuz Serkan'ın yerine genç Burak Hazırol'a ve Kemal'in yerine Hakan Fertelli'ye görev vermişti.Marshall'ın yerine de zaten Turgay oynuyordu.
* Rakip Torul Gençlik salondaki Fenerbahçe taraftarından daha çok (!) hemşehrilerinin desteği ile ancak 2.set direnebildi.1.ve 3.setleri iyi oynayarak kazanmasını bildik.
* Maçın yıldızı İvan Miljkoviç'ti.27/18.% 67 hücum yüzdesi,1 blok,2 servis toplam 21 sayı ile oynadı.İyi durumda olduğu görülüyor.
* İvan'dan sonra 10 sayı ile Emre geliyor.Özellikle attığı çok etkili servislerden
4 ace sayısı müthişti.4 hücum,2 blok sayısı da var.
* Marshall'ın da sakatlığını yavaş yavaş atlattığı ve kendini denediği görülüyor.
1.ve 2.setlerde girdi,3.setin tamamında oynadı.
5/3.% 60 hücum,11/-.% 64(45) manşet ile oynamış.
* Ve gelelim genç Burak'a.Öncelikle çok seviniyorum böyle altyapımızdan yetişen oyuncularımızın oynamasına.Hocayı da kutluyorum.Abilerin arasına birer birer yerleştirmesi daha akıllıca.Sadece yedeklerden oluşan bir takım da olmuyor.Burak Hazırol kardeşimiz manşet yükünü adeta tek başına sırtladı.
27/-.% 63(59).Çok iyi rakamlar bunlar.Artı bir kaç kez pasör pası da attı İvan'a.
 Maç sonrası zaman zaman heyecanlandığını ama abilerinin (Serkan,Arslan) yardımcı olduğunu söyledi.Çok beğendim.İvan'dan sonra sahanın yıldızıydı.
 Aferin kardeşim Burak böyle devam et.
* Taraftar konusu.İçler acısı.Torul seyircisi bizden fazlaydı ve daha fazla sesleri
çıkıyordu.İbret olsun.
* Bu arada bir sürpriz transfer haberi patladı Sosyal medyada.
Arjantin'li Smaçör Rodrigo Daniel Quiroga (1987-1.91) kendi Twitter hesabından yazmış.

YENİ TRANSFER : RODRİGO QUİROGA (ARJANTİN)
Arjantin'li Smaçör Rodrigo Daniel Quiroga (1987-1.91) kendi Twitter hesabından yazmış.

 Rodrigo Quiroga 


@ 
 a Fenerbahce amico



Arjantin Milli takım Kaptanı.İtalya'nın CVC Ravenna takımında oynuyor. Castellani istediyse tamamdır.

  Şu durumda (Marshall sakat,Coskoviç yetersiz,yerliler Soner,Turgay kapasiteleri sınırlı) ilaç gibi gelecek bir transfer olur.İnşaallah doğru çıkar.
 Olursa bu transfer CEV Cup'taki şansımızı arttırır.
Oyuncunun FIVB Sayfası
http://www.fivb.org/EN/Volleyball/Competitions/WorldLeague/2010/Players.asp?Tourn=wl2010&Team=ARG&No=117452

Tanıtıcı bir videosu:Hücum yönü.
http://www.youtube.com/watch?v=m1sixcBnpbE 
Çabuk kolu var,sert ve bitirişi iyi.Bir de manşetini görsek iyi olacaktı :))

TELEDÜNYA TÜRKİYE KUPASI 1.MAÇ

DORÇE Ted Kolejliler: 0 - Fenerbahçe Grundig: 3


* Basında maçın karnesi yok,TVF sitesinde istatistik yok.
Sanki öylesine bir maçtı.
* 3-0 kazanmamızı bekliyorduk zaten ama bu kadar zorlanmayı beklemiyorduk.3 seti de 25-21 kazandık
ve iyi oynamadık.Büyük bir konsantrasyon sorunu vardı.
* Maçı voleybol tv'den kötü bir yayınla izlemeye çalıştık.Marshall oynadı.Diğer smaçör ilk 2 set Turgay
3.set ise Soner oynadı görebildiğim kadarıyla.
* Rövanş maçını da kazanıp bir sonraki rakibimizi bekleyeceğiz.
* Maçın 1.setinde Gfb'liler aşağıdaki resimde görüldüğü gibi grup olarak kendi kendilerine eğlenip,2.setin başında sahaya konfetiler yağdırıp,sonra çekip gittiler.

14.HAFTA

G.Saray YK - Fenerbahçe Grundig : 0-3 (Klasik Terbiye Kudurttu) !!!

Galatasaray Yurtiçi Kargo: 0 Fenerbahçe Grundig: 3 

Salon: Burhan Felek Voleybol 

Hakemler: Nurper Özbar xx, Temel Öneri xx 

Galatasaray Yurtiçi Kargo: Kervin x, Hidalgo xx, Erhan xx, Ulaş xx, Kemal xx, Murathan x, (Caner Dengin xx, Akif x, Cem x, Rıvera x) 

Fenerbahçe Grundig: Kemal xx, Miljkovic xxx, Turgay xx, Emre xxx, Arslan xxx, Marshall xxx, (Serkan xx, Quiroga x, Erdem x) 



Setler: 21-25, 24-26, 20-25 


Süre: 75 dakika (23, 29, 23) 

KADERİNİZ TERBİYE YARATIK SÜRÜSÜ
* Kudurmuş yaratık sürüsünün önünde ''Geleneksel,Klasik Terbiye''sini yapan
takımımızı,teknik heyeti tebrik ediyorum.
* Her zamanki pisliklerini,çamurluklarını yaptılar kazanmak için ama kaderlerine 
engel olamadılar.Her sene gördüğümüz görüntüler bunlar.
Zaten bu camianın felsefesi bu ''Makyavelist Felsefe'' yani ''Başarıya giden her yol mübahtır'' felsefesi.Parkede yenemeyeceklerini anladıkları için hakeme üstelik bayan hakeme küfürler,oyunu durdurup hızımızı kesmeye çalışmalar,Arslan Ekşi harika oynayıp blokları kafalarına kafalarına çakarken
kudurup galiz küfürler,şeref (!) tribününden bile küfür edip orada oturan babası Mustafa Ekşi'nin bile üstüne yürümüşler.
Arslan'ın tek suçu hırsını sahaya yansıtıp başarılı olması.Bu onları çıldırttı,kudurttu.

* Sittin sene geçse bunlar bir şey olmazlar.
Adam olmazlar demiyorum çünkü insan değiller.Bunların hastalığı ''Fenerbahçe Ezikliği Sendromu'' Onlar adına üzülerek söylüyorum ki bunun tedavisi yok.
 Yani ezilmeye devam edecekler.Kaderleri bu.
* Bardağa su koymadık lan size koyduğumuz kadar :))
* Maça geçersek ; 
Çok iyi oynadığımızı düşünüyorum.Takım çok iyi hazırlanmış ve iyi durumda.
Polonya rövanşı öncesi bu çok iyi.Bu maçta bize çok iyi hazırlık oldu.
* Marshall'ın top öldürme yüzdesi,İvan'ın servisleri,Emre Arslan'ın blokları,
Arslan'ın takımı iyi oynatması,manşetimizin nispeten iyi olması,Turgay'ın ekstra katkısı maçın kazanılmasında önemli faktörlerdi.
*Marshall özellikle 6 numara (arka ortadan)dan olmak üzere çok iyi top öldürdü.
22/15.% 68.Sadece 3 hücum hatası var.Manşette ise 16/2.% 50(38)
Ayrıca 9 servisin 4 tanesini kaçırmasına rağmen 5 servisi etkiliydi.
15 sayı ile en skorer ve en iyi oyuncumuz oldu.
* İvan'a iyi önlem almışlardı ve iyi sıkıştırdılar,çok blokta kaldı.7 kez.
21/8.% 38 ile hücum etmiş.1 aut,7 kez blokta kalma.2 blok,2 ace'i var.
12 sayısı var.
* Ortalardan az oynadık.Emre ancak 3/1.Kemal 1/1 ile hücum etmiş.
Artı rakip ortadan çok iyi hücum etti,bunu önleyemedik.Polonya takımı maçında da aynı görüntü vardı.Buna dikkat.Allahtan Emre 8 blok ve etkili servisleri ile bunu tolere etti.
* Turgay iyi oynuyor bence.Manşette 21/4.% 57(48).4 hatası var ama 10/5.% 50 ile çok kritik toplar öldürdü.6 sayısı var.Faydalı oluyor Turgay.Aferin.
* 2.set'te manşette sıkıştırdılar 17-14 öndeydik 17-20 öne geçtiler.
Marshall - Rodrigo  değişikliği burada işe yaradı ve 20-20 eşitliği sağladık.
Rodrigo da iyi katkı yapmış oldu.Hocanın bu hamlesi de yerindeydi.
* Ezikleri blok manyağı yaptık.Maçın kazanılmasında çok önemliydi bu.
8-16 bloklarda ezmişiz.Dediğim gibi Emre 8,Arslan 5 blok.Hepsi can  alıcıydı.
* Etkili de servis attık.12 hata sadece 3 ace ama 2.setin sonunda mesela
Emre penaltı topu dışarı vurmasının hatasını setin sonunda 
attığı etkili servislerle giderdi ve set sayısı attıkları seti aldık.
* Rakibi hataya iyi zorladık.Ki rakip hata sayılarından biz 26,onlar 17 sayı aldı.
* Arslan belki rakamlarda 5 bloğu ve -1 ile dikkat çekiyor ama 
bence takımı ateşlemesi,hırsını iyi kullanması ile pozitife çıkıyor.
Yoksa İvan'dan ısrarı ve ortaları ihmal etmesi eksisiydi.
Arslan kardeşim eziklik tezahürü küfürlere aldırma sakın.Babana bile saldıracak kadar gözü dönmüşlerdi.Sen parkede cevabı en iyi şekilde verdin.
Maç sonrası söyledikleri ;
Maç boyunca annesine küfür edildiğini hatırlatan Arslan, “Maçın başından sonuna kadar anneme küfür eden Galatasaray taraftarını kınıyorum. Bu zamana kadar hiçbir Fenerbahçe taraftarı başka takımın oyuncusunun annesine küfür etmedi. Bu konuda çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Hiçbir şekilde maçın başından sonuna kadar Galatasaray taraftarı ile atışmam olmadı, bunun tam tersine Galatasaray taraftarı maçın başından sonuna kadar küfretti” diye konuştu.
* G.Saray yeni transferi Victor Rivera'yı da oynattı.
Işık Menküer her şeyi yaptı ama olmadı.Maça 2 eski yabancısı ile başladı.
Pasör Çaprazı bildiğimiz Kemal Elgaz'ı smaçör oynattı.Bu tutmadı.2.set'te
Kevin'i çıkarıp yeni yabancı Victor'u aldı,Kemal tekrar pasör çaprazına geçti
Victor smaçör oynadı.Fena oyuncu değil.Etkili servisleri var.
Ayrıca çift libero ile oynadılar.Manşette Caner,savunmada Akif oynadı.
En iyi adamları Hidalgo'ydu ama bize çalıştı.5 servis kaçırdı.İş işten geçtikten sonra son sette açık fark varken 3 servis sayısı aldı.

15.HAFTA

Fenerbahçe Grundig - Çankaya Belediyesi Anka : 3-0 !!!

FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 - ÇANKAYA BELEDİYESİ ANKA: 0 

SALON: Burhan Felek 

HAKEMLER:Erdal Akıncı- Metin Korkut 

FENERBAHÇE GRUNDIG:Kemal 6, Miljkovic 13, Turgay 11, Emre 8, Arslan 6, Marshall 13, Serkan (L), 

ÇANKAYA BELEDİYESİ ANKA: Burak, Fırat 7, Mehmet 7, Volkan 8, Herrera 4,Alper 5, Tolga L), Fatih (L), Hasan , Fatih 1. Murat. 


SETLER: 25- 15, 25- 20- 25- 20 


SÜRE: 68 Dk. ( 19- 26- 23 ) 
* Avrupa'dan elenmenin moral bozukluğu ile çıktığımız maçta neyse ki zayıf bir rakibe denk gelmenin avantajı ile kazasız atlattık.Yoksa düşük tempolu,nereden çıktı bu durumda bu maç modundaydı takım.
* Maçın adamı Turgay'dı.İvan ve Marshall ondan daha fazla sayı almışlar (13)
ama yüzdeleri düşük.İvan % 54 ile 13 sayı,Marshall % 50 ile hücum,3 blok+3 servis ile  13 sayı.Turgay ise % 67 hücum,1 blok+2 servis ile 11 sayı.
Aferin Turgay.Manşeti biraz aksak.28/3.% 57(39).Parmakla karşılamada sorun yaşıyor.Buna biraz daha dikkat ederse daha iyi olacak.Auta giden topu karşılamaya çalışıyor bazen.
* Ortalar gene az çalıştı.Emre 3/2.Kemal 6/5 ile iyi hücum ettiler gene de.
* En iyi yönümüz servislerdi.13 ace'imiz var.Arslan 4,Emre ve Marshall 3'er.
* Set içinde gene dalıp gitme huyumuz devam etti.Bu kronikleşiyor.
* Neyse artık tamamen yurt içine,kupa ve lig'e konsantre olmak lazım.
* FB taraftarının erkek takımı - bayan takımı ayrıcalığı beni fıtık ediyor.
Bayan takımına canım,cicim,hediyeler falan filan erkek takımına üvey evlat.
Ayıp tek kelime ile.
* Bir de uzun süredir yazacağım unuttuğum bir şey var.Erkek takımına ''Lacivert Şövalyeler'' diye lakap takmışlar.Şövalye ne yahu ? Türklerde,Türk töresinde Şövalyelik diye bir şey mi var ? Nereden uydurdunuz bunu ?

TELEDÜNYA TÜRKİYE KUPASI 2.MAÇ

Fenerbahçe Grundig - Dorçe Ted Kolejliler 3-1 !!!

FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 - DORÇE TED KOLEJLİLER: 1 
SALON: Burhan Felek 
HAKEMLER: Nurper Özbar- Barış Sümen 
FENERBAHÇE GRUNDIG:Hakan , Miljkovic , Soner , Emre , Arslan , Marshall , Serkan (L), (Erden , Turgay )


DORÇE TED KOLEJLİLER: Süleyman Caner , Faik , Engin , Kurdzıuk , Vito , Metin (L), (Fırat , Emre , Rıdvan )

SETLER: 25- 18, 18- 25, 25- 13, 25- 14 

SÜRE: 84 dakika (22- 21- 20- 21) 
* Maçın 3.setine yetişebildim.Setlerdeki 1-1 durumunu görünce çok şaşırdım.
İlk maçta da iyi oynamamış,zaman zaman zorlanmıştık ama burada set vermeyi aklıma getirmiyordum.Sabah tekrarını seyrettim ve kaybettiğimiz seti izledim.
Resmen dağılmışız.Ayıp yani tek kelime ile.
* Pek fazla bir şey yazmaya gerek yok.Sadece bir kaç not ; 
- Konsantrasyon sorunu devam ediyor.
- Emre maçın yıldızı olmuş.13/8.% 62 hücum,5 blok,5 servis 18 sayı.
Sadece 6 servis kaçırması var.5 ace yapmak için asılıyor tabii servise.
- Kemal'in yerine Hakan Fertelli oynamış.6/5.% 83 ile 5 sayı.İyi.
- Turgay'ın yerine Soner oynamış.Turgay 3.set'te kısa ve 4.set'te tamamen oynamasına rağmen 8/6.% 75 hücum,hücum hatası yok,1 blok, 7 sayı ile oynamış.Manşeti de 8/-.% 50(50).Soner ise 3 set oynamasına rağmen 10/3.% 30.4 hücum hatası 3 sayı.Manşeti 15/2.% 60(53) ile iyi.
 Turgay'ın Soner'den daha önde olduğu hocanın haklı olarak Onu oynattığı görülüyor.
* Kaybettiğimiz set'te İvan çok çok kötüydü.
* Artık bundan sonra Halkbank - İBB galibini bekliyoruz.Büyük ihtimalle Halkbank gelecek.Bu oyun ile Halkbank'ı eleyemeyiz.Dikkat !!!
* Her 2 maçta da çok iyi direniş gösteren 2.Lig B Grubunda 12/12 ile lider olan
ve seneye 1.lig'te göreceğimiz Dorçe Ted Kolejliler'i de tebrik ediyorum.
16.HAFTA

Arkas - Fenerbahçe Grundig : 0-3 (Mazeret Yok Arkas) !!!

Arkas Spor: 0 - Fenerbahçe Grundig: 3
Salon: Halkapınar

Hakemler: Onur Hoşnut xx, Selçuk Gökçen xx

Arkas Spor: Kevin xx, Perrin xx, Emin x, Burutay xx, Gökhan x, Hakkı x 
(Nuri xx, Mustafa x, Ceyhun x)

Fenerbahçe Grundig: Kemal xx, Miljkovic xxx, Turgay xx, Emre xxx, Arslan xxx, Marshall xxx (Serkan xxx, Erden x)

Setler: 19-25, 20-25, 20-25 

Süre: 67 dakika (22, 22, 23)

* Tebrikler takımımıza.
* Arkas hangi kadroyla çıkarsa çıksın galibiyetimiz gölgelenemez.
Beklediğimizden kolay bir şekilde kazandık ve hem rövanşı hem liderliği aldık.
* Arkas Salı günü Sibirya deplasmanında oynayacağı maçı düşünerek farklı 
bir kadro ile çıkmıştı.Glen Hoag anlaşılan bu maçı feda etmek istemiş.
2+1 yabancı kontenjanını Hansen-Perrin + Agamez'den yana kullanmış.
Agamez'i de risketmek istememişti.Bravo'yu ise kadroya almamıştı.
Tecrübeli orta oyuncular Burak Hascan ve Ahmet Toçoğlu'nu da kenarda tuttu.
Bülent Kandemir ise hasta veya sakat olduğu için yoktu.
* Bu rotasyon bizim işimize yaradı elbette ama Sinan Hoca'nın maçtan sonra söylediği gibi biz tam kadro çıkmalarına göre de tedbirimizi de almıştık.
*Gerçekten de maça iyi hazırlanmışız.
Konsantrasyonumuz,isteğimiz yerindeydi.İvan bile bench sıralarının 
üstünden ve reklam panolarına kadar sakatlanma pahasına uçuyordu.
* Lige dönüş yaptık böylece.
*Kadro farkı elbette galibiyette rol oynadı.
Bunun dışında galibiyette çok iyi servis atmamız,manşet,blok ve savunmamız
ile özellikle Emre ve İvan'ın performansları rol oynadı.
*Serviste biz 9 hata,8 sayı,onlar 11 hata,1 sayı.Fark çok büyük.
* Manşetimiz de iyiydi.49/1.% 61(47).Arkas ise 64/8.% 48(44)
7 direk hata farkı da belirleyici oldu.
* Bloklarda 9-8 üstünüz,az fark var ama bizim bloklarımız kırılma anlarıydı.
* Maçın yıldızı şüphesiz Emre'ydi.Muhteşem oynadı.Hücumda 8/6.% 75
4 blok,serviste bazukaları gönderdi.12 serviste 4 sayı,2 hata.
Manşet bile almış.1/1.%100.+7 ile oynamış.14 sayı.Aferin Emre.
* İvan'da çok etkiliydi.Çok zor topları bile öldürmeyi başardı.Artık klasikleşti.
% 48 hücumla 11,2 blok 13 sayısı var.O da +7 ile oynadı.
* Marshall.24/9.% 38 ile hücum etmiş.4 kez blokta kaldı.10 sayısı var.
Maalesef 4 numaradan hep blokta kalıyor.Arka ortadan yaptığı 
hücumlarla ancak durumu toparlıyor.4 numaradan Aylin Hanım'ın dediği gibi
çok çekiyor topu ve blokta kalıyor.Halbuki Turgay'ın 2 kez mükemmel bir şekilde
yaptığı gibi blok üstü plase yapsa iyi olacak.
Manşeti de düşük.12/-.% 42(25).6 serviste 2 hatası var.Bugün iyi değildi.
Kötü oynadığı halde Hoca Rodrigo ile değiştirmeyi düşünmedi.Yapabilirdi.
* Turgay'ı beğeniyorum.Rakamları düşük gibi ama faydalı oynuyor.
15/5.%33 ile hücum etmiş,manşeti 25/1.%56(36).
Filede Fener programında ekstra fizik,kondisyon,sıçrama ve manşet çalıştığını
söyledi.Zaten Hocanın oynatması bunu gösteriyor.
1.ve 2.setin final sayılarını alması dikkat çekiciydi.
* Arslan.İyi oynattı takımı.4/1 hücumu ve Marshall'dan ısrarı dışında serviste de çok etkili oldu.3 servis sayısı var.
* Kemal fazla top almadı.1/1 hücumu var,1 blok,1 servis 3 sayı.
Servisleri etkiliydi.
* Serkan'a da Bravo.% 91(91) ile manşet aldı.
* Rakip hatalardan aldığımız sayılarda farkı gösteriyor.
Biz 25,onlar 13 sayı almış.
* Çok güzel aldığımız sayılar oldu.Marshall'ın ayakla çıkardığı topta Kemal'in bloğu,zor çıkan topları İvan'ın sayıları gibi.
* Arkas Burutay ile direnmeye çalıştı.Yetenekli bir oyuncu ama fazla da hata yapıyor.% 44 ile hücum etmiş.15 sayı ile en skorer oyuncuları ama 5 hücum hatası ve 3 kez blokta kalması var.-1 ile oynamış.
gs forumlarında elemanın biri Fenerbahçe'li olduğunu seneye bize 
geleceğini yazmış.Sanmıyorum ama inşaallah doğru çıkar.Babası Arkas alt 
yapısında antrenörlük yapıyor bildiğim kadarıyla.
* Biz servis atarken anonsta garip ses çıkarmaları ise çok 
zavallıca ve basitçeydi.Arkas hala ufak hesaplar içinde.
* Hakem Onur Hoşnut böyle kolay geçen maçta bile hatalar yaptı.
En ufak itirazda Castellani'ye sarı kart gösterdi.Kaçan toplarda 
2 kez pasör Hansen çizgiyi geçerek pas atmasına rağmen görmedi gibi.
* Neticede rövanşı ve liderliği geri aldık ama Play Off'lar böyle olmayacaktır.
Arkas daha zorlayacaktır.Yeni sistemde liderlik avantajı diye bir şey de pek yok gibi ama bakalım artık.

17.HAFTA

Fenerbahçe Grundig - Ziraatbankası : 3-0 !!!

FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 - 0 ZİRAAT BANKASI: 

SALON: Burhan Felek 

HAKEMLER:Serdar Nışancıoğlu- Metin Korkut

FENERBAHÇE GRUNDIG:Kemal 5, Miljkovic 21, Turgay 11, Emre 5, Arslan 4, Marshall 14, Serkan (L), Erden 

ZİRAAT BANKASI:Adriano 5, Kadir 7, Koray 2, Serkan 3, Mustafa 1, İbrahim 4, Özer (L), Batuhan, Niyazi, Burak 1, Andaç 3, 

SETLER: 25- 16, 25- 22, 25- 10 

SÜRE: 62 Dk. ( 21- 24- 16 )

* İyi oynadık.Sadece 2.set'te farkı açınca biraz gevşedik ve rakipte iyi servis
atıp sıkıştırınca zorlandık ama gene de seti almayı bildik.
1.ve 3.setlerdeki oyunumuzu beğendim.
* Ziraatbankası eski gücünde değil.Bu sezon küçülmeye gittiler,oyuncuların
çoğu Halkbankası'na gitti.Ama bizim oyunumuz önemliydi.
Hafta boyunca iyi çalışmışız.Giderek toparlıyoruz zaten.
* % 60 ile hücum etmişiz.Manşetimiz de yüksek.42/4.% 71(67)
Serkan mükemmel manşet almış.16/-.% 100(100)
* İvan formdaydı.% 73 ile hücum etmiş.16 hücum,3 blok,2 servis 21 sayı.
* Sonra Marshall geliyor.% 44 hücum 8 sayı,4 blok,2 servis  14 sayı.
* Esas Turgay'ın performansı sevindirici.Giderek takıma oturuyor.
% 58 hücumla 7,2 blok,2 servis 11 sayı.Manşeti 14/2.% 50(43)
* Bloklarda 14-2 gibi ezici bir üstünlüğümüz var.
* Serviste 9 ace'imiz var.16 tane de servis hatamız.
* Bugün Halkbank Arkas'ı 3-1 yendi ve puan kaybetmedi.
Çok az farkla lideriz.Biz 44.90 ile 1.ci,Halkbank 44.80 ile 2.ci sırada.

18.HAFTA

Fenerbahçe Grundig - Tokat Plevne Belediyesi : 3-0 !!!

FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 TOKAT PLEVNE BELEDİYE: 0 

SALON: Burhan Felek 

HAKEMLER: İsmail Yıldırım- Tayfun Şener 

FENERBAHÇE GRUNDIG: Marshall 9, Kemal 5, Miljkovic 24, Soner 3, Emre 3, Arslan 3, Serkan (L), Turgay, Quıroga 3. 

TOKAT PLEVNE BELEDİYE: Çağatay 1, Çağlar 9, Ali Samet 8, Bahadır 4, Onur 6, Ömer 1, Semih (L), İsmail 5. Yusuf 1, Hamza 

SETLER: 25- 20, 25- 14, 25- 23 


SÜRE: 64 Dk. (22- 20- 22 ) 
* Kümede kalma mücadelesi veren Plevne karşısında konsantrasyon sorunu çektik.Plevne yabancısız yerli oyuncuları ile gayet iyi direndi.Şimdiye kadar neredelermiş diyebiliriz.Çankaya Belediyesi Anka ile çekişiyorlar kümede kalmak için.
* İlk 2 set'ten sonra hoca tam düşündüğüm gibi Marshall'ın yerine Rodrigo'yu oynattı.Ona üzülüyordum kenarda gördükçe.1 set oynadı hiç olmazsa.
3.set'te Soner de Turgay ile değişti.
* Arslan gene ''tripman'' günündeydi.Nereden çıktı bu maç dercesine keyifsizdi.
* İvan zor topları öldürerek klasını gösterdi.Tartışmasız maçın yıldızıydı.
31/22.% 71 ile hücum etmiş.2 blok ile beraber 24 sayısı var.
* Libero Serkan'ı beğenmiştim.Manşeti 20/-.% 85(80).Mükemmel.
* Soner hücumda iyi başladı ama manşeti kötüydü.8/2.% 38(12)
Yerine giren Turgay ise tek set'te (3.set) 9/-.% 67(67) ile oynamış.
Zaten Turgay'ın Soner'i kesmesi bundan dolayı.
* Fazla değerlendirecek bir şey yok.

19.HAFTA

Niksar Belediyespor: 0 - Fenerbahçe Grundig: 3 !!!

Niksar Belediyespor: 0 - Fenerbahçe Grundig: 3
Salon: Niksar Spor Salonu

Hakemler: Mehmet Ekik xx, Mahmut Karaca xx

Niksar Belediyespor: Taner xxx, Akif xxx, Numan xxx, Hacı Mehmet xx, Burak xx, İskender xx (Tuncay xx, Burhan x, Hüseyin x, Recep x)

Fenerbahçe Grundig: Turgay xx,Ersin xx,Hakan xxx,Erden xx,Rodrigo Daniel xxx, Emre xxx (Burak xx)


Setler: 19-25, 15-25, 17-25


Süre: (21-20-19) 60 dakika

* Nihayet oynayabildik şu Niksar maçını.Geçen hafta Kar yüzünden Sivas'tan dönmüş,Niksar'a gidememiştik. 
* Yedek kadro ile oynamışız.Sadece Emre ideal kadrodan.Turgay'da var tabii.
Yabancılardan Rodrigo Quiroga oynamış sadece ve iyi olmuş.
* Şöyle oynamışız sanırım istatistiklerden çıkardığım ;
Pasör : Erden
Pasör Çaprazı : Emre
Smaçörler : Rodrigo - Turgay
Ortalar : Hakan Fertelli - Ersin
Libero: Burak
* Emre pasör çaprazı oynadığı için en skorer oyuncumuz olmuş.% 53 hücum yüzdesi.15 sayı  ile oynamış.
* Emre'den sonra Rodrigo 12 sayı ile geliyor.Hücum yüzdesi çok iyi.
15/10.% 67 ile hücum etmiş.İyi.
* Manşetimiz de iyi.% 38/2.% 92(58).Libero genç Burak 13/-.% 92(62) ile
gayet iyi manşet almış.
* 11 servis sayımız var.Emre 4 ace.
* Rakip zayıf olduğu için daha fazla analize gerek yok.

20.HAFTA

Fenerbahçe Grundig - Maliye MP : 3-0 (Aferin Erden) !!!!

FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 - MALİYE MİLLİ PİYANGO: 0 

SALON: Burhan Felek 

HAKEMLER: İlhami Şenyurt- Esat Danzili 

FENERBAHÇE GRUNDIG: Marshall 10, Kemal 5, Miljkovic 22, Turgay 6, Emre 9, Erden 3, Serkan (L), Hakan, Quıroga 

MALİYE MİLLİ PİYANGO: Boula 4, Gökhan 12, Şevki 7, Niko 10, Murat 6, Barış 5, Mehmet (L), Eren, Ertan. Engin 1.

 
SETLER: 25- 21, 25- 23, 25- 17 


SÜRE: 73 Dk. ( 25- 26- 22) 

 
* Tebrikler.
* Maliye dişli takımdı.İlk maçı da orada kaybetmiştik zaten.Rövanşı da aldık.
* Arslan ayak baş parmağındaki sakatlık nedeniyle risk edilmedi sanırım.Zira
Çarşamba günü Ankara'da Halkbankası ile liderlik maçımız var.
* Arslan'ın yerine oynayan 1992 doğumlu pasörümüz Erden gayet iyi oynadı ve
Onu aratmadı.Erden önceki maçlarda kısa sürelerde de kumaşının iyi olduğunu gösteriyordu zaten.Geçen Çarşamba Niksar erteleme maçında da direk oynamıştı.Takımı iyi oynatmasının yanısıra maçı 3 sayı (2/2.% 100 hücum,1 servis) ile tamamladı.Aferin Erden kardeşim.
* Takım giderek toparlıyor.Son 8 maçı kazandık.Sıra Çarşamba günü Halkbank'ta.Bu maç lideri belirleyecek.Çok önemli.
* Bayan basketbol maçının geç bitmesi nedeniyle maçın başını kaçırdık.Zaten kötü başlamışız ama sonradan toparlandık.
İvan Miljkoviç tecrübesini konuşturdu.22 sayısı var.(% 52 ile 15 hücum,4 blok,3 servis).Çok zor topları sayı yapmasını bildi tecrübesi ile.
* İvan'dan sonra Marshall geliyor 10 sayı ile.(% 50 ile 7 hücum,2 blok,1 servis)
3.setin ortalarında arkadaşı ile çarpıştı hafif sakatlığı oldu sanırım.17.sayıda yerini Rodrigo'ya bıraktı.Umarım ciddi değildir sakatlığı.
* Emre % 33 hücum ile 2 (6/2),5 blok,2 servis 9 sayı ile oynadı.
Özellikle bloklarda çok başarılıydı.
* Takım olarak İvan'ın hücum performansının yanısıra etkili servis ve bloklardaki başarımızla sonuca gittik.
* Serviste 9 hata,7 sayımız var.İvan 3,Emre 2 ace.
* Bloklarda 14-9 üstünlüğümüz var.Emre 5,İvan 4 blok.
Özellikle rakibin Makedon Pasör Çaprazı Georgiev'i blok manyağı yaptık.
7 kez blokladık.Hepsi kritikti.
* Manşetimiz 51/4.% 63(41).İyi.Marshall 25/1.% 52(36),Serkan 18/1.
% 78(39 Turgay 5/-.% 80(80),Rodrigo 2/-% 50(50).Turgay'a Bravo.

21.HAFTA

Halkbank - Fenerbahçe Grundig : 3-0 (Liderlik Gitti) !!!


Halkbank: 3 - Fenerbahçe Grundig: 0
Salon: TVF Başkent

Hakemler: Aziz Yener xxx, Salim Bektaş xxx.

Halkbank: Ender xxx, Resul xxx, Selçuk xxx, Platenik xxx, Özcan xx, Celitans xxx (Hasan xxx, Can xx, Sabit xx)

Fenerbahçe Grundig: Miljkovic xxx, Kemal xx, Emre xx, Erden xx, Turgay xx, Marshal xxx (Serkan xxx, Quiroga xx, Hakan ?)

Setler: 25-22, 25-20, 25-19 

Süre: 76 dakika (27, 24, 25)


* Maalesef çok kötü oynadık ve haklı olarak kaybettik.
* İvan haricinde herkes kötüydü.Ayakta kalan tek isim İvan'dı.
* Genç pasörümüz Erden elinden geleni yapmaya çalıştı ama henüz bu seviyedeki maçlar için zamana ihtiyacı var.Arslan oynasaydı da çok fazla bir şey değişmezdi.Halkbank bu sene iyi durumda.2 sene önceki Ziraatbankası finali gibi bir final olabilir.Zaten Ziraatbankası'nın oyuncuları buraya geçti.
Açıkcası Arkas'ı tercih ederim Halkbankası'na.
*Liderliği vermiş olduk.Son maçımız Sivas 4 Eylül ile.Alırız ve eğer Maliye Milli Piyango Halkbanka'sını puan vermeden yenerse tekrar liderlik şansımız olur,yoksa 2.bitireceğiz.Bu durumda B grubunu 2-3-6-7 takımları  oluşturacak.
Yarın gs - Arkas maçı var.Sonuca göre ikisinde biri 3.cü olacak.
Bu grubu artık lider bitirip diğer grubun 2.sini bekleyeceğiz.
* Şu bir gerçek ki bu sezon Şampiyonluk çok zor olacak.
O yüzden mutlaka ve mutlaka vites arttırmak lazım.Şampiyonluk adayı rakibine karşı şu maçtaki görüntü yakışmıyor.Umut kırıcı zira.

Fenerbahçe Grundig Türkiye Kupasında Finalde : 3-1 !!!!

Fenerbahçe Grundig: 3 – Halkbank: 1 

Salon : Anadolu Üniversitesi 

Hakemler: Bayram Dikmentepe xx, Akif Kabak xx 

Fenerbahçe Grundig: Turgay xx, Miljkovic xxx, Kemal xxx, Serkan xxx, Arslan xxx, Marshall xxx (Emre xx, Erden xx, Rodrigo xx) 

Halkbank: Can xx, Resul x, Selçuk xx, Ender x, Özkan xxx, Gundars xx (Hasan xx, Mustafa x, Platenik x) 

Setler: 28-26, 32-34, 25-18, 25-23
 
Süre: 110 Dakika (28, 35, 23, 24)

* Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* İlk 2 set çok çekişmeli ve tam erken finale yakışır bir maç oldu.
* 2.seti 21-16 ve 24-21 geriden gelip 2 kez set sayısı atmamıza rağmen 32-34 kaybedince morallerimiz bozulur demiştim ama tam tersi takım hiç bozulmadan aksine asılarak harika 3.ve 4.setler oynadı.
* Bayan voleybol maçı ile çakıştığı için FB TV dönüşümlü yayın yaptı,o yüzden tam seyredemediğim 3.cü ve 4.cü setleri tekrarında izledim.
* Takımı iyi buldum.İyi hazırlanmışlar.Ayrı değineceğim Arslan'ın da büyük katkısı ile güçlü Halkbank'ı tek maçlık bu bıçak sırtı maçta dize getirmesini bildik.Umarım bugün derbide gs karşısında da devam ettiririz.
* Arslan demişken,Bravo,Helal Olsun diyorum kendisine.
4 Haftadır antrenman yapmıyordu,son 2 antrenmana çıktı ve maç saatinde
karar verilecekti.Fedakarlık yaparak oynadı.Bıraktığı yerden devam etti.
Hırsını,yüreğini sahaya yansıttı,organizasyonu,blok,hücum,servis hepsinde çok iyiydi.8 sayısı var 5/4 hücum,4 blok.Etkili servisleri cabası.
Takım Kaptanı böyle olur işte.
* 2.set'ten bahsettim.HB özellikle ortaları çok iyi kullandı ve farklı önde götürdü.
Servisi sertleştirip,İvan'ın ve bloklarımızın sayesinde farkı erittik.
Marshall çok kötüydü.Hoca akıllı davranarak Rodrigo ile değiştirdi.Rodrigo oynadığı sürede çok faydalıydı.Farkın kapanmasında etkisi oldu.
Özellikle manşette çok iyiydi.6/-.% 83(67),4/2.% 50 hücum 2 sayı +2.
Hoca nedense 29-29'da tekrar Onu çıkarıp Marshall'ı aldı ve yanlış yaptı bence.
İyi oynuyordu.Marshall setin sonundaki hataları ile kaybettirdi.
Ondan önce de 32-31'de İvan tam bitirdi derken keskin çapraza auta vurdu.
Kahroldum o anda.Oradan zaten döndü 32-34 aldılar seti.
* Bu setten sonra 3.ve 4.setlerde özellikle bloklarda duvar ördük.İvan harikaydı.
* İvan zaman zaman yakışmayacak basit hatalar yapsa da müthiş bir silah.
Çokta arzulu ve istekliydi.Molalarda arkadaşlarına uyarılar yaptı durdu.
Maçı 32 sayı ile tamamladı.43/29.% 67 hücum bu seviyede bir maçta çok iyi.
8 hücum hatası var.7 tane de servis kaçırdı.
Bahsettiğim bazı yakışmayacak basit hataları bunlardan işte.
Ama tecrübesi ile ustalığı ile kırılma anlarında çok top öldürdüğü de bir gerçek.
* İvan'dan sonra zaman zaman kızdığım Marshall geliyor.Açıkcası gelecek sene için tereddütüm var.Rakamları gene iyi çıkmış ama sanki bana çok hata yapıyormuş gibi geliyor maç anında.19 sayı.24/15.% 62 hücum,4 blok sayısı.
Manşeti 34/4.% 71(53).3 servis hatası var.3 hücum hatası,3 blokta kalma.
Rakamları fena değil ama kritik hataları herhalde aklımda kalıyor.
Mesela servis karşılarken bel seviyesinde gelen topu parmakla almaya çalışıyor.
* Ortalarımızdan Emre ve Kemal'den Kemal daha iyiydi.
Emre 8 sayı.8/4 hücum,4 blok,Kemal 10/5 hücum ,4 blok.Fark yok gibi ama
Emre -1,Kemal +2 ile oynamış.Emre servislerde de kötüydü.12 servisin 4'ünü kaçırırken,Kemal 21 servis sadece 1 hata.
* Turgay hücumda % 29 ile oynasa da manşet'te iyiydi.23/3.% 74(48)
4 hücum,2 blok 6 sayısı var.Elinden geleni yapıyor.
* Libero Serkan 23/-.% 65(43) ile manşet almış,savunma ve dublajda da iyiydi.
* Manşetler enteresan çıkmış.HB'ın sadece 2 hatası var 88/2.% 80(67)
Bizim 8 hatamız var.88/8.% 69(49).Bizden çok iyi manşet almışlar ama
iyi oyun kuramamışlar.Özellikle Celitans ilk set hariç kötüydü.Zaten Serhat ile değiştirdi sonraki setlerde.% 34 ile hücum etmiş 16 sayısı var.6 hücum hatası,7 kez blokta kalması var.İvan 32 sayı,Celitans 16 sayı.
*Zaten bu kadar iyi manşetlerine rağmen yenilmelerinde bloklardaki 19-7'lik ezici üstünlüğümüz de önemli rol oynuyor.
* Artı hücumdaki % 58 -45'lik üstünlüğümüz.
* Halkankası Antrenörü Vujoviç her çareyi denedi,bir sürü oyuncu değiştirdi.
Celitans - Serhat ,Pasör Selçuk - Mustafa,Ender - Platenik,Resul - Sabit 
gibi değişiklikler yaptı ama çare bulamadı.
Bir sözüm de Özkan Hayırlı'ya.Hırsına bir şey dediğim yok ama hırsını ezikliğinle karıştırıp kin içinde oynamaya çalışmanı anlayamadım.Ekmeğimizi yedin,bu takımda Şampiyonluk yaşadın,olmadı yeniden seninle anlaşılmadı diye bu ne eziklik,kin,düşmanlık.Ağzından salyalar akıyordu bağıra bağıra,Ayıp Ayıp.
Ne oldu sonunda yırttın bir yerlerini ama nafile Özkan efendi.
* Eskişehir taraftarlarımız iyiydi ama bugün derbi de daha kalabalık olmalılar.
* TVF gene bir Skandal'a imza attı.Başka yer yokmuş gibi Bayanlar 2.Lig Terfi maçlarını da Eskişehir'e vermiş.Diğer Yarı Final maçı gs - Ziraatbankası'nı 12.00'da oynatıp,bizden önce 14.00'a Karayolları - Sarıyer Belediye maçı koymuşlar.Bu maç uzadı diye tam 1.15 dakika sonra 17.15 civarlarında başladı maç.Böyle rezalet olur mu ? Yayıncı kuruluş Sports TV'de iki satır bilgilendirme yazısı yazmaya tenezzül etmedi.Allahtan FB TV alt yazısından öğrenebildik.
* gs maçı zor geçecek.Dişli takım,derbi havası da olacak.
İnşaallah daha az hata ile kazanırız.3-2 olsun kupa bizim olsun.
BAŞARILAR DİLİYORUM.

Fenerbahçe Grundig Teledünya Türkiye Kupası ŞAMPİYONU : 3-1

Derbiyi kazandı, kupaya uzandı!

GALATASARAY YURTİÇİ KARGO: 1 - FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 

SALONEskişehir And. Ünv. 2 Eylül Kampüsü BESYO 

HAKEMLER: Azizi Yener- Salim Bektaş 

GALATASARAY YURTİÇİ KARGO: Kervin 21, Hidalgo 13, Erhan 12, Ulaş 4, Kemal 3, Murathan 4, Akif (L), Caner (L), Ahmet 2, Cem 1, Rivera 3 

FENERBAHÇE GRUNDIG: Emre 17, Arslan 6, Marshall 12, Kemal 7, Milnkovic 21, Turgay 10, Serkan (L), (Erden, Quiroga, 

SETLER: 20- 25, 25- 23, 23- 25, 17- 25 

SÜRE: 111Dk. ( 27- 30- 30- 24) 

İSTATİSTİK: 
SAYI: 85- 98 
RAKİP HATADAN SAYI: 22- 25 
SERVİS: 86- 97 
SERVİSTEN SAYI: 4- 9 
HATALI SERVİS: 12- 11 
HÜCUM: 103- 87 
HÜCUMDAN SAYI: 47- 50 
BLOKTAN SAYI: 12- 14 
MANŞET: 86- 74 
HATALI MANŞET: 10- 6 
(Tayyar Sümen - ajansspor.com)


* Takıma,teknik heyete ve destek veren taraftarlara tebrikler.
* Bu anlamlı kupa camiamıza Hayırlı Olsun.Anlamlı dedik çünkü Voleybol tarihinde ilk kez Fenerbahçe - G.Saray derbisi ile bir kupa maçı oynanıyor.
* Kupa kazanmak hele ki G.Saray'ı yenerek yani ''Terbiye ederek'' kazanmak çok güzel.
* Bir başka önemli nokta da şu ; bu sezon Fenerbahçe'nin 5 branşında Yurt içinde 2 Kupa kazandıran tek şube erkek voleybol takımımız.Sezon başında Süper Kupa'yı Arkas'ı yenerek almıştık.Bu da ikincisi.
Erkek ve bayan basketbol takımlarımız 2 kupa,bayan voleybol takımımız 2 kupa kaybetti.
Ne acıdır ki 5 şube içerisinde en az bütçe ve desteğe sahip şube erkek voleybol.
* Maça gelince ;
gs beklediğinden iyi oynadı.Özellikle Pasör Çaprazları Venezuela'lı Kevin Pinerua 
çok iyi oynadı.Bu kadarlık oyuncu değildi ama Porto Riko'lu Victor Rivera'yı transfer etmelerinden sonra pabucun pahalı olduğunu anlayınca forma girdi.
6 kez blokta kalması var ama % 56 ile 21 sayı ile en skorerleri oldu.
* İlk 2 set gs iyi başladı,iyi götürdü ancak 20'lerde üstünlüğü ele geçirdik.
2.setin sonunda Marshall'ın hataları ile seti verdik.
3.set'e 8-1 gibi harika bir başlangıç yapmamıza rağmen Arslan'ın yanlış adam tercihleri ve Marshall ve yerine giren Rodrigo'nun istenileni verememesi ile
yakalandık ve setin sonunda 21-19 geriye düştük.Set gidiyorken Kemal'in bloğu,Emre'nin servisi ve finalinde Arslan'ın ace'i ile kazanmayı bildik.
4.cü set gs direnmeye çalıştı 8-6,16-14 ile teknik molaları önde geçtikten sonra
setin sonunda ağırlığımızı koyarak farkı açtık ve kazandık.
* 2 günlük turnuvada İvan Miljkoviç açık ara domine etti ve seçim yapılmadı ama MVP oldu.Tam İvan Miljkoviç gibi oynadı.Çok istekli ve arzuluydu.Takıma aidiyeti de tamdı.Maç sonrası genç Berke gibi sevindi.
Dün 32 sayı ile oynamıştı bugün de % 62 hücumla 18,1 blok,2 servis 21 sayı ile oynadı.Bravo İvan.Mutlaka sözleşme yenilenmeli.
* 2.sıraya Arslan'ı koyuyorum.Sakatlığı nedeniyle 1 Ay'dır antrenman yapmamasına rağmen 2-3 antrenmanla fedakarlık yaparak oynadı ve başarılı oldu.Bugün belki de İvan'a fazla yüklenmemek için diğer arkadaşlarını oynatmaya çalıştı ama yanlış tercihler yaptı.İvan'ı kullanması lazımdı.
Dün 8 sayı ile oynamıştı bugün de 2/2 hücum,3 blok,1 servis 6 sayı ile oynadı.
* Üçüncü sıraya Turgay'ı koyuyorum.Pek çok kişinin transfer edildiğinde burun kıvırdığı ne işi var bu adamın bu takımda dediği Turgay sessiz sedasız iyi çalışarak hocasının gözüne girmeyi başardı ve Soner'i kesti.Oynadığı her maçta boyundan dolayı blok dezavantajı yaşamasına rağmen verebileceğinin en iyisini vermeye çalıştı.Mesela aynı durumdaki bayan takımındaki Yağmur bunu veremedi ve sıkıntı çektik.Turgay % 62 ile hücum etmiş.Çok iyi.8 hücum,2 servis sayısı var.Özellikle servisleri de etkiliydi.Bravo Turgay.
* Takımın manşeti 2 gün boyunca iyiydi.Dün de bugün de iyi rakamlar var.
74/6.% 66(49).Turgay 31/3.% 74(52),Marshall 21/1.% 76(57),
Serkan 15/1.% 67(53).Turgay manşeti üstlenmiş Bravo.
* Manşetimizle birlikte hücum yüzdemiz de 2 gün boyunca iyiydi.
Bugün de % 57 ile hücum ettik.gs ise % 46 ile hücum etti.Farklardan biri buydu.
* Bir diğer fark yaratan nokta Emre'nin performansıydı.Dün Emre daha durgundu.Bugün ise 7 blok toplam 17 sayı ile çok  iyi oynadı.
8/7.% 88 hücum,7 blok,3 servis 17 sayı.Aferin Emre.
* Diğer orta oyuncumuz Kemal'de 10/6.% 60 ile hücum etti,1 blok 7 sayı.
* Marshall beni deli etti.Dün de yazmıştım gelecek sezon için tereddütlerim var diye.Saç baş yolduruyor.Kendisine yakışmayacak basit hatalar yapıyor.
23/9.% 39 ile hücum etmiş,2 blok,1 servis 12 sayısı var.Ancak 5 hücum hatası,5 blokta kalma 10 hücum hatası var.- 5 ile oynamış zaten.
Seneye daha istikrarlı ve dinamik bir smaçör düşünülebilir.Adayım hocanın öğrencisi Arjantin'li Facundo Conte.
Dün Marshall yerine giren Rodrigo iyi oynamıştı ama bugün O da kötüydü.
* gs Pinerua,Hidalgo ve özellikle Murathan'ın enteresan servisi ile etkili oldu ama biz daha etkiliydik.4-9 servis sayıları.Bu da farklardan biriydi.
* Neticede bu sezon 2/2 yaptık kupa olarak 3.cü kupa için de rakiplerimize ciddi gözdağı verdik.
* Taraftarlarla ilgili bir şey söylemek istiyorum.Gördüğüm kadarıyla 2 gün boyunca 1907 Unifeb Anadolu ,Osmangazi ve Eskişehir GFB iyi destek verdiler ama zaman zaman kendi kendilerine sahaya hiç bakmadan eğleniyor gibiydiler.
Halbuki oyunu takip ederek etkilemeye çalışmaları daha doğru olur.
Buna dikkat etmeliler.Hepsine tebrik ve teşekkürler gene de.
* Yayıncı kuruluş Sports TV salondaki efekt mikrofonlarını bir avuç gs seyircisinin yanlarına koymuş bilerek ve sesleri daha çok çıkıyor gibiydi.Halbuki taraftar çoğunluğu bizdeydi ama sesimiz ekrana yansımıyordu.
* Şimdi sıra lig'te.Grubumuzda Arkas,İBB ve Sivas 4 Eylül Belediye var.
Mutlaka İlk 2'ye girmemiz lazım.TVF'nin gerzek statüsü burada da geçerli.
Yarı final gene tek maç ve bıçak sırtı.

22.(SON) HAFTA
4 Eylül Belediye - Fenerbahçe Grundig : 3-0
Arslan,Marshall'dan yoksun oynadığımız maçta çok kötü bir oyunla 
25-17,25-18,25-17 kaybettik.

PLAY OFF GRUBU 1.MAÇ

Fenerbahçe Sivas 4 Eylül Belediye’sini 3-0 mağlup etti.

FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 - SİVAS 4 EYLÜL BELEDİYE: 0

SALON: Çanakkale Anafartalar Salonu

HAKEMLER: Erdal Akınc- Salim Bektaş

FENERBAHÇE GRUNDIGEmre 9, Arslan 2, Marshal 13, Kemal 10, Miljkovic 8, Turgay 14, Serkan (L)

SİVAS 4 EYLÜL BELEDİYE: Kert, Murat 4, Cansın 5, Bergamo 11, Esat 1, Cüneyt 6, Selim (L), Alper 3, Sercan 3, Eser.

SETLER25- 19, 25- 10, 25- 18 

SÜRE: 66 Dk. (23- 20- 23 )

İSTATİSTİK
SAYI: 75- 47
RAKİP HATADAN SAYI: 19- 13
SERVİS:73- 49
SERVİSTEN SAYI: 7- 4
HATALI SERVİS: 11- 10
HÜCUM: 63- 74
HÜCUMDAN SAYI: 39- 25
BLOKTAN SAYI: 10- 5
MANŞET: 39- 62
* Maçı seyredemediğim için bir yorum yapamayacağım.
* İstatistiklere bakınca şaşırtıcı rakamlar görüyorum.
İvan 16/8.% 50 ile 8 sayıda kalırken,Turgay en fazla top alan oyuncu 
olarak 20/10 % 50 ile hücum etmiş,artı 4 servis sayısı ile 14 sayı ile takımın en skorer ismi olmuş.Aynı zamanda manşet'te 11/1.% 64(45) ile iyiymiş.
Böylelikle Turgay maçın adamı olmayı hak etmiş.Bravo Turgay.
* Turgay'dan sonra Marshall 13 sayı ile geliyor.12/9.% 75 ile hücum etmiş.
3 blok,1 servis sayısı var.Manşeti 13/1.% 46(38).
* Orta oyuncularımız da iyi oynamış.Kemal 9/7.% 78 hücum,2 blok,1 servis 10,Emre 5/5.% 100 hücum,3 blok,1 servis 9 sayı.
* Bloklarda 10-5,servis sayılarında 7-4 üstünlüğümüz var.

PLAY OFF GRUBU 2.MAÇ

Fenerbahçe - İBB : 3-1 ( Gruptan Çıktık) !!!

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 1 - FENERBAHÇE GRUNDIG: 3


SALON: Çanakkale Anafartalar Spor Salonu

HAKEMLER: İlhami Şenyurt- Temel Öneri

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: Hüseyin 1, Trommel 13, Fatih 2, Billings 30, Mustafa 5, İbrahim 6, Barış (L), Muhammet 7, Yankı 2, Antonovich 1, Murat 1.

FENERBAHÇE GRUNDIG: Emre 10, Arslan 7, Marshal 15, Kemal 9, Miljkovic 28, Turgay 4, Serkan (L), Ersin 1, Soner 2, Erden.

SETLER: 20- 25, 28- 26, 20- 25,26- 28

SÜRE: 114 Dk. (23- 34- 26-30 )

İSTATİSTİK:
SAYI: 94- 104
RAKİP HATADAN SAYI: 26-29
SERVİS:95- 103
SERVİSTEN SAYI:3- 8
HATALI SERVİS: 17- 15
HÜCUM: 106-92
HÜCUMDAN SAYI: 54- 52
BLOKTAN SAYI: 11- 16
MANŞET: 88- 77
HATALI MANŞET: 8- 3
(ajansspor.com - Tayyar SÜMEN)

* Tebrikler
* Kadro kalitesi olarak onlardan üstünsekte İBB ters gelen bir takımdı.O yüzden
zorlanacağımızı bekliyordum.Lig'te 1 kez de yenilmiştik zaten.1 gün önce de Arkas'a karşı da iyi oynayıp 3-2 kaybetmişlerdi.
* Pasör Hüseyin'in Billings'i çok iyi kullanması ile Amerikalı oyuncu bir nevi Fenerbahçe'den ayrılmasının intikamını alır gibi bir maç çıkardı.
Çok kuvvetli ve sert ama istikrarsız bir Pasör Çaprazı olarak tanıdığımız Brook
Billings karşısında İvan gibi bir dev'e karşı tam istikrar tutturacak maçı bulmuştu
ve düelloya girdi.% 62 ile hücum edip (45/28),2 blok,1 servis 31 sayı,+15 ile
çok iyi oynadı.Tek başına direndi diyebiliriz ama yetmedi tabii.
* Bize gelince ,dediğim gibi İvan, Billings'in karşısındaydı.% 60 (35/21) hücum,1 blok (Brook'a),7 servis sayısı 29 sayı ile takımın en iyisiydi.
Türkiye Kupasında gördüğümüz formunu sürdürüyor.
* Orta Oyuncularımız da iyi oynadı.Kemal 11/7.% 64 hücum,3 blok 10 sayı
Emre 9/5.% 56 hücum,4 blok,1 servis 10 sayı.
Arslan iyi manşet geldiği anlarda ortaları çok iyi kullandı.
* İBB etkili servis attı.O yüzden manşette sallandık.77/9.% 58(30)
Turgay 29/3.% 59(38),Serkan 16/2.% 69(25),Soner 16/3.% 38(19),
Marshall 15/1.% 67(27).% 30 ile mükemmel manşet düşük.
İBB özellikle Turgay'ın üzerine yıktı manşeti zayıf halka olarak gördüğü için.
Turgay çok zorlandı.Yerine giren Soner 3/2.% 67 ile hücumda kritik 2 top öldürdü ve takımı iyi ateşledi ama manşette O da zorlandı.
* Asıl ben Serkan'ı hiç beğenmedim.Çok kötüydü.Ne manşet,ne savunmada
top çıkaramadı.Zaten -4 ile en kötü puanı alan 2.oyuncumuz.Turgay -5.
* Marshall bildiğimiz gibiydi.Bazen kariyerine yakışacak havada uçarak vurduğu toplar,bazen lise voleybolcusu gibi hatalar.23/11.% 48 hücum,1 blok,1 ace 13 sayı ile oynadı.
* Bloklarda 13-9,servis sayılarında 9-4 üstünlüğümüz fark yarattı.
*Rakip hatalardan biz 31 onlar 23 sayı almış.
*İBB'nin manşeti bizden iyi.87/10.% 69(34)
* Hakemler kötüydü.İlhami Şenyurt her zamanki gibi.4.setin sonunda Marshall'a çaldığı top taşıma skandaldı.Hayati bir hataydı.Arslan çizgiyi geçiyor tamam da Hüseyin'in çizgi hataları hiç görülmedi.
* Çanakkale taraftarımız iyi destek verdi.Hepsine teşekkürler.
* Bugün Arkas ile grup liderliği maçına çıkacağız.Onlarda da Agamez var Billings gibi aşağı yukarı aynı özelliklere sahip.O da güçlü,sert iyi vuruyor ama istikrarsız,etkili servis atıyor.Ona ne kadar önlem alabilirsek rahatlarız.
Billings karşısında Turgay'ı bıraktı hoca ne düşündüyse,yanlıştı.1 kez İvan ile değiştiler İvan bloğu koydu.Agamez'in karşısına da Turgay'ı koymamak lazım.
İBB maçından daha çok zorlanacağımızı sanmıyorum.Lider bitirirsek diğer gruptan 2.gs yk gelecek.Halkbank'a göre daha iyi ama tek maç,derbi olması,taraftar gerginliklerini yansıması v.s. aman dikkat demek lazım.

PLAY OFF GRUBU 3.MAÇ

Fenerbahçe Grundig - Arkas : 3-1 (Lider Çıktık) !!!

FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 ARKAS SPOR: 1 
SALON: Çanakkale Anafartalar 

HAKEMLER: Onur Hoşnut- Salim Bektaş 

FENERBAHÇE GRUNDIG: Emre 6, Arslan 2, Marshal 16, Kemal 10, Miljkovic 20, Turgay 10, Serkan (L), 

ARKAS SPOR: Burutay 11, Ahmet 9, Agamez 22, Bravo 9, Emin 9, Ceyhun 1, Nuri (L), Gökhan 5. Hansen 1. 

SETLER: 25- 22, 25- 23, 25- 27, 26- 24 


SÜRE:107 Dk. (25- 26- 30- 26 ) 

İSTATİSTİK: 
SAYI: 101- 96 
RAKİP HATADAN SAYI: 37- 29 
SERVİS: 101- 97 
SERVİSTEN SAYI: 3- 3 
HATALI SERVİS: 17- 24 
HÜCUM: 101- 108 
HÜCUMDAN SAYI: 48- 50 
BLOKTAN SAYI: 13- 14 
MANŞET: 73- 83 
HATALI MANŞET:3- 3


 PLAY-OFF B GRUBU PUAN DURUMU: 
SIRA: TAKIMLAR: 0 G M AS VS P 
1- FENERBAHÇE GRUNDİG 3 3 0 9 2 9 
2 ARKAS SPOR 3 2 1 7 6 5 
3- İSTANBUL BŞB 3 1 2 6 7 4 
4- SİVAS 4 EYLÜL 3 0 3 1 9 0 

* Tebrikler takım,teknik heyet,taraftar.
* Dünkü İBB maçındaki kadar zorlanmayacağımızı düşünüyorum demiştim ama anlamsız set içi iniş-çıkışları ile rahat kazanacağımız maçı zora soktuk.
Öyle ki 3.cü set'te 16-11,23-19 ve 24-20 önden seti 24-26 verdik.Buna rağmen hiç moral bozmadan 4.cü sete çok iyi girdik,iyi götürdük gene 16-11 önde geçtik 2.teknik molayı ama bir kez daha daldık ve 21-18'den seti koparamayıp 24-24'te yakalandık.Neyse ki bu kez seti vermedik ve maçı da kazandık.
* Şu bir gerçek bir kez daha Play Off'lara iyi hazırlanarak ''Finallerin takımı''olduğumuzu gösterdik.10 gün önce Eskişehir'de Arslan ve Marshall'ın antrenmansız halde fedekarlığı ile tam hazır olmadan kazandığımız Türkiye Kupası ciddi özgüven getirdi.Sakatlıkların tedavi edilmesi ile de finallerde hep yaptığımız ''hesap ödetme''lere başladık.İBB ve Arkas'ı sıraya dizdik.
* 1.set'te çok iyi servis atarak başladık. 11-7 ve  13-8'den sonra daldık 16-17
geriye düştük.Bir atak daha Marshall'ın bloğu,Agamez'in auta vurması ile 20-17 öne geçtik.Ahmet Toçoğlu'nun etkili servisleri ile 21-20'e geldi.23-21 ve Kemal'in etkili servisinde Burutay'ın kaçan topuna İvan bitirdi 24-21 ve Turgay'ın bloğu ile 25-22 ile aldık bu seti.Etkili servis savaşları oldu.
7 hata yaptık serviste onlar 4 hatada kaldı ama oyunlarını da bozduk.
* 2.set başa baş gitti ama sonunda kopardık.15-15'den sonra Kemal'in etkili servis turu ile 19-15 öne fırladık.Bu set'te özellikle Marshall etkili oynadı.
* 3.cü ve 4.cü setleri yukarıda söylemiştim.Ateşle oynadık.
3.cü set'te 21-17 iken Hansen'in tribünden çıkardığı topta hakemin top taşıma vermemesi ve Emre'nin hücum hatası kırılma anıydı.22-17 olacakken 21-18 oldu.Artı 23-19'da Emre'nin kaçırdığı servis kırılma anıydı.
Gene 24-21'de Arslan'ın arka ortaya Turgay'a atması ve blokta kalması ha keza.
24-23'te Burutay servisleri tutturdu maalesef ve kaybettik.
* Genel olarak iyi maç oldu.Arkas 2+1 kuralının sıkıntısını çekti.Buna rağmen Glenn Hoag oyunu çevirmek için Pasör Ceyhun ve Bravo'yu çıkarıp ABD'li pasör Hansen ve Gökhan'ı aldı.Bunun faydasını da gördü.Özellikle 4.cü set'te Hansen etkili servis turu ile bizi iyi sıkıştırdı.
* Farklı öndeyken yakalanmamızda rakibin attığı etkili servis turunda ikili hücum turunda yakalanmamız ve bununla beraber 1 tane iyi manşet alamayıp side out yaptıramayarak servisi geçiremememiz rol oynadı.
Artı Arslan'ın İvan ve Marshall gibi 2 tane Dünya çapında garanti oynayabileceğin smaçörün varken macera aramaları da etken oldu.
Tamam oyuncuyu kazanmak için ısrar ediyor,İvan'ı yormamak için atmıyor falan desekte artık Turgay veya Ortadan oynanmayacak pozisyonlarda oldu.
Zaten iyi manşet geldiğinde özellikle Kemal ile ortayı kullanıyorsun.
At İvan'a gerisini düşünme.
* Biraz da şans işi.3.cü set'te bahsettiğim 23-19'dan yakalanmamızda Burutay'ın etkili servislerini tutturması başımıza bela oldu.Halbuki Burutay maç boyunca tam 7 servis kaçırdı ama işte o turda kaçırmadı ve seri tutturdu.
Aynı şekilde 4.cü setin sonunda da Hansen'in servis turunda sıkıştık.
* Etkili servis savaşları oldu dedik.İki takımda manşet'te aşağı yukarı eşit.
Bizim 73/3.% 68(51),onların 83/3.% 69(55).
Biz de dün olduğu gibi manşet yükünü gene Turgay çekti.30/2.% 63(50),Serkan 22/-.% 68(50),Marshall 21/1.% 76(52) ile manşet aldı.
Arkas'ın bizden biraz daha iyi olmasının sebebi Nuri'nin 32/-.% 75(62) ile manşet almasıydı.Burutay Pasör Çaprazı orijinli olmasına rağmen zorunluluktan manşet alan smaçörlüğe soyundu.27/1.% 59(48).Bravo 10/-% 80(70)
* Dün İvan - Billings düellosu olmuştu bugün de beklendiği gibi İvan - Agamez düellosunu izledik.İvan 37/18.% 49 ile hücum etti.3 hücum hatası,4 blokta kalması var.1 blok,1 servis 20 sayı ile oynadı.Agamez 42/20.% 48 ile hücum etmiş.5 hücum hatası,6 blokta kalması var.2 blok 22 sayı.5 servis hatası var.
İkisi de +6 ile oynamışlar.

* Marshall kötü başlamasına rağmen düne göre daha iyi oynadı.23/10.%43 ile hücum etmiş.6 hücum hatası var.5 blok,1 servis 16 sayısı var.
Manşeti de 21/1.% 76(52).Özellikle kritik anlardaki hücumdaki bitiriciliği ve 5 kritik bloğu ile fark yarattı.
* Orta oyuncularımızdan Kemal geçen yıl ki ''Muhteşem Kemal'' formunu bulmuş gözüküyor.Sezon boyunca zaman zaman sakat sakat oynamadığından formunu bulamamıştı ama Play Off'larda hatta Türkiye Kupasında döndü.
Bugün de 11/7.% 64 hücum,1 aut,1 blokta kalması var.3 blok ve servis sayısı olmamasına rağmen etkili servisleri ile çok faydalı oldu.Özellikle 2.setin sonunda
24-23 iken bitirmesi ile 25-23 seti getirdi.
Emre ise pek  iyi değildi.10/4.% 40 ile hücum etti.1 blok,1 servis sayısı var.
Serviste tutturduğu seriler oldu ama 5 hatası da var.

* Turgay gene elinden geleni yaptı.16/8.%50 hücum,2 blok 10 sayısı var.İyi.
Sadece hücumda 2 aut,3 blokta kalması ile 2 servis hatası var.
Manşeti de yükü çekmesine rağmen 30/2.% 63(50)
* Arslan 1 blok,3/1 hücum 2 sayı ile oynadı.Çok cesur oynatıyor doğru ama bazen garanti aramalı.Takıntıları var.Macera aramaya gerek yok.
* Bloklarda 13-14 Arkas üstün.Bizden Marshall 5,onlardan Ahmet 4 blok.

* Serviste iki takımda çok asıldı 3'er ace'leri var ancak servis hatalarındaki 17-24'lük fark bize ciddi avantaj sağladı.Biz de Emre 5,onlarda Burutay 7,Agamez 5 hata ile oynadı.
* Rakip hatalarından biz 37,onlar 29 sayı almış.
* Hakemler çok ciddi hata yapmadı ama çizgi hakemleri kötüydü.Bir de 2.hakem Salim Bektaş'ın 4.cü setin sonunda Marshall'a verdiği çizgiyi geçti hatalı kararını kimse anlayamadı.Tekrarlarda bile bir şey yoktu.
* Salon taraftarlarımızla doluydu.Arkas anlaşılan Çanakkale'ye şimdilik para ile adam tutup getirememişti,finallerde getirirler.
Bize destek veren taraftarlarımıza teşekkürler.
* Yarı finalde tek maç G.Saray YK ile eşleştik.Gündüz Maliye Milli Piyango Halkbank karşısında 3-1 kazanması gereken maçta setler 1-1 iken 3.cü set'te önde götürdüğü,set sayıları attığı seti 31-29 kaybedince rakibimiz olamadı.
Açıkcası gs'den çekindiğimden değil Maliye'yi isterdim.
Kağıt üstünde gs'den iyi kadroyuz,üstünüz ama derbi maçı,tek maç, stress,taraftar olayları derken sıkıntı doğmaz inşaallah.
Fenerbahçe Universal'in başına gelen talihsizlik umarım bu kez gelmez.
Başarılar diliyorum takıma,finale çıkacağımıza inanıyorum.

PLAY OFF YARI FİNAL MAÇI

Fenerbahçe Grundig ''Klasik Terbiye İle '' Finalde : 3-0 !!!




FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 GALATASARAY YURTİÇİ KARGO: 0

SALON:
 Çanakkale Anafartalar

HAKEMLER: Aziz Yener- Bayram Dikmentepe

FENERBAHÇE GRUNDIG: Marshal 13, Kemal 4, Miljkovic 12, Turgay 7, Emre 7, Arslan 3, Serkan (L), Ersin 1

GALATASARAY YURTİÇİ KARGO: Kervin 5, Hidalgo 13, Erhan 6, Ulaş 1, Kemal 5, Murathan 6, Caner (L), Akif (L) Cem, Rivera 1, Caner, Ferhat.

SETLER: 25- 16, 25- 23, 25- 17

SÜRE: 79. (23- 31- 25)

İSTATİSTİK:
SAYI: 75- 56
RAKİP HATADAN SAYI: 30- 19
SERVİS:73- 58
SERVİSTEN SAYI:3- 3
HATALI SERVİS: 11- 15
HÜCUM:57- 71
HÜCUMDAN SAYI: 32- 29
BLOKTAN SAYI: 12- 5
MANŞET: 43- 62
HATALI MANŞET:3- 3
(ajansspor.com - Tayyar Sümen)


* Tebrikler takıma,teknik heyete ve taraftara.
* Beklediğimden daha kolay kazandık.gs sadece 2.set'te Hidalgo'nun yüksek performansı ile direnebildi.1.ve 3.setlerde kontrolümüzde götürüp,vurup geçtik.
* Böylelikle geçen sezon Şampiyon olmamıza rağmen 2 kez kaybettiğimiz için içimizde burukluk yaratan ufak bir hesabı çok feci kapatmış olduk.
Çünkü bu sezon gs'yi 4 kez yendik.2 normal lig sezonu maçı,1 Türkiye 
Kupası Finali,1'de bu maç.Yani ''Terbiye Mevsimi bereketli geçti'' :))
* Takımın ritmi,havası iyi durumda.Arslan ve Marshall'ın da iyileşmesi ile tam zamanında formumuzu bulduk.Tek sorun set içinde fark yaptığımızda rahatlamanın getirdiği konsantrasyon bozukluğu ile keskin düşüş yaşayıp yakalanmamızdı.Bu maçta bunu da görmedik.
* İstatistiklerden de görüleceği üzere bariz fark yaptık.Kağıt üstündeki
 kadro kalitesi üstünlüğümüzü parkeye yansıtmasını bildik.
Biz +17 ile oynarken gs -7 ile oynamış.
* Hücumda % 56 ile oynadık.Arslan bu kez ortaları daha az 
düşünerek köşelerden oynattı.İvan % 50 (18/9) ile,Marshall % 62 
(21/13) ile,Turgay % 60 (10/6) ile oynarken Emre % 50 (2/1),Kemal % 33 (3/1)
ile oynamış.Daha az top almışlar.Marshall en etkili isim oldu.
* Manşetimiz de özellikle Serkan'ın iyi oynaması ile 43/3.% 70(58) ile iyiydi.
Serkan 13/-.% 92(77),Turgay 18/2.% 61(44),Marshall 11/1.% 55(55)
* Bloklardaki 12-5'lik üstünlüğümüz farkı getiren en önemli noktaydı.
Emre tam 6 blok ile yarısını yapmış.Bravo Emre.
* Serviste de etkiliydik.3 servis sayımız var ancak tam 73 servis attık,gs 55.
Özellikle İvan,Turgay ve Kemal uzun seriler yaptılar.
* Rakip hatalardan 30 sayı aldık,gs ise 19.
* Kısaca özetlersek ;
- İvan'ın ustalığı
- Marshall'ın hücum etkinliği
- Emre'nin 6 bloğu
- Serkan'ın 13/-.% 92(77) manşeti
- Turgay'ın ekstra katkısı
- bloklardaki 12-5 üstünlüğümüz
* Turgay'a ayrı paragraf açmak istiyorum.Kısa boyu ve diğerlerinden 
daha geride kariyerine rağmen müthiş sıçrama kabiliyeti,zekası ile bu 
Tokat'lı Anadolu çocuğu her maçta elinden gelenin en iyisini sahaya yansıtıyor.
Bugünde çok katkı yaptı.Özellikle 3.setin 22.sayısına dikkat edin.
Müthiş bir defans ile çıkardığı topu gene kendisini mükemmel bitirişi 
maçın görüntüsüydü.
* gs antrenörü Işık Menküer her şeyi yaptı ama çare bulamadı.
Çift libero ile oynuyor zaten.Manşet'te Caner,defansta 
Akif sahada oluyordu.Pasör Çaprazı Kemal'i smaçör oynatıyorlar
 hücum etkinliğinden yararlanmak için zorlanıyor.
3.cü set'e Kemal'i çapraza çekerek,Kevin Pinerua'yı dışarı alıp Rivera'yı 
oyuna alıp smaçör oynattılar ama gene olmadı.
* Hakemler iyi maç yönetti.
* Taraftarımız başından beri çok iyi götürüyor.Bugünde çok iyiydiler.
Sayıca üstündük zaten,sahadaki üstünlüğü tribünlerde
de gösterdiler.Teşekkürler.
* Finalde rakibimiz Arkas oldu.Herkes Halkbanka'sını bekliyordu ama Arkas
Avrupa kupaları tecrübesi ve alternatifli kadrosunu iyi kullanarak ligi 1.bitiren
rakibini 3.cü bitirmesine rağmen elemiş oldu.
* Zor bir seri olacak.İyi servis atan bir takım Arkas.Burutay'ın
 performansı Agamez - İvan düellosundan sonra belirleyici olacak.
Tabii Liberolar Nuri ve Serkan'ın,ortaların,Marshall'ın performansları
 da aynı şekilde.
* İyi durumdayız ,zor olmasına rağmen bir kez daha Arkas'ı alt edeceğimize inanıyorum.Başarılar diliyorum takıma.

PLAY OFF FİNAL 1.MAÇI

Final 1.Maç : Arkas - Fenerbahçe Grundig : 0-3 / (1-0 Öndeyiz) !!!



ARKAS SPOR: 0 - FENERBAHÇE GRUNDIG: 3 

SALON: Çanakkale Anafartalar 

HAKEMLER: Aziz Yener- Sevda Güler 

ARKAS SPOR: Ceyhun, Burutay 6, Ahmet 6, Agamez 16, Bravo 11, Emin 4, Nuri (L), Hakkı, Gökhan 1. Hansen 

FENERBAHÇE GRUNDIG: Turgay 7, Emre 9, Arslan 3, Marshal 12, Kemal 4, Miljkovic 14, Serkan (L), Ersin. 

SETLER: 26- 28, 17- 25, 20- 25 


SÜRE: 80 Dk. ( 31- 23- 26 ) 

İSTATİSTİK: 
SAYI: 63- 78 
RAKİP HATADAN SAYI 19- 29: 
SERVİS: 65- 76 
SERVİSTEN SAYI:5- 6 
HATALI SERVİS: 17- 13 
HÜCUM: 70- 60 
HÜCUMDAN SAYI: 35- 34 
BLOKTAN SAYI: 4- 9 
MANŞET: 63- 48 
HATALI MANŞET:6- 5  

(ajansspor.com - Tayyar Sümen)


* Takıma,teknik heyete ve taraftara tebrikler.
* Beklediğimden kolay geçti.Sadece 1.setin sonunda Bravo'nun servis turunda
fena sıkıştık.(Bravo daha sonra bir daha servisi tutturamadı zaten)
1 manşet alıp side out yaptıramadık.Neyse ki Emre'nin etkili servisleri ve Muhteşem Kemal'in bloğu ile seti kaptırmadık,aldık.
* Takım ritm buldu,hazır durumda demiştik.Perşembe günkü gs maçında kaldığımız yerden devam ettik.Hız kesmedik.

* Takımın ne kadar hırslı,arzulu ve maçı ne kadar istediği tribünlere,reklam panolarına giden toplara 3 kişinin koşmasından,2.06'lık İvan'ın kendini yerden yere atarak çıkardığı toplardan görülüyordu.Hele 3.cü setin 18.sayısını aldığımızda sevinci görülmeye değerdi.Çıkardığı zor topu gene kendisi blokla sayı aldı.Çok zor topları öldürdü.
* Arkas geçtiği Halkbank maçında çok iyiydi.İyi de kadroya sahip.O yüzden 
zor bir maç bekliyordum,ama biz fırsat tanımadık onlara.Artık Arkas maçları bizim için futboldaki gs maçlarına döndü.Bizden çok çekiyor Arkas :))
* Tabii şu da bir gerçek,hoca da Arkas'a iyi çalışmış - zaten çok iyi tanıyoruz - 
verdiği direktifleri ile sonuç aldık.Molalarda bile direktiflerini spiker aracılığıyla duyduk.Agamez'e önlem almamız gerekiyordu,mümkün olduğu kadar durdurmaya çalıştık.Gene de % 56 (27/15) ile hücum etmiş,4+2=6 hücum hatası,1 servis 16 sayı ile en skorer oyuncuları oldu.

Burutay bugün kötüydü.16/5.% 31 ile hücum etmiş,3 aut,5 blokta kalması var.
1 blok toplam 6 sayıda kaldı.4 servis hatası var.Halbuki HB maçında çok iyi oynamıştı.Manşet'te de 30/1.% 50(43) ile oynamış.Sanırım hafif sakatlığı ile oynadı.Düşük performansı tabii bizim için iyi oldu.
Agamez'den sonra ayakta kalan isim Bravo oldu.14/7.% 50 hücum,2 blok,2 servis 11 sayı.7 sayısını zaten 1.set'te aldı.Manşeti de 8/1.% 38(25).
* Bize gelince ; tecrübeli dünya yıldızlarımız İvan ve Marshall takımı sürüklediler.
İvan 16/10.% 62 ile hücum etmiş,1 aut,1 blokta kalması var (sanki daha fazlaydı),2 blok,2 servis sayısı toplam 14 sayı ile oynamış.
Marshall ise 19/11.% 58 ile hücum etmiş,2 aut,2 blokta kalması var.1 servis 12 sayısı var.Bloğu yok gözüküyor ama sanki var gibiydi.
(İstatistikler Arkas stafından)
* Turgay gene elinden geleni yaptı.Manşet'te zorlansa da hücumda kritik toplar öldürdü ve iyi servis serisi yaptı.10/5.% 50 ile hücum etmiş.1 aut,1 blokta kalması var.2 servis sayısı toplam 7 sayısı var.
Manşeti ise 18/2.% 28(22).Bu kadar düşük olmaması lazım zorlansa da.
Arkas istatikçisi çok cimri davranmış ya da kötü niyetli :))
* Orta oyuncularımızdan bu kez Emre ,Kemal'e göre hücumda daha etkili oldu.
Emre 7/5.% 71 ile hücum etmiş.3 blok,1 servis 9 sayısı var.
Kemal ise 5/1.% 20 ile hücum etmiş.3 kritik bloğu ile 4 sayı ile oynamış.
* Arslan bildiğimiz gibi oynadı.İyiydi ama o zaman zaman yaptığı yanlış tercihini gene yaptı.3.set'te 4 sayılık fark 3 sayı kapandı bu yüzden mesela.2 numaraya İvan'a atacakken 4 numaraya Turgay'a attı ve bokta yakalandı Turgay.Bir sonraki hücumda ise 2 numaraya İvan'a attı ve bitirdi.1 tur önce atması lazımdı.
Arslan maçı 3 sayı ile bitirdi.3/2 hücum,1 blok.1 tane klasik eski numara ile genç Hakkı'yı avladı topa dokunmadan.
* Liberomuz Serkan bu maçta iyiydi.Manşeti düşük gözüküyor ama savunmada iyiydi.Üst üste çıkardığı 2 müthiş smaç var mesela.
* Manşetimiz düşük.Özellikle pozitif manşetimiz.% 46(27).48/5 hata.
Arkas'ın ise % 46(40)
* Servislerde etkiliydik ama çokta kaçırdık.13 hatamız var,6 servis sayımız.
1.set'te 7 servis kaçırdık.Özellikle setin sonlarında kaçırmamak lazımdı.23-19'da mesela Marshall dışarı attı.Sonra 24-20'den Bravo'nun etkili servis turunda sıkıştık ve 24-24'ye geldi maç.
İşte o yüzden set sonlarında servis kaçırılmasına çok kızıyorum.Bazen riske girmeden bloğa şans tanımak veya rakibin hücum hatası yapmasını beklemek lazım.
Arkas bizden daha çok kaçırdı ve daha az ace yaptı ama geriden geldikleri için
risk almak zorundalardı.17 servis hataları,5 servis sayıları var.
* Bloklar.9-4 öndeyiz bloklarda.Blokörlerimiz Emre ve Kemal 3'er blokla
görevlerini çok iyi yaptılar.Farkı getiren noktalardan biriydi bloklar.
* Rakip hatalardan biz 29 sayı alırken,onlar 19 sayı alabildi.
Biz +1 onlar -18 ile oynadılar.
* Yalnız dikkat ettiğim bir nokta var,açık ve zor toplarda hep sayı aldılar,hata yaptık.Buna dikkat etmeliyiz.Biz de zor topları öldürdük ama onlar daha çok.
* Kısaca farkın sebepleri ; 
- Takım olarak daha hazır ve daha çok isteyen olmamız.
- İvan ve Marshall gibi dünya yıldızlarımızın etkili performansları.
- Serkan'ın defansı.
- Emre ve Kemal'in blokları.
- Emre'nin etkili orta hücumları.
- Takım olarak etkili servis atmamız.Özellikle Turgay.
- Takım savunmamız.
- Arkas'ta Burutay'ın kötü performansı.
Tek sıkıntımız düşük pozitif manşet ve ilk set'te kaçan 7 servisimiz.
* Maçta çok güzel enstanteler vardı.Keşke erkek voleybol maçlarına video işleri ile ilgili arkadaşlar biraz ilgi gösterse de o görüntüleri kaydedebilselerdi,biz de arşivimize alabilseydik.
* Hakemler.Zaman zaman hatalı kararlar verdiler.
 1.set'te dışarıdaki topa içeride dediler ve 15-16 2.teknik molaya önde girdi Arkas mesela.Kritik hataydı.1 sayı 2 sayılık diferans yaratıyor çünkü.
Arkas'lı oyuncuların aşırı gergin olmaları,her pozisyona itiraz etmeleri de artık alıştığımız ama etik ve hoş olmayan görüntülerdi.
* Taraftar.Arkas İzmir ve Bursa'dan 3 Otobüs çalışanlarını toplayıp getirmişti.
Başlarda bizim önceki maçlardaki organize gruplarımızın gerek asıl yerlerinde olmamaları,gerekse de sayıca az olmaları nedeniyle sesleri çok çıktı.Bu sesleri duyduktan sonra münferitlerimizin de gaza gelmesi ile biraz toparladık.
gs maçındaki tribün yoktu maalesef.Münferit gelenler en azından alkış,ıslık yapmalı,sessiz sedasız oturmamalılar.
* Şimdi Pazartesi artık kupaya son adım kaldı.Şu anki görüntü bir aksilik olmazsa Şampiyonluğu alacağımız yönünde ama hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz.Arkas'a değişik obsiyon kullanma imkanı yaratan ABD'li pasör Hansen ülkesine Milli takım kampına gittiği için bu maçta olmayacak.
Bu demektir ki Ceyhun sürekli oynayacak.Glen Hoag'un hamle yapma fırsatı olmayacak.Pasör değişikliği ile oyuna müdahale edebiliyordu.
Ayrıca Burutay'ın sakatlığı ciddiyse o zaman işleri daha zor olacak.
Sadece Agamez'e ve biraz da Bravo'ya endeksli kalacaklar.
Hansen yerine 1 yabancı kadroya alabilirler.5.yabancıları kadrola 12'ye indirildiği için dışarıda kalmıştı.Perrin mi yoksa Duff'mu dışarıda kaldı bilemiyorum.Perrin smaçör olduğu için kadrodadır.
Bu ikisinden biri +1 olarak Pazartesi kadroda olacak.
* Sonuçta inşaallah Pazartesi işi bitireceğiz ve sezonu 3 kupa ile kapatacağız.
Tek üzüntümüz Avrupa Kupaları.Hiç olmazsa CEV Cup'ta final oynamalıydık.
Polonya takımına karşı işte hep krize girdiğimiz serileri orada da yaptığımız için 
16-11 önde girdiğimiz 2.teknik mola sonrasında set kaybettik.
Artık bu kadro korunup iyi takviyelerle seneye Avrupa da da başarılı oluruz.

PLAY OFF FİNAL 2.MAÇI

Arkas - Fenerbahçe Grundig : 3-0 (Yakışmadı) !!!



ARKAS SPOR: 3 - FENERBAHÇE GRUNDIG: 0 


SALON: Çanakkale Anafartalar 

HAKEMLER: Ozan Sarıkaya- Ebru Meriçkan 

ARKAS SPOR: Ceyhun 1, Burova 7, Ahmet 3, Agamez 24, Burutay 16, Emin 5, Nuri (L), Hakkı, Eren 

FENERBAHÇE GRUNDIG: Emre 4, Arslan 3, Marshal 6, Kemal, Miljkovic 17, Turgay 11 Serkan (L), Ersin .
 
SETLER: 25- 22, 25- 21, 25- 21 


SÜRE: 78 Dk. ( 28- 24- 26 ) 

İSTATİSTİK: 
SAYI:75- 64 
RAKİP HATADAN SAYI 19- 23 
SERVİS: 73- 66 
SERVİSTEN SAYI: 6- 2 
HATALI SERVİS: 11- 12 
HÜCUM: 73- 73 
HÜCUMDAN SAYI: 41- 36 
BLOKTAN SAYI: 9- 3 
MANŞET: 54- 62 
HATALI MANŞET:2- 6  
(ajansspor.com - Tayyar Sümen)


* Maalesef bir ''Fenerbahçe Genetiği'' olan ''Acıdan geçmeyen zaferler makbul değildir'' gene hortladı.Bir Şampiyonluğumuz,kupamızda da rahat olsun ama ne hacet,olur mu hiç ? :((
* 1.Maçtan sonra şunu yazmıştım ;
* Şimdi Pazartesi artık kupaya son adım kaldı.Şu anki görüntü bir aksilik olmazsa Şampiyonluğu alacağımız yönünde ama hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz. 

Maalesef görüntüyü tersine çevirdik kendi ellerimizle.Evet kağıt üstünde onlardan iyiyiz ama parkeye yansıtamazsan ne hükmü kalır ?
* Tanınmayacak kadar kötüydük takım olarak.Kendi oyunumuzun yarısını  bırakalım 3/1'ini bile oynayamadık.O yüzden Arkas çok iyi gözüktü.
* Ölüyü diriltmekte üstümüze yoktur zaten her branşta.Gene öyle oldu.
Adamlar neredeyse havlu atmıştı.ABD'li pasörleri Hansen seri bittikten sonra 3 gün sonra gidebilecekken dün ülkesine milli takım kampına gitmişti.Maç öncesi ve 20-17'ye kadar maç boyunca Arkas'lı oyuncuların görüntüleri mum gibiydi,bitse de gitsek havasındaydı ama her zaman olduğu gibi ve bu sıkıntı yüzünden çok set ve maç,tur kaybettiğimiz gibi 20-17'öndeyken gene bir turda
sıkıştık ve bir tane manşet alamadık 21-20 öne geçti adamlar ve seti de 25-22 aldılar.8-2'lik bir seri bu yemek bu seviyedeki bir takıma yakışır mı ?
* Sonrasında da adamlar dirilmişken bizim üstümüze ölü toprağı atılmış gibiydi.
Yakışmayacak,beklenemeyecek amatörce hatalar yaptık ve akibet belli.
* Evet bu takımın kredisi var,bir yenilgi ile - finallerde ilk yenilgi - fazla eleştirmek,yüklenmek doğru değil ama ''böyle oynayarak kaybetmek'' kötü.
* 1.set'te Marshall faciaydı.Ortadan sıfır hücum ettik.İşin kötüsü bu maç boyunca devam etti.
* Zaten rakamlar gösteriyor uzun uzadıya analize gerek yok.
Marshall -6 ile oynamış.% 29 pozitif manşet.% 45 hücum yüzdesine de şaşırdım.
Kemal 7/0 hücum.Şok yani ve -7 ile oynamış.
Emre -5 ile oynamış.Sadece 5/2 hücumu var.Allahtan 2 blok yapmış.
* Blok demişken en iyi özelliklerimizden biri bloklarımız sadece 3'te kalmış.
2 Emre,1 tane de Turgay'ın Agamez'e yaptığı bok.
Eeeee blok koyamazsan Agamez'de ,Burutay da coşar tabii.
* Ayakta kalanlar % 55 ile hücum eden İvan (17 sayı) ve Turgay.
Turgay en iyi hücum eden isim olmuş.14/9.% 64,1 blok,1 servis 11 sayı.
Manşeti de 27/2.% 59(48) ile fena değil.
* Marshall 6,Emre 4,Kemal 0 sayı.Blok sayısı 3,servis sayısı 2.
Arkas'ın ise blok sayısı 9,servis sayısı 6.
* Biz -14 ile onlar + 14 ile oynamış.Tablo ortada.
* İlk maçta tersi vardı ama Halkbank maçında çok iyi oynayan Arkas'ı biz iyi etüd edip durdurup,kendi oyunumuzu oynayarak yenmiştik.Bugün ise biz hiç bir şey yapmadan yenildik.
* Kazandığımız maçlarda hep yazdığımız Arslan'ın tercihleri bu kez başımıza iş açtı.Kritik yerlerde hala Ortadan ve Turgay'dan oynama ısrarı niye anlamıyorum.Ceyhun sürekli Agamez'den oynadı ve % 64,24 sayı + 13.
* Bir de hocayı eleştirmek istiyorum.Marshall kötüyken ve manşet'te kıstırılmışken neden Rodrigo veya Soner'i almadın hocam ?
Tamam Marshall'ı kenara aldığında ne zaman gireceğim diye başının etini yiyor sürekli ama duygusal olma,cesur ol hocam.
* Neyse ne yazsak hepsi boş artık.İşi sıfırladık,filmi başa sardırdık.
Arkas Çarşamba'ya kadar saha dışında nasıl çalışacaktır tahmin ediyoruz.
Şu maça bile ilk kez duyduğum Ozan Sarıkaya isimli tecrübesiz bir baş hakem atanması da çok ilginç geldi.Çarşamba İlhami'yi verirler.
* Bu maçtan dersler çıkarıp,hataları çalışmak ve Çarşamba işi bitirmeliyiz.
Ama artık her şey ortada ve hiçte kolay olmayacak maalesef.

PLAY OFF FİNAL 3.MAÇI

Arkas - Fenerbahçe Grundig : 0-3 - ŞAAMMMMPİİİİİİYOOONNNN !!!

Arkas Spor: 0 - Fenerbahçe Grundig: 3 

Salon: Anafartalar 

Hakemler: Aziz Yener xxx, Onur Hoşnut xxx 

Arkas Spor: Ceyhun xx, Bravo xx, Ahmet xx, Agamez xx, Burutay xx, Emin xx, (Nuri xx, Hakkı xx, Eren xx) 

Fenerbahçe Grundig: Emre xxxx, Arslan xxxx, Marshall xxxx, Kemal xxx, Miljkovic xxxx, Turgay xxx, (Serkan xxx, Erden xxx, Ersin xxx, Hakan xxx) 

Setler: 23-25, 20-25, 21-25 

Süre: 81 dakika (28, 26, 27) 

İSTATİSTİK: 
SAYI:64- 75 
RAKİP HATADAN SAYI 25- 20 
SERVİS: 66- 73 
SERVİSTEN SAYI: 2- 3 
HATALI SERVİS: 11- 15 
HÜCUM: 72- 68 
HÜCUMDAN SAYI: 33- 41 
BLOKTAN SAYI: 4- 11 
MANŞET: 58- 55 
HATALI MANŞET: 3- 2  

(ajansspor.com - Tayyar Sümen)



ŞAAAAMMMPPPPİİİYOOONNNN!!!!!!!!!!!!
 * Tebrikler teknik heyet,tebrikler oyuncularımız,tebrikler büyük taraftarımız.
* Allaha şükürler olsun ''Anamızın Ak Sütü gibi helal'' Şampiyonluk kazandık.
Camiamıza Hayırlı Uğurlu Olsun.
* Emeği geçen herkesi en başta büyük pay sahibi Başkanımız Aziz Yıldırım'dan 
Antrenman salonumuzun temizliğini yapan görevlimize kadar herkesi kutluyorum.
* Evet Başkanımız Aziz Yıldırım sayesinde bu güzel başarıları yaşıyoruz.
Görevi süresince amatör branşlara büyük önem verip,yatırımlar yaptı.
Voleybola da aynı şekilde.Ve bu sayede FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ Voleybola da damgasını vurdu.Son 5 sezonda 4.cü kez,üst üste 3.cü kez Şampiyon oluyoruz.1 tane İBB'ye 1-0 önde olduğumuz seride Arslan'ın talihsiz sakatlığı ile kaptırdığımız Şampiyonluk var.Onu da alsaydık 5 sene üst üste olacaktı.
Bu büyük başarının mimarı Aziz Başkan'a saygı ve minnetle selam olsun.
* Ayrıca 5 şube içerisinde en az destek ve ilgi gösterilen şube bu şube.
15 milyonluk İstanbul'da bu takım hep üvey evlat muamelesi gördü.Bir avuç taraftara oynadı.Allahtan 3 kupa Ankara-Eskişehir-Çanakkale gibi İstanbul dışındaki Anadolu şehirlerinde oynandı da taraftar desteği görebildik.
* Sponsorumuz GRUNDİG'e ayrı ve özel teşekkürler.
* Sezonun değerlendirmesini ayrı yapacağız.Sezonu 3 Kupa ile - Süper Kupa (Ankara'da),Türkiye Kupası (Eskişehir'de) ve Lig Kupası (Çanakkale'de) - kapattık.Tek üzüntümüz Avrupa'da istediğimizi yapamamak.Onda da maalesef geçen yıl olduğu gibi İvan Miljkoviç'in talihsiz sakatlığı - geçen yıl Tours maçı öncesi - ile 2 Novosibirsk maçlarında oynayamaması büyük etken oldu.
Zaten zor bir gruptaydık.Artı sezona ve Avrupa maçlarına çok iyi başlayıp,form tutmuşken FIVB'nin lanet olası Milli takım turnuvaları nedeniyle ara verilmesi
hızımı kesti.Aradan sonra o sakatlıkla birlikte havamızı kaybettik.
* Maça gelince ; 
Önceki maçta dediğimiz gibi ''kendi oyunumuzu oynayarak'' kazanmasını bildik.
Kaybettiğimiz maçta tanınmayacak kadar kötü oynamıştık,kapasitemizin 3/1'ini oynamıştık.Bunda 1-0'ın rahatlığı ile birlikte gereksiz Şampiyonluk stresine girmemiz,Arkas'ın da kaybedecek bir şeyleri olmamasının rahatlığı neden olmuştu.
* İyi hücum ettik,bu kez bloklarımızı iyi yerleştirdik,etkili servis attık,daha iyi manşet aldk,iyi defans yaptık yani voleybolun gereklerini yerine getirdik.
* Rakamlarda bunu gösteriyor zaten.
Biz +6 ile onlar -4 ile oynamış.
Biz % 61 ile hücum ederken,Arkas % 47 ile,bloklarda 10-4 üstünüz.
Manşetimiz 55/2.% 62(47),onların 58/3.% 57(38).Ace 3-2.
* İvan ve Marshall klaslarını konuşturdular.
Önceki maçta verimsiz oynayan Marshall bu maçta çok iyiydi.Bence İvan'dan daha az sayı yapmasına rağmen maçın adamıydı.% 65 hücumla 15,2 blok toplam 17 sayı.Manşet'te 9/-.% 56(44).+8 ile oynamış.
* İvan ise % 55 hücumla 18,1 blok,1 servis 20 sayı ile oynamış.+6.
İyi tedbir almaya çalıştıkları için biraz fazla hata yaptı.5 aut,3 blokta kalması 8 hücum hatası var.
* Bir önceki maçta Orta oyuncularımız çok etkisiz kalmış hatta Kemal 7/0 ile oynamıştı.Bugün çok iyiydiler.Emre 6/5.% 83 hücum,4 blok,2 servis 11 sayı.
Kemal ise 3/2.% 67 hücum,1 blok 3 sayı ile oynamış.
* Turgay gene istikrarlı çizgisini sürdürdü.6/4.% 67 hücum,1 blok 5 sayısı var.
Manşeti 22/1.% 59(50).Özellikle tribünlerden top çıkarmak için gösterdiği çaba ve isteği,hırsı görülmeye değerdi.
* Arslan takımı iyi oynattı.Fazla riske girmedi.1 sayısı var ama -5 ile oynadığı gözüküyor.
* Liberomuz Serkan ödül almasını sağlayan oyunlarından birini oynadı.
24/1.% 67(46) ile manşet almış.Savunmada da iyiydi.
* Takım olarak çok istedik,çok konsantre ve hırslıydık ve kopardık.
Galibiyeti bu faktörün  yanı sıra ;
 - Marshall'ın iyi performansı
- Bloklarımız.
- Yüksek hücum yüzdemiz (% 61)
- Emre'nin yüksek verimle oynaması.(5 servis hatası hariç)
- İvan sigortası.
- Manşet'te iyi direnmemiz.
* Olumsuz olarak 15 servis hatamız var.Özellikle 1.set'teki 5 servis hatamız seti zora soktu.Bir de basit hatalardan toplam 24 sayı vermişiz rakibe.
* Castellani oyuna yerinde müdahaleler yaptı.Molaları yerinde aldı.
Hakan ve Erden'i de oyuna alarak Şampiyonluk maçında yer vermiş oldu.
* Arkas elinden geleni yapmaya çalıştı ama bu kez biz fırsat vermedik.
O yüzden bir önceki maçta coşan Agamez ve Burutay etkisiz kaldılar.
Agamez % 38 ile 13 sayı,Burutay % 40 ile 8 sayıda kaldı.
* Arkas böylece artık şamar oğlanımız oldu.Bu sezon 7 maçta 5 kez yendik.
Hep finallerde yeniyoruz.2006'dan beri Şampiyonlukları yok.
''Erkek Voleybolun gs''si Arkas yerini buldu :))
* Hakemler.Tecrübeli Aziz Yener'i vermişler.Tartışmalı kararlar oldu.
Burada bizim oyuncularımız ellerini kaldırarak hatalarında örnek tavır sergilerken,Arkas'lılar her zamanki gibi her pozisyonda içeri düştüğü açık görülen toplarda bile el kaldırarak itiraz etmekten imtina etmediler.
* Taraftar için söylenecek bir şey yok.Çanakkale'li renktaşlarımız başından beri çok iyi destek verdiler.Onlara gerek bu maçta,gerek önceki maçlara Çanakkale dışından gelerek destek veren taraftarlarımızda oldu.Hepsinin emeklerine sağlık.Hepsine tebrik ve teşekkürler.
* En İyiler Ödüllerine gelince ; İvan Miljkoviç bu sene hakkını aldı.Geçen yıl haksızlık yapılmıştı.
Arslan,Emre,Serkan hakettikleri ödülleri aldılar.
Arkas'lı oyunculardan Agamez ve Burutay'ın en iyi manşet ödülleri de doğru ancak En iyi servis Emin ve Payidar Demir Özel Ödülünü anlayamadım.
Payidar Demir Özel Ödülü'nü alacak yerli oyuncu bence bizim Turgay olmalıydı.
Burutay zaten Milli takım oyuncusu ve ödülü de vardı.Turgay ise MEF Okullarının kapanmasıyla boşta kalmasına rağmen,sonradan Şampiyon takıma katıldı herkes burun kıvırırken,yılmadı çok çalıştı.Önce Soner'i kesti takıma girdi.
Sonra da her maç üstüne koyarak olumlu istikrarlı çizgi tutturdu.
Takıma çok iyi katkı verdi.Kapasitesinin en üstünü verdi.Haklı olarak ta takdir topladı.İlk Şampiyonluğunu da böyle büyük bir takımda yaşama şansını iyi kullandı.Bu nedenler ödül almalıydı ama gösterişsiz,isimsiz (!) olduğu için gene gölgede kaldı.Ama gönüllerimizde ödül aldı.
Bana göre Sezonun adamlarından biridir.
* Dikkatimi çeken bir görüntü de Erol Ünal Karabıyık ile Ali Koç'un hararetli konuşmalarıydı.Normalde bizim yöneticilerimiz tavır göstererek Şeref tribününde değil taraftarlar arasında oturuyordu.İlk kez maçtan önce Ali Koç'u Erol Ünal'ın yanında otururken gördüm.Erol Ünal hararetli hararetli bir şeyler anlatıyordu.2.setin 21'li sayısında Arkas mola aldı gene şeref tribünün gösterdi.
Sanki maç öncesi konuşma dakikalardır sürüyordu Erol Ünal hala bir şeyler anlatıyordu.(Sports TV görüntüyü kaydedip tekrar sürmediyse tabii)
Umarım Ali Koç rahatsızlıklarımızı dile getirmiştir.Erol Ünal izah etmeye çalışıyor gibiydi.
Ali Koç daha sonra maçın sonlarında diğer yöneticilerimizin yanına geçti.
* Neticede ''Şampiyonluk Fenerbahçe'ye ne kadar çok yakışıyor'' bir kez daha gördük.Yani ''Kupalara,Şampiyonluklara Fenerbahçe anlam katıyor''
* Akşamın Sözü Kemal'den ; ''Atamızın Tarih yazdığı bu şehirde Fenerbahçe Cunhuriyeti olarak biz de tarih yazdık''.Tüylerimi diken diken etti.

GENEL DEĞERLENDİRME !!!!

  * Bir kez daha ''3 Kupalı bu büyük başarı''da emeği geçenleri A'dan Z'ye kutluyorum.En büyük alkış Fenerbahçe Voleyboluna yatırım yapma kararı alan ve son 5 yılda 4 Şampiyonluk - Üst üste 3 - Türkiye ve Süper Kupalar, Şampiyonlar Liginde gruptan çıkan ilk takım olma ünvanını elde etme,dünya yıldızlarını ülkeye getirme ve Türk voleybolseverine izlettirmeyi sağlayan Başkan Aziz Yıldırım'ındır.
 GRUNDİG Sponsorluğuna da teşekkürler.
* En önemli unsur istikrar.Teknik ve oyuncu kadrosu ile fazla oynanmadı bu süreçte.Mesela bu sezon ciddi transfer yapılmadı,kadro korundu sadece.
Transferde Turgay ve Hakan Fertelli geldi,Coskoviç - Rodrigo değişikliği yapıldı
Geriç ile devam edilmemesi dışında.Sadece bu kadar.
2+1 gibi garabet bir sisteme rağmen yerli oyuncularımızın vasatın üstünde olması ve iyi performans sergilemeleri,İvan ve Marshall gibi Dünya yıldızlarımızın özellikle finallerde klaslarını göstermeleri 3 kupayı getirdi.
Artı ciddi sakatlıklar ve şanssızlıklarla da karşılaştık.Önemli oyuncularımızın 
sakatlıkları sıkıntı yarattı ancak gerek onların fedakarlıkları gerek rezerv oyuncularımızın şans bulduklarında iyi katkı vermeleri de önemliydi.
* Yurt içinde alınacak her kupayı aldık,tartışmasız büyük başarıydı ancak Avrupa'da istediğimizi alamadık.Şampiyonlar Liginde F4 hedefi ile başladığımız 
gruptan çıkamadık.Ki grubumuz en güçlü gruptu.Burada İvan Miljkoviç'in Novosibirsk deplasmanı öncesi antrenmanda sakatlanması şanssızlığı büyük
dezavantajımız oldu.Ne lanet tesadüftür ki geçen sezonda kritik Tours maçı öncesinde de İvan'ın sırtından sakatlığı olmuştu.
 Şampiyonlar Liginden elendikten sonra CEV Cup'ta final oynama hedefi koyduk.Ne yazık ki en azından bunu gerçekleştirebilecek kapasitemiz olmasına rağmen Polonya takımına orada basit hatalarla Altın Set'te kaybederek elendik.
* Başarılardan bahsettik ama her zaman aynı şeyleri yazmaktan bıkmayacağım.Bu takım 5 şube içerisinde taraftar tarafından en az destek ve ilgi gösterilen takım.Ona rağmen en başarılı şube.
15 milyonluk İstanbul'da şu takıma her maç destekleyebilecek 3 bin kişiyi bırak 500 kişi bile bulunmuyor.Allahtan 3 Kupa'nın finalleri İstanbul'da değildi.
Ankara,Eskişehir ve Çanakkale'deki Fenerbahçe açlığı ile dolu taraftarlarımızın desteği ile bu kupaları kazanabildik.
* Şimdi önümüze bakacak olursak ; 
Öncelikle artık Avrupa'da başarılı olma hedefine ciddi ciddi sarılmalıyız.
Gerçi TVF'nin 2+1 yabancı saçma kuralı ile nasıl olacaksa.
Bu hedef için 1.sınıf bir tane 4 numara smaçör ve bir tane  orta oyuncusu şart.
Ama 1.sınıf oyuncuları bu sistemle nasıl getireceksiniz ?
Yerli oyuncu portföyü de belli.Alabileceğin fazla oyuncu yok.
Bir kere önce hoca ve kadro korunmalı.Bununla birlikte 2 yerli 2 yabancı transferi yapılmalı.Yabancı oyuncularda mevkiiler belli.Adayları belirtmeye gerek yok çünkü 2+1 varken nasıl strateji belirleyeceksin.
Arkas gibi hocasının tanıdığı 2 genç Kanada'lı gibi bir model mi yoksa 1.sınıf yabancı (mesela Simon gibi orta) veya mesela tecrübeli Ryan Millar gibi orta oyuncular mı ?
 Yerli listesinin başına Burutay'ı yazıyoruz ama Arkas gibi 6 yıldır canına okuduğun vampir bir müessese en iyi yerli oyuncusunu en güçlü rakibine bırakır mı ? Hiç sanmıyorum.
 Bu arada Arkas hocası ve yabancıları Agamez,Bravo ile devam ediyor.
Halkbank hocası Vukoviç ile devam ediyor,demek ki yatırıma devam edecekler.
 Ancak biz daha İvan ile anlaşmadık.Çoktan böyle bir oyuncuyu tutmalıydık.
Kendisi de buradan memnun ve kalmak istiyor.Şartlarda uyuşursak olur demişti.Marshall da kalmalı ancak sakatlık sorununu dikkate alarak alternatifi mutlaka alınmalı.
Yönetim yeni kongreyi bekliyordu.Başkan'ın Adaylığını açıklaması ile ivme kazanılacaktır.Ali Koç ve Hakan Dinçay'ın yeni yöentimde de olacakları tahmin edilirse kadro korunup en iyi takviyelerin yapılacağına inancım tam.
Merakla bekleyeceğiz transferdeki hamleleri ve yeni sezonu.
Hayırlısı Olsun.