18 Temmuz 2010 Pazar

Tatil Molası.

http://www.bodrumlu.com/images/marina/bodrum_marina.jpg

15 gün yokum.
İstikamet önce NAZİLLİ sonra  BODRUM
Görüşmek üzere.
Sağlıcakla .........

16 Temmuz 2010 Cuma

Tomislav Coskoviç Türk Vatandaşı Oldu.!!!

http://www.balkanvolleyball.org/FFm26.jpg

Hakan Dinçay FB TV Filede Fener programında Cumhurbaşkanı'nın başvuruyu imzaladığını söyledi.Önce Bakanlar Kurulundan geçmiş.Şimdi de CB imzalamış.Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşlerinden yeni kimliğini  almasına kaldı iş.
 Tabii bu prosedüre başlarken TVF'ye danışılmıştı.TVF'de Milli takımda oynama sözünü tutarsa hiç bir sorun kalmayacak.Milli takımında ihtiyacı var zaten.
 Milli takımlarda devşirme olayı çok tartışılıyor.Ben de pek sıcak bakmıyorum ama Rusya bile    JR Holden ile Avrupa Şampiyonu oluyorsa bu devirde tutuculuk yapmanın anlamı yok.             Çok eleştirdiğim Alman Milli takımları ortada.Şakır şakır oynatıyorlar biz niye seyredelim ki.
 Neyse biz bizim takıma dönersek ; dün Geriç transferinde yazmıştım Coskoviç olayı keşke hallolsa da Türkiye'de de rüya 6 (7) ile çıksak diye.Sanki Hakan Bey yazıyı okumuş gibi hemen müjdeyi vermiş.
 Çok çok iyi oldu.Çok akıllı bir hamle aynı zamanda.Yıllardır eleştirdiğim Aziz Yıldırım yönetimlerinde en başarılı yöneticidir Hakan Dinçay.Buna rağmen yedek üyedir ayrı mesele.  Çok severim Hakan Bey'i.Helal Olsun diyorum.
FB Şubelerinde en sevdiğim branştır erkek voleybolu ve Hakan Dinçay sayesinde            nerelere geliyoruz.
 Arslan,Emre,Coskoviç,Marshall,Geriç,Miljkoviç (Serkan)
Genç ve başarılı Milli oyuncularımızla,tecrübeli yıldız yabancılardan oluşan mükemmel bir 6 (7) oldu.Yedekler de özellikle yedek pasör Burak'ta sorun var deniliyor.Katılmıyorum.
Yedeklerimizde gayet iyi.Burak'ta 20 yıla yaklaşan bir zamanda oynayan ve Babadan Voleybolcu (Babası Orhan Yavuz Tokat Plevne'nin eski antrenörü Voleybol Antrenörüdür) bir oyuncumuzdur.Şans bulduğunda elinden geleni yapar.
İBB final serisinde Arslan'ın sakatlanması ile oynadı finali kaybettik diye Burak yetersiz değil.
Elinden geleni yaptı.Ona az şans veren Demeter de sorgulanmalı.
Voleybol Şubesi elinden geleni yaptı.Transferler ve Kığılı forma sponsorluğu çok güzel.Gönül Acıbadem gibi daha güçlü bir sponsorluk isterdi ama koç gibi kaçanlar düşünsün ne diyelim.
 Artık bundan sonra iş taraftara düşüyor.Sanırım yeni Burhan Felek'te 29 Ekim'de açılıyor.
Hakan Dinçay Voleybol federasyonu ile görüştüklerini ''kombine bilet'' uygulaması yapmak istediklerini söyledi.Hadi bakalım FB taraftarı biraz bayanlardan gözünüzü ayırında erkek voleybol kombinelerine ilgi gösterin.Hakan Bey de dedi.''O Salonu bir maçta dolu görmezsem inanmayacağım desteğe'' dedi.
Aynen katılıyorum.
Bu sezon bu takımı da yalnız bırakırlarsa en ağır sözleri yazacağım burada ....

15 Temmuz 2010 Perşembe

Andrija Geriç Geliyor.!!!!!!!!!!!

Andrija-Geric2.jpg

Fenerbahçe’nin yeni ortası Geriç.

Fenerbahçe uzun zamandır aradığı orta oyuncuya kavuştu. Sarı-lacivertliler Andrija Geric ile anlaştı.

Miljkovic, Marshall gibi birbirinden önemli oyuncuları kadrosuna katan Fenerbahçe orta oyuncu olarak da Sırp oyuncu Andrija Geric ile anlaştı.

İtalya’nın Top Volley Andreoli Latina takımında forma giyen oyuncu 1977 doğumlu ve 203 santimetre boyunda. 


http://www.voleybolunsesi.com/content.php?cid=08&id=6747&topic=2


Andrija Geriç

(d. 24 Ocak 1977-Novi Sad) Sırp voleybolcu. İlk kulübü OK Vojvodinaydı. İlk milli maçına 1995 yılında Yugoslavya formasıyla çıktı. Yugoslavya formasıyla 2000 Sidney Olimpiyat Oyunlarıda ve 2001 Avrupa Şampiyonasında şampiyonluk yaşadı. Lube Banca Macerata formasıyla da 2002 yılında Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna‚ 2005 ve 2006 yıllarında CEV Kupası şampiyonluğuna ulaştı. Yugoslavya formasıyla 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunlarında‚ 2000 Sidney Olimpiyat Oyunlarında ve 2001 World Grand Champions Cupta en iyi blok; Sırbistan-Karadağ formasıyla 2003 Dünya Liginda en iyi blok ve en iyi servis‚ 2003 Dünya Kupasında en iyi blok ödüllerinin sahibi oldu. Voleybol kariyerini halen İtalyan Latina Volley kulübünde sürdürüyor.

Oynadığı kulüpler
OK Vojvodina Yugoslavya 1993-1999
Gabeca Montichiari İtalya 1999-2001
Lube Macerata İtalya 2001-2002
Latina Volley İtalya 2002-2003
Lube Macerata İtalya 2003-2008
Panathinaikos Yunanistan 2008-2009
Latina Volley İtalya 2009-

Özellikleri
Boy: 203 cm.
Kilo: 101 kg.
Pozisyon: Orta.
Blok yüksekliği: 323 cm.
Smaç yüksekliği: 350 cm.

Başarıları
1995-Avrupa Şampiyonası-Bronz madalya-Yugoslavya.
1996-Atlanta Olimpiyat Oyunlar-Bronz madalya-Yugoslavya.
1996-Atlanta Olimpiyat Oyunlar-En iyi blok-Yugoslavya.
1997-Avrupa Şampiyonası-Gümüş madalya-Yugoslavya.
1998-Dünya Şampiyonası-Gümüş madalya-Yugoslavya.
1999-Avrupa Şampiyonası-Bronz madalya-Yugoslavya.
2000-Sidney Olimpiyat Oyunları-Altın madalya-Yugoslavya.
2000-Sidney Olimpiyat Oyunları-En iyi blok- Yugoslavya.
2001-Avrupa Şampiyonası-Altın madalya-Yugoslavya.
2001-World Grand Champions Cup-Bronz madalya -Yugoslavya.
2001-World Grand Champions Cup-En iyi blok-Yugoslavya.
2002-Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu-Lube Banca Macerata.
2002-Dünya Ligi-Bronz madalya-Yugoslavya.
2003-Dünya Ligi-Gümüş madalya-Sırbistan-Karadağ.
2003-Dünya Ligi-En iyi blok ve en iyi servis-Sırbistan-Karadağ.
2003-Dünya Kupası-Bronz madalya-Sırbistan-Karadağ.
2003-Dünya Kupası-En iyi blok-Sırbistan-Karadağ.
2004-Dünya Ligi-Bronz madalya-Sırbistan-Karadağ.
2005-Dünya Ligi-Gümüş madalya-Sırbistan-Karadağ.
2005-CEV Kupası şampiyonluğu-Lube Banca Macerata.
2005-Avrupa Şampiyonası-Bronz madalya-Sırbistan-Karadağ.
2006-CEV Kupası şampiyonluğu-Lube Banca Macerata.
2007-Avrupa Şampiyonası-Bronz madalya-Sırbistan.
2008-Dünya Ligi-Gümüş madalya-Sırbistan.
2009-Dünya Ligi-Gümüş madalya-Sırbistan

http://www.fivb.ch/Photos/VB/Gallery/WorldLeague2003/Match999/Screen/20.closingceremony.jpg
 2003-Dünya Ligi ''En İyi Blok ve En İyi Servis''
 Aynı resimde yer alan İvan Miljkoviç'te ''En Skorer Oyuncu'' Ödülü almıştı.

***********************************************
 Şu ana kadar transfer haberlerini resmi sitemizden  önce ve doğru olarak veren bir site voleybolunsesi.com sitesi.O yüzden bu transfer haberinin de doğru olduğuna inanıyorum.
 Çok  iyi transfer Geriç.1 Bomba daha yani.Beklediğimize değdi.Dünyanın en iyi orta oyuncularından.
Çokta tecrübeli.33 yaşında.Miljkoviç'in de en iyi arkadaşı.Yeni nesilden 23 yaşındaki Marko Podrascanin de vardı  ama şu durumda Lube Banca Macerata'dan koparmak çok zordu.Geriç çok faydalı olur.ABD'li oyuncu gelmesinden de çok iyi.Şimdi anladım Özkan'da niye ısrarcı olmadık.Aklımız almıyordu niye bırakıyoruz Özkan'ı diye.Ki kendisi de demişti 2 Ay bekledim ama anlaşamadık diye.Demek ki bizimkilerin bir bildiği varmış.Yedek kalabilecek Özkan için para harcamak istememiş ve o parayı Geriç transferinde kullanmışlar sanırım.Kemal ve Ersin'in maliyetleri düşüktür zaten.Avrupa için yabancı engeli olmadığı için çok iyi kadro oldu.Keşke Coskoviç'te TC olabilse de Türkiye'de de aynı 6 oynayabilsek.Neyse önemli olan hedef Avrupa (F4) idi zaten.Boşuna  F4 hedefliyoruz dememişler.
Kendi adıma bu kadro için teşekkür ediyorum.Çok sevindim vallahi.
Hayırlı Olsun Geriç'e ve takımımıza  şimdiden.

13 Temmuz 2010 Salı

Abdullah Paşaoğlu ''“Hedefimiz, Avrupa’da kalıcı şampiyonluklar elde etmek”

Fenerbahçe Gazetesi’nin 79. sayısında Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu ile yapılan röportajın tam metni aşağıda yer almaktadır.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin şampiyon olabileceğine hiç kimse ihtimal vermiyordu ama şampiyonluk kazanıldı. Şampiyonluk için neler söyleyebilirsiniz?
"Şampiyonluğu planlı çalışmanın sonucunda elde ettik. Biz şampiyon olacağımıza inanıyorduk ve bunu biliyorduk. Kadromuzu bu hedef doğrultusunda kurduk. Antrenörlerimiz, teknik kadromuz hepimiz uyum içinde çalıştık. Dışarıdan bakan insanlarla bizim bakış açımız farklı sanırım, biz bu işe daha profesyonelce bakıyoruz. Bir aile ortamı yarattık, bir kardeşlik havası var takımda.. Her şeyden önce biz Fenerbahçe’yiz.. Bizim arkamızda Fenerbahçe Başkanı, yönetimi ve taraftarı var. Bu desteği arkamızda hissettiğimiz müddetçe başarılı oluruz."

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı olarak gelecekteki hedefleriniz nelerdir?
"Bizler büyük başarılara adım adım ilerliyoruz. Son 6-7 sene içinde büyük atılımlar içine girdik.. Ve sıradaki hedefimiz ise tabii ki Şampiyonlar Ligi’nde Final-Four’a kalmak ve Fenerbahçe’ye Avrupa’da değerli şampiyonluklar yaşatmaktır. Zaten Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı ailesi olarak müthiş bir ekip yarattık ve gelecekte yaşanacak olan başarılara canı gönülden inanıyoruz."

Yeni sezon için kadronuza Ivan Miljkovic ve Leonell Marshall gibi yıldızları kattınız.. Bu oyuncuların takıma sağlayacağı katkılar neler olacaktır?
"Daha önceden de yıldız oyuncular kadromuza katılmışlardı.. Miljkovic ve Marshall neredeyse dünyanın bir numarası sayılabilecek oyunculardır. Başkanımız ve yönetimimiz bize bu konuda büyük destek sağlıyorlar ve bizlerde bu tip yıldızları kadromuza katabiliyoruz. Yıldız oyuncuların kadromuza katılmasından hem Fenerbahçe hem de gençlerimiz faydalanacaktır. Gençlerimizin örnek alabileceği büyük yıldızların burada olması, gençlerimizin onlara daha yakın olması Türk voleyboluna büyük katkı sağlayacaktır."

Kuşkusuz Fenerbahçe Acıbadem’in elde ettiği başarılarda sponsor Acıbadem’in katkısı yadsınamaz. Spor takımlarına destek sağlayan sponsorlar ne gibi artılar sağlıyor?
"Büyük Spor Kulüplerinin yükü çok büyüktür.. Fenerbahçe geçtiğimiz sezon 9 branşta şampiyonluklar elde etti. Şampiyon olabilmek için taraftar desteğinin yanı sıra finans desteği de önemlidir. Karşılıklı bir alış veriş olarak görülmelidir bu.. Fenerbahçe gibi büyük bir isme sponsor olmak, o sponsora büyük bir getiri sağlar. Yani gelip geçici bir reklâm olmaz, her zaman için kalıcı bir reklâm olur. Sadece Fenerbahçe taraftarı değil, tüm Türkiye hatta tüm Dünya bunu izliyor. Bu arada yeri gelmişken bize forma reklâmı veren Türkiye’nin en iyi giyim firmalarından biri olan Kiğılı’ya çok teşekkür ediyoruz.."

Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimin her branşa büyük ilgi gösterdiğini biliyoruz.. Bunun ne gibi etkileri var sizin üzerinizde?
"Bu kadar büyük bir kulübün, bu kadar çok branşa sahip bir kulübün Başkanının, idmanları takip etmesi, neredeyse her maçı izlemesi oyuncular için itici bir motivasyondur. Oyuncular, kulübün kendilerine gösterdiği ilginin farkına varıyorlar ve Fenerbahçe için her şeylerini sahaya yansıtıyorlar.. Arkasında böyle bir gücü hisseden, dağları bile devirir.."

Fenerbahçe taraftarı artık sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da Fenerbahçe adını zirvede görmek istiyor.. Fenerbahçe taraftarına neler söylemek istersiniz?
"Fenerbahçe taraftarı çok büyük bir taraftar.. Son yıllarda voleybola da büyük ilgi göstermeye başladılar. Artık belli bir voleybol seyircisi var.. Bir voleybol maçı nasıl izlenir, ne zaman nasıl destek verilir onu öğrendiler.. Mesela maç için İzmir’e veya Ankara’ya gidiyoruz, çok sayıda taraftarımız bizi yalnız bırakmıyor. Bu bizleri mutlu ediyor ve daha da güçlendiriyor. Taraftarımızla gurur duyuyoruz.. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmasınlar ve onlarla birlikte hem Türkiye’de hem de Avrupa’da el ele büyük başarılara imza atacağız."

Son olarak, Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleriniz belli oldu.. Tours VB, Sisley Treviso ve Lokomotiv Belgorod.. Grubu nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Bence son derece güzel bir eşleşme oldu.. Son derece güçlü rakipler geldi. Bizim hedefimiz Avrupa şampiyonluğu olduğu için bu tip rakiplerle grupta karşılaşmamız bizim açımızdan çok iyi .. Bu takımlarla gruplarda karşılaşmazsak, ileriki turlarda zaten karşılaşacağız. Artık Fenerbahçe tur geçme hedefini aşmıştır. Avrupa’da final oynama hedefinde olduğumuz için kim gelirse gelsin yenip, hedeflerimize ulaşmak zorundayız."

* "Fenerbahçe Erkek Voleybol takımının "Türkiye Ligi Şampiyonluk Kupası"nı rahatlıkla kazanmasında büyük pay sahibi olan Arslan EKŞİ , arkadaşımız Saygınhan ÇELİK ile yaptığı söyleşide, takımın başarı sırrını açıkladı.. Yeni dev transferlerle çok daha güçlenen Fenerbahçe takımının yeni hedefini "Avrupa’yı sallayacağız!.." sözleriyle özetledi.

9 Temmuz 2010 Cuma

Ersin Durgut Fenerbahçe'de !!!!!

 

Bu sezon yaptığı transferlerle, Lig Şampiyonluğu hedefine Avrupa’da Final-Four’u da ekleyen Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız, bir yıldızı daha kadrosuna dâhil ediyor.

Erkek Voleybol Takımımız yeni sezon için Halk Bankası’nın orta oyuncusu Ersin Durgut ile anlaşmaya vardı. 

4 Ağustos 1982 doğumlu milli oyuncu, Erdemirspor ile üç kez şampiyonluk yaşadı.

Ersin Durgut’un imza törenine ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.
fenerbahce.org

***************************************************************************
 Hayırlı Olsun diyelim yeni sporcumuza.

3

Ersin DURGUT

04.08.1982

2.08

Universal
 Ersin'i yetiştirenlerden biri de arkadaşım Beden Eğitimi Öğretmeni Kerim Yamak Hoca.Bursaspor'da yetişti.
1 yıl yıldız‚ 2 sene genç ve daha sonra da Bursaspor´un 1. Lig takımında forma giydi.Bursaspor Kulübü´nün bayan ve erkek voleybol takımlarını kapatmasından sonra 2001 yılında 1.Ligin güçlü ekiplerinden Erdemirspor´a transfer oldu. 6 sene Erdemirspor´da forma giyerek genç yaşta 3 kez Türkiye Şampiyonluğu‚   1 kez Türkiye ikinciliği başarıları yaşarken‚ Şampiyonlar Ligi ve Top Teams Cup Kupası´nda da forma giydi.
 Daha sonra Polis Akademisi ve geçen sezonda Halkbankası'nda forma giydi.
Erdemirspor'da Smaçör Polis Akademisi ve Halkbankası'nda Orta oyuncu olarak oynadı.O yüzden Universal olarak geçiyor mevkiisi.Milli takıma da çağırılıp zaman zaman oynadı.Bu sezon 2010 All Star Organizasyonunda da Yabancılar Karmasında arkadaşı Barış Hamaz ile beraber orta oyuncu olarak oynadı.
 Açıkcası Ersin bir türlü vasatı aşıp üst seviye takımlarında direk oynayacak oyuncu olamadı.Az süreler alan,servis ve blok için oynayan yedek oyuncu konumunda kaldı.3-1 kazandığımız sezonun ikinci maçında Kemal Kayhan'ın yerine orta oyuncu olarak oynamış ve 11 sayı, 4 blok.15 serviste 1 ace, 1 hata.Hücumda 12 / 6 . % 50 ile oynamış.İyi performans bu veriler.
 Aslında sürekli oynayabilse performansı artabilirdi.
 Demeter'in Erdemir'den öğrencisi olduğu için sanırım O istemiştir.Beklediğimiz bir isim değildi ama zaten yabancı orta da gelirse 4.orta oyuncu konumunda olacaktır.                                        Bizde de Kemal Kayhan'ın yedeği olacak.
Edindiğimiz bilgilere göre iyi bir Fenerbahçeliymiş.O nedenle takım için kazanç olarak görüyorum.Her branşta Fenerbahçeli oyuncularımızın sayılarının artması tek dileğim. 
O açıdan bu transfere sevindim yoksa çok fazla katkısı olacağını sanmıyorum.
 Son olarak büyük kurumsal yapımızın (!) müthiş iletişim kanalları maşaallah gene gene gürül gürül taraftara zamanında ve doğru bilgi akıtıyor.(!)  Bu transferi gene ilk olarak voleybolunsesi sitesinden öğrendik.Resmi sitemiz çok sonra lütfen açıklayabildi.Diğer iletişim organımız         FB TV'de dünkü Filede Fener programından bir şeyler öğrenebilirmiyiz diye sabah sabah 10'da kalktık oturduk TV'nin başına.2 tane sarı kafalı bayanın programında erkek voleybol takımı ile ilgili programın sonunda 30 saniye konuşuldu.Onda da Aylin Hanım iyi  bir yabancı orta oyuncu alınmalı diye 30 saniye geveledi ve program bitti.Helal Olsun valla.
Müthiş işliyor iletişim kanallarımız.Ondan sonra taraftar salonlara gelsin,niye maçlara gelmiyorsunuz diye sitem ediyorlar.Evet biz de bunu yazıyoruz ama siz önce taraftarı adam yerine koyup adam gibi bilgilendirme yapın ondan sonra maça niye gelmediklerini sorgulayın.

8 Temmuz 2010 Perşembe

Fenerbahçe Acıbadem 2010-2011 Sezonu Kadrosu ve Transfer Raporu.

Çiğdem Rasna- Kaptan



Oyuncunun adı: Çiğdem Rasna
Doğum tarihi: 05.06.1976
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.84
Kilosu:74
Mevkii: Orta Oyuncusu
Forma Numarası:12
Fenerbahçeye Geliş Tarihi: 2006
Daha Önce Oynadığı Takımlar: Vakıfbank Güneş Sigorta‚. Yeşilyurt‚ Eczacıbaşı‚ TOKİ‚ Pulcher Lodi
Millilik Sayısı: 385
Başarıları: 13 Kez Türkiye Şampiyonu. 5 Türkiye Kupası. 1 kez Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu. 1 kez Avrupa 2. 1 kez Avrupa Kulüpler Şampiydnluğu. 2 kez Avrupa Kulüpler 2. Türkiye2.‚ 2008-2009 CEV Cup 3.lüğü; 2008-2009 Aroma Bayanlar Voleybol Ligi Şampiyonluğu‚ Türkiye Kupası ikinciliği; 2008-2009 Süper Kupa‚ 2009-2010 Indesit Şampiyonlar Ligi Avrupa 2.si; 2009-2010 Türkiye Kupası; 2009-2010 Türkiye Şampiyonluğu‚2009-2010 En iyi blokör oyuncu


Seda Tokatlıoğlu - 2.Kaptan



Oyuncunun adı: Seda Tokatlıoğlu
Doğum tarihi: 25.06.1986
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.92
Kilosu: 80
Mevkii: Smaçör
Forma Numarası: 9
Fenerbahçe´ye Geliş Tarihi: 2005
Daha Önce Oynadığı Takım: İllerbankası
Millilik Sayısı: 220
Başarıları: Avrupa 2. Dünya 10. Genç milli takım ile Dünya 6. genç milli takım ile Balkan Şampiyonluğu ve Avrupa 5. Türkiye Ligi 2. 2008 Dünya Grandprıx turnuvaında enskorer smaçör Türkiye2.‚ 2008-2009 CEV Cup 3.lüğü ve en iyi skorer; 2008-2009 Cev Cup Bestscorer‚ 2008-2009 Aroma Bayanlar Voleybol Ligi Şampiyonluğu ve Türkiye Liginin en değerli oyuncusu‚ Türkiye Kupası ikinciliği; 2008-2009 Süper Kupa‚ 2009-2010 Indesit Şampiyonlar Ligi Avrupa 2.si; 2009-2010 Türkiye Kupası‚2009-2010 Türkiye Şampiyonluğu


Eda Erdem



Oyuncunun adı: Eda Erdem
Doğum tarihi: 22.06.1987
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.87
Kilosu: 74
Mevkii: Orta Oyuncusu
Forma Numarası: 14
Fenerbahçe´ye Geliş Tarihi: 2008
Daha Önce Oynadığı Takım: Beşiktaş
Millilik Sayısı: 185
Başarıları: 2004 Avrupa Gençler Şampiyonusında en iyi blokör. 2004-04 Türkiye 4. 2005-06 Türkiye 3. 2005 Gençler Türkiye Şampiyonluğu‚ 2008-2009 CEV Cup 3.lüğü; 2008-2009 Aroma Bayanlar Voleybol Ligi Şampiyonluğu‚ Türkiye Kupası ikinciliği‚ 2009 Süper Kupa En Değerli Oyuncusu; 2008-2009 Süper Kupa‚ 2009-2010 Indesit Şampiyonlar Ligi Avrupa 2.si; 2009-2010 Türkiye Kupası‚2009-2010 Türkiye Şampiyonluğu
Naz Aydemir



Oyuncunun adı: Naz Aydemir
Doğum tarihi: 14.08.1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1‚86
Kilosu: 70
Mevkii: Pasör
Forma Numarası: 11
Fenerbahçeye Geliş Tarihi:2009
Daha Önce Oynadığı Takım: Eczacıbaşı Zentiva
Millilik Sayısı: 120
Başarıları: 2008-09 Türkiye 1. Ligi - 3.lük
2007-08 Türkiye 1. Ligi Şampiyonluğu -
2006-07 Türkiye 1. Ligi Şampiyonluğu -
2005-06 Türkiye 1. Ligi Şampiyonluğu -
2004-05 Top Teams Final Four - 3.lük
2005-06
Yıldız Milli Balkan Şampiyonası 1.lik
Yıldız Milli Balkan Şampiyonası MVP ve En iyi pasör
Genç Milli Avrupa Şampiyonası 5.lik
Genç Milli Avrupa Şampiyonası Elemesi 1.lik
Genç Milli Balkan Şampiyonası 2.lik
Genç Milli Balkan Şampiyonası En iyi pasör2004-05‚ Yıldız Milli Avrupa Şampiyonası Elemesi 1.lik
Yıldız Milli Avrupa Şampiyonası Elemesi MVP ve En iyi pasör
Yıldız Milli Balkan Şampiyon 2.lik
Genç Milli Bahar Kupası 1.lik (A Milli olarak turnuvaya gidildi)
Genç Milli Balkan Şampiyonası 1.lik
Genç Milli Dünya Şampiyonası 6.lık‚2003-04
Yıldız Milli Balkan Şampiyonası 1.lik
Yıldız Milli Balkan Şampiyonası En iyi pasör;
2009 Süper Kupa‚ 2009-2010 Indesit Şampiyonlar Ligi Avrupa 2.si; 2009-2010 Türkiye Kupası‚2009-2010 Türkiye Şampiyonluğu‚ 2009-2010 En iyi pasör.


İpek Soroğlu



Oyuncunun adı: İpek Soroğlu
Doğum tarihi:12.03.1985
Doğum Yeri:İstanbul
Boyu:1‚92
Kilosu:75
Mevkii:Orta Oyuncusu
Forma Numarası: 2
Fenerbahçe´ye Geliş Tarihi: 2009
Daha Önce Oynadığı Takımlar: Galatasaray‚ Vakıfbank Güneş Sigorta‚ Beşiktaş
Millilik Sayısı: 75
Başarıları: Balkan Şampiyonluğu‚ 2008-2009 Süper Kupa‚ 2009-2010 Indesit Şampiyonlar Ligi Avrupa 2.si; 2009-2010 Türkiye Kupası‚ 2009-2010 Türkiye Ligi Şampiyonluğu‚ Akdeniz Oyunları 2.liği

Nihan Yeldan



Oyuncunun adı: Nihan Güneyligil
Doğum tarihi: 07.02.1982
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1‚70
Kilosu: 60
Mevkii: Libero
Forma Numarası: 3
Fenerbahçeye Geliş Tarihi: 2009
Daha Önce Oynadığı Takım: Vakıfbank Güneş Sigorta
Millilik Sayısı: 130
Başarıları: 2008-2009 Süper Kupa‚ 2009-2010 Indesit Şampiyonlar Ligi Avrupa 2.si; 2009-2010 Türkiye Kupası‚2007 Challenge Cup Şampiyonluğu‚2009-2010 Türkiye Şampiyonluğu‚ 2009-2010 En iyi libero
Songül Dikmen



Oyuncunun adı:Songül Dikmen
Doğum tarihi: 08.05.1981
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.73
Kilosu: 61
Mevkii: Libero
Forma Numarası: 4
Fenerbahçe´ye Geliş Tarihi:2009
Daha Önce Oynadığı Takımlar: İller Bankası‚ Emlak Toki‚ Gazeantep Şahinbey Bld‚ Konya Ereğli
Başarıları: 2008-2009 Süper Kupa‚ 2009-2010 Indesit Şampiyonlar Ligi Avrupa 2.si; 2009-2010 Türkiye Kupası‚2009-2010 Türkiye Şampiyonluğu
Yağmur Koçyiğit



Oyuncunun adı: Yağmur Koçyiğit
Doğum Tarihi:7 Eylül 1988
Doğum Yeri: İstanbul
Boy: 1.83
Kilo: 71
Forma No: 10
Oynadığı Pozisyon: Smaçör
Oynadığı Kulüpler: Eczacıbaşı‚Beşiktaş‚CV Aguere
Bildiği Diller: İngilizce‚ Almanca
Milli Maç : 40


Zülfiye Gündoğdu



Oyuncunun adı: Zülfiye Gündoğdu
Doğum Tarihi: 30 Aralık 1982
Forma No: 15
Oynadığı Pozisyon: Pasör
Oynadığı Kulüpler: Gazi Üniversitesi‚ Değirmendere‚ Yalovaspor‚ TED Kolejleri‚ İller Bankası‚ Nilüfer Belediyesi
Başarıları: Akdeniz Oyunlarında Plaj Voleybolu Milli Takımımiz ile çeyrek final

Ergül Avcı 



 
Oyuncunun adı:Ergül Avcı
Doğum tarihi:24.07.1987
Doğum Yeri:Bulgaristan
Boyu:1.90
Kilosu:77
Mevkii:Orta Oyuncusu
Forma Numarası:5
Fenerbahçe'ye Geliş Tarihi:2008
Daha Önce Oynadığı Takımlar:Yeşilyurt
Millilik Sayısı:80
Başarıları: 2008-2009 Türkiye Ligi Şampiyonluğu,CEV Cup 3.lüğü

Natasa Osmokrovic



Oyuncunun adı: Natasa Osmokrovic
Doğum tarihi: 27.05.1976
Doğum Yeri: Zagreb
Boyu: 1‚84
Kilosu: 79
Mevkii: Smaçör
Forma Numarası: 13
Fenerbahçe´ye Geliş Tarihi: 2009
Daha Önce Oynadığı Takımlar: Hisamitsu Japan‚ İto-yokado Japan‚ Napoli Air‚ Vasco de Gama Brazil‚ Bsn San Paulo‚ Novara‚ Asystel‚ Chieri‚ Tortoli‚ Novara
Millilik Sayısı: 200
Başarıları: Italya Super Cup birinciliği ‚ Top Team Cup Birinciliği‚ Cev Cup Birinciliği; 2008-2009 Süper Kupa‚ 2009-2010 Indesit Şampiyonlar Ligi Avrupa 2.si; 2009-2010 Türkiye Kupası‚ 2009-2010 Türkiye Şampiyonluğu‚ 2009-2010 CEV Indesit Şampiyonlar Ligi en iyi servis atan oyuncu.
Liouvbov Sokolova



Oyuncunun adı: Lioubov Sokolova
Doğum tarihi: 04.12.1977
Doğum Yeri: Rusya
Boyu: 1.93
Kilosu: 73
Mevkii: Smaçör
Forma Numarası: 5
Fenerbahçe´ye Geliş Tarihi: 201
Daha Önce Oynadığı Takım: CSKA Moscow (1992-1995)
Rossy Moscow (1995-1996)
Mladost Zagabria (1997-1998)
Hitachi (1998-1999)
Uralotchka NTMK Ekaterinburg (1999-2000)
Eczacibasi Istanbul (2000-2001)
Radio 105 Foppapedretti Bergamo (2002-2005)
Monte Schiavo Banca Marche Jesi (2005-2006)
Grupo 2002 Murcia (2006-2007)
Zarechie Odintsovo (2007-2009)
Monte Schiavo Banca Marche Jesi (2009-2010)
Millilik Sayısı: 213
Başarıları:1998-Dünya Şampiyonası-Bronz madalya.
1998-World Grand Prix-Gümüş madalya.
1999-World Grand Prix-En iyi servis.
1999-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
1999-Dünya Kupası-En iyi smaçör ve en iyi manşet.
1999-Avrupa Şampiyonası-Altın madalya.
1999-World Grand Prix-Altın madalya.
2000-Sidney Olimpiyat Oyunları-Gümüş madalya.
2000-World Grand Prix-Gümüş madalya.
2000-Word Grand Prix- En skorer ve en değerli oyuncu.
2001-Avrupa Şampiyonası-Altın madalya.
2001-Avrupa Şampiyonası-En iyi servis ve en iyi manşet.
2001-Word Grand Prix-Bronz madalya.
2004-CEV Kupası şampiyonu -En iyi servis ve en değerli oyuncu-Foppapedretti Bergamo.
2004-Atina Olimpiyat Oyunları-Gümüş madalya.
2005-Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve En iyi smaçör ve en değerli oyuncu-Foppapedretti Bergamo.
2006-Dünya Şampiyonası-Altın madalya.
Kasia Skowronska



Oyuncunun adı: Kasia Skowronska
Doğum tarihi: 30.06.1983
Doğum Yeri: Polonya
Boyu: 1.88
Kilosu: 73
Mevkii: Pasör Çarprazı
Forma Numarası: 1
Fenerbahçe´ye Geliş Tarihi: 2010
Daha Önce Oynadığı Takım:1995 - 1998 Skra Warszawa
1998 - 2001 SMS PZPS Sosnowiec
2001 - 2003 AZS AWF Danter Poznan
2003 - 2005 Nafta-Gaz Pila
2005 - 2006 Minetti Infoplus Vicenza Volley
2006 - 2008 Asystel Novara
2008 - 2010 Scavolini Pesaro
Başarıları:1999- Avrupa Şampiyonası Altın madalya
2000-Gençler Şamp. Bronz madalya
2003 ve 2005 Avrupa Şampiyonası - Altın Madalya
2008 - Pekin Olimpiyatlarında Pol. temsil etme ödülü
2003- Polonya Şamp. gümüş madalya
2005- Polonya Bronz madalya
2007- CEV CUp Bronz Madalya(Asystel Novara)
2008- Şampiyonlar Ligi Bronz Madalya (Asystel Novara)
2008- Italya Süper Kupası Şampiyonluğu
2009- İtalya Kupası Şampiyonluğu
2009- İtalya Şamp. - Altın Madalya
2009- İtalya Süper Kupa Şampiyonluğu
2010- İtalya Şamp. - Altın Madalya

Christiane Fürst



Oyuncunun adı: Christiane Fürst
Doğum tarihi: 29.03.1985
Doğum Yeri: Almanya
Boyu: 1.92
Kilosu: 76
Mevkii: Orta Oyuncu
Forma Numarası: 18
Fenerbahçe´ye Geliş Tarihi: 2010
Daha Önce Oynadığı Takım:1995-2007 Dresdner SC
2007-2009 Scavolini Pesaro
2009-2010 Foppapedretti Bergamo
Millilik Sayısı: 213
Başarıları: 2003-Avrupa Şampiyonası-Bronz madalya.
2006-Dünya Şampiyonası-En iyi blok.
2008-Avrupa Konfederasyon Kupası şampiyonluğu- Scavolini Pesaro
2009-World Grand Prix-Bronz madalya.
2009-Avrupa Şampiyonası-En iyi blok.
2010-Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu-Foppapedretti Bergamo


Hlia Souza (Fofao)



Oyuncunun adı: Helia Souza (Fofao)
Doğum tarihi: 10 Mart 1970
Doğum Yeri: Sau Paolo
Boyu: 1.73
Kilosu: 63
Mevkii: Pasör
Forma Numarası: 7
Fenerbahçe´ye Geliş Tarihi: 2010
Daha Önce Oynadığı Takım:Po de Açcar E.C. Brezilya 1985-1987
Po de Açcar/Paineiras E.C. Brezilya 1988-1990
Colgate-Po de Açcar/So Caetano E.C. Brezilya 1990-1992
Colgate/So Caetano E.C. Brezilya 1992-1994
Sollo/Tiet E.C. Brezilya 1994-1995
Transmontano/J.C. Amaral Brezilya 1995-1996
Mizuno/Uniban Brezilya 1996-1998
Uniban/So Bernardo Brezilya 1998-1999
MRV / Minas Brezilya 1999-2003
Rexona Brezilya 2003-2004
Sirio Perugia İtalya 2004-2007
Grupo 2002 Murcia İspanya 2007-2008
So Caetano/Blausiegel Brezilya 2008-2009
Millilik Sayısı: 340
Başarıları:1994-World Grand Prix-Altın madalya.
1994-Dünya Şampiyonası-Gümüş madalya.
1995-World Grand Prix-Gümüş madalya.
1995-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
1996-Atlanta Olimpiyat Oyunları-Bronz madalya.
1996-World Grand Prix-Altın madalya.
1997-World Grand Champions Cup-Bronz madalya.
1998-World Grand Prix-Altın madalya.
1999-World Grand Prix-Gümüş madalya.
1999-World Grand Prix- En iyi pasör.
1999-Dünya Kupası-Bronz madalya.
2000-World Grand Prix-Bronz madalya.
2000-World Grand Prix- En iyi pasör.
2000-Sidney Olimpiyat Oyunları-Bronz madalya.
2000-Sidney Olimpiyat Oyunları- En iyi pasör.
2003-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
2004-World Grand Prix-Altın madalya.
2005-CEV Kupası Şampiyonluğu-Sirio Perugia.
2005-CEV Kupası-En iyi pasör- Sirio Perugia.
2006-Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu-Sirio Perugia.
2006-Avrupa Şampiyonlar Ligi-En iyi pasör- Sirio Perugia.
2006-World Grand Prix-Altın madalya.
2006-Dünya Şampiyonası-Gümüş madalya.
2007-CEV Kupası Şampiyonluğu-Sirio Perugia
2007-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
2007-Dünya Kupası-En iyi pasör.
2008-Avrupa Şampiyonlar Ligi-En iyi pasör-CAV Murcia 2005.
2008-World Grand Prix-Altın madalya.
2008-Pekin Olimpiyat Oyunları-Altın madalya.
2008-Pekin Olimpiyat Oyunları-En iyi pasör

TRANSFER RAPORU : 

Gelenler  : Ze Roberto (Antrenör-Brezilya Milli Takımı),Lyubov Sokolova (Smaçör-Monte Schiavo Jesi),Katarzyna Ewa Skowronska (Pasör Çaprazı-S.Pesaro),Christiane Fürst (Orta-V.Bergamo),Zülfüye Gündoğdu (Pasör-Nilüfer Belediye),Yağmur Koçyiğit (Beşiktaş),Fofao (Pasör-Brezilya Milli takımı)


Gidenler : Jan de Brandt (Antrenör),Ekaterina Gamova (Kazan),Frauke Dirickx,Alice Blom (Azerrail Bakü),Merve,Cemre ?

 
Kalanlar :Natasha Osmokroviç,Naz,Seda,Eda,Nihan,Çiğdem,İpek,Songül,Ergül


FENERBAHÇE  ACIBADEM  2010-2011 SEZONU KADROSU


* Cemre ve Merve olmayacak.Ergül Avcı olacak bu kadroda.

Antrenör
Jose Roberto Lages Guimaraes (BRE) - Kamil Söz
Pasör
Helia Rogerio de Souza Pinto (BRE) - Zülfiye Gündoğdu - Naz Aydemir
Smaçör
Yağmur Koçyiğit - Seda Tokatlıoğlu - Natasa Osmokrovic (CRO) - Lioubov Chachkova (RUS)
P.çaprazı
Katarzyna Ewa Skowronska (POL)
Orta
Christiane Fürst (GER) - Çiğdem Can Rasna - Eda Erdem - İpek Soroğlu,Ergül Avcı
Libero
Songül Dikmen - Nihan Yeldan Güneyligil

* Burak / Ozz Teşekkürler.

4 Temmuz 2010 Pazar

Hélia Rogério de Souza Pinto (Fofao) Fenerbahçe Acıbadem'de.


Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız, ’’Fofao’’ adıyla bilinen 30  
(40 olacak.Biraz dikkat resmi site)  yaşındaki Brezilyalı yıldız pasör Helia Rogerio de Souza Pinto’yu kadrosuna kattı.


 Mehmet Ali Aydınlar;  ’’Bugün, önemli bir isim olan Fofao’yla sözleşme imzalayıp, transferi noktalamış olduk. Ben bugüne kadar üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum. Çok iyi bir takım oluşturduk, çok iyi bir hoca getirdik. Bugüne kadar biz konuştuk, bundan sonra ise teknik heyetimizin ve oyuncularımızın konuşmasını bekleyeceğiz. Bu transferin de hayırlı olmasını diliyorum’
 FOFAO: ’’BU TAKIMIN PARÇASI OLMAKTAN MUTLUYUM’’-

Brezilyalı yıldız Fofao, Fenerbahçe Acıbadem takımının bir parçası olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu aktarırken, ’’Burada olduğum sürece, voleybol kariyerim boyunca kazandığım tecrübelerimi aktarmak ve takım arkadaşlarımla birlikte başarılar kazanmak istiyorum’’ diye konuştu.


Transferde emeği geçen isimlere teşekkür eden Brezilyalı oyuncu, ’’Hayatımda ayrı bir dönem, yeni bir başlangıç gerçekleşiyor. Eminim güzel günler geçireceğiz burada’’ derken, Brezilya Milli Takımı’nda oynamayı bıraktığını ve kulüp bazında kariyerini sürdürdüğünü vurguladı.








http://img204.imageshack.us/img204/1747/fofao.jpg






















 Hélia Rogério de Souza Pinto (d. 10 Mart 1970- São Paulo)
Brezilyalı voleybolcu. Daha çok Fofão olarak tanınır. Brezilya voleybolunun en büyük pasörlerinden biridir.
Hélia spora basketbol ile başladı ancak bu dalda pek başarılı olamadı. Daha sonra voleybola geçti. Voleybolda ilk kulübü SP Centro Olimpico’ydu. Hélia önceleri smaçör olarak oynuyordu. São Caetano’nun bir antrenmanında hiç istemediği halde pasör olarak oynamak zorunda kaldı. Daha sonraları da pasörlüğe devam etti ve Brezilya'nın yetiştirdiği en büyük pasörlerden biri oldu.
Bu ilk yıllarında Hélia’nın antrenörlerinden biri José Roberto Guimarães’ti. 80’li yıllarda çok sevilen bir televizyon karakterinden esinlenerek Hélia’ya Fofão adını taktı. Oyuncu, asıl adı Hélia Rogério de Souza Pinto’dan çok bu adla tanınır.
Brezilya ulusal takımında uzun süre Fernanda Venturini’nin yedeği olarak bekledi. Venturini 1998 World Grand Prix’ye katılmayacağını açıklayınca, tam 28 yaşındayken birinci pasör olarak takımı yönetti ve o turnuvada şampiyonluğa ulaştılar. 2002 yılında Érika, Walewska, Raquel, Elisângela ve Virna ile birlikte ulusal takım antrenörü Marco Aurélio Motta’yı boykot ederek ulusal takıma katılmadılar. 2003 yılında takımın başına José Roberto Guimarães gelince yeniden ulusal takıma döndüler. Ancak aynı yıl Fernanda Venturini de ulusal takıma dönünce Fofão’ya yine yedeklik göründü. 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’ndaki başarısızlıktan sonra Venturini ulusal takımı kesin olarak bırakınca, Fofão da birinci pasörlük ve takım kaptanlığına kavuştu.
Fofão ulusal takımla ve kulüp takımlarıyla birçok önemli başarıya imza attı. Ancak en önemli başarısı 38 yaşındayken 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda aldığı altın madalya oldu.[1] Bu altın madalya aynı zamanda Brezilya’nın voleybol bayanlarda kazandığı ilk olimpiyat altın madalyasıydı. Oyuncu daha önce 1992 Barselona Olimpiyat Oyunları, 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları, 2000 Sidney Olimpiyat Oyunları, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'na katılmış fakat sadece 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları ve 2000 Sidney Olimpiyat Oyunları'nda iki bronz madalya kazanabilmişti. Fofão ayrıca 1994, 1996, 1998, 2004, 2006 ve 2008 yıllarında World Grand Prix şampiyonlukları yaşadı. 1999 ve 2000 World Grand Prix, 2007 Dünya Kupası, 2000 Sidney ve 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda “en iyi pasör” seçildi. Sirio Perugia ile 2006 yılında Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, 2005 ve 2007 yıllarında ise Avrupa Konfederasyon Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca 2005 yılında Avrupa Konfederasyon Kupası’nda, 2006 ve 2008 yıllarında Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde “en iyi pasör” seçildi.
Fofão voleybol yaşamını uzun süre Brezilya’da sürdürdü. 2004 yılında 34 yaşındayken Sirio Perugia’ya transfer oldu. Daha sonra ise bir sezon İspanya Süper Ligi (SFV) takımlarından Club Atletico Voleibol Murcia 2005’te oynadı. 2008 yılında Brezilya Süper Ligi takımlarından São Caetano/Blausiegel’e transfer oldu.

Oynadığı Kulüpler

Kulüp Ülke Yıllar
Pão de Açúcar E.C. Brezilya Bayrağı Brezilya 1985-1987
Pão de Açúcar/Paineiras E.C. Brezilya Bayrağı Brezilya 1988-1990
Colgate-Pão de Açúcar/São Caetano E.C. Brezilya Bayrağı Brezilya 1990-1992
Colgate/São Caetano E.C. Brezilya Bayrağı Brezilya 1992-1994
Sollo/Tietê E.C. Brezilya Bayrağı Brezilya 1994-1995
Transmontano/J.C. Amaral Brezilya Bayrağı Brezilya 1995-1996
Mizuno/Uniban Brezilya Bayrağı Brezilya 1996-1998
Uniban/São Bernardo Brezilya Bayrağı Brezilya 1998-1999
MRV / Minas Brezilya Bayrağı Brezilya 1999-2003
Rexona Brezilya 
Bayrağı Brezilya 2003-2004
Sirio Perugia İtalya Bayrağı İtalya 2004-2007
Grupo 2002 Murcia İspanya Bayrağı İspanya 2007-2008
São Caetano/Blausiegel Brezilya Bayrağı Brezilya 2008-2009
Özellikleri
  • Boy: 173 cm.
  • Kilo: 63 kg.
  • Pozisyon: Pasör.
  • Blok yüksekliği: 264 cm.
  • Smaç yüksekliği: 283 cm
Başarıları
  • 1994-World Grand Prix-Altın madalya.
  • 1994-Dünya Şampiyonası-Gümüş madalya.
  • 1995-World Grand Prix-Gümüş madalya.
  • 1995-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
  • 1996-Atlanta Olimpiyat Oyunları-Bronz madalya.
  • 1996-World Grand Prix-Altın madalya.
  • 1997-World Grand Champions Cup-Bronz madalya.
  • 1998-World Grand Prix-Altın madalya.
  • 1999-World Grand Prix-Gümüş madalya.
  • 1999-World Grand Prix- En iyi pasör.
  • 1999-Dünya Kupası-Bronz madalya.
  • 2000-World Grand Prix-Bronz madalya.
  • 2000-World Grand Prix- En iyi pasör.
  • 2000-Sidney Olimpiyat Oyunları-Bronz madalya.
  • 2000-Sidney Olimpiyat Oyunları- En iyi pasör.
  • 2003-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
  • 2004-World Grand Prix-Altın madalya.
  • 2005-CEV Kupası Şampiyonluğu-Sirio Perugia.
  • 2005-CEV Kupası-En iyi pasör- Sirio Perugia.
  • 2006-Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu-Sirio Perugia.
  • 2006-Avrupa Şampiyonlar Ligi-En iyi pasör- Sirio Perugia.
  • 2006-World Grand Prix-Altın madalya.
  • 2006-Dünya Şampiyonası-Gümüş madalya.
  • 2007-CEV Kupası Şampiyonluğu-Sirio Perugia
  • 2007-Dünya Kupası-Gümüş madalya.
  • 2007-Dünya Kupası-En iyi pasör.
  • 2008-Avrupa Şampiyonlar Ligi-En iyi pasör-CAV Murcia 2005.
  • 2008-World Grand Prix-Altın madalya.
  • 2008-Pekin Olimpiyat Oyunları-Altın madalya.
  • 2008-Pekin Olimpiyat Oyunları-En iyi pasör.

  • Fofao geliyor










    http://img535.imageshack.us/img535/5097/fofao1.jpg
    http://img291.imageshack.us/img291/2992/fofao2.jpg 
     http://img811.imageshack.us/img811/1456/fofao3.jpg

    ******************************************************************************************
    Hayırlı Uğurlu Olsun.
    Resmileşmesini beklediğimiz önceden ismi çıkmış bir transferdi.
    Fofao'yu anlatmaya gerek yok herhalde.''Yaşayan Efsane'' sıfatında Dünyanın en iyi ilk 2-3 pasöründen biri.Yaşı ve boyu konusunda endişeler var.Yaş konusu sürekli yazılıyor ama Voleybolda kendine iyi bakan oyuncular ileri yaşlarda bile oynayabiliyorlar.Kirilova hala bırakmadı.Arzu Göllü transfer yaptı ve gsmp'ye gitti.Kaldı ki Fofao sanırım sadece Avrupa maçlarında oynaycak.Belki ligte Eczacı'ya karşı 
    oynar.Hocanın bileceği bir iş bu.Yoğun tempoya girmeyeceği için tcrübesini konuşturarak faydalı olacaktır.Daha 2 sene önce 2008 Olimpiyatlarının En İyi Pasörü seçilmiş bir oyuncudan bahsediyoruz.
    1.73 boyu blok zaafiyeti oluşturabileceği ,smaçörlerin üzerinden rahat geçeceği söyleniyor hemen.
    Bu kadar kariyeri bu boyla yaptı herhalde bu oyuncu.Zamanlama ile sıçrama ile aklıyla bu dezavantajı kapatıyor.Oyun zekası,yaratıcılığı,pasları üst düzeyde.
    Bir diğer sıkıntı olabilecek konu,gene belli bir tayfanın Hoca kendi vatandaşını kayırıyor Jan-Dirickx'te olduğu gibi masallarıdır.Şimdiden yazılmaya başlanmış bile.
    FB TV yorumcusu Aylin Hanım'a büyük görev düşüyor burada.Diricx'e yaptığını umarım Fofao'ya yapmaz.İmza töreninde sorduğu yurt dışında oynadınız mı gibi garip sorusunun (bunu bilmesi,araştırması gerekirdi) sonucunda düştüğü durumun rövanşını almaya kalkmaz ümit ederim.
    Aslında herkesin istediği bir transfer oldu.Naz oynasın diyenler oynadığını görecekler.
    Avrupa için Naz'ı tecrübesiz görenler de Fofao Avupa maçlarında oynadığında memnun olurlar herhalde.Öte yandan böyle bir efsaneden bir nevi pasör antrenörü olarak eğer almak isterse Naz'a 
    öğreneceği yeni şeyler imkanı da doğmuş oldu.
    Bia'dan referans almasına da sevindim.Bia'yı unutmadık hiç.
    Bu transfer ile M.Ali Aydınlar dediği gibi üstüne düşeni yaptı.Bundan sonra iş teknik kadro,oyuncular ve taraftar da.M.Ali Bey'e bir kere daha teşekkür ederken umarım verdiklerinin karşılığını alır ,hepimiz 
    mutlu oluruz.