29 Ağustos 2011 Pazartesi

2011 FIVB Bayanlar Dünya Grand Prix Şampiyonu USA !!!





2011 Bayanlar Dünya Grand Prixi En İyiler:
Galaxy Award: Hui Ruoqi, Çin
En iyi smaçör: Milena Rasic, Sırbistan
En iyi blokör: Luliia Morozova, Rusya
En iyi servis: Thaisa Menezes, Brezilya
En iyi manşet: Fernanda Rodriguez, Brezilya
En iyi libero: Victoria Kuzyakina, Rusya
En iyi pasör: Danielle Lins, Brezilya
En skorer oyuncu: Javana Brakocevic, Sırbistan
MVP: Destinee Hooker, Amerika





****************************
* Beklediğim ve istediğim gibi USA Şampiyon oldu.Siyasi olarak ''Büyük Şeytan'' olarak nitelendirip Amerikalılardan nefret etsem de USA bayan voleybol milli takımını hakederek kazandıkları için tebrik ediyorum.
* Geçen yıl da Brezilya'yı yenip (3-2)  kazanmışlardı ve biz de burada haberini yapmıştık.
http://fenervoleybol.blogspot.com/2010/08/fivb-world-grand-prix-2010-sampiyonu.html
Orada ne yazdıysak bugünde aynı şeyleri yazabilirim.Aynı takım zaten sadece geçen yıl Libero Skora vardı,bu sene eski oyuncumuz Nicole Davis var, pasör geçen yıl Glass vardı bu sene L.Berg.
* Çok ilginç bakın Logan Tom ile ilgili orada ne yazmışım ; 
Logan Tom için söylenecek bir şey yok.Tam bir usta.Keşke Nati'nin yanına alabilseydik.
 1 sene gecikmeli geliyor ama Nati yok maalesef :((
* Brezilya USA'yi  3-1 (22-25,26-24,25-21,25-20) yenmişti.O maçta en zayıf halkaları 4 numara smaçörleri Natalia 24,Garay 11 sayı ile iyi oynamışlardı.Bu kez tersi oldu ve rövanşı verdiler.
* USA takımı çok iyi bir takım.Sadece pasör ve libero mevkiinde biraz sorunlular.Ki zaten geçen yıldan bu 2 mevkii de değişiklik yapmışlar.Pasör Lindsay Berg yıllardır Avrupa'da oynayan tecrübeli bir pasör olmasına rağmen kısa pasları bir türlü atamıyor.Orta oyuncular Akinradewo ve Bown hep havada asılı kalıyor,belleri kırılacak eğilmekten.Özellikle Akinradewo'yu çok zor durumlarda bıraktı.Köşelere iyi uzatıyor pasları ama kısa ve kurşun paslarda kötüydü.Libero eski oyuncumuz Nicole Davis'in bizdeykenden tek farkı kilosu olmuş :)) Oldukça zayıflamış,biz de tombikti.Teknik olarak ise manşeti iyi değildi ama savunması,dublajı iyiydi.
Pasör çaprazı Hooker her ne kadar MVP seçilmesini haketmese de etkili bir hücum silahı.Bitiricilik ve blok takibi iyi.Yalnız karakter sorununu da hatırlatalım.F4 öncesi Pesaro'yu yarı yolda bırakıp kaçıp gitmesi kötüydü.
Orta oyuncularından Akinradewo Fenerbahçe'de görmek istediğim oyunculardan biri.Çok beğeniyorum.
En İyi Blokcu ödülü almasını da isterdim ama 3.sırada kaldı.Heather Bown ise geçen yılda çok beğenmiştim ve Eczacıbaşı'na geldiğinde üzülmüştüm rakibimize güç katacak diye ama yabancı kontenjanı sorunu yüzünden pek fazla kullanamadılar ve korktuğum katkıyı yapamadı.
4 numara smaçörlerinden Larson  ortalama üstü bir 4 numara.Servisleri etkili,hücum,savunma ve manşeti fena değil.
 
Ve Tom LOGAN.Muhteşem bir oyuncu.Komple bir oyuncu kavramının tanımı adeta.Nati için de böyle düşünüyordum.Gitmesine üzülürken,daha iyisi Tom'a kavuşmak piyango gibi.Muhteşem bir savunma,çok etkili servis,hücumda çok akıllı plaseler ve 3'lü bloğun üzerinden boşluğu görebilecek akıl ile bitiricilik,manşette bu maçta 1 direk hata yapsa da yüksek yüzdesi.Daha ne olsun ? Plaj Voleybolu da oynadığı için özellikle savunmada yer tutuşu,hücumdaki zekası,esneklik çok başarılı.Tek kusuru oynadığı takımlarda 1 seneden fazla kalmıyor çoğunlukla,sık takım değiştiriyor.Vardır bir sebebi tabii de umarım biz de daha fazla kalır.


* Brezilya takımı 13/13 ile finale geldi ama tıpkı geçen yılki WGP ve Dünya Şampiyonası finalinde kaybettiği gibi kaybetti.Demek ki hocaları Ze Roberto ve takım olarak bir 'Final Sendromu'' var.
Açıkcası 13/13 ile gelip finali kaybeden takım başarısız mı denilebilir ama bence başarısızlar.
Bu seviyedeki takımların 2.ciliği başarısızlıktır.O halde tek sorumlu Ze Roberto olduğuna göre faturayı ödeyecek olan Ze Roberto'dur.Aynen bizim takıma olduğu gibi bir katkısını göremiyorum ben.
 Brezilya takımının yumuşak karnının 4 numaraları olduğunu hep yazdım.Jaqueline yoktu.İlk haftalarda oynayan  Mari ve Paula da manşette sıkıntı çekmişlerdi.Son haftalarda ve bu maçta oynayan Natalia ve Garay'da 11 ve 8 sayı ile oynamalarına rağmen kötüydüler.Hele O Garay'ın En İyi Manşet alan isim olması beni çok şaşırttı.
Ortalardan Thaisa gene ayakta kalan oyuncu olarken,yeni transferimiz olduğu söylenen Kaptan Fabiana 3 sayıda kaldı ve çok kötüydü.Pasör Çaprazı Sheila da 10 sayı ile düşük yüzdede kalınca çaresiz kaldılar.
 
* MVP Ödülleri daha önce yurt içi ve yurt dışı turnuvalarda gördüğümüz gibi gene fiyaskoydu.İstatistiklere göre seçiliyor deniyor ama kimsenin de içine sindiğini düşünmüyorum.Tom Logan MVP'yi haketmişti.Çünkü bana göre MVP demek hücum,savunma,servis,manşet,blok her şeyi iyi olan demek olmalı.Hooker sadece skor ve hücumu ile değerlendirilmiş sanki.Tom'a hiç olmazsa En İyi Manşetci ödülü verilmeliydi.


* Son olarak önemli bir noktaya değinmek istiyorum ; 
Bilindiği gibi MAA'nın ihanetinden sonra (Kızı Zeynep Hanım Vefasızlık,Nankörlük diyor ama kim acaba ? )
Acıbadem'i defettik.Ancak bundan sonra ne olacak ? Yeni bir sponsor mu bulunacak kısa sürede yoksa bu mali darboğazda kulüp mü üstlenecek şube masraflarını ? 
 Bu iş gene kulubün üstüne kalacak gibi.Büyük ihtimalle sıkıntı da doğacak,daralma,küçülme olabilecek.
Umarım olmaz.Eğer sözkonusu olursa benim düşüncem ve tavsiyem yönetim Ze Roberto ve henüz resmi açıklama yapmadığı Fabiana'dan vazgeçerek yola devam etmeli.Kamil Söz  pekala götürür veya Jan de Brandt'a çağır yapılabilir düşük maliyetle.Orta oyuncu olarak Eda-İpek ve Duygu Bal ile götürebiliriz.
Bu şekilde maliyeti biraz düşürebiliriz.Kim ve Logan Tom transferi ise mutlaka yapılmalı.

24 Ağustos 2011 Çarşamba

2011 FIVB VOLLEYBALL WORLD GRAND PRİX - USA 3- JAPONYA 0


**Sabah 06,00 itibari ile Finallerin ilk maçı olan USA-JAPONYA maçı için notebook başına geçtim, malum NTVSPOR günde sadece 2 maç verecek. www.laola1.tv den takip ettim maçı . LOGAN TOM dan dolayı USA' e karşı da bir sempatim olduğu için maç beni tatmin etti, sabahın köründe kalkıp da izlemeye değdi.

**USA çok dengeli bir takım kurmuş turnuvanın başından beri zaten iyi oynuyorlar , ilk hafta TOM yoktu , TOM geldikten sonra özellikle MANŞET VE SERVİS ler daha da güçlendi.

**BERG takımını çok iyi yönetiyor, topu eşit dağıtmaya çalışıyor, çaprazları HOOKER ilk skor opsiyonu gibi gözükse de , AKİNRADEWO , TOM ve JORDAN üzerinden de sık sık hucum gerçekleştiriyorlar. şu anda USA en estetik takım görüntüsünde benim oyununu izlerken en zevk aldığım takım durumundalar. HOOKER çaprazdan % 50 li civarlarda top öldürüyor. ORTA oyuncularından AKİNRADEWO oldukça iyi , ( en iyi blok ödülü alabilir ) . JORDAN LARSON manşeti çok kötü ama oldukça iyi bir şekilde servis atıyor . şu anda turnuvada en çok ace alan oyuncu durumunda.

**USA maç boyunca hiç zorlanmadı , ilk teknik moladan itibaren farkı 4 sayı civarlarında tutark güle oynaya kazandı. sadece son set ikinci teknik molaya kadar çekişmeli geçti fakat USA etkili servisler ile farkı açtı ve rahat bir galibiyet finallere başlamış oldu.


**Bir ufak paragraf LOGAN TOM için açalım, benim zaten çok beğendiğim bir oyuncudur kendisi bu turnuvada izledikçe daha da mutlu oluyorum , tam anlamı ile komple bir oyuncu , işin manşet, defans ve servis kısmında mükemmel ortalama üstü bir de hücumu var, komple bir smaçör, tabi yıllar içerisinde TOM iyice olgunlaşmış takımın lideri olmuş, önümüzdeki sene FENERBAHÇE için çok büyük kazanç olacaktır.

** Japona turnuvanın başından beri çok formsuz sadece RUSYA maçında iyi oynadılar , o sayede finallere kalmayı başardılar. KIM li Kore'nin burada olması gerekirdi. en azından KIM i izlerdik.Eğer KORE finallere katılmış olsa idi KIM kesinlikle turnuvnın en skorer oyuncusu olurdu.

**Saori Kimura çok formsuz , bir türlü bildiğimiz Kimura gibi oynamıyor , % 25 lerde hucum ediyor( bugün % 34 ile hucum etti ) ve manşeti çok düşük Kimura gibi bir oyuncunun % 23 gibi rezil bir manşet ile oynaması çok ilginç , kabul ediyorum bugün USA çok iyi servis attı ama Japonya defansı çok kötü idi , zaten USA li servis atan oyuncular hep Kimura ve Sano nun üzerine oynadılar.

**Sakoda bu maçta sadece son sette oynadı çok fazla etikili olamadı.

**Japonlar USA in güçlü bloklarını bir türlü geçemediler, USA veya RUSYA gibi çok iyi ve uzun orta oyuncuları olan takımları yenebilmeleri için tek şart hızlı hucum yapmalarıdır.hızlı hucum yapabilmeleri için ise pasöre iyi pas gelmesi gerekiyor ,japonya nın smaçörü ve liberosu çok kötü manşet aldılar ve buda Japonların hızlı hücum etmesini engelledi , kaçınılmaz son oldu.



**Sonuç itibari ile USA benim şampiyonluk adaylarımdan birisi.Hem adayım hemde şampiyon olmalarını istiyorum. Oynadıkları oyun son derece zevkli ve estetik.

**19sayı ile oynayan çapraz HOOKER en skorer oyuncu oldu. % 55 ile hücum etti.
HOOKER yi bir pasör çaprazıdır ama ben geçen sene PESSARO yu final 4
öncesinde yarı yolda bıraktığı için kendisine karşı biraz önyargılıyım.

**LARSON 4 blok 4 ace ve 5 hücum sayısı ile 13 sayı ile oynadı. % (24 ile hücum etti ) çok etkili servis atıyor. tek dezavantajı manşeti iyi değil ve hücum yüzdesi düşük.

**TOM 8 hücum 1 blok sayısı olmak üzere % 34 ile 9 sayı aldı.
TOM % 55 ile mükemmel manşet aldı bu maçta,hiç manşet hatası yok , hatta bu turnuvada oynadığı maçlarda 1 tane bile manşet hatası yok(nazar değmesin) .
ace olmasada çok etkili servis kullandı, attığı sert smaç servislerini smaçörler ve liberolar karşı sahaya kaçırınca file önündeki oyunculara kolay sayı şansı bulma imkanı verdi.

**USA ile BREZİLYA cuma günü karşılaşacaklar ve grup lideri belli olacak..

Herkese iyi seyirler
Saygı ve sevgiler

CEM AĞRAK

2011 FIVB VOLLEYBALL WORLD GRAND PRİX -FİNALLER BAŞLADI





3 hafta sonunda ilk sekiz takım belli oldu ve bu sabah itibari ile final maçları başladı. Final maçları ÇİN in Macau şehrinde olacak.28 ağustos 2011 pazar günü final maçı oynanacak.
finaller de A ve B olmak üzere iki tane grup bulunuyor, gruplar aşağıdaki şekilde;
maçların canlı yayını NTVSPOR ( günde iki maç ) www.laola1.tv ( bütün maçlar naklen ) den takip edebilirsiniz.



GRUP A

NoTakımlaTarihZamanŞEHİR SALON
75THA-RUS24-Aug17:00Macau 1-3 RUSYA GALİP East Asian Games Dome
76CHN-SRB24-Aug20:00Macau East Asian Games Dome
79RUS-SRB25-Aug17:00Macau East Asian Games Dome
80CHN-THA25-Aug19:30Macau East Asian Games Dome
83SRB-THA26-Aug17:00Macau East Asian Games Dome
84CHN-RUS26-Aug19:30Macau East Asian Games Dome

GRUP B

NoTakımlarTarihZaman ŞEHİR SALON
73JPN-USA24-Aug11:00Macau 0-3 USA GALİP East Asian Games Dome
74BRA-ITA24-Aug13:30Macau 3-0 İTALYA GALİP East Asian Games Dome
77USA-ITA25-Aug11:00Macau East Asian Games Dome
78BRA-JPN25-Aug13:30Macau East Asian Games Dome
81ITA-JPN26-Aug11:00Macau
East Asian Games Dome
82BRA-USA26-Aug13:30Macau East Asian Games Dome

NOT: ÇİN İLE ARAMIZDA 5 SAATLİK BİR FARK VAR. BİZDEN 5 SAAT İLERİMİZDELER.
ÖRNEK TABLODA 11,00 YAZAN MAÇ TÜRKİYE SAATİ İLE SABAH 06,00 DA BAŞLIYOR.


21 Ağustos 2011 Pazar

YILDIZ KIZLARIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONU !!!



TÜRKİYE: 3 - ÇİN: 0

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Paul Albright xx (ABD), Lourdes Perez Perez xx (Küba)

Türkiye: Çağla xxxx, Şeyma xx, Kübra xxxx, Ece xxx, Damla xxx, Ceylan xx (Dilara xx)

Çin: Wu xx, Zhu xx, Li x, Liu xxxx, Xu xxx, Ning Wang xx (Huang xx, Yunlu Wang ?, Chen x, Yuan x, Tang)

Setler: 25-19, 25-17, 25-22

Süre: 79 dakika (24, 25, 30)




********************
*Öncelikle bu ''Tarihi Başarı'' için emeği geçen herkesi A'dan Z'ye herkesi kutlarım.
*2.Tur E Grubu ilk maçında 3-1 kaybettiğimiz maçın rövanşını da aldık.
Ayrıca 2007 yılında Meksika'da 3-1 kaybederek Dünya 2.si olduğumuz maçın hem de 3-0 rövanşını almış olduk.
5.kez katıldığımız Dünya Şampiyonasında bu kez ''Tarih Yazdık''
 sırada yer almıştı.*1993 Slovakya 6.cılık,1999'da Portekiz 13.cülük,2007'de Meksika'da 2.cilik,2009'da Taylanda'da 4.cülük almıştık.
* Cezayir,Mısır,Polonya,Almanya,Arjantin'i 3-0,Yarı finalde Sırbistan'ı 3-2 ve nihayet Çin'i 3-0 yenerek kupayı kazandık.Tek kaybettiğimiz maç 2.Tur E grubunda Çin'e 3-1.
* Açık söylemek gerekirse grup maçlarında bir ara baktığımda oynanan voleybolu beğenmediğim için son 2 maça kadar seyretmedim maçları.Dünkü Sırbistan ve bugünkü final maçını seyrettim.
*Kızlarımızın emeklerine saygı duyuyorum,daha yaşları çok küçük (17) olduğu için de gene beğenmedim oyunu.Sadece bizim takımı değil Çin,Sırbistan'ı da aynı  şekilde.
İyi servis atan takım kazanıyor.Manşet alma diye bir şey yok.Bizim takım en etkili servis atan takım olduğu için de rakipler manşet alıp,pasöre top getiremeyince büyük avantaj sağladık.
Tabii etkili servis atmakta maharet,kutlamak lazım.
* Yani benim zaman zaman bayan,erkek  büyükleri eleştirirken kullandığım ''Lise Kız takımı gibi oynuyorlar'' tezimi de haklı çıkardılar :))
* Takımdaşlık,inanmışlık ve çok istemek üst düzeydeydi.
*Antrenör Şahin Çatma'nın takımı mental ve fiziksel olarak hazırlaması ile oyuna müdahaleleri  iyiydi.Çin antenörü 2.ve 3.setlerde 22-16 ve 24-17'larda 2.molasını almayı düşünecek kadar dağılmıştı.
* Bireysel performanslara gelince ; en çok beğendiğim 2 isim Libero Dilara ve orta oyuncu ''İce Girl'' Kübra idi.Dilara zaten ''En İyi Libero'' ve takımda tek iyi manşet alan oyuncu olarak ta haklı olarak ''En İyi Manşetçi'' seçildi.Kübra'nın da buz kız soğukkanlılığında ve konsantrasyonunda hücumda çok etkili olmasının yanı sıra ''En İyi Blokcu'' ödülünü almasını isterdim.
Kaptan Damla Çakıroğlu da ''MVP'' ve ''En İyi Servisçi'' ödüllerini kazandı.
Kutluyorum ama manşeti zayıf ,geliştirmeli.
Pasör Çaprazı Ece zaman zaman oyundan düşse de - genç oyuncu istikrarsızlığı - geleceği olan bir oyuncu.
Pasör Çağla kısa boyu ve zayıf fiziğine rağmen iyiydi.Sadece pas zamanlaması ve yüksekliğini ayarlamalı.
* İlk 6(7)'mız şöyleydi ; 
Pasör : Çağla Akın
Pasör Çaprazı  : Ece Hocaoğlu
4 numara Smaçörler : Damla Çakıroğlu ve Şeyma Ercan
Ortalar : Kübra Akman ve Ceylan Arısan
Libero :Dilara Atçı
* Bu başarıda TVF Spor Lisesinin büyük katkısı var.Erol Ünal Karabıyık şimdi daha da güçlü hale gelecek kulüplere karşı.Tek önceliği Milli takımlar olan,kulüplerin başarısını hiç düşünmeyen bir Voleybol federasyonu ve Başkanı önemli bir mevzi kazandı.
TVF Spor Lisesi elbette çok doğru ve başarılı bir hamle.Bugün kadrodan Kaptan ve MVP seçilen Damla Çakıroğlu ,pasör çaprazı Ece Hocaoğlu ve yedek olarak kadroda bulunan(geniş kadroyu da sayarsak) toplam 13 oyuncu TVF Spor Lisesi Voleybol İhtisas kulübünden.
Direk oynayanlardan Libero Dilara Bağcı İllerbankası,pasör Çağla Vakfbank gstt,Orta Kübra Akman Nilüfer Belediye,diğer orta Ceylan Arısan Eczacıbaşı,diğer 4 numara smaçörü Şeyma Ercan Gazi Üniversitesinden.
* Ne yazık ki Fenerbahçe Acıbadem'den tek 1 oyuncu bile yok.Sadece üst yapıya yatırım ile olmaz demiştik.gs'den yedeklerden Didem Marangoz var.
Eczacıbaşı'ndan toplam 4,Vgstt'den de toplam 2 oyuncu var.
* Bu kızlar Türk Bayan Voleybolunun Geleceği gözüküyor.Ehhh Erol Ünal yabancı sayısını gitgide tırpanladığı için artık bu kızların ne kadarı gelecekte takımlarda yer bulabilir,kaç tanesi kaybolup gider diye endişelenmemize gerek yok.
* Biliyorum böyle bir günde bile taş mı atılır diyenler olacak ama ne yapayım benim bildiğim Federasyon Başkanı Milli takım ile Kulüpleri EŞİT  tutar.Milli takım benim için önde gelir,kulüpler beni ilgilendirmez diyemez.

18 Ağustos 2011 Perşembe

GRAND PRİX 2 nci HAFTA DEĞERLENDİRMESİ


Oldukça keyifli geçen ilk hafta maçlarından sonra ikinci hafta maçlarını da bitirdik, futboldan uzak kaldığımız ve moralimizin diplerde olduğu bu mübarek ramazan ayında grand prix ilaç gibi geldi. Önümüzdeki sene bizde oynayacak oyuncularında oldukça güzel performans sergilemeleri turnuvayı bizim için hem daha keyifli hale getirdi hemde daha dikkatli izlememizi sağladı.

ikinci hafta değerlendirmelerini havuz havuz yapacağım ;

Pool E
Polonya
Poland
Cuba
Korea
Argentina


NoTakımlarTarihZamanSONUÇ SKORERLER
25POL-ARG12-Aug16:303-0 POLONYA GALİP Kosec 13,Berenika 12 / Yamila 11
26CUB-KOR12-Aug19:002-3 KORE GALİP Yoana 20, Wilma 14 / KIM 24
27POL-KOR13-Aug15:300-3 KORE GALİP Katarzyna 17,Karolina 14 ,/ KIM 24
28CUB-ARG13-Aug18:002-3 ARJANTİN GALİP Carcaces 25, Wilma 13 ,/Daniella 18
29POL-CUB14-Aug15:303-1 POLONYA GALİP Katarzyna 15 / Carcaces 20
30KOR-ARG14-Aug18:003-0 KORE GALİP KIM 17, Hwang 12 / Daniela 10

*Polonya nın evsahibi olduğu E grubunu KIM li G.KORE 8 puan alarak lider bitirdi.
polonya 6 puan ile ikinci oldu .
Küba ve Arjantin ise 2 şer puan alabildiler.
*Öncelikle şunu belirtmeden geçmeyeceğim KÜBA bu turnuvanın 2 haftalık sürecindeki en büyük hayal kırıklığıdır. sebebini bilemiyorum ama bu aşırı SOSYALİST yapıları artık prim yapmıyor en azıdan belli konularda biraz daha kendilerini dışa açabilirler. dünya sıralamasında 6ncı olan takıma ne bu oyun ne de bu puanlar yakışmıyor. Artık miras yemeyi bırakmaları gerekiyor
( ÇİN İ ÖRNEK ALSINLAR ) .
*Arjantin ise genç bir kadro su ile geleceğe yatırım yapmanın peşinde zaten bir iddiaları yok , ne kadar fazla maç yaparlar ise onlar için kardır.
Maçlar başlamadan önce bu grup için favorim polonya idi ama KORE çok güzel bir oyun ile polonya yı geçti ve en çok puan toplayan takım oldu,
KIM özelinde yazarsak KORE gibi vasat bir takımın 8 puan alabilmesi kesinlikle KIM in sayesindedir. hem manşet hemde hucum da oldukça etkili. hucum yüzdesini % 46 lara kadar çıkardı, şu anda oynanan maçlar sonunda KIM en skorer oyuncu da lider , en iyi smaçör de ise 2inci sırada. yani hem çok sayı alıyor hemde yüzdesi oldukça iyi, sarı lacivert forma ile onu izlemek için sabırsızlanıyorum , KIM sadece fiziği ile değil aynı zamanda zekası ile de oynuyor. bazen çok güzel plaseler ile sayılar alıyor. eğer KORE final 8 e kalabilirse KIM kesinlikle en skorer oyuncu olur.

Pool F
Kazakistan
Kazakhstan
Italy
Brazil
Thailand


NoTakımlarTarihZamanŞONUÇ SKORERLER
31KAZ-ITA12-Aug15:152-3 İTALYA GALİP Kristina 15 / Costagrande 23
32THA-BRA12-Aug18:000-3 BREZİLYA GALİP Tapaphaipun 9 / Sheila 14, Fabiana 6
33BRA-KAZ13-Aug15:153-0 BREZİLYA GALİP Thaisa 15 ,Fabiana 7 /Radmila 12
34ITA-THA13-Aug18:003-2 İTALYA GALİP Valentina 18 ,DelCore 13 /Pleumjit17
35KAZ-THA14-Aug15:150-3 TAYLAND GALİP Olga 20 / Pleumjit 11, Onuma 14
36ITA-BRA14-Aug18:001-3 BREZİLYA GALİP Costagrande14/Paula 15 ,Fabiana 12

*Kazakistan'ın evsahibi olduğu bu grubu beklenildiği gibi BREZİLYA 9 puan ile lider bitirdi. evsahibi sadece iTALYA' dan 1 puan aladildi. ilginçtir İTALYA VE TAYLAND 4 er puan ile 2inci sıradalar.
*Brezilya çok sıkmadan kendisini 9 puan topladı. Gerçekten çok iyiler , aslında Brezilya ' nın bu turnuvadaki smaçörleri berbat derecede manşet alıyorlar. iki smaçörünün de mükemmel manşetleri % 28 civarlarında. buna reğmen çok iyi bir çapraz SHEila ve iki çok iyi orta oyuncuları var. çok iyi defans yapmaya çalşıyorlar ve mümkün mertebe hızlı oynuyorlar. bir aksilik olmaz ise FİNAL i kesin oynarlar.
*Fabiana zaten bildiğimiz ve güçlü ve iyi bir oyuncu. Thaisa ile beraber tam bir duvar modundalar. USA ile berarber en iyi orta oyunculara sahip takım Brezilya. Fabi hem hucumda etkili hemde bloklar da iyi , bize çok ama çok fayda sağlayacak. Naz a gelecek iyi manşet ile beraber bol miktar da tek ayak hucumu izleyebiliriz ( Fabi ile ilgili resmi siteden halen bir transfer haberi yok, biz yine oyuncunun kendi bloguna inanmaya devam edeceğiz)
*İTALYA da kabuk değişim sürecini biraz kanlı yaşıyor eski günlerinden oldukça uzaklar LE BİANCO ve PİCCİNİNİ arıyorlar, bütün yük COSTA nın üstünde ve DEL CORE de ben şahsen italyanlar dan umutlu değilim ..


Pool G
ÇİN
China
Russia
Germany
Peru




NoTakımlarTarihZamanSONUÇ SKORERLER
37GER-RUS12-Aug16:000-3 RUSYA GALİP Kozuch 7 / Gamova 20,Goncharova 9
38CHN-PER12-Aug19:303-0 ÇİN GALİP Yang Jie 17,Hui Ruoqi 14 /Clarivett 8
39PER-RUS13-Aug16:000-3 RUSYA GALİP Jessenia 9/ Gamova 13,Goncharova12
40CHN-GER13-Aug19:303-2 ÇİN GALİP Xu Yunli 22,Hui Ruoqi 19 / Kozuch 27 , Fürst 16
41PER-GER14-Aug16:000-3 ALMANYA GALİP Luren 11 / Kozuch 11 , Fürst 10
42CHN-RUS14-Aug19:300-3 RUSYA GALİP Junjing 15 /Gamova 21,Goncharova 13

*Zevkli maçlara sahne olan G havuzunda RUSYA 9 puan ile lider, ÇİN 5 puan , ALMANYA 4 puan ve Peru 0 puan ile sıralanıyorlar.
Rusya da GAMOVA ikinci hafta maçlarında ağırlığını koydu ve en skorer oyuncu oldu. Hucum yüzdesi biraz daha düzeldi ama halen % 40 civarlarında geziyor. Rusya iki tane çapraz ile oynuyor ama Gamova çapraz gonca ise smaçör gibi oynuyor.
*Koshelava'nın sakatlığı halen devam ediyor final serisine yetişir mi bilemiyorum, şimdilik çok zorlanmadılar ama ilerde arayabilirler.
* ÇİN i ben daha iyi bekliyordum , sonuçta dünya klasmanında 3 üncü sıradalar.
ALMAYNA maçında geriş dönüşleri çok iyiydi. Guidetti nİn hevesini kursağında bıraktılar.
*Almanlar GUi nin sayesinde inatçı bir takım kimliğindeler. hoca maçları çevirebilmek için elinden geleni yapıyor , farklı oyuncular ile oynuyor ama olmuyor. bütün yük Kozuch ve fürstte.
çok ilerleyebileceklerini zannetmiyorum.

Pool H
Japonya
Japan
USA
Serbia
Dominican Rep.

NoTakımlar TarihZamanSONUÇ SKORERLER
43USA-DOM12-Aug15:003-0 USA GALİP Hooker 15 , Tom 8 /De La Cruz 14
44JPN-SRB12-Aug18:003-1 JAPONYA GALİP Araki18,Sakoda 14 , Saori 12 / Rasic 19 Malagurski 13
45SRB-DOM13-Aug15:003-0 SIRBİSTAN GALİP Brakocevic 15,Malagurski 11/ delacruz 14
46JPN-USA13-Aug18:000-3 USA GALİP Sakoda 10/ Hooker 19 , TOm 6
47JPN-DOM14-Aug13:003-1 JAPONYA GALİP Sakoda 14, Kimura 21 / Rivera 21
48USA-SRB14-Aug15:001-3 SIRBİSTAN GALİP Hooker 10 , Akinradevo 12,Tom 9/ Brakocevic 22


*Alınan puanlar itibari ile en ilginç grup burası. USA-JAPONYA VE SIRBİSTAN 6 şar puan topladılar.
*LOGAN TOM turnuvaya geldi ve ikinci hafta itibari ile takımdaki yerini aldı. aldığı sayılara takılmayın o USA takımının temel direğidir. özellikle manşet ve servis lerde çok etkili. servis karşılamada 0 hata ile oynuyor ve % 45 mükemmel manşet alıyor. japonya maçının son sayılarında üst üste 3 tane ace aldı ve maçı bitirdi. sabırsızlıkla bekliyorum bizim takıma faydası çok olacaktır. USA genelde ortalardan ve çaprazları HOOKERden hucum ediyorlar o yüzden smaçörlerine hucumda çok fazla iş düşmüyor . orta oyuncuları çok iyi özellikle AKİNRADEVO en iyi orta olursa ben şaşırmam tahminimce ya THAİSA yada AKİNRADEVO en iyi orta seçilir.
*SIRBİSTAN yenilgisi benim için tam bir şok oldu maçı izlemedim o yüzden yorum yapmayım. genelinde iyi gidiyorlar YARI final kesin FİNALe de kalabilirler.
*Japonya da bütün yük SADOKA ve KİMURA üstünde , SAORİ KİMURA çok düşük bir hucum yüzdesi ile oynuyor kendisinden alışık olmadığımız yüzdeler. % 25 ler ona yakışmıyor. SAKODA oldukça formda.SANO yine her zamanki gibi müthiş bir libero , ilk hafta takım olarak çok formsuz ve yavaştılar. ama ikinci hafta oyunları biraz daha hızlanmış ama ilk 4 hedefleniyor ise dha hızlı oynamaları lazım , blokları yetersiz ona bi çare bulmaları gerekiyor.
*SIRBİSTANı bizi 3-0 yendikleri maçtan hatırlıyoruz genç bir kadro ama henüz tam olmuş değilleri. pasör çaprazları BRAKOVEİÇ genç ve iyi bir oyuncu TOM un geçen sene ÇİN den takım arkadaşı. özellikle onun iyi olduğu maçları alıyorlar.

**ilk 2 hafta geçti ve benim için öne çıkan takımlar ;
BREZİLYA
RUSYA
USA

ÇİN VE JAPONYA dan daha iyi bir performans bekliyordum, belki ilerleyen haftalar da ÇİN performansını artırabilir.sonuçta final müsabakaları kendi evlerinde oynanacak.
**KÜBA tam bir hayal kırıklığı.
**İTALYA da oyun olarak beklentilerin altında kaldı diyebiliriz.Aldıkları puana çok da bakmıyorum.
**SIRBİSTAN genç bir kadro ama iki hafta sonunda oldukça iyi gidiyorlar.
**KORE vasat bir takım olmasına rağmen KIM in üstün oyunu ile beklenilen yerin çok üstündeler.son grupta zorlu maçlar oynayacaklar ama 2 galibiyet alabilirler ise final 8 e kalırlar.
KIM , TOM ,FABİANA VE ZE den dolayı 3 tane takım tutuyor durumundayım ama gönlüm nedense G.KORE den yana. Umarım gerekli galibiyetleri alırlar ve final 8 e kalırlar. eğer kalabilirler ise KIM en skorer oyuncu ödülünü alır.
**Bir dip not : Fenerbasket den FAtih kardeşim de yazısında değinmiş bende boş geçmeyim .Polonya nın voleybol seyircisi gerçekten inanılmaz güzel hem çok çoşkulu bir şekilde destekliyorlar hem voleybolu biliyorlar hemde spordan zevk alıyorlar.
GENEL PUAN DURUMU :


RkCodeTeamPointsMatchesResults DetailsSetsPoints
PlayedWonLost3-03-13-22-31-30-3WonLostRatioWonLostRatio
1RUSRussia1866 51 18118.0004763611.319
2BRABrazil1866 42 1829.0004973901.274
3USAUSA146514 1 1 1653.2004834021.201
4ITAItaly13651 32 1 16101.6005945311.119
5SRBSerbia1364222 11 1581.8755244751.103
6JPNJapan1264222 21281.5004504411.020
7KORKorea11642211 21291.3334814631.039
8POLPoland1063321 11112101.2005064971.018
9THAThailand96332 11 211111.0004764860.979
10CHNChina86332 1 1210110.9094574640.985
11CUBCuba66151 32 11150.7335495760.953
12ARGArgentina4624 2 137160.4384705260.894
13GERGermany46151 1227150.4674645030.922
14DOMDominican Republic3615 11227170.4124975610.886
15KAZKazakhstan16 6 1 52180.1113804850.784
16PERPeru 6 6 6 18 3084510.683

EN SKORER OYUNCULARIN LİSTESİ ;

BEST SCORERS

RankShirtNameTeamSpikeBlockServeTotal
110Kim Yeon-Koung / % 46 hücum yüzdesi KOR114105129
211Gamova Ekaterina / % 42 hücum yüzdesi RUS80175102
34Palacios Mendoza Yoana / % 42.65 hücüm yüzdesi CUB877397
43Malagurski Sanja / % 35.40 hücum yüzdesi SRB7215794
519Hooker Destinee / % 40.53 hücum yüzdesi USA7712493
68Costagrande Carolina del Pilar / %31.35 hücum yüzdesi ITA6916489
14Kozuch Margareta /%30.20 hücum yüzdesi GER749689
813Castro Sheilla / %34.87 hücum yüzdesi BRA6811786
912Kimura Saori /%31.84 hücum yüzdesi
JPN717785
108Goncharova Nataliya / % 44.23 hücum yüzdesi
RUS6913183
16Sakoda Saori / % 42.86 hücum yüzdesi.JPN784183

**KIM hem en skorer oyuncu durumunda hemde bu oyuncular arasında en iyi hücum yüzdesine sahip oyuncu konumunda.

19/08/2011 cuma sabahı 3ncü hafta maçları başlıyor. cuma-cumartesi ve pazar günü maçlar oynanacak ve final 8 için takımlar belli olacaklar. bütün maçlar uzakdoğuda olacağı için TÜRKİYE saati ile sabah ile öğlen arasına denk gelecek. umarım oyuncularımız başarılı performans gösterirler , kaza bela ve sakatlık olmadan turnuvayı bitirir ve takıma katılmak için İSTANBUL'a dönerler.

Herkese iyi seyirler
Saygı ve sevgi

Cem AĞRAK